|
RE: Samo mama, žena in gospodinja 7.8.2009 15:44:32
|
|
|
|
ga. Novakova
|
Big mama, mislim, da se imaš čudovito in imam občutek, da uživaš. Veš, pri nas je seveda malo drugače, ker imava samo enega otroka. 6:00 - z možem vstaneva, v miru pozajtrkujeva, se pogovarjava 7:00 - približno takrat gre mož od doma v službo, jaz začnem zbujati sina in nekje do 8:00 - ga pripeljem v vrtec. Okrog 9:00 - grem vsako jutro tečt nekaj km, 1x na teden grem na organizirano razgibavanje. Malo po 10:00 - sem doma in pričnem s pospravljanjem. Nato grem okrog 11:00 - v trgovino, na pošto, v banko, kar je pač potrebno in sem ob 12:00 - v vrtcu, da poberem sina, kosilo imajo pol ure pred poldnevom. Vsaj do 13:00 - se potem sprehajava po zelenicah in igrava na igrišču, če je slabo vreme, greva v knjižnico. Ob 14:00 - gre moj sin počivat, jaz imam takrat nekaj časa zase, predvsem za kopalnico, meditacijo ali hobi. Približno ob 15:00 - pomalicava, nato gledava televizijo, bereva, greva kam na obisk, on se morda igra, pač prosti čas nekje do 17:00 - ko sin nadaljuje s prejšnjim početjem, jaz pa začnem kuhati. Končam pred 18:00 - ko pride moj mož domov iz službe. Pojemo, nakar gremo obvezno na sprehod, v primeru slabega vremena gremo na tortico v slaščičarno, na obisk k sorodnikom, raznorazne aktivnosti najmanj do 20:00 - ko ponavadi pridemo domov, nakar sledi večerna rutina za sina, to je preoblačenje, umivanje, pred-spalni ritual, ob 21:00 - pa sin spi, midva z možem pa si vzameva čas zase, za pogovor o preteklem in prihodnjem dnevu, za načrte, sanje, izzive, misli, željem čustva in seveda tudi za seks. Ni določene ure, kdaj zaspiva. Ker ima mož proste vikende in praznike v službi, so dnevi takrat bistveno drugačni, prav tako pa imava stanovanje, ne hiše z vrtom, zato nimava dela okrog hiše in morda z živalmi. Sobote so večinoma dnevi za izlete po Sloveniji, ob nedeljah pa je najin sin v varstvu pri starih starših, popoldan. Kosilo tam pojemo skupaj, potem pa je nedeljsko popoldne najino. Ampak to je tako, približno. Ni vsak dan popolnoma tako.
|
|
|