|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske morske zvezdice in ježki
2.9.2009 13:39:13   
anci banci

IZVIRNO SPOROČILO: donna22

IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27

Danes imamo dva mesecauser posted image user posted image user posted image

Mi tudi user posted image user posted image user posted image

rina22, ti pa kar dalje čvekaj z namiuser posted image

mi imamo tudi 2 meseca danes:)

temenca imamo amapk jih mažemo z olivnim oljem (domačim iz Brača) in pomaga, jih skoraj nima več...

glede bruhanja in polivanja imamo še vedno problem... perem skoraj vsak dan
kratke rokave še vedno doma nosimo, ker je vroče v stanovanju, zunaj mu dam za vsak slučaj še kake štunfke gor ampak je itak cel vroč tako da je še vedno v kratkih rokavih

kako pa držijo kaj vaši malčki glavico gor pa pasenje kravic

naš svit pase krave samo na mojemu trebuhu, ko išče neumorno jošk, drugače je pa lenuhec

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 526
2.9.2009 14:08:34   
donna22
IZVIRNO SPOROČILO: anci banci

kako pa držijo kaj vaši malčki glavico gor pa pasenje kravic

naš svit pase krave samo na mojemu trebuhu, ko išče neumorno jošk, drugače je pa lenuhec

Meni že kar lepo pase kravice, pa glavo tudi fl dviguje user posted image Obrača se pa itak že na vse strani, moram kar pazit, da mi s previjalne dol ne pade user posted image Ima pa zdaj že kaka 2 dni foro, da hoče na trebuhu spat user posted image Na boku itak že dolgo ne ostane več, jo moram ful obložit, pa se še vedno proba obrnit user posted image

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 527
2.9.2009 16:00:25   
katrinka
jaz imam tudi tezave z animiranje - delam vse kar mi na pamet pade, od tega da sedi pri meni in ji bere novice iz neta, razlagam o filmu na tv, jo masiram, ji nagajam, poslusa pesmice...a vcasih enostavn zmanjka...

nosek - cistim ga s aspiratorjem, palckam za usesa - otroske, fiziolosko

mamice - kako pa cistite usesa - notri mislim ne uhelj

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 528
2.9.2009 16:08:59   
Anonimen
Ojla babike moje!

Sej vas prebiram - bolj ali manj, sam lena sem za pisat. Trenutno se ukvarjamo s privajanjem Alena v drug vrtec in je kar ok. Mal pojokca, ampak se hitr zamoti. user posted image

Inaja je pridna, se mi zdi da je ful zrasla in pridobila na teži. Ponoči še kr pridno spančka, podnevi ziza skor vsaki 2 uri user posted image , na sprehode je zdej mal bolj prijetno hodit, ker se ne joče v vozičku ampak pridno spančka al pa gleda kako igračo, ki binglja s strehice. Ful se že smejčka in se odziva na govorjenje, mal po svoje gode... Skratka super je! Srčkana, lepa, za pojest... user posted image user posted image user posted image Čist sm zaljubljena. HA HA! Pa sej razumete, a ne?

Alen še kr ne kaže ljubosumja, mislim, da ga tud ne bo. No, naj še mine kak mesec, da vidim, kako bo v tem vrtcu, pol bom pa zasigurno znala povedat.

Polivanje - tudi. In to kr naprej. Preoblačimo se večkrat dnevno, peremo vsak dan. user posted image

Pasenje kravic - kr gre, ko pa je v naročju za podiranje kupčka pa itak sama drži glavico. In to kr neki časa.

Temence - smo jih odpravili kr z baby oljem.

Js sm bila prejšnji teden pri G - vse ok, sam moji jajčniki so pripravljeni na novo oploditev, sluznica kar debela, baje da lahko pričakujem M. user posted image user posted image user posted image user posted image

Kontracepcija - je ni, ker polno dojim. Sploh ne vem, kaj naj...user posted image user posted image user posted image user posted image In dokler ne vem, je kondom v igri! user posted image

Lepe cotke in hladno vreme - js sm ji kupla kr bel body z dolgimi rokavi in bele žabe, čez pa oblečem vse tiste kjut kiklce, oblekce, majčke... user posted image

rina22 - kr bodi z nami user posted image Čez kakih par mesecev bodo itak vsi skor enaki - eden pač zna to, drugi to... Men se zdi, da moj sinek ni nič bolj razvit kot kolegicina hčerka, pa je ona 2 mes. mlajša. Sam mal večji je. user posted image Glede polivanja pa je pri nama čist enako - se ne sekiram. Se verjetno preveč naje, al pa poje preveč zraka vmes. user posted image Pa ful lepe slikice! Vsi so lepi, naši ježki in zvezdice! user posted image

Rota virus - sje že dobila prvo dozo, s tem, da mi je mal bruhnila doma, ko sem jo pol ure po prejetju cepiva podojila. A mislite, da je pol ure dovolj, da se cepivo absorbira?

OK, neki cajta me ni, pol pa litanije... Sorry. user posted image

Uživajte, mi gremo počasi ven! user posted image

(odgovor članu donna22)
  Neposredna povezava do sporočila: 529
2.9.2009 16:41:53   
rina22
HVALA vsem za lepe besede - za vzpodbudo in pohvaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Z veseljem bom čvekala dalje z vami, zdaj imam malo več časa, odkar smo spet na svojem user posted image user posted image V soboto smo se selili na svoje. Sem bila tako vesela, da sem kar jokala. Zdaj sicer gremo domov k meni samo še na obiske (včasih za par dni), ampak je vseeno čist drugače. Poleg tega, da smo sami, se mi zdi, da imam več časa za vse - pa še več naredim, kot domauser posted image user posted image

Vsem sončkom, ki imajo danes 2 meseca, pa ISKRENE ČESTITKE!!!!user posted image user posted image user posted image

Moja že kar dviguje glavico, tak da bo hitro začela pasti kravice. Ko jo kopam, in jo pozneje dam na trebušček, ko jo brišem in mažem, mi že skoraj pobegneuser posted image user posted image Pa ko je na trebuščku v vodi (mislim, ko si jo na rokah obrnem...), take dela, da kar voda špricauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 530
3.9.2009 8:58:03   
Špela30
Jutro mamice in bejbiji!

Z zamudo čestitke vsem slavljencemuser posted image . Tudi mi bomo kmalu praznovali že 2 meseca, wiiiiiii.
Danes pa imamo prvo posvetovalnico in že komaj čakamo. Je možek doma in sem celo že zajtrk pojedla, kar je wauuu, ker ponavadi ga (če sploh ga) okoli 12huser posted image . Tudi vi imate danes posvetovalnico Rina22 aneuser posted image . Čestitke tudi tebi za selitev, to je res velik korak v življenju in ni večje sreče, kot biti neodvisen in sam svoj gospodar (vsaj meni to veeeliko pomeni).

jasna81...popolnoma razumem tvojo zaljubljenost. Kako fajn je bit ponovno in love aneuser posted image user posted image .
user posted image user posted image user posted image za Alena, da se čimprej navadi na nov vrtec.

nosek... očistim isto, kot je napisala Katrinka (najprej v nosek kapnem kapljico fiziološke, malo pomencam in povlečem ven z aspiratorjem. Imamo tistega, ki se priključi na sesalec in je res zakon). Redno čiščenje noska je zelo pomembno, saj tako tudi preventivno ukrepamo proti vnetim ušeskom.

pasenje kravic... tudi Taj to že obvlada. Včasih da glavico tako gor in nazaj, da se kar ustrašim, da se bo prelomiluser posted image

Moram it... Poljubčka!!!

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 531
3.9.2009 9:10:07   
katrinka
dobro jutrouser posted image

meni je pa tako dolgcas - moja miska pancka, jaz imam naceloma bajto pospravljeno in nimam kej za pocet - ja sej vem, ene boste rekle blagor k ste tok zaposlene - sam jz nism tak tip da bi bla pri miru, ker pa nimam avta, sem obsojena na to da sem domauser posted image
moja miska me sicer zaposli sam zdele tok sladko pancka...user posted image

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 532
3.9.2009 9:43:42   
dd77

ciao čvekice...pa je blo za rečt a?

Tako mi smo super, samo pohajkujemo naokoli...kar sram me je ko hodimo po bloku po stopnicah med tednom ob 10...10.30 eni že spijo mali pa niti dva meseca pa že po retavracijah v portorožu, muziki na terasah itd.ha ha ha pa kaj če je priden in spi..tako da iskoristimo.

Drugače

temenca- bogami so se začele delat ob robu lask samo.Glede na to da je moj mali čuponja mislim da bojo kar problemčki

2 meseca- čestitke, hitro je že ne?

animiranje otroka- že od prvega dne ko smo ga pripeljali domov damo na MTV pa je mir.blazno rad ima muziko ( ko mami).včasih moram prav dat naglas da je vesel.

spanje na hrbtu- isto kot pri vseh...sam se je začel obračat na hrbet in od takrat ga niti ne silim na bok, ker itak drži glavico postrani.moti me to da drži glavo vedno na eno stran.jaz mu obrnem na drugo, ma kaki zopet se vrne na svojo stran, tako da se bojim da se mu ne deformira glava-

bybyka- tudi jaz sem dosti krat mislila nate in na dojenčka...samo da je vse ok.

rina22- kaj si delaš probleme kjer jih ni? ha ha ha boš jih že mela doma...ti pa kar tračaj z nami....

za zaspat moj tudi rad zaspi v položaju za podiranje kupčka.
včasih mu nastavim flaško da mu spodaj podložim pelenico da mu jo  drži..pa kar cuca sam in zaspi ko jo drži v ustih.

kaj vaši dojenčki se že fulll smejejo.Moj zelo malo..pa mi je kolegica rekla da njen u skoraj že 2 meseca precej...boooo.
Luka včasih ma malo malo zjutraj in to je to.bwa.Razen ko zaspi pol pa se smeje na trenutke ko angelček.

maaaaaaaaaaa .CIAO

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 533
3.9.2009 12:48:20   
vim
Wiiiii nekateri ježki in zvezdice že dva meseca pihajo. Jeee BRAVO.

No mi smo imeli danes kar burno jutro, so ga krčki tako dajali, da je bilo kaj. Še meni je šlo na jok in na trenutke nisem zmogla več so mi malo živci popustili pa sem zaklela kot še nikoli do zdaj. Ma je malo pomagalo sem krče poslala v.....
in zdaj končno pančka naš morski ježek. je pa res, da smo danes probali brez kapljic, smo že celo dozico porabili, pa očitno bo treba še dodajat.

Spanje: naš se obrne na hrbet takoj ko je možno in tudi on drži glavo samo v eno smer.

Pasenje kravic: še ne znamo, držimo pa glavo

Čiščenje noska: fiziološka aspirator je pa kar mami in njena pljuča. Aja kokrat pa ga čistite? Jaz zjutraj in zvečer?

Oblačenje: Očitno preveč kratek bodi in žabice za mrzle dni pa bo treba v šoping

planice: Muller zanič, smo nazaj na pampers ima pa Tosama odlične planice, ki se jih kupi v njihovi štacuni na Viru

Dojenje. čedalje manj le še za pocrkljat, si pa črpam in dobi od 2-3 obroke mojega mleka odvisno kok je lačen in kok si ga napumpam

Čišča: A kateri še kaj ven teče. Jaz moram imeti še zdaj tamali vložek. Sem pa pogledala svoje podvozje spodaj uf še ni lepouser posted image user posted image

In še dd77 če imate priložnost zakaj pa ne morje, Portorož, muzika. Naš je čisto živčen če sva predolgo doma. Akcija po fotru.

Katrinka kako vse zmoreš, jaz nimam ne zlikan in ne pospravljeno. Moževe srajce ojej omara se krči bo treba začeti.

in vse ostale mamice pozdravček

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu dd77)
Neposredna povezava do sporočila: 534
3.9.2009 13:56:15   
BOOMER
ola punce...evo naju!

že dolgo nisem šla gor...mah sej bi sam vseen ne rata. Mala je itak pridno dete sam mama je mal zmešana, pa vsega še ne ve kaj bi.

dojenje - mah sploh nebi...sej je mleka dost pa jaz si črpam, sam bi rada dojila. Zdej sva probale ene dva dni, pa me skrbi da premalo poje...sej ne moreš preverit, pa zizek mi je spet čist zmatrala. Ful čudno - en zizek je 100% drugi pa po enem dnevu čist boleč....mah. V bistvu se ful preveč sekiram. Rada bi, da mala normalno je, ampak ne vem kako si najdem vedno kaj, da sem živčna al pa napsihirana....mah, m bo že minilouser posted image jutri je posvetovalnica, pa bodo vsi problemi puf pa v luft....

crkljanje - jest zdej ne vem več. Crkljamo se pri kupčkanju po vsakem obroku, če pa tečnari, ko noče spat pa ne....k zna jokcat prden zaspi....pa animiranje - a se ful ubadate z njimi? Moja je sicer kke 2-3urce pokonc pa v stolčku gleda žvalce, sam se mi zdi tak sama s sabo zadovoljna, da si  ne upam drezat pa jo po rokah nosit....ne vem...mogoče sem pač čudna mama...so me tko prestrašli s tem razvajanjem pa to...mal mi v spominu ostaja, ko je moj mlaši brat take izvajal da je blo joj...mat ni mogla NIKAMOR..noben ni bil dost dober, sam ona...priklenjen nanjo 24-7. tak da ko teži pred spanjem jo rihtam kar je treba (previjanje, kupčki, duda, jošk), drgač pa pustim da se prtužuje...itak da pol zaspi.
Tak da ne vem...a sem zato slaba mama? k ne crkljam dost? pa ne animiram? ful sem zmedenauser posted image mah danes ni dan ...

ne bom vas morila brez veze....rada bi sam dala 100% od sebe za našo piko miko, pa sem skoz na trnih - a je prav a ni a je dost a ni mah.....

pleničke - št 2, mueller pa pampers....

spanje - odkar kopamo od 22:30-3:30oz.4ih ter nato (ne vem kaj je) s stokanjem med spanjem pa zvijanjem do 8ih. Dopoldan do 11ih rusvajs pa tečnarjenje pa 3x futrat, popoldnevi pa mirno in pridno...super otrok za tako mal sfuzlano mamo heheuser posted image

čiščenje noska pa ušes - a moraš vsakič pri kopanju pucat? ker nima nič noter pa se mi ne zdi smiselno vsakič z uno vatko not tišat....

posvetovalnica - jutri ob 7ih

šivi - zdej me pa sluznica peče spodaj..po tem ko so mi ugotovili da mi šivi niso razpadli (se zgodi 1 na milijon žensk baje) se še vedno spodaj ni poštimal. Itak pa pomoje vse skup zgleda ko postonjska jama...naslednja naša user posted image bo padla ven!user posted image mah me jezi k ne morem hodit normalno....

vsaka mama ma svoj zakladek....moja jih vsak dan pridela vsaj 10 (v plenico)user posted image

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 535
3.9.2009 14:00:46   
šivilja
Vim- dobra si, da kar še vztrajaš s črpanjem, jaz bi pomoje že obupala, če ne bi šlo enostavno. ja pri nas tudi mož lika, čisti in pospravlja pa noben, bo treba spet čistilko poklicat, pol se vsaj prisilimo in prej vse pospravimo.

