|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: * Avgustovčki 2009 *
29.9.2009 13:34:10   
Drnula
sanika - hmmm, verjetno imaš prav, Neca običajno tudi še po umivanju zob popije mleko in imam skozi slab občutek zaradi tega. Bomo spremenili ritem umivanja zob, kasneje kot kopanje in potem samo še nesladkan čaj - ja to kar moramo. Ima po zobkih že zdaj ene bele lise, mislim, da so to neke vrste oblog in ni škodljivo ampak ...

sams - jaz bi kostanj najprej probala bolj malo in če ne bi bilo poslediic bi si ga naslednjič bolj privoščila. Jaz to stalno prakticiram. Vem pa da v primeru, da otroček veliko joka, ga skozi črviči se potem mamica boji pojsesti vsako reč. Jaz jem skoraj vse, pa sem tisti teden, ko je imela Hana krčke zvečer ukinila vse sveže ... pa seveda ni pomagalo in zdaj spet jem

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 576
29.9.2009 13:45:33   
simonalokar
da se vam malo oglasim. mi imamo v nedeljo krst tko da bo veselo v soboto pa porokouser posted image - ne vem kako bo upam da bo naša zdržala šou. kaj ve mislite punce

drugače smo vredu sam težko jo je uspavati zvečer tko da imamo mi tudi probleme ampak kaj čmo. naša se je izbrala čusn cajta za kakanje ponoči in jo zvija in pol ko se pokaka je vreduuser posted image user posted image

mi imamo injekcije -- tudi izgubiš menstro in je super 2 leti brez menstre. user posted image user posted image user posted image pa nč me ne boli krasno. prej sem pa trpela vsak mesec.

trgatev je upsela in zdaj pa še kostanj- sam jaz ne user posted image user posted image grozauser posted image user posted image user posted image

aj moja se prebuja pa pa

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 577
29.9.2009 14:20:39   
Alisa
Oj,
sm na hitr, ker se Klara že zbuja in počasi bom mogla tud po Anžeta v vrtec.
Sem bila danes na pregledu pri gin. in sem se odločila za Mireno nekatri pa imenujejo IUS. Za enkrat ni kakih čudnih občutkov, sm rahli krči kot pri menstri. Ko mi je pa vstavljala pa me ni nič bolelo oz. nisem niti čutila. Upam da bom imela mir in da ne bo kakih težav.

Jao, panika, se že jokca,
pa pa

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 578
29.9.2009 21:32:06   
Ayo
Cer,

jaz bi se pa rada najprej malo povazila, sem bila danes na kolesu, sem naredila 30km! user posted image user posted image user posted image
Se tako dobro pocutim! user posted image user posted image user posted image

Ilaria je zdaj ze kar nekaj dni cez dan ful bolj pridna, res mislim da so se krcki poslovili, malo jo matra se zjutraj, pa tudi zvecer ni krize, bolj zoprno je ker enostavno noce zaspat in gleda ko sova user posted image

Danes sva bile na obhodu po sluzbi. Moji najblizji sodelavci (s katerimi sedim v isti pisarni) so se pa ful cudno obnasali, kokr da po kaj sem prisla user posted image user posted image user posted image Res da so sami moski (9 jih je in jaz edina zenska), ampak malo vec pozornosti bi lahko vseeno pokazali, tako da mi je bilo na koncu kar zal, da sem sploh sla tja.

Itak pa ostaja se vedno odprto vprasanje, ce se bom sploh vrnila. Porodniska mi potece 7. februarja, odlocit se bom morala pa do konca novembra... Jp! Se pa po resnici povedano sploh ne obremenjujem prevec.

Sams in Sanikaa, ja ce zvecer otrocek pije mleko po umitju zob, pa saj mleko ni sladko. Ali mu ga pac sladkate, sams? Meni so enkrat rekli, pa mislim da sem tudi brala, da do 2. leta starosti ni panike glede umivanka, kariesa in podobno. Sams, tvoj pikec je verjetno tako navajen, kaj pa ce probate, da mu daste najprej mleko, ce zaspi ga potem zbudite in uvedeto drugacno tehniko uspavanja. Par dni bo verjetno kriza, ampak otrocki se potem tudi hitro navadijo na spremembe. Govorim iz lastnih izkusenj. Kadar smo karkoli spreminjali, je bilo hudo mogoce najvec 1 teden, potem se je pa navadil.

Kostanj - njami njami, jaz ze komaj cakam!!!! user posted image user posted image user posted image

Jaz imam pa G naslednji cetrtek, bom tudi malo vprasala za kontracepcijo, samo pri meni variante, ko nimas vec M odpade, ker mene to nic ne moti. Glede na to, da imam neredne in dolge cikle, se nisem nikoli pritozevala cez njo, meni je to tako zenstveno, da kadar je po vec mesecev nisem dobila, sem se slabo pocutila user posted image

Kg - jaz sem jih takoj po prihodu iz P imela 3 manj, par dni nazaj sem se pa spet tehtala in sem jih dobila nazaj, tako da sem zdaj na istem kot pred user posted image . user posted image

< Sporočilo je popravil Ayo -- 29.9.2009 21:34:44 >

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 579
29.9.2009 21:49:37   
Anhelo2
Pozdravljene!

No tako mi imamo alergijo na penecilin, torej huje kot, da bi imel vodene koze user posted image  ; je imel že večkrat antibiotike ampak je sedaj po tej dozi dobil; pravijo, da ne dobiš prvič amapk moraš večkrat priti v stik z alergeno zadevo. Je pa tako, da do junija letos skoraj 4 leta nismo imeli antibiotikov, junija pa je fasal škrlatinko od takrat dalje pa vsak mesec! In sedaj še to!

Naša beba pa je tudi vedno bolj pridna upam ( že trkam), da so s tavečjega krčki mimo.
Mi je pa danes že drugi dan uspelo brez dodatka samo dojenje upam, da sem zmagala ( spet trkam)!

Kostanjev pa tudi jaz ne upam jesti, da je ne bi slučajno zapiralo, ker ko ne kaka kašna 2 dneva pa kar joka ni sicer hudo, ampak vidim, da jo muči in se kar nekaj napenja in pritiska!

NOČ

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 580
30.9.2009 6:46:59   
aprilčica07
Jutro,

pijem kavo, in uživam trenutno mir in tišino, no, radijo mi itak igra....

ayo: pridna za tolko km na kolesu... kdaj bo meni ratalo it spet na kolo? kak mali krog sem že nardila, ma da bi šla kot prej, ker sva kr kolesarila pa se kr ne spraviva.... tako sem se veselila, da gremo jutri na koncer, pa evo, moj dela popoldan in ni teorije, da se menjauser posted image user posted image .. pa drugič.... glede menjavanja rutine pr otročkih, tudi pr nas, ko smo karkoli obračali je blo en cajt hudo, pol pa ok, tako, da .. sem se včeraj provala pogovorit z Jakobom o spanju, pa me kr ni hitel slišat, ma bom vztrajala in počasi počasi se bo ja neki obrnilo na drugo stran....
anhelo: bogi otroček.. te alergije so hudičeve.. Jakob ima alergijo na ospen, oziroma eno stvar, ki je v ospenu, ma ni tako hudo.... en kupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da boste čimprej spet zdravi
alisa: sem te pogrešala, ker se nisi več dni oglasila..user posted image
simonalokar: uživajte na ohcetu in na krstu...user posted image

Grem prihaja moj, s telefonom v roki, celo noč je neki piskalo in je skakal tle okoli računalnika kr naprej.. Pridem kasneje nazaj, zdaj ga moram pocrtat, in mu skuhat kavo:):)

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 581
30.9.2009 9:04:00   
hel32
Jutro

Mi smo, kot vedno superuser posted image user posted image user posted image user posted image  duper.Ravno pijem kavico Lukas pa spančka, po zajtrku.
Upam, da bo danes lepi sonček, da lahko greva v trgovino po kruh, nam ga je zmanjkalo,nimam namreč avta, sem ga bratu posodila, ker je trenutno brez
jaz se pa zadnji mesec user posted image  itak nisem vozila, pa je škoda, da stoji v garaži, drugač mama enega dovolj.
Jutri imava 1 posvetovalnicouser posted image , da vidimo, koliko sma zrasla in se poredila. Imam en predlog, kaj ko bi ena nardila seznam otročkov, pregledov user posted image , kg,
in cm, da vidimo, koliko napredujejo, jaz bi ampak, ko nisem tak računalniški stručko.

Anhelo2, alergija na penicilin, mislim, da je doživljenjska pač se napiše v kartoteko in ne dobiva antibiotikov ki vsebujejo penicilin, je pa hudo, ja.

Sanikaa, upam, da sta kaj boljši  z alergijo, imam izkušnje s tem, in vem, da ni prijetno, najhuje pa je, da se ne zdravi in lahko alergija preide v astmo, ma me je kr panika, vse več je tega, ubogi mali otročki.Glede zobkov pa imaš pa prav, skrbet je treba za njih, kako zrastejo, ker sem vidla hude primere
kariesa, ko nekateri otročki po cele dneve vlačijo po ustih stekleničko s kakim sladkim napitkom. Mi smo že kupili naprstnik za umivanje zobkov.

Simonalokar, lepo se imejte ne krstu in poroki, pa mali otročki itak vse lepo prenašajo, vsaj po mojih izkušnjah.

Alisa, in ostale, ko se že pogovarjate o kontracepciji, kot sem že pisala, midva imava v planu najmanj enega otročka, ali pa dva, tak, da bomo kr brez zaščite, oz, zaenkrat samo mehanska. Nimam namreč več veliko kaj čakat bom letos 33 dopolnila, bi bilo pa lepo do 37 leta zaključit z reprodukcijo,
pa itak če bomo tuki čvekale, boste spremljale kako napredujemouser posted image user posted image .

Se moram pohvalit,da sem probala kavbojke danes, in so mi prav, joj, kolk sem bla vesela, samo, kaj, ko so mi vse majčke od prej prekratke in preozke, morem nujno v šoping po malo tunik, da bom malo zgledala kot človekuser posted image user posted image user posted image

si grem oprat lase, ker so grozni!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 582
30.9.2009 9:08:05   
Alisa
Jutro,
jaz sem pa danes kar mal povožena, smo zjutraj zaspali in potem sem mogla vse na hitro zrihtat. Klaro zbudit, preoblečt, nahrant in med tem še Anžeta za vrtec in smo komaj prišli do zajtrka. Uff.
Smo sami doma, možek je pa šel in pride šele v petek. Je kar pestro popoldan in zvečer kar padem v postlo. Še dobr da Klara zaspi med 19h in 20h tako da potem še Anžeta zrihtam za spat. Spimo pa od 20h do 5.30-6h, razen danes je kar spala in si nisem niti ure rihtala, ker sem bila 100% da se bo Klara zbudla in se bomo lahko zrihtal. jok spala jeuser posted image .

Glede zobk starejših otrok, ko sem prebrala sem ugotovila da naš si tud vedno zobe najprej umije potem pa gre v poslo in spije še 2dcl mleka. Zdaj mu bom pa probala ukinit oz. dat pred umivanjem in če bo potem hotel kaj pit mu bom kar vodo dala. Sem pri našem opazila da ima zjutraj kar nek zadah iz ust pa ne kot gnil zobek ampak kar tak čudn. Pa tako si zobe redno umivava. lahko da je glih zaradi mlekauser posted image . Bom danes probala pa bom vidla.

Se grem zdaj še hitr stuširat preden se mala zbudi, da bove šle potem na en sprehod, ko je tak lep sonček. Jutri je pa poslabšanje vremenauser posted image .

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

Neposredna povezava do sporočila: 583
30.9.2009 9:18:41   
aprilčica07
Sem pozabla povedat, da je včeraj patronažna tehtala našo bejbo in se je zredila, ima že 4200 gramov, kar ni čudno, ker tolko pije mleka.. Ko vidi flašo se kr oblizuje, papončka mala....user posted image user posted image
hel: mi imamo pa v petek posvetovalnico in me kr mrazi ob misli, da moram it v naše velemsto, ponavadi je tle blizek posvetovalnico, tokrat pa zaradi dopustov drgači... nimam volje sicer, ker se bojim, da bojo tam tudi bolani otroci in mi ni za hodit,, ampak nimam izbire.. super, da greš v staro garderobo, jst se tudi spravim v vse staro, tako da je ok, in mi ne bo treba kupovat nevem kaj novega... kaj malega za dušo itak, ma kaj več pa ne bo potrebe...
alisa: ko zaspiš je vedno kriza, jst sem pol čisto sesuta še pol dneva... tudi jst hodim pod tuš zjutraj, zvečer padem v posteljo in ni šanse, da grem še kam, samo spat..user posted image

Grem, Julija bo lačna, Jakob pa tudi.. Pol kosilo skuhat, kaj pospravit, ker je kaotično, pa it malo ven, bo takoj konc dneva...

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 584
30.9.2009 9:22:03   
aprilčica07
Danes grem popoldan k zobozdravniku, pokazat moj zlomljen zob, če je varijanta, da mi ga kako popravi.. Me kr glava boli, ker vem, da bo spet šlo en kup denarja, ma bom vsaj imela zob.. Če bi čakala tega normalnega zobota, pridem na vrsto, šele drugo leto JUNIJA..... Ko pomislim na naše zdravstvo mi kr živc poskoči, bolše, da nehamuser posted image user posted image

Zdaj pa res grem, bi mogla tudi lase oprat, pa nevem, če mi bo ratalo...Ker si jih ne feniram, pa pol ne morem it ven, kar je pa z Jakobom neizvedljivo, ker on je kr naprej pred hišo.. Če grem z vlažnimi lasmi ven, pa tako kasiram prehlad, kar je minimalno...

Neposredna povezava do sporočila: 585
30.9.2009 10:01:57   
eee35
Jutro...ja, glede prehlada, jaz sem ga fasala zgleda, pa sem se tako veselila, da me mojuser posted image ni okužil, smola. Upam, da Pujsek ne bo dobil kakšnega nahoda itak je čist dost, da pije tako, da pol ima cel nos zabasan, pa hrka kot en prasiček, ne pomaga fiziološka. Sem hotela kupit ta morsko vodo v razpršilu, pa so mi rekli, da ni za tako majhnega otroka primerno. A jo je katera uporabjala? Se mi zdi, da v razpršilu bi treje noter prišlo, ker fiziološka pri našem konča povsod naokrog, najmanj v nosu, tako z glavo meče.
Zdaj kao spi, jamral, pa jamral, ečko mali, sem vklopila sesalec, pa zgleda, da ga je uspaval. Za 5 minutuser posted image . Ne vem, kako vam rata še kosilo skuhat punce. Res ne vem. Edino, če bi ga pustila, da se dere v postelji, drugače ni sile, da nekaj pametnega skuham. Zadnjič sem juho kuhala na obroke, kakšne 3 ure...

Jaz pa moram pogledat cunje, da vidim, kaj sploh imam, na joške itak nič ne spravim, tako, da hlače ja, mogoče bom dala na rit, zgornjega pa nič, pismo.

Aprilčica: dobro opravi pri zobarju, jaz bi tudi mogla it na pregled, ampak meni je to hujše kot CRuser posted image , ne morem si pomagat, ko sedem tam pri njem, se tako tresem, da sploh ne morem nehat, cel fotelj se trese. Vem, da ni normalna reakcija, ampak ne vem, kako bi drugače, ne gre. Bi me morali uspavat, pregledat vse, naredit kot potrebno...

Včeraj smo šli v Blejski Vintgar, je bilo takooooo lepo, Pujs je skoz spal, razen enkrat se je zbudil, ko sva ga dala s kengurujčka ven na mizo, da čaj spijevauser posted image . Zvečer pa so bili krčki, začeli smo dodavat D3, mogoče po tem.

Neposredna povezava do sporočila: 586
30.9.2009 12:05:32   
HeGa
Ojla!
Moj mali se hihita v zibki, jst pa izkoristim, pa na rač. Pa ne za dolgo kolkor slišim. Ne vem kaj mu je danes ampak sploh neče zaspat, lump bi se po rokah nosil. Pa ga nočem preveč navadit, ker že tako komaj vse naredim.

Ja zobki, naša pupa tud rada čajčka pije potem ko so zobki že umiti, pa še potem kdaj preden zaspi naju pokliče pa reče pila - pa ne morva da ji ne bi dala. Tko da zvečer gledam da ima vglavnem nesladkan čaj, če pa je že proti koncu ji pa kar vodo nalijem. Pa se nič ne pritožuje.

eee daj kupi si Fiziološko raztopino / pršilo za nos / 20ml (dobiš v Lekarni Ljubljana - Izdeluje Galenski laboratorij), je res super, ker razprši v noska. Pa ni pod pritiskom, ampak samo lepo nežno razprši. Ja za morsko vodo sem tudi jst slišala da še ni za tako male. Jst potem kar na novo nafilam, ko zmanjka.

Me že kliče lumpek, moram ga mal ven peljat, se je celo mal sončka prebilo čez tole meglo.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 587
30.9.2009 12:09:49   
simonalokar
mamice jaz še nae dajem ad3 kaplijice mal še čakam da krčki minije ker jih to še pospeši a katera tudi tako delauser posted image user posted image

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 588
30.9.2009 12:56:01   
Sanikaa
Živijo!! Ne vem če je prekmalu da hvalim Lea. Ampak že tri dni imamo normalen ritem po noči. Spi od 21-22 do 3-4 in potem do 7-8..jeej jaz zadovoljna..se naspimuser posted image
Mal da vas prokomentiramuser posted image
Ayo. vsak sladkor je nevaren za zobke..glukoza, fruktoza ,ali iz mleka laktoza. Bakterije ga imajo rade in iz njega delajo kisline ki potem, topi sklenino. majčino mleko je sevda najboljše ker ima antitelesa , pa še je direkt brizgano v grlo tak da kasneje niti ne pride do zobkov. Nevarne so flaške in sladke pijače (mlek, sokovi, sladki čaji). Zobke moramo umivat od časa ko pridejo v ustno votlino. Prvo leto najboljše kar z vatko/gazo in vodo.
Čestitam ti za km na kolesu. Svaka čast ....moram priznat da sem take bolj lene sorte user posted image
Anhelo2 OOO bogec mali. Groza je ko je otrok alergičenuser posted image HB danes imamo veliko izbiro antibiotikov in ne bo pogrešal penicilina!
Aprilčica Užiiiivaj jutri na koncertu. Ja pri zobozdravnikih s koncesijo , ali v Zd je groza. Zato ker je ogromno ljudi in zelo malo stvari jih krije zavarovalnica. Zdaj bo še huje ker je vlada dala novi zakon in zavarovalnic aje prešla na glavarinski sistem. To pomeni da zobozdravnik na pacienta letno dobi 44 €!! Pa si lahko mislite koliko vam lahko naredi za ta denaruser posted image Škoda je da to ljudje ne vejo in za to krivdo mečejo na zobozdravnike. Ne bom več pisala ker bom sam še bolj jezna ratala na sistem ..a ni za na to temouser posted image
Hel32. Hvala za skrb. Leo je veliko boljše. Oziroma mu se je koža pomirila. Mažem ga z tremi različnimi mazili in kopam v posebnih kopelji.. Izvide na alegijo še nisem dobila. Še vedno sem na dieti (kaj mi je najbolj boleče)..mislim da bom kmalu sanjala jogurt in siruser posted image .

Ad3 kapljice..mislim da jih bom jaz začela jemati in bo jih Leo dobil prek mleka..ker tako jih ven vrže v loku..skupaj z čajčkomuser posted image
lp

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 589
30.9.2009 13:02:54   
šivilja
Sanikaa - sem jaz tudi že razmišljala, da bi kar jaz jemala AD3 kapljice, da jih dobi preko mleka, a mi jih je pediatrinja zamenjala za D3 in je občutno bolje. Po AD3 sicer ni bruhala je pa konstantno jokala, kar je za našo Hano popolnoma neznačilno.
Pa še eno vprašanje - a je dojenje zvečer po umivanju zob tudi problematično. Ker jaz sem starejša sva dojila 13 mesecev in to zadnje mesece samo še zvečer tik pred spanjem. Seveda st že imela zobe, ki smo jih prej umili.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 590
30.9.2009 13:49:36   
Ayo
Ola!

Mi imamo pa Gabriela bolanega user posted image Ze ponoci mi je bil sumljiv, ker se je pogosteje zbujal in se hodil k meni stiskat, pa sem ze opazila, da je bolj vroc. Tako da zjutraj je imel vrocino, pa kaslja in je brez glasu user posted image

Zdaj trenutno pancka, Ilaria tudi tukaj zrevn mene v lezalnicku. Upam samo, da se ne bo se Ilaria kaj nalezla, ker Gabriel jo kar naprej lubcka.

Blagor vsem, ko tako lepo spite. Pri nas je svoh, zvecer zaspi med 23 in 24, okrog 4h je prvi alarem, poetm pa ze ob 6h. Danes sem jo dala potem nazaj ob 8.30, sem se se sama ulegla in sva zagali obe do 11h. Ampak meni to dopoldansko spanje vse prej kot odgovarja, ker mi gre pol dneva, se posebej mi je zal, da zamudim dopoldanske sprehode, ki so meni najlepsi! user posted image

Aprilcica, skoda za koncert user posted image Pa drzi se pri zobarju. Jaz sem dala ravno to cez, cel mesec sem hodila, mi je popravil 4 zobe, samo sem imela vedno anestezijo, ker te bolecine tudi jaz ne prenasam (vec). Zdej pa samo cakam na racun user posted image user posted image user posted image

Sanikaa, a te lahko vprsam, a ti v zdravstvu delas? Ker vedno tako veliko napises, kadar govorimo o tem user posted image

AD3 pa jaz dajem tako, da si na zlicko najprej stisnem nekaj kapljic mleka, potem pa kapnem gor AD3 kapljice in ji uturim v usta. Da bi jih pa jaz jemala je pa dobra ideja, ampak itak pri nas jih ne izbruha, pa sedaj jih bom itak zamenjala z enimi italijanskimi.

Moja2 fanta naj bi sla med w/e na morje k tasci in tastu, pa mi jih bosta prinesla. Sicer morje mika tudi mene, ampak se bom verjetno doma sama brez fantov, z Ialrio ki je postala ful pridna, bolj spocila in tudi kaj naredila. Samo upam, da se Gabrielu ne poslabsa z zdravjem.

Eee35 vi pa ste potepuhi!! user posted image user posted image user posted image

Grem si pect palacinke user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 591
30.9.2009 14:03:53   
Sanikaa
Šivilja...kot sem rekla bolj nevarne so flaške ker se mlek , ali katerakoli tekočina zadržuje v ustih in okoli zobkov. Pri dojenju je mleko iztisnjeno direkt v grlo in ga otrok takoj pogoltne, pa še ima antitelesa..tak da do 13 meseca mislim da ne bi smeli imet težav zaradi tega. Treba se samo zavedati da bi čez noč zobki morali biti čisti. Pred spanjem bi jih morali temeljito umiti. Potem pa samo voda ,ali nesladkan čaj. Seveda to velja za malčke, ki ne potrbujejo nočnega obroka :) Lp

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 592
30.9.2009 14:19:04   
Sanikaa
ayo ja v Zd-u delam. Ima svoje prednosti in slabosti. Ena od slabosti je da mi je moja pacientica delala klistir pred porodom!!!user posted image Katastrofa!!user posted image Med porodom je moja babica z mano diskutirala o mojih kolegihuser posted image namesto da bi se koncentrirale na POROD!! Ah kaj čmo..slovenija je jedna majhna vasuser posted image vsi se poznajo..če ne iz prve potem definitivno iz druge rokeuser posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 593
30.9.2009 15:03:24   
aprilčica07
sanikaa: sem te tud jst imela na sumu, da si zaposlena v zdravstvu, vedno vse lepo razložiš, tako, da mi je blo kr sumljivo vse to znanje...user posted image user posted image super, da je Leo bolši, naj tako tudi ostaneuser posted image user posted image
ayo; eee35: jst se tudi bojim zobozdravnika, ma mi vedno da anastezijo, ker me poznauser posted image user posted image se cela tresem in sem že zdaj vsa prepotena, pa grem šele ob 17 tja... me je od vedno strah, že ko čujem kašen podoben zvok, kot so uni njegovi svedri sem vsa naspidirana in preplašena..user posted image user posted image
ayo: za Gabrielauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image veš, da meni tudi paše, da vsake tolko moja dva moška gresta kam sama, in sem jst z Julijo sama doma.. najprej sem imela slabo vest, pa sem ugotovila, da Jakobu tudi paše, tako, da.... se razdelimo po spolih...user posted image user posted image
eee35: ha, kako skuham kosilo? ma kakor kdaj... user posted image še je za naštimat samo kaj malega, da imam kaj od prejšnjega dne, ali da kaj vzamem pr mami in tašči ni panike... če pa je treba kaj več pa se moram že organizirat in ime vse pr roki, ker trgovine nimamo tle blizek, kam skakat z obema mi tudi ni tako, da... kaj vem, danes je šlo dobro, sem imela že vse tle, pa zmetala v lonec, mineštra se itak sama kuha, sladke njoke pa sem tudi na brzino uspela nardit.. je pa res, da dostikrat kuhanje špricam, nardim kaj malega za Jakoba, moj dostikrat je na šihtu, jst pa se bašem ko gre mularija spat.... tako, da lih nevem kako dosti ne kuham, in glede tega nimam kaj jamrat...
He Ga: jst bom šla tudi vprašat za to pršilo, ki je za take male.. ker moram Juliji fanj sčistit noska, pa nimam nič pametnega tle doma.. upam, da imajo kaj takega tudi v naših lekarnah...

