|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: * Avgustovčki 2009 *
16.2.2010 22:10:18   
go_ta
hruškolinka, špilanje igric, gledanje športa, poležavanje pred tv-jem tud ne ...user posted image user posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
16.2.2010 23:43:28   
Muca83
Čer! Ja pri nas se je kašljanju pridružil zamašen nosek. In kot zakleto, je danes pediatrinja na dopustu. No, saj kot kaže ni nič hudega, vročine ni, nosek pa pridno čistimo pa je. Sem pa dolgo omahovala a bi šli vseeno ven v maškare ali ne, pa sem po internetu brala in brala in prišla na koncu do info, da če ni vročine, se gre lahko ven. Tako, da smo šli, vsi trije našemljeni. user posted image Je bil v centru mesta tak mini sprevod. In ker smo stali ravno pred lekarno sem še noter skočila vprašat če že imajo Calgel in sem ga dobila user posted image Je rekla, da so ga ravno 3 dni nazaj spet dobili, tako da možno da je zdaj spet na voljo povsod. Je bilo pa super zunaj, ni Lana niti enkrat zakašljala pa tudi nosek je bil ok.

Danes sem tudi dobila Doidy cup, eno skodelico za pitje za katero sem prvič slišala tukaj na RR. Lana nikakor noče čaja pit iz flaške, že odkar se je rodila ni nikoli hotela. Potem sva ji pa včasih dajala po žlički če se ji je kolcalo, zadnje čase pa ji je bilo najbolj všeč iz skodelice za kavo. In tale skodelica mi je ful všeč, ker ne rabi glave nazaj nagnit, tako da upam, da ji bo všeč. Saj se mi zdi draga za eno plastično šalčko ampak ni kaj, saj če ne bo treba nikoli tistih magičnih lončkov kupovati bomo tam prihranili user posted image

Tukaj sta pa še 2 slikici (s klikom na sliko se slika poveča):

user posted image

user posted image

anžetka, jaz sem pa danes mojemu poroko omenjala in se je nekaj muzal. Je reku kao naj vse zrihtam in mu samo povem kdaj in kam naj se pride podpisat user posted image Pa vsenajboljše Anžetu za polrojstni dan. Kašic pa jaz zaenkrat še čisto nobenih ne kupujem. Meni je bilo svetovano, da vse sama pripravljam.

tulpek, Lana je že uspela enkrat roko namočit v polno skodelico kave, ko smo bili na obisku. Na srečo ni bila več vroča kava. Uf... od takrat ful pazimo, ker hoče čisto vse v roke dobit. Danes je na vsak način hotela imet fotoaparat ko sem jo slikala.

Ayo, dobro da si me spomnila na vlažilec zraka. Sva ga že prinesla iz kleti in laufa na polno. Sva zadnje mesece bolj razvlažilec uporabljala, ker sva imela ful probleme s preveč vlage (tudi 85%) in so nama stene začele plesnit. Baje je ful slaba fasada v bloku ampak menjali jo bodo pa šele čez ful let. No zdaj se je pri nama vlaga umirila in zdaj vlažilec laufa. Mislim, nikoli ni ok, enkrat preveč drugič premalo vlage user posted image Moja mami je bila tud zelo varčevalna, je skoraj vse počela ko je bil poceni tok. Smo imeli v hiši tisto elektro omarico nekako narobe nastavljeno, tako da je bil pogosto čez dan poceni tok, tako da je na poceni tok tudi sesala, pekla sladice itd. Jaz se pa nisem nič tega varčega duha nalezla. Ilaria je bila pa fuuul lepa maškarca! Sem tudi pri nas videla tele kompletke, po 5 eur so jih imeli.

modrasmotka, evo, pri moji tašči imajo tud neki toplo in hladno vodo zamešano na pipi. user posted image Sam nikoli ne vem a majo to v kuhinji ali kopalnici, tako da vedno odprem na sredini pa je. user posted image A 15 krofov si pojedla v enem dnevu user posted image Ufff, kam jih daš toliko. Zame je en krof že kar orenk obrok. Razen če so to kakšni mini krofki.

aprilčica, kakor sem si jaz zapomnila priporočajo pri nas mlečne izdelke po dopolnjenem 7. mesecu. Ma to je res povsod drugače, najbolje eno srednjo pot ubrati pa je. Sploh če ni nobenih težav. Jaz te mlečne kašice vse tud sama probam. Bananina je prav odlična! Maline pa še nisem sprobala. user posted image

živa25, a te ni nič strah, da bi mali odgriznil košček piškota in bi se mu zaletel? Jaz sploh ne vem kdaj so sposobni to nadzorovat.
hel32, upam, da se Lukas čimprej pozdravi user posted image user posted image user posted image

Kot kaže bom kmalu dočakala, da grem prvič ven odkar sem mamica. Ženske so se spet zmenile za eno večerjo - ta bo za dan žena, 6. marca. In tokrat upam, da ne bo kaj vmes prišlo kot je pred novim letom. Bo moj lepo doma spedenal Lano pa bo. Itak gremo pa v kitajsko, ki je samo 200m stran od mene, da sem lahko v 5 min doma, če bi bilo kaj narobe.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
17.2.2010 8:24:55   
aprilčica07
Jutro,

noč je bla bolša, sem vstala samo trikrat... Pol bi pa še spali zjutraj, pa sem mogla vstati, ker sem avto na servis že peljala. Zdaj sem pa vsa nekam motna, ker ni blo jutro za počasi, kot sem navajenauser posted image Bo treba še eno kafe spit, pa bo bolše..

hruškolinka: dedci... user posted image user posted image
muca: ja, zgleda, da delajo ful različno pedijatri in drgači svetujejo.. saj pravim, jst naredim malo po njihovo, malo po svoje, mao mamo poslušam, pa taščo, pa uberem neko svojo pot, zaenkrat je kr vse ok...user posted image   zelooo lepe maškarce ste bli, tamičkena je res cukrčekuser posted image user posted image

Pri nas že padajo kapljice, se pravi, da bo kmalu fanj deževalo. Spet ne bomo šli ven. Ne morem povedat, kako mi gre to vreme nekam.... Jst bi pomlad. in to takooooooooooooooooooooojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Grem še na eno kafe,  da se malo k sebi spravim:)

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
17.2.2010 9:44:43   
hel32
Jutro
Spali smo fuuul dolgo, od 20-7mihuser posted image user posted image , drugač je sal ful mirno kljub prehladu, nekajkrat je sam zalašljal, ma upam, da se čim prej pozdravi.
Greva danes tudi ven, če ne bo preveč grdo vreme.

Go-ta, seveda lahko daš polento in gres, jaz skuham na vodi polento in dam malo bebe zraven, mi še gresa ne smemo, zdaj eni P pravijo, gres po dopolnjenem 8 mesecu, tako, da jaz bom čakala, eni pa po 6. mes, ma polento mu lahko daš, jaz Lukasu že en cajt kuham polento z mlekom za večerjo, tip top zmažeuser posted image user posted image

Aprilčica, Go-ta, ja upam, da uspe šoping, in da greva z mamo še potem na en kafe v miru, si res še kaj več zaslužim, pa bo to zadostovalo, user posted image zarnkrat.

Eee jaz se iste kekse kupila v leclercu-Savoardi, mu jih dam v jabolko, naribam, in to on ful popapcauser posted image , so pa ful dobri, pa brez laktoze in glutena in jajc, ja, ja poznam to, pri 1 vedno bolj komliciraš, jaz že malo majn, zdaj, ko imam 2., pri 3. bomo pa videliuser posted image . No sem zabluzila, jaz mu jih dajam vsak 2 dan po polovičko v sadje, pa ni bilo nobene reakcije, te pa na neki opozorim, ne mu dajat jih kr tak za jest, so fuuul mehki in se mu lahko kak košček zatakne!!

Tulpek, jaz sem kupila Calgel v MB Leclercu, a vi tudi tja hodite? Bi se lahko 1x dobili na kavici!! Si za to?

SADNE KAŠICE,
jaz mu kupim samo HIPP-ove, ker so Frutekove prekisle, sem pa že kupila tudi zelenjavne od Allete, pa so mi od vseh zelenjavnih še najbolj okusne, te vzamem zraven, če kam gremo, sadne pa občasno kupim tiste, katerega sadja zdaj ni- sliva marelica,...in malo dodam k moji jabolki, jabolko imam vedno za osnovo.
Tudi mlečno žitne so mi OK, kupim hipp ali milupine, mali vse popapca, malinovo še nisem kupila, jaz mu v navadno dam malo malinovga soka, imam doma nasad malin, pa sem jih zmrznila, nardila zdaj sok in ga dam v kašico, pa včasih mu ga ponudim za pit.

Še glede krofov, jaz jih ne obožujem preveč, tudi moj ne sem včeraj enih 10 kr pesoma dala so bili že od sobote in jih ne morem, so miuser posted image , ker so mastni, če bi jih pa 15 pojedla bi se pa kr skozlala, fuj, fuj, ne morem raje kako dobro torto pojemuser posted image

Morem naštudirat kaj kuhat.

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

Neposredna povezava do sporočila: 3129
17.2.2010 10:33:59   
ALEKSANDR
Dobro jutro...

Luka je super volje...malce se še za ušesa vleče...ampak manj...user posted image Je pa dobil nekakšne drobne pikice na pregibih in za ušesi...in zdaj ne vem od česa- ali od antibijotika ali od slive, ki jo je včeraj prvič jedel...user posted image Kako dolgo so imeli vaši user posted image pikice po hrani? Bom še počakala, pa če ne zgine, bom šla popoldne do pediatra...

Tulpek- sploh nimam pojma o vročini in zobkih...literatura in P pravijo, da zaradi zobk ni vročine...vse prijateljice, ki sem jh vprašala, pa so imeli user posted image vročino, ko je zobek ven pokukal...user posted image ...ma bo že..

Živa25- user posted image za obrat...
Hel32- super za šoping...pa fajn si privošči...user posted image pa user posted image za spanje...

Modrasmotka- bravo za 15 krofovuser posted image ...saj moj jih je tud tolk pojedel...user posted image

Anžetka- jaz kupim Hippove kašice- sadne, in sicer tisto sadje, ki ga zdaj ni za dobit- marelice, breskve...pa če gremo kam...drugače sama delam- sploh zelenjavo... Pa upam, da bo cepljenje dobro prenesel...

Eee35- jaz sem tudi kupila plasmon brez glutena- pri nas jih imajo povsod- v dm-u, sparu,... Probaj dati malo, pa boš vidla reakcijo...user posted image

Muca83- kakšna lepa čebelica...pa vsi trije ste takšne luštne maske...user posted image Sem jaz tudi zasledila to skodelico...poročaja malo kako ji bo všeč... Pa naj se nosek in kašelj čimprej pozdravita..user posted image Pa moj bi tudi imel takšno poroko kot tvoj...user posted image Jaz naj uredim, on bo pa že prišel...user posted image

Še eno vprašanje...Kako vaši user posted image zvečer zaspijo? Jaz morem našega nosit po rokah...in mi bo počasi hrbet čist zvilo...in nimam pojma, kako naj ga odvadim tega... Kakšna ideja, nasvet?

LUKA ANTE 10.08.2009 3380g 49cm
1. mesec 4960g 56cm
2. mesec 5480g 57,3cm
3. mesec 6290g 61cm
4. mesec 7100g 63,5cm

(odgovor članu hruškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
17.2.2010 11:07:20   
23tina
helou!

prvo,da mal pokomentiram!
aleksandr-user posted image za ušeska,da gre na boljše.glede uspavanja-moja je vedno zaspala na rokah.všasih sem jo morala tud mal ponosit,večinoma sem pa sedela in jo nekak gugala zraven.potem se mi je pa kar naenkrