|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske morske zvezdice in ježki
8.9.2009 12:25:29   
jazzz27
Mamice čao!!!

Na hitro, ker nimam dosti časa. Vas redno berem, samo ko se prebijem čez vse poste pozabim komentirat

d3..tudi mi jih imamo....5 kapljic na dan, ki jih še ne dobiva...bom začela drug teden...probam čim dlje zavlečt.

polivanje...moj je tudi začel, sedaj že drugi večer. In zmeraj po koroškihuser posted image ....ali je samo naključje....drugače bi tudi podnevi in zjutraj...kaj menite?

Dojenje...punce mene to izčrpava..naš se doji na uro, pol ure...uro in pol....a je to normalno. Dejansko smo kar dosti na zizi. A imate kak predlog? Sedaj naj bi se obroki zmanjševali, ne povečevali.
Nemogoče je kam in..tudi za eno uro ne....da znoriš....
Smo pa imeli pred nekaj dnevi tist porast, ko je bilo mleka manj in mali je bil na pol ure na ziziuser posted image ...

špela...vse naj naj tvojemu Taju za mesecauser posted image

dd77..koliko ti spi ponoči mali? Se sploh kaj zbuja?

doklade..joj še vedno nisem nič poštimala...a lahko dam tudi za nazaj?

rokica...tudi naš jo vleče in to tako naglas....mah naj raziskuje in če mu je v veselje. Še slučajno najde samo prstek mu pomagam da raje sesa rokico.

šibam

Rodila se bo legenda! :)

Imamo jo!! Ime mu je Boris.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 601
8.9.2009 12:31:48   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: rina22

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

ja, ce je otrok samo dojen celo do 14dni brez kakanja je ok, moja suzi je kakala veckrat na dan, zdaj pa po 4 dni ne, potem me pa zadane k strela iz jasnega k se pokaka dobesedno za 4 dni skupi, zdaj mi je to ze 2krat naredila, kakec je sel cez plenico, bodi, hlaCKE IN MAJCKO, samo pod tus je sla - mala frajla pa konc uzivala k je mami drekec pucalauser posted image

Mogoče katera ve kak je s tem pri otrocih, ki niso dojeni?

chebellca, super slikiceuser posted image

ti naj bi vsak dan, ampak ker ne dodajam ne vem vsega tocno zato preveriuser posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 602
8.9.2009 12:35:56   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27

doklade..joj še vedno nisem nič poštimala...a lahko dam tudi za nazaj?

ce oddas vlogo do 90dni od rojstva dobis za nazaj, jaz sem ze dobila odlocbo in dobim ta mesec za 3 mesece-julij,august in tekoci mesec septemberuser posted image

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 603
8.9.2009 12:56:29   
Špela30
Chebellca... full luštne slikiceuser posted image

kakanje... pri nas se je tudi ustavilo. Zadnjič sem mu dala donat in je kakal, potem pa do včeraj nič, danes pa je imela DRISKOuser posted image user posted image Takšno zelenkaste barve, sluzasto, smrdečo. A je možno, da zaradi AD3 kapljic? Mu jih danes sploh nisem dala in bom videla, če bo potem kaj bolje. Pa včeraj je bil tudi bolj jokav in ga je zvijalo. Pred kapljicami ga ni nikoli. A čem it kar po D3? A se dobijo brez recepta, a moram do pediatra po nov recept?
Kako je s kakanjem pri otrocih, ki niso dojeni žal ne vem.

Jazzika.... iiiiiii hvala. Sem že zjutraj pojedla kosuser posted image , da se vidi, da praznujemo hehehe. Prava facica je Taj, drugače se skos smeji in to že kar naglas vsake toliko časa, je prav prisrčen in se oba s T. potem zraven smejiva hehe. Moram ti poslat kakšno novo fotko..., pa ti meni tudi vašega Boriskauser posted image
Ja, pa dojenje je kakšen dan kot pri tebi. Res, da traja le cca 5 minut, ampak teh 5 minut dobesedno hlasta kot zmešan in potem spusti takšen kupček, kot ga še očka neuser posted image . Čez pol ure pa spet, pa čez uro spet, pa...
Me je pa zelo presenetil danes ponoči. Spal je od 22h do 5h, jaz pa sem si že ob 3h črpala, ker bi mi jih drugače razneslouser posted image .

otroški dodatek...
Roki za uveljavljanje pravice do otroškega dodatka:
  • če se pravico uveljavlja v roku 90 dni po rojstvu otroka, se pravica prizna z mesecem rojstva otroka
  • če se pravico uveljavlja kasneje, se pravico prizna s prvim dnem naslednjega meseca po vložitvi zahtevka.
Evo Taj hoče praznovat...lačeeeeeeeenuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 604
8.9.2009 21:23:20   
dd77

Hello hello....

Evo tako...

Jazzzika ma mali je fulll priden spi od 21.30 do 5.00 več ali manj

zadnje dni pol pa do 7.00.

Super upam da bo še tako naprej in pol da bo čez nekaj časa podaljša do 7.00, pa bomo meli celo noč.aleluja.

Jutri mamo pedijatra da mu zmerijo dolžino in kilažo..prav me zanima koliko je šel gor.

Boooo danes ni spal cel dan, včasih pa prespi kar celega.

Lepo noč vam želim,ciao ciao.

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 605
8.9.2009 21:25:51   
dd77

AJA DOBRO DA STE ME SPOVNILE ZA OTROŠKI DODATEK,SAMO NEVEM MAM OBRAZEC, KAJ PA TISTO O PLAČAH KAKO SE ISPOLNI, SAM ALI V FRAČUNOVODSTVU SLUŽBE AL KAJ?

JOJ VČASIH SEM RES ZABITEK.HA HA

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 606
8.9.2009 21:31:39   
Alex01
IZVIRNO SPOROČILO: dd77

AJA DOBRO DA STE ME SPOVNILE ZA OTROŠKI DODATEK,SAMO NEVEM MAM OBRAZEC, KAJ PA TISTO O PLAČAH KAKO SE ISPOLNI, SAM ALI V FRAČUNOVODSTVU SLUŽBE AL KAJ?

Podatke prepišeš iz odločbe, ki smo jih prejeli od DURS-a (dohodnina) za leto 2008

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 607
9.9.2009 9:01:03   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

IZVIRNO SPOROČILO: dd77

Podatke prepišeš iz odločbe, ki smo jih prejeli od DURS-a (dohodnina) za leto 2008

ja, tako sem jaz naredilauser posted image

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 608
9.9.2009 10:23:00   
Chebellca
Pravkar prispeli iz posvetovalnice, zredili smo se skoraj za kilogram zrastli pa za 4,5cm...smo bili pohvaljeniuser posted image Edino kar me je zmotilo, bolj ko sem zdravnici razlagala da je Lili alergična na mleko, bol je ona men gnjavila da morem pit mleko pa skuto jest...sm ji rekla da je po enem piškotu že čisto mozoljava in jo zvija 100 na uro pa mi pribije, da naj pol naj pa vsaj maslo jemuser posted image user posted image user posted image Z mojim sva se samo spogledla, malo je manjkalo pa bi se začela oba smejat...

Zdajle pa Lili spi, jaz grem pa pečt jabolčno pito iz pirine moke brez mleka in jajcuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 609
9.9.2009 10:39:17   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: Chebellca

Pravkar prispeli iz posvetovalnice, zredili smo se skoraj za kilogram zrastli pa za 4,5cm...smo bili pohvaljeniuser posted image Edino kar me je zmotilo, bolj ko sem zdravnici razlagala da je Lili alergična na mleko, bol je ona men gnjavila da morem pit mleko pa skuto jest...sm ji rekla da je po enem piškotu že čisto mozoljava in jo zvija 100 na uro pa mi pribije, da naj pol naj pa vsaj maslo jemuser posted image user posted image user posted image Z mojim sva se samo spogledla, malo je manjkalo pa bi se začela oba smejat...

Zdajle pa Lili spi, jaz grem pa pečt jabolčno pito iz pirine moke brez mleka in jajcuser posted image

o groza, ja ene dohtarce so take,
jaz sem pa pogruntala da je bila mala vsa flekasta ker sem samo na mlecnih izdelkih zivela, zdaj k sm jih zmanjsala na minimum je pa vse okuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 610
9.9.2009 11:40:32   
jazzz27
user posted image

evo še naš mali škrat....

dd77....oo lepo tebi spi škratek. Naš se fotra 3 do 4x na nočuser posted image ....ah saj bo bolje. Čez dan smo pa na rokah. Mogoče pa je krivo, ker nimamo morskega zrakauser posted image .

čebelca...tale dohtrca je pa res kar nekaj...da te kapuser posted image . Ti kar se kar vzdrži mlečnih stvari. Kaj pa če bi probala sojino mleko in jogurte in pudinge?

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 611
9.9.2009 13:10:41   
elevitka
Čau punce!

Naš malček skoraj noče več spati čez dan, če pa že zaspi je to za 15 -30 min in basta. Tudi zvečer ga komaj uspavam ker se zbuja hitro, pa vse mu je zanimivo samo obrača glavico levo in desno in gleda vse živo pa krili in brca pa se histerično dere (kljub kaplicam proti krčem in masaži trebuščka)- v glavnem nikakor ga ne morem umirit, pa ga zibam , nosim sem ter tja, pojem .... ne pomaga nič !

Kako jih ve uspavate in pomirite? A vaši tud ne spijo čez dan?

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 612
9.9.2009 13:20:37   
katrinka
moja suzi tud malo spi cez dan, na rokah je seveda ok, drugace pa trmari-pa jo pustim, ce je sam trma neha po parih minutah potem pa opazuje okoli, ce jo pa res kaj muci pa slisim ze po joku, zvecer jo skopam, vse porihtam, podojim, dam v posteljo in me ne gane nic, jo ze skoz tko navajam zato se ne dere-mi pa obvezn trmari od 20:00 do 22:00user posted image

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 613
9.9.2009 13:33:20   
elevitka
ma men naš tuli ipično tud čez dan - pa ne pomaga nič

Biti pripravljen je veliko, znati čakati, je še več, toda izkoristiti pravi trenutek, je vse.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 614
9.9.2009 15:37:16   
giggica
evo da se še jz malo oglasim:) naša bianca spi čez dan 2-3 kart po 2-3 ure, tko da je res pridna. ponoči pa se enkrat al pa nobenkrat ne zbudi, tko da mamo srečo:) kerkrat zatrmari ampak ni sile. tudi jo navajava na to, da zaspi sama...in nama kar ratuje:))

(odgovor članu elevitka)
Neposredna povezava do sporočila: 615
9.9.2009 17:31:29   
dd77

ciao mamike...

Mi smo bli danes pri pedijatru pridobil je 800 gr. za 20 dni, zdi se
mi da normalno.

Drugače za tisti otroški..čuk kot sem valda sem vrgla ali zgubila tisto od dohodnine tako da bom morala kar na durs po mojem.

Čakam pa našo češnco da se mi kaj javi da gremo kaj na kavo, ker je tukaj pri nas na morju.hi hi ciao.

(odgovor članu giggica)
Neposredna povezava do sporočila: 616
10.9.2009 9:15:30   
jazzz27
Jutro!!

glede spanja..naš ni govora, da bi sam zaspal...ali na rokah al na joški...vse drugo je brez uspeha

dd77...uuu lepo ste napredovali. Se mi zdi da so otroci sedaj boljši jedci, kot pa smo bili mi...kaj pa vem. Kako je na obali? Imate sončka? Pri nas je kislouser posted image

user posted image pri nas se nadaljuje jutranje napihovanje...se mali tako napihuje, ker ne more prdet in kakat...kljub kapljicam...in telovadbiuser posted image . Kdaj je tegs konec?

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 617
10.9.2009 10:19:25   
dd77

Ciao jazzika mah vreme je kar nekaj...malo sončno malo oblačno.

Kaj pa vem ok.Ubogica ti.Ti pa maš res fulll dela z malim Borisom.Veš kaj prej ali slej bo itak boljše...mora bit nemore večno tako bit.

pozdravček pa poljubček malemu sladkorčku.

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 618
10.9.2009 10:30:50   
katrinka
dobro jutrouser posted image

ja tudi meni gre to napenjanje na zivce - zdaj samo cakam kdaj bo moja mala se pokakala za 6 dni nazaj...bo spet lustn...user posted image

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 619
10.9.2009 13:18:01   
rina22
Midve s tamalo pa sva danes mogle iti po nspotnico k P, da ju3 greme v bolnico user posted image Zaradi polivanja user posted image Mislite, da moram s sabo met svoje mleko (milsim, Aptamil?), s katerim jo hranim? Ker tam dajejo mleko Bebe..

Mi je P rekla, da bodo naredili "osnovne preiskave" - uz trebuščka,.. upam, da ne bo rabila dolgo bit tamuser posted image
Me je taaaaaaaak strahuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 620
10.9.2009 13:52:31   
dd77

Ma ne rina ne se bat...ni to hudo.bodi vesela da nima kaj hujšega.

Samo pozitivno misli...vse bo še super.
Nestoj paničarit, ker otrok vse čuti od mame.

Pikica mala, upam da boste čim prej doma...pa sporočaj,kako in kaj dogaja.ciao.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 621
10.9.2009 13:56:06   
rina22
dd77, hvala za vzpodbudouser posted image Vem, da otroček vse čuti od mame, samo kaj ko me pa skrbiuser posted image Se pa probam čim bolj sprostit in pozitivno misliti. Samo mi danes še niti enkrat ni polivalauser posted image

Bom poročala, seveda. Upam, da čimprej..

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 622
10.9.2009 14:20:48   
Chebellca

IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27

user posted image

evo še naš mali škrat....

dd77....oo lepo tebi spi škratek. Naš se fotra 3 do 4x na nočuser posted image ....ah saj bo bolje. Čez dan smo pa na rokah. Mogoče pa je krivo, ker nimamo morskega zrakauser posted image .

čebelca...tale dohtrca je pa res kar nekaj...da te kapuser posted image . Ti kar se kar vzdrži mlečnih stvari. Kaj pa če bi probala sojino mleko in jogurte in pudinge?

Saj pridno papcam sojine izdelke in vse ostalo kar ne vsebuje laktoze in kazeina user posted image

Punce čez koliko časa ste dobile denar od občine, mi smo oddali vlogo takoj ob rojstvu, zdaj bo pa že dva meseca pa še kar nič...user posted image

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 623
10.9.2009 14:54:08   
Špela30
Hey mamice!

Končno mi je uspelo prit na RR, sem od jutra pakirala za morje... Robe je toliko, da ne vem če bo šlo sploh vse v avto, a gremo samo za 4 dniuser posted image . Kaj bo šele drugo leto, bomo kar prikolico rabili...

rina22... ojoj, ubogicauser posted image . Po mojem mnenju pediatrinja malo pretirava, ampak naj ji bo, se boš tudi ti potem boljše počutila, ko boste dali UZ mimo. Ko je bil Taj star 10 dni je naša patronažna tudi naredila paniko, da je bilo jojjjj in smo šli k pediatrinji po napotnico in v pediatrično kliniko. Tam so že na samem začetku rekli, da ne vidijo, da bi bilo kaj narobe, a ker smo prišli tja z napotnico naše pediatrinje, so mogli Taja obdržali na opazovanju (so rekli, da "reda radi"). 2 dni je bil v bolnici in meni se je trgalo srce. Tam nisem mogla bit, ker ni bilo postelj. Mleko sem si črpala in ga nosila tja. Po 2 dneh in vseh možnih preiskavah in opazovanju, so ga odpustili, vse bp. Aja, bil je pa sum, da ima sindrom "padajočega sonca" in to zato, ker je patronažna na previjalni mizi opazila, da mu včasih učke padejo dol. Jaaaa, seveda, da so mu, če pa je ležal in gledal proti nam (za zvokom).. Eh... Po mojem, bo tvoja pikica mogla ostati v bolnici na opazovanju, samo upam, da ne več dni. V katero bolnico pa gresta? Mi smo bili v pediatrični v Lj. in kar mi je najbolj ostalo v spominu, so big lcd tvji na vsakem korakuuser posted image . Držim pesti za vaju in zagotovo bo vse ok!!! Čimmanj se sekiraj in seveda poročaj. user posted image user posted image user posted image

katrinka... jaja, tudi mene že skrbi kaj bo po več dnevi pavziranja s kakanjem upsssuser posted image .

dd77... gremo v Ankaran in če bo kaj časa, se javim. Nič pa ne obljubim, ker imamo že toliko načrtov..., če bi bili dlje časa, bi bilo seveda lažje. A s češnco sta se dobili?

Chebellca... denar smo dobili v roku 30 dni od prejema odločbe. Da vas niso spregledali??? V odločbi mislim, da morajo navesti v kolikšnem roku bo nakazilo.

Jazzika
... upam, da ti pošljem mail še predno odrinemo...

Neposredna povezava do sporočila: 624
10.9.2009 15:00:06   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: rina22

Mislite, da moram s sabo met svoje mleko (milsim, Aptamil?), s katerim jo hranim? Ker tam dajejo mleko Bebe..

Svetujem ti, da vzemeš svoje mleko - Aptamil.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

strah pred porodom
nataly33

prvič sem rodila zelo težko,rok imam čez 2 tedna in me je grozno strah poroda...kako je roditi drugič? hvala za odgovore

težje (12%)

lažje (73%)

enako (15%)

Število vseh glasov: 121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!