mony5
|
Ojla moje čvekice!!! Najprej hvala za čestitke ob rojstvu moje prinseke TAJE! In res je pravi sonček in zaenkrat je full pridna, saj več ali manj je in spi, tako podnevi kot ponoči! Lepo se dojimo in tudi redimo, jst pa pa tudi mleka za izvoz in mi jih bo kar razgnalo, tako da komaj čakam da se zbudi in se lahko dojimo! Bolj je kriza z Zojo, ki je včasih malo prijazna do nje včasih pa pravi nagajivček in hudiček, ampak bo že! Moja porodna je pa taka: V četrtek zjutraj sem šla v P na pregled (ker sem bila že v 41. tednu), CTG raven, utrip ok, čakam na pregled in pravim mojmu, da bova šla najverjetneje kar domov, no potem grem noter do G na pregled in zagledam svojo znanko, ki je tam specializantka, no pol me pregleda in reče, da sem 3 cm odprta in da je MV zmehčan in da če hočem grem lahko kar v porodno al pa pridem v soboto na pregled! A ja pa vsi so me spraševali zakaj nisem prišla en dan prej, ker sem imela rojstni dan!!! No pol so me pripravili in sem vprašala, če dela babica k sem bila z njo dogovorjena, in so mi rekli, da začne ob dveh in sem se zmenila,da bom pri njej! NO me pripravijo, pridem okoli 12-ih v porodno, dogajalo se ni nič, pride okoli 12.30 zdravnica, me pregleda, predre mehur ampak jst sem imela pol full svoh popadke skoraj nič! Vprašam za EA, pa mi rečejo, da ta anestziolog, ki danes dela, ni pristaš EA in je ne morem dobiti!!! :ne No pol pride ob 13.30 moja babica Jasna, me pogleda in vpraša, če bi rada hitro rodila ali da gre vse bolj počasi! Jst valda, da hitro. Mi da okoli 14.20 umetne, pa protibolečinsko v žilo, pa pol dobim še masko in se full hecamo, mene ni skoraj nič bolelo, skoz sem umirala od smeha zaradi maske, so hodili v sobo gledat kaj nam dogaja, ker smo se skoz smejali, babica se je skoz **** in je bilo full sproščeno vzdušje, pride zdravnica in se tud skoz nekaj heca (potem ugotovijo, da se mož od zdravnice in moj možek full dobro poznata, potem čvekata po telefonu, vsi se režimo). No pol okol 17-ih pa sem čutla malo bolj moče bolečine spodaj in potem je bila akcija! Tisto je sicer bolelo ampak pač tako je! No in ob 17.13 pride na svet moja druga princeska TAJA! Takoj se je lepo prisesala na mojo dojko in nama je dojenje tudi tako steklo! Nisem si mislila, da je lahko porod tudi tako lep, če imaš okoli sebe tako dobro ekipo kot sem jo imela jaz in se skoraj nič me ni bolelo, pa še smejali smo se skoz, tako da sem babici na koncu rekla, da pa mogoče še enkrat pridem k njen, ker mi je ta porod ostal v zelo lepem spominu! Dobila sem dva lepotna šivčka, ki pa ju tudi ne čutim skoraj nič več, pa tudi počutim se super!!!