Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska73 Rubin upam, da kmalu pridete do teh 5 kg in da se spoprijateljite z aparatom za doma. Veš kaj me zanima... kako pa sicer gre mali Gaji z ostalim razvojem - gibanje, govor. Miška govor Gaja ima kanilo. Praktično nima glasu. Kljub temu se včasih, kadar joče sliši. Načeloma pa otroci s kanilo, dobijo govorno valvulo, preko katere se naučijo govoriti. Ampak vseeno - govor pri 11 mesecih (korigirano 8)? Lara še pri treh letih ni skor nič govorila, so bili vsi zaskrbljeni, razen naju in njenega pediatra, ki je mimgrede čudovit, le-ta mi je povedal, da bo vse ob NJENEM času in tako je tudi bilo. Sedaj pa sploh ne rabimo radia . Gibanje - hmm. Skoz miga z rokicami in nogicami, obrača glavo, levo - desno. Poskuša se preobračat, daje roke v usta,.... v glavnem njena pediatrinja je zadovoljna glede na to, da je ekstremna nedonošenka, ki ima težave z dihanjem. Lepo vzpostavlja očesni kontakt, kar pomeni da vidi, tudi sliši dobro. Glede na to, da je zelo dolgo bila na 100% kisiku, bi bila lahko tudi slepa. Vsi ti aparati in zdravila, ki so jo ohranila pri življenju, puščajo tudi negativne posledice. Tako pač je, brez njih je pa sploh ne bi bilo. Tudi možganske krvavitve 3 stopnje, niso zanemarljive Kakšne posledice, bodo pustile, če jih bodo, se bo videlo kasneje. Mi smo veseli vsakega napredka, pa čeprav je še tako majhen. Danes je bila pri njej logopedinja in naju je zelo pohvalila, je rekla, da je viden napredek od februarja kar je bila nazadnje pri nama. Jaz in osebje se trudimo po najboljših močeh. Izvajam handling, kaj se tiče nfth, pa se prilagajamo Gaji. Še vedno so na prvem mestu pljučka in ni dobro, da se razburi, ker to potegne cel niz negativnih dejanj za sabo in potem imamo več škode kot koristi. Ampak veš kaj, jaz se z tem sploh ne obremenjujem. In sploh mi ni pomembno pri kateri starosti se bo plazila, sedela ali hodila. Ker verjemi mi, ko bo pri 25 letih iskala službo, je nihče ne bo vprašal: kdaj ste pa vi shodili? Vse bo - ob njenem času . Pa tudi če ne bo - za mene je že sedaj večja zmagovalka, kot bom jaz kdajkoli. In vsemu navkljub jo bom imela neizmerno rada, prav tako kot imam Laro, in to je najvažnejše v življenju.
|