christiana21
|
Ojla! Vidim, da se je marsikaj zgodilo odkar me ni bilo na RR, sem namreč (skoraj) ne zahajam več. Ni časa, pa nekako tudi nimam več tiste volje. Najprej nas je zapustila Zoja, potem še Gašper in ni enako kot je bilo, ko smo se mamice vzpodbujale in verjele, da bo vse ok, enkrat. Rubin je res mamica z veliko začetnico, tudi dadaegon ne zaostaja. Vem in verjamem, da nas prebira mnogo mamic, ki vedo kakšno gorje je, ko se otroci rodijo premajčkeni in ne zdržijo, ali pa so mesece in mesece na intenzivni negi, starši pa trepetamo za njihova življenja in zdravje. Tudi sama ne vem kje jemljem moč, za vse te vzpone in padce, ki so del življenja z nedonošenčkom/zahirančkom. Klara Gloria je iz dneva v dan slabše, bojim se kaj nas čaka danes na pregledu. Namreč klicala sem pediatiatrinjo, da zdaj je pa dovolj tega hujšanja in neješčnosti. Namesto, da bi teža rastla nam vztrajno pada, dan za dnem, vsi pa samo zmigujejo z rameni, shujša tudi po 120g v dveh dneh. Za 100g plusa se mučimo že več kot 1. mesec, v 5. mesecih se ni zredila niti za 2kg. Nekaj časa nazaj je vsaj šlo počasi gor, zdaj pa samo še pada teža. V ponedeljek 20g minusa, včeraj 10g minusa, danes 30g minusa,... Mleka poje vedno manj, kašice pa je začela zavračati že v bolnici po prebolenem boca in rota virusu, ampak takrat jih je še vsaj nekaj pojedla, zdaj ne poje nič več. Danes zjutraj sem jo tehtala, ima 5850g. 7.5. je dopolnila 1. leto, lepo smo praznovali, vendar Gloria ni sodelovala ne pri kosilu, ne pri torti. Ni hotela goveje juhice, ne mesa, ne krompirčka,... potem je prišla na vrsto torta, dali smo ji kos, vendar se je ni niti dotaknila, ko sem jo poskušala hraniti jaz, je standardno obračala glavo vstran. Edini poskus je bila, da ji še pomočim dudo v torto, toliko časa je brisala dudo vase, da jo je očistila do konca, jo še pogledala, če je zares čista in jo dala v usta. Na UZ trebuha ni videti nič, na magnetni resonanci nič, pri tipanju trebuščka nič, kri ok, odvaja normalno,...ne vem več kje je težava. Resnično upam, da se tole ne bo slabo končalo. Pa hvala za vse pikapoke za nazaj in naprej.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|