|
RE: Samo mama, žena in gospodinja 7.8.2009 17:43:21
|
|
|
|
miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: ga. Novakova Gita. Z možem imava vsak svoj transakcijski račun, vendar jaz svojega na uporabljam, na njem so samo prihranki, za njegovega pa sem pooblaščena in imava dve bančni kartici. Nikakor mi ni potrebno prositi, da vsako jutro pusti na mizi bankovec za v Mercator, niti mi ni potrebno kazati računov, kaj sem kupila v trgovini s kartico. Vedno sem bila varčna in ne zapravljam po nepotrebnem, morda edino na dopustu, ko smo skupaj. Enkrat mesečno, ponavadi pri plači, pa se usedeva in skupaj preračunava, približno koliko bo šlo kam. Kolikšne so položnice, se ve in jih mož plača preko Klika. Leasing za avto mu trgajo s trajnikom, s preostankom pa prosto razpolagava. Zaenkrat se še ni zgodilo, da bi eden od naju želel dvigniti denar na bankomatu ali plačati s kartico v trgovini, pa bi bil račun prazen, saj se za večje nakupe vedno dogovarjava vnaprej in jih tudi opraviva skupaj. In tako, kakor jaz vem, da gre moj mož kdaj s kom na pijačo, tako tudi on ve, da si jaz plačam frizerja, kupim časopis ali kaj podobnega. Super in lepo, da tako funkcionirate. Če ti ustreza, da si doma oz. nisi v službi, je meni čisto sprejemljivo. Tudi jaz ne bi hodila redno službo, samo potrebovala pa bi neko zaposlitev, npr. kakšen s.p. Kar tako brez konkretnega dela ne bi mogla biti, ker pač brez ljudi in komunikacije ne morem funkcionirati. Ti si pač tak človek in verjetno imaš tudi kup takih prijateljic, ki imajo čas, da greste skupaj dopoldne na kavo, ko so ostali po službah. Jaz svoje službe ne vidim samo kot prisila zaradi denarja, ampak predvsem kot druženje z ljudmi, sodelavci, strokovno pomoč strankam itd. Vem pa, da ne bi dolgo zdržala tako kot ti, ker mi je že na porodniški težko.
|