Grem prat lase, dokler mularija spi, pol pa se napravit in do zobota, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr............................

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 594
1.10.2009 8:11:40   
Drnula
eee - ko je bila Hana nahodna in je imela zabasn nos sem kupila tisto pumpico za čiščenje 'na poteg'. Se pravi, da z usti objameš eno cevko in drug konec daš user posted image v nosnico in potegneš ven. Med nosom in usti je en vmesnik, da smrklej ne more priti v stik s tabo - ja, ker sliši se precej nagravžno. Men je super stvar, res spuca nos. Je pa mnogo bolje če daš prej vedno v nos še fiziološko, da se vse umehča in gre lahko ven. Fiziološko je dobro redno dajat, ker sicer se lahko nosek zasuši in zapaca, posebej čez noč. Nimajo pa tega vse lekarne. Ene ja ene ne, morda pa ima tud Sanolabor. Men je res ful všeč in ni tako močno kot tista zadeva, ki jo montiraš kar na sesalec.
Pršilo je tud fino ampak men se pri teh dojenčkih tud zdi bolše po kapljicat dajat fiziološko.

aprilčica - men se je tud zob zlomil, že pred 2t pa še nisem našla zobarja. Moram preden bo štala. Ga sploh nimam in iščem enga privat. Se kar bojim. Ne bolečine, kolk bo koštalo. Ker bolelo me ni še nikoli fejst.

ayo - jaz pa imam s službo strašno štalo. Strašno. Včeri sem bila 2x na tel s sodelavcem, ki se je odločil razpucati stvari čerpav ni vmešan. Namreč imamo en primer, ki smo ga zanemarili in bo moral pred organ upravljanja in bo zoprno itd itd Zdaj pa je sodelavka s katero sem v pisarni popolnoma vse zgrnila samo name in je direktorca totalno znorela. Pa ima sodelavec še par for s to mojo sodelovko in se je odločil spucat in me je poklical, da mu povem svojo zgodbo in potem klical direktorco in danes bodo imeli žurko glede tega spet. Čista limonada. Groza. Danes sem samo o tem sanjala in sem imela prekleto slabo noč. Imela sem štalo že malo pred porodom in sem bila kot en poklapan cucek. Tako kot je naredila že takrat preporosto ne morem iti več delat tja. In bi ji zagotovo povedala svoje in vrgla papirje že takrat če ne bi imela tolikšnega kredita.
Tako, da jaz tudi iščem službo. Če pomislim, da moram it nazaj tja mi gre kar na jok.

Neposredna povezava do sporočila: 595
1.10.2009 9:03:35   
šivilja
Jaz imam tudi to pumpuco na ustni pogon in sem jo danes sprobala - super. Ker da bi ji s sesalcem okoli nosa šarila si ne predstavljam pa tudi za naše stanovanjske razmere popolnoma nepraktično (sesalec komaj paše v kopalnico).

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 596
1.10.2009 10:26:35   
Sanikaa
meni je super ta pumpica za nosek :
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173486
pa še zdaj je na akciji. Rabi dve bateriji in se lahko čisti. Sem zelo zadovoljna. Kupujem ga za darilo ko grem gledat kakšnega novega dojenčka! Tisto na usta mi je mal sporno...ker do tvojih ust ne pride sekret ,ampak virusi in bakterije pridejo čez sam zdrak ki ga udihuješ!! Veliko prijateljic mi je hvalilo tisti aspirator na sesalec..ampak za tako majhne dojenčke...ne vem kako bi po noči vlekla kirbija v spalnico in sosede bi zbudila ne sam celo družinouser posted image Pravijo da se ga dojenček navadi..bogci maliuser posted image
lp

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 597
1.10.2009 13:21:32   
aprilčica07
Sem imela cel post že napisan, pa me je ven vrglo.. brrrrrrrrrrrrrrrrrr....

No, trenutno oba spita, Julija v vozeku že od 10 30 dalje, Jakob pa v postelji, njegova ura za počitek pač. Ponoči smo spali dobro, od 23 do 6, pol smo se naštimale, pa je Jakob ustal, pa še njega popedenat, pol sem dala prat, pa sušit, pa kavo spila, pa časopis pregledala, zdaj sem pa že fejst utrujena....

drnula: boga z takim sranjem v službi.... meni grejo taki ljudje, ki podtikajo drugim svinjarije prav na kozlanje..user posted image upam, da se bo končalo tako, da bo zate najbolše, pa kakorkoli že bo.. še to mi povej, kako daš fiziološko Hani v nosek? Mene je tega ful strah, ker se mi zdi, da so še tako majhni za te reči..
sanikaa: bom šla pogledat za to pumpico, ker nimam doma nič pametnega in bi blo dobro, že iz preventive Juliji malo nosek popucat...
ayo: tak sprejem v službi bi tudi mene zmrazil.... kako pa da se moraš odločit do novembra kako in kaj potem?

Včeraj bla pr zobarju, bom lažja za 250 eur, upam, da bo pol zob ok, ni pa nikjer napisano, da bo tudi tako ok, v najslabšem primeru ga bo treba pulit. Na, pa sem mislila, da bom kaj pršparala, pa bo šlo spet en kup dnarja... Ampak če hočem imet, bo treba plačat...
Za popoldan sem zmenjena z kolegico, da pride sem z njenima dvojčkoma, da gremo malo vozičkat skupaj, pa se vreme neki kisa in bomo verjetno prestavle zmenek..

Grem spravit kozice od kosila:)

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 598
1.10.2009 13:50:57   
hel32

Dan
Smo od pregleda v posvetovalnici, Mere; 4280g, 55 cm dolgi in glavica 38, zredili smo se za celih 660guser posted image user posted image .
Lukas je bil ful priden, se nič ni pritoževal, po poti je v avtu skozi spal, zdaj sma se napapala in spančka, se je očitno zmatral.

Morem it kuhat, eee35, sprašuješ, kako kuhamo, jaz imam malega kr zraven v kuhinji, pa gre kuhat, še pecivo spečemuser posted image user posted image user posted image , miksam, ropotam, on spi, ga ne preveč nosimo po rokah.

Moram it do konca skuhat, ker sem ful lačna, pa dragi bo počasi doma, kuham mineštro zelenjavno in malinove cmoke,user posted image user posted image

Se še vrnem!!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

Neposredna povezava do sporočila: 599
1.10.2009 16:10:09   
eee35
hel: HB, da imaš tako mirnega fantička, moj je user posted image , saj ga odložim v košaro ali posteljo, ampak se dere tako dolgo, dokler ga en ne dvigne!user posted image . Kaj češ, pač so različni. Tako, da ni sile, da nekaj pametnega skuham. Lahko nekaj, če ga pustim jokat. Pa saj ga, drugače bi znorela, ampak ne preveč...Vidim, da tvoj Marko Lukas pridno rasteuser posted image user posted image

Drnula: hvala za nasvet, bom pogledala to pumpico, imava eno od chiccota, takšno navadno, pa se mi zdi, da ni najboljša. glede iziološke, Aprilčica, jaz mu pač nakapljam v nosek, mu ni všeč, ampak ni druge. Bom tudi pogledala to, ki jo Sanikaa priporoča, čeprav pismo je vse to drago.... Boga si s to situacijo v službi, ne zavidam, pa te popolnoma razumem, da se nočeš vrniti v to sra...nje

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?