Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: Špela30 ... Kako pa dozirate kapljice, po koliko in kolikokrat na dan? V lekarni nam je čisto drugače razložila kot je rekel pediater . Ritem... jaja, tudi jaz si pred vsakih "izletom" načrpam mlekca za en obrok, da ni potem take panike. Pa kar gre . Pa vedno tudi čajček vzamemo s sabo. Tudi pomaga. In seveda koroške kapljice za pomiritev. Če je huda panika, dam kapljico na dudo in ga pomiri . Crkljanje... jaz vem, da Taja oba z preveč crkljava in si ne morem kaj, da ga nebi. Enkrat je mogoče pol minute jokal v posteljici - predno sem pridirkala iz wc-ja in je potem revček še 10 minut ihtel. Tako, da jaz si ga sploh ne upam pustit, da bi bil sam, ko jokca. Animiranje... uf, vse živo. Plešemo, pojemo, se igramo... Imam spisek nekih igric in ga bom dodala tu gor. Špela in ostale, jaz sem pri pediatru dobila listek, kjer natančno piše doziranje AD3 kapljic. Takole gre: 1. dan: 1 kapljica zjutraj 2. dan: 1 k. zjutraj in 1 popoldan 3. dan: 2 zjutraj in 1 popoldan 4. dan: 2 zjutraj in 2 popoldan 5. dan: 3 zjutraj in 2 popoldan 6. dan: 3 zjutraj in 3 popoldan 7. dan: 4 zjutraj in 3 popoldan 8-14 dan: 4 zjutraj in 3 popoldan od 15 dne dalje do konca prvega leta starosti 7 kapljic dnevno Jaz sem sicer dobila D3 kapljice, ker sem sličala, da imajo po AD3 otročki radi krčke. Te pa se dozira 1 teden 2 kapljici zjutraj in 2 popoldan, potem pa naenkrat 4 kapljice. Glede načrpanega mleka in odhodov od doma me zanima, kako potem mleko pogrejete, preden ga date Jaz se še nisem odpravila od doma za toliko časa, da bi bilo treba vmes podojiti. Grem v trgovino za max. 2 uri, očka se kar fino znajde sam z , največkrat pa mali ta čas prespi. Ja priden je, ni kaj Glede crkljanja in snimiranja je pri nas podobno kot pri vas, Špela. Naš mali še ni jokcal dlje kot par sekund Ga pa občasno fino napenja in takrat je kar hudo Aja, tele igrice so iz knjige Jackie Silberg, Miselni razvoj dojenčka in malčka. Jaz sem jo naročila preko neta, cena je okrog 17 evrov, je pa ful fajna. IZVIRNO SPOROČILO: vim mamice imam vprašanje in sicer teža vašega otroka pri 5 tednih (1 mesec). Oz. teža porodna pa pri mesecu Ob rojstvu 4.150 g, po enem mesecu pa točno 5.280 g. Ampak jaz ga tudi samo dojim. IZVIRNO SPOROČILO: BOOMER krčki - moja ima po nočnem hranjenju take izpade, da med spanjem spušča kruleče gruljenje pa jamranje...a se ne zbudi... Tudi naš Jaz se mu samo smejim, take zvoke spušča, da ne moreš drugače. Še posebej hecno je, če mi zaspi v naročju, pol pa poslušamo od visokega C pa do brundanja še eno prašanje imam: tiste, ki ste nezaposlene z nadomestilom (a je sploh katera taka???, vem da nas je bilo kar nekaj , ki jim je potekla pogodba), ali ste že urejale zdravstveno izkaznico oz. zavarovanje za tamaučka? Kaj je treba narest Pozdravček!
|