Jaz imam pa en problem - Hana ima tako lep ritem in je tako pridna, če smo doma- Točno vem kdaj je lačna in kdaj bo spala (vsak dan skoraj enako), tako da mi sploh ni okrog za hodit, sploh ne z avtom, ker sedeža ne mara. Z vozičkom je OK, samo to je pa domet omejen. Po svoje bi kam šla. sam kaj ko je bolj enostavno tako. itak pa tako hitro rastejo in bo kmalu bolje

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 536
3.9.2009 14:30:56   
rina22
Špela, kako je bilo v posvetovalnici?
Meni je rekla, da je vse v redu, ima 4500 g in 54,5 cm, drugače pa preveč polivauser posted image Me je vprašala, koliko krat na dan poliva. Sem rekla, da 7X že - tolko, kot je, pa še kaj zraven, pa je rekla, da ji naj danes dajem manj jesti in to na 3 ure, ter naj ji jutri sporočim, če bo kaj manj bruhala. Če pa ne bo bolje, je pa omenjala bolnicouser posted image Upam, da nama ne bo treba it tjauser posted image

Še eno vprašanje - drugače naša mala je tam na 3, 4 ure, ponoči pa včasih spi skupaj 5 ali 6 ur. Včasih pa bi vsako uro jedla (kak ma dan). No, tedaj, ko bi jedla vsako uro, full malo poje (da ne bo pomote..) Zanima me, kdaj približno dobijo dojenčki nek "ritem" za jesti? Me je prav strah iti z vozičkom v mesto, ker se bojim, da bo ratala lačna, ko je pa lačna, pa kriči na vso močuser posted image Pa še dudica ji potem vedno pada z ust, pa še zaradi tega kriči dodatnouser posted image

Hvala res vsem. Z veseljem bom čvekala z vami še naprejuser posted image user posted image Vidim, da sem dobrodošlauser posted image Hvala vamuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil rina22 -- 3.9.2009 14:36:13 >

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 537
3.9.2009 15:39:43   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: vim

Čišča: A kateri še kaj ven teče. Jaz moram imeti še zdaj tamali vložek. Sem pa pogledala svoje podvozje spodaj uf še ni lepouser posted image user posted image
je nimam vec, je malo belga toka, boli pa se kr - sploh ce prevec casa stojim na nogahuser posted image

Katrinka kako vse zmoreš, jaz nimam ne zlikan in ne pospravljeno. Moževe srajce ojej omara se krči bo treba začeti.
hm kako naj recem - tole je pa moja napaka v karakterju - nisem zdrava ce ni vse spucan - kr mal obsedena stem, tako da ce ma mala dober dan zglancam vse, pol pa ostale dneve v luft gledam...tko nekak, npr. zdaj...suzi sem previla, podojila in sle na mali sprehod - sm jo mela v naročju k z vozickom tuki ni za it...pa je zaspala k top, vmes sm pa palacinke za mojga nardila in kopalnico pospravla...pa se kaj bom najdla...oh grozna semuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: BOOMER

dojenje - mah sploh nebi...sej je mleka dost pa jaz si črpam, sam bi rada dojila. Zdej sva probale ene dva dni, pa me skrbi da premalo poje...sej ne moreš preverit, pa zizek mi je spet čist zmatrala. Ful čudno - en zizek je 100% drugi pa po enem dnevu čist boleč....mah. V bistvu se ful preveč sekiram. Rada bi, da mala normalno je, ampak ne vem kako si najdem vedno kaj, da sem živčna al pa napsihirana....mah, m bo že minilo jutri je posvetovalnica, pa bodo vsi problemi puf pa v luft....
ej, pri meni je ena ful lepa, druga pa ne, pa vedn mislm da je v eni vec k v drugi, suzi pa ne gane ne oblika ne moje tecnarjenje, tisto k dobi tam je, tako da se ne sekiriuser posted image

crkljanje - jest zdej ne vem več. Crkljamo se pri kupčkanju po vsakem obroku, če pa tečnari, ko noče spat pa ne....k zna jokcat prden zaspi....pa animiranje - a se ful ubadate z njimi? Moja je sicer kke 2-3urce pokonc pa v stolčku gleda žvalce, sam se mi zdi tak sama s sabo zadovoljna, da si  ne upam drezat pa jo po rokah nosit....ne vem...mogoče sem pač čudna mama...so me tko prestrašli s tem razvajanjem pa to...mal mi v spominu ostaja, ko je moj mlaši brat take izvajal da je blo joj...mat ni mogla NIKAMOR..noben ni bil dost dober, sam ona...priklenjen nanjo 24-7. tak da ko teži pred spanjem jo rihtam kar je treba (previjanje, kupčki, duda, jošk), drgač pa pustim da se prtužuje...itak da pol zaspi.
Tak da ne vem...a sem zato slaba mama? k ne crkljam dost? pa ne animiram? ful sem zmedena mah danes ni dan ...
ne nisi slaba mama, moja je vsa zadovoljna pri meni, pa gledave kaksen film al pa pojeve pa se miljon drugih stvari, pol jo dam pa posteljo v napol sedec polozaj da grem na wc se pa dere k da sm najbolj grozna, pa jo pustim, pa neha tecnart - sem jo ze po joku pogruntala kdaj izsiljuje in kdaj neuser posted image

spanje - odkar kopamo od 22:30-3:30oz.4ih ter nato (ne vem kaj je) s stokanjem med spanjem pa zvijanjem do 8ih. Dopoldan do 11ih rusvajs pa tečnarjenje pa 3x futrat, popoldnevi pa mirno in pridno...super otrok za tako mal sfuzlano mamo hehe
no, pri nas je obratno, je dopoldan in delno popoldan miren, ko pa oci domov pride mamo pa zanimivouser posted image

