lilka
|
Hej, hoj... Sem mela čas in sem vas malo brala, drugače bolj pišem pri tavelikih lumpkih... Zanimivo, jaz sem se z istimi stvarmi ubadala, ko sem bla mamica prvič tekočina: jaz mu dajem, ker jeva adaptirano melko in to prekuhano vodo po žlički, jaz nisem za čajčke, sploh kakšne Hipove ne....najboljša zame je voda. kapljice za krčke: sap simplex so nam najbolj pomagale in nam še zdej pri tadrugem, tiste od Koroških lekarn je pa sam sladkor pomešan z komarčkovim čajem, mamice jih velikokrat uporabljajo tako, da dajejo kakšno kapljico na dudo, da se otrok pomiri, ker je pač sladko in to zelo, jaz nisem pristaš teh kapljic in jih ne dajem, pravilno pa naj bi se dajale 3x dnevno na žličko z vodo. Mi gremo tudi drugi teden na Pag, če bo tavečja zdrava, ta teden jo je zakuhalo rokica: ko jo uspejo najti in uskladiti gib da jo sparvijo do ust, jim je to prava zabava, jaz nebi rekla, da so to zobki, vsaj tako sem prebrala, že takarat pri Tinki.... ležanje: ponoči ga še vedno dam na bok, uporablam šepripomoček za ležanje na boku, čez dan je v ležalniku na hrbtu in tam tudi zaspi večkrat mu blazno paše reagiranje na jok: joj se spomnim, ko je Tinka zajokala sem tudi tako priletela, da sem skoraj vse podrla , pri Ožbeju je drugače in on tudi manj joka, Tinka je veliko jokala in bila že kot dojenček zelo zahtevna, Ožbej ni tako zahteven in je navajen počakat, pri prvem je pač drugače, sej razumem pri drugem ti pa več ne znese ušeska in nosek: ušeska nikoli ne čistim s palčko in to se tudi ne sme, kolker jaz vem, samo obrišem jih s pleničko kolikor gre, nosek ne čistim, ker ni potrebno, če bo zamašen pa bom, seveda, potem je tudi nujno treba, sej si tudi mi ne čistimo nos če nimamo kaj v njem za sčistit a ni tako , ali pa se mogoče motim. Zdej pa dovolj čvekanja, če ne mi bo zmanjkalo časa. Lepo bodite in uživajte s svojimi malčki in delajte tako, kot se vam zdi najbolj prav!!!! To je pa moj princ: