|
RE: Samo mama, žena in gospodinja 7.8.2009 22:44:06
|
|
|
|
5ra_28
|
Naj se javi tista, ki je rekla, da službo rabi za SEBE, za družbo (ne za denar), in ima več kot 20 let delovne dobe!!!! Verjamem, da ko smo mlajši, v mladem kolektivu, ko so sodelavci dobra družba, je služba tudi družba, sprostitev za možgane, pa čeprav delajo, ampak ne delajo za štedilnikom, za igračami in prahom ter sesalcem. Ko pa bom delala 30 let, pa bom imela SITNO mesece in dneve do penzije, da bom v miru zjutarj reševala križanko, šla s kolesom na tržnico in zvečer ob sončnem zahodu zalivala rože. Tudi jaz bi bila doma, če bi moj zaslužil dovolj! Pa skupen denar pomeni nekaj drugega, kot pa prostiti za denar za v trgovino ali za nove čevlje. Saj če imata skupno gospodinjstvo, pa samo ona skrbi za to, pomeni, da si lahko tudi on vzame nekaj iz hladilnika za pit , pa čeprav ga je ona napolnila, oz. gre na WC, ki ga ona čisti... enako je z denarjem. Pa imata tudi varčevalni račun, tudi ločen just in case. Jaz sem tudi tak tip, ki gre 100x raje na jogging zjutraj kot pa na kavo v kafič. Pa me take stvari bolj polnijo z energijo in trenutki polnimi življenja. Meni pa je njun sistem čist ok, le da bi jima privoščila, da se mož ne bi rabil tako daleč vozit, da bi bil malce prej doma. Je pa doma vse vikende in praznike!!!! Koliko pa je tukaj 'super mamic', ki hodijo v službo, pedenajo otroke, po službi kuhajo kosilo, potem pa jamrajo (pa čeprav pri sebi potiho) da nimajo časa za sebe. Da pa je otrok v vrtcu 3 ali 4 urce?? Če ne drugo, za družbo, da se nauči družit, delit igrače in vse kar spada zraven.
|