čiščenje noska pa ušes - a moraš vsakič pri kopanju pucat? ker nima nič noter pa se mi ne zdi smiselno vsakič z uno vatko not tišat....
jaz ji pucam samo zvecer po kopanju - naceloma vsak dan k do zdaj je mela ga vedn umazangauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: rina22

Špela, kako je bilo v posvetovalnici?
Meni je rekla, da je vse v redu, ima 4500 g in 54,5 cm, drugače pa preveč poliva Me je vprašala, koliko krat na dan poliva. Sem rekla, da 7X že - tolko, kot je, pa še kaj zraven, pa je rekla, da ji naj danes dajem manj jesti in to na 3 ure, ter naj ji jutri sporočim, če bo kaj manj bruhala. Če pa ne bo bolje, je pa omenjala bolnico Upam, da nama ne bo treba it tja
ja upam da bo vse ok

Še eno vprašanje - drugače naša mala je tam na 3, 4 ure, ponoči pa včasih spi skupaj 5 ali 6 ur. Včasih pa bi vsako uro jedla (kak ma dan). No, tedaj, ko bi jedla vsako uro, full malo poje (da ne bo pomote..) Zanima me, kdaj približno dobijo dojenčki nek "ritem" za jesti? Me je prav strah iti z vozičkom v mesto, ker se bojim, da bo ratala lačna, ko je pa lačna, pa kriči na vso moč Pa še dudica ji potem vedno pada z ust, pa še zaradi tega kriči dodatno
ja to tud mene vedn skrbi, ker ga se nima, tko da ce kam grem si za eno rundo nacrpam - kot preventiva, pol ce je pa treba podojit pa jo, pa se tko nardim da tik preden odidem jo previjem in podojim potem pa takoj sibamo - tako pridobim vsaj ene 4 ure seveda z mojim nacrpanim mlekom vmes

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 538
3.9.2009 16:04:27   
Nikita
Zelo koristen članek o dojenju in konceptu povpraševanje-ponudba ter poskok v rasti:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978294,1978294#msg-1978294

Mene je zelo pomiril in upam, da bo še vasuser posted image

Sonce lahko sije vsak dan...vse je odvisno od nas samih;)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 539
3.9.2009 17:31:43   
Špela30
Tudi mi smo iz posvetovalnice, vse je ok, BPuser posted image . Taj je bil zelo dobre volje in se je zdravniku skos smejčkal in se z njim pogovarjal. Facica! Sva bila z možkom čisto navdušena hehe. Ima 5000 g in 59 cm in je bil zelo pohvaljen, saj je v 7 tednih pridobil 2,3 kguser posted image . Dobili smo AD3 kapljice. Pediatra sem vprašala glede krčkov po kapljicah in mi je na dolgo in široko razlagal, da te kapljice zagotovo niso "krive" za krčke, saj je normalno, da se pri vseh user posted image pojavljajo krčki do 3 meseca, dokler se prebava ne "uredi". Sem pa slišala od mnogih mamic, da imajo njihovi user posted image hujše krče ravno zaradi kapljic... Ah, kaj pa vem. Bomo jutri probali dajat, pa bomo videli kako je. Kako pa dozirate kapljice, po koliko in kolikokrat na dan? V lekarni nam je čisto drugače razložila kot je rekel pediateruser posted image .

Rina22... wau, lepe mere že imateuser posted image . Po koliko pa poliva tvoja pikica? A dosti a bolj malo? Glede na to, da je v manj kot 1 mesecu pridobila več kot 1 kg (predvidevam, da je v P nekaj gramov izgubila prve dni), po mojem sploh ni take panike, kot jo dela pediatrinja - bolnica in to ahuser posted image . Tole sem našla na forumu in očitno je polivanje pri nekaterih user posted image kar normalno in nobena mamica ne piše, da bi zaradi tega mogli v bolnico.. http://www.ringaraja.net/forum/m_4176665/mpage_1/tm.htm#4182086 
Držim pestke, da tudi pri vama čimprej mine, kar tudi bouser posted image user posted image user posted image .

Ritem... jaja, tudi jaz si pred vsakih "izletom" načrpam mlekca za en obrok, da ni potem take panike. Pa kar greuser posted image . Pa vedno tudi čajček vzamemo s sabo. Tudi pomaga. In seveda koroške kapljice za pomiritev. Če je huda panika, dam kapljico na dudo in ga pomiriuser posted image .

Crkljanje... jaz vem, da Taja oba z user posted image preveč crkljava in si ne morem kaj, da ga nebi. Enkrat je mogoče pol minute jokal v posteljici - predno sem pridirkala iz wc-ja in je potem revček še 10 minut ihtel. Tako, da  jaz si ga sploh ne upam pustit, da bi bil sam, ko jokca.

Animiranje... uf, vse živo. Plešemo, pojemo, se igramo... Imam spisek nekih igric in ga bom dodala tu gor.

Jazzika... donat je Taju včeraj pomagaluser posted image . Se je usračkal kot tavelikuser posted image . Sem ga še jaz za vsak slučaj spila (kar 3 dcl, toplega), če bi mogoče Taj kaj dobil preko mlekca in sem bila potem "stokrat" na wcjuuser posted image . Na začetku sem imela kar probleme s prebavo, pa mi je donat to uredil. Sedaj ga pa očitno ne smem več pituser posted image .

Sem prej pojedla en res BIG hamburger in se mi počasi kar učke zapirajo. Možek in Tajko pa Porši tu zraven pančkajo, tako, da se jim bom kar pridružila... Še vreme je idealno za spatuser posted image .

PIP***

(odgovor članu Nikita)
Neposredna povezava do sporočila: 540
3.9.2009 17:32:58   
Špela30
Nikita... dober linkuser posted image user posted image .

(odgovor članu Nikita)
Neposredna povezava do sporočila: 541
3.9.2009 17:33:45   
Špela30
Miselni razvoj dojenčka

od rojstva do 3 mesecev

Poljubček pozdravček

Čim več ljubkujemo dojenčka in ga držimo v naročju, tem bolj je samozavesten in neodvisem bo, ko bo starejši. S to igro boste spodbudili pristno vez z dojenčkom.

Držite dojenčka v naročju in se zibajte naprej in nazaj
med zibanjem mu govorite: Poljubček, pozdravček po zraku leti in tam se ustavi, kjer Max živi.
Ko izgovorite dojenčkovo ime ga poljubite na glavo, nos, prstke...

Otroška govorica

Kadar se z dojenčkom pogovarjate z visokim glasom, se sporazumevate z njim in vzpodbujate k glasovnemu odzivu.

govorite mu besede kot Ti si moj cukrček in Kakšni drobceni prstki
Kadar govorite z visokim glasom držite dojenčka blizu obraza in ga glejte naravnost v oči.

Pomirjajoča glasba

Novorojenčki se po naravi odzivajo na glasbo, saj so se v maternici navadili na ritem, glasove in gibanje. Celo majhni dojenčki se lahko pomirijo ob glasbi, ki jim je znana.
·         V dojenčkovo bližino postavite radio. Izberite instrumentalno glasbo ali uspavanke.
·         Glasba v kateri se melodija dostikrat ponovi, je za dojenčka pomirjajoča, ker je podobna tistemu, kar je poslušal v maternici.
·         Lahko posnamete ropot pomivalnega stroja, sesalca, fena, saj spominja na zvoke, ki ji je slišal v maternici.

Objemi in poljubi

Od tega kako se dojenčka dotikamo in ga negujemo, je lahko odvisen, kakšen bo odrasel človek. S to igro se bo vaš dojenček počutil varnega in pomirjenega.
·         Ko zibljete in poljubljate svojega dojenčka mu pojte:
poljubček ti dam,
ker te rada imam.
Poljubček ti dam,
ker te rada imam,
moj mali sonček.
·         Kadar previjate otroka, mu lahko ponavljate to pesmico in ga poljubljate na nos, prstke, nogice.

Kje pa je?

Nevroni za vid se začnejo oblikovati v prvih mesecih. Igra bo vzpodbudila večjo zmogljivost možganov.
·         Pred otrokom držite predmet pisanih barv in ga počasi premikajte ter mu govorite kako pisan je.
·         Ko ste prepričani, da otrok opazuje predmet, ga počasi premaknite na eno stran.
·         Premikajte ga z ene na drugo stran. Tako ga boste vzpodbudili, da mu bo sledil z očmi.

Igra z ropotuljo

Kombinacijo predmeta in zvoka bo vzpodbudila dojenček, da bo začel stvari povezovati med seboj.

Pred dojenčkom držite ropotuljo in nežno potresite z njo.
Med tem ko jo tresete zapojte na melodijo Stari Donald farmo ima:

Ropotuljja igra ia ia o
ropotulja igra ia ia o.
·         Ko ste prepričani, da dojenček opazuje ropotuljo, jo počasi premaknite na eno stran in spet zapojte pesmico.
·         Ropotuljo premikajte na različne konce sobe in opazujte ali dojenček glavo premakne v smer, iz katere sliši zvok.
·         Ropotuljo dajte dojenčku v roke in spet zapojte pesmico

Glej kaj počnem

Dvomesečnik bo že znal razbrati različne izraze na obrazu. Dojenčki radi opazujejo obraze ljudi, ki jih imajo radi.
·         spreminjajte izraz na obrazu in glas, da boste spodbudili razvoj dojenčkovega vida in sluha.
·         Nekaj predlogov:
-          zapojte mu pesmico, tako, da na široko odpirate usta
-          mežikajte
-          iztegnite jezik
-          zakrivite usta
-          z ustnicami oblikujte različne glasove
-          kašljajte, zehajte..

Primi me za prst

Že ko dojenček seže po predmetu, se v možganih lažje začne razvijati koordinacija rok in oči. S to igro se bodo okrepili dojenčkovi prsti in dlani.
·         Držite dojenčka v naročju ali ga položite na tla
·         v dam mu dajte kazalec
·         dojenček vas bo verjetno prijel za prst, saj je to prirojen refleks
·         vsakič, ko ga zgrabi, mu povejte kaj prijetnega, danimo: Bravo Maxi moj ali Kako močan si,...

Pokrči kolena

Krepitev stegenskih mišic je pomembna, da se bo otrok pozneje lažje plazil in hodil.
·         Položite ga na hrbet in ga nežno potegnite za nožice, da se vzravnajo
·         ko so vzravnane, ga rahlo potrepljajte po podplatih
·         pokrčil bo prste, nato pa še kolena
·         Zapojte mu pesmico na melodijo Ringa ringa raja:
Skrči ta kolena
mala ta kolena
skrči jih, le skrči
naj ne bodo lena.
Hura!
·         Pesmico zaključite s takšnim ali drugačnim vzklikom. Dojenček se ga bo navadil in ga pričakoval, zato bo zanj igra razburljivejša.

Dober dan

Novorojenček najbolje vidi stvari, ki so oddaljene 20-30 centimetrov.
·         Otroku povejte pesmico in se mu pri tem približajte z obrazom:
So tukaj usta
- vse pohrusta? (dotaknite se otrokovih ust)
Ne!
Tukaj so kolena (dotaknite se otrokovih kolen)
usta so pa više
v gornjem delu hiše.
Kje?
(Mira Voglar, KLIN, klin, klin)
·         Ponavljajte pesmico in v predzadnjem verzu uporabite še druge dele telesa.

Nebesedne igre

Dotiki, objemi in ljubkovanje ne le pomirjajo dojenčka, temveč tudi pripomorejo k razvoju možganov.

Navežite stik z dojenčkom, tako da ga gledate v oči, ga stisnete k sebi in se ozovete na njegovo oglašanje.
Stisnite dojenčka k sebi in se sprehajajte po prostoru.
Ustavite se, ga poglejte v oči, nasmehnite se mu in se z nosom podrgnite ob njegovega
Spet začnite hoditi in se ustavite. Ponavljajte.

Spreminjanje glasu

strokovnjaki pravijo, da se dojenčkov srčni utrip pospeši, ko sliši visok glas, takrat se počuti varnega in je vesel. Ko otroku govorite z nižjim glasom je pomirjen in zadovoljen.
·      zapojte pesmico z visokim glasom, nato pa isto pesem ponovite z nižjim glasom. opazujte odziv.

Igra med previjanjem

Previjalna podloga je primerna za spodbujanje motoričnih spretnosti.
·         ko ga previjate, naj opazuje zanimive predmete
·         s stropa obesite napihljivo žogo in sicer tako nizko, da se jo boste lahko dotaknili vi, otrok pa ne
·         Ko ga previjate naj žoga počasi niha sem ter tja
·         Dojenčka bo nihanje prevzelo in kamlu se bo skušal dotakniti žoge
·         KO je dojenček previt, ga dvignite, da se bo lahko dotaknil žoge
·          Nad previjalno lahko obesite tudi obešanko s fotografijami družinskih članov

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 542
3.9.2009 17:39:29   
Alex01
Mi smo dobili kapljice D3 in sicer 6 kapljic. V lekarni so mi dali navodila, da pričnem z 1 kapljico na dan in potem naslednji dan 2 kapljici, postopoma vse do 6 kapljic. Kapljico dam na žličko, pa malo mojega mleka nakapam na žličko in potem to popapca. Zaenkrat nisem opazila nobenih sprememb pri Nejcu (da bi ga kaj zvijalo ali kaj podobnega). Upam, da tako tudi ostane.

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 543
3.9.2009 17:41:50   
Špela30
IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

Mi smo dobili kapljice D3 in sicer 6 kapljic. V lekarni so mi dali navodila, da pričnem z 1 kapljico na dan in potem naslednji dan 2 kapljici, postopoma vse do 6 kapljic. Kapljico dam na žličko, pa malo mojega mleka nakapam na žličko in potem to popapca. Zaenkrat nisem opazila nobenih sprememb pri Nejcu (da bi ga kaj zvijalo ali kaj podobnega). Upam, da tako tudi ostane.

O super, hvala za info. Upam, da bo tudi pri nas tako fajn delovalo, kot pri vasuser posted image .

(odgovor članu Alex01)
Neposredna povezava do sporočila: 544
3.9.2009 18:19:02   
rina22
Špela - ko sva šle iz P, je mala tehtala 3450 g. Tak, da je res lepo gor dobilauser posted image Me je pa pediatrinja res prestrašila, pa danes res budno spremljam in si celo zapisujem, kdaj poliva user posted image Poliva pa večinoma malo, včasih pa res malo več. Ampak večinoma malo poliva. Upam, da bo vse ok... Hvala ti za linkuser posted image

Kak mate le vi lepe mereuser posted image user posted image SUPERuser posted image

Še nekaj - koroške kapljice za pomiritev? To pa še nisem slišala. To se da v lekarni kupit?

Meni je pediatrinja predpisala kapljice D3, pa je rekla, da naj ji dajem 4 na dan. V lekarni pa so mi rekli, da naj jih nakapljam na žličko in jih naj skupaj s čajem ali mlekom spije. Tak tudi v navodilih piše. V čem je sploh razlika med kapljicami D3 in AD3?

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 545
3.9.2009 18:24:29   
donna22

Špela - ko sva šle iz P, je mala tehtala 3450 g. Tak, da je res lepo gor dobilauser posted image Me je pa pediatrinja res prestrašila, pa danes res budno spremljam in si celo zapisujem, kdaj poliva user posted image Poliva pa večinoma malo, včasih pa res malo več. Ampak večinoma malo poliva. Upam, da bo vse ok... Hvala ti za linkuser posted image

Moja Zala je tudi danes imela pediatrinjo in ima 4700g in 56 cm user posted image user posted image Tak da je tudi lepo gor dobila, skoraj cel kg v mescu dni user posted image user posted image

Upam, da ti bo hitro nehala polivat ... Mene skrbi že, če kakšni dan malo več poliva, pa vem, da še ne bi smelo bit panike

Kak mate le vi lepe mereuser posted image user posted image SUPERuser posted image

Še nekaj - koroške kapljice za pomiritev? To pa še nisem slišala. To se da v lekarni kupit?

Si mislila slučajno vetrovne kapljice koroških lekarn, ki so proti krčem? Te se da naročit po telefonu in ti jih potem pošljejo na dom.

Meni je pediatrinja predpisala kapljice D3, pa je rekla, da naj ji dajem 4 na dan. V lekarni pa so mi rekli, da naj jih nakapljam na žličko in jih naj skupaj s čajem ali mlekom spije. Tak tudi v navodilih piše. V čem je sploh razlika med kapljicami D3 in AD3?

Tudi Zala ima D3, in sicer 5 kaplic na dan. Mislim, da ima AD3 zraven še pač vitamin A - mislim, da je to edina razlika user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 546
3.9.2009 18:31:51   
donna22

Še eno vprašanje - drugače naša mala je tam na 3, 4 ure, ponoči pa včasih spi skupaj 5 ali 6 ur. Včasih pa bi vsako uro jedla (kak ma dan). No, tedaj, ko bi jedla vsako uro, full malo poje (da ne bo pomote..) Zanima me, kdaj približno dobijo dojenčki nek "ritem" za jesti? Me je prav strah iti z vozičkom v mesto, ker se bojim, da bo ratala lačna, ko je pa lačna, pa kriči na vso močuser posted image Pa še dudica ji potem vedno pada z ust, pa še zaradi tega kriči dodatnouser posted image

Meni 5 ali 6 ur skupaj še ni spala user posted image Eno rundo ponoči spi 4 ure, to pa je tudi največ skupaj user posted image Drugače pa meni tudi je, tako kot ji paše ... Včasih ful hoče bit budna, in se potem hrani celo večnost - malo je, malo gleda naokrog, čez 10 minut potem spet dalje je ... To je tisti del dojenja, ki mi je najbolj naporenuser posted image

Tudi meni je bla panika tako jo na sprehod peljat - kaj če bo lačna? Ker jo samo dojim in ji nič ne dajem po flaški (čeprav imam nekaj načrpanega za rezervo), ji tudi takrat ne jemljem zraven. Na sprehod gremo, ko vem, da se je do sitega najela (oz. se mi zdi, da je user posted image ), da pa jo pomirim in da malo pozabi na lakoto, pa ji dam na dudo kuminin sirup, se tudi dobi v lekarni in je taki sladkasti, tak da ji je všeč (pa tudi proti napenjanju bi naj bil). Včasih tako hranjenje preložima za 10, 15 minut, pa tudi za pol ure ali več gre včasih user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 547
3.9.2009 21:40:33   
Špela30
Katrinka, če ti bo še kdaj dolgčas... http://www.ringaraja.net/ok_nivea.asp pa še nagrado lahko dobišuser posted image user posted image user posted image

Nočko vsem družinicam (da še očkote malo vključimouser posted image ).

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 548
4.9.2009 7:21:45   
katrinka
dobro jutrouser posted image

nikita - dober linkuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Špela30

Ritem... jaja, tudi jaz si pred vsakih "izletom" načrpam mlekca za en obrok, da ni potem take panike. Pa kar gre . Pa vedno tudi čajček vzamemo s sabo. Tudi pomaga. In seveda koroške kapljice za pomiritev. Če je huda panika, dam kapljico na dudo in ga pomiri .

tudi jaz tako naredimuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Alex01

meni so rekli pa naj postopoma pridem do 7 kapljic, pa ji nic mleka ne dam, kaplice na zlico pa v usta direkt pred dojenjemuser posted image

spela - sem igrala igrco - hvala za linkuser posted image

no, moja suzi me ze klice...

(odgovor članu Špela30)
Neposredna povezava do sporočila: 549
4.9.2009 10:54:54   
rina22
donna - ne vem za te kapljice, zato sem vprašala. Špela je napisala, da jih vzamejo s sabo na sprehod, da začsano pomirijo otročka z njimi, če je lačen. Zato sem vprašala. Še vedno me zanima...

Danes sem klicala pediatrinjo (sva se včeraj tako dogovorili) glede polivanja. Sem ji mogla poročati, kakšno je bilo stanje od včeraj do danes. Pa je rekla, da jo moram poklicati v ponedeljek in spet poročati. Tak da zaenkrat še mi ni rekla, da naj zamenjam mleko.

Me pa SPET nekaj zanima.. Timeja podre kupček, pa jo imam še en čas v tem položaju, ko pa jo položim v ležeč položaj, pa začne polivat (včasih malo, včasih malo več). No, to sem tudi tak povedala, pa je rekla: "aha, potem pa je to." Samo je takoj začela dalje govorit, tak da sem jo na koncu pozabila vprašati, kaj naj bi to bilouser posted image Mogoče katera ve, kaj bi lahko bil vzrok?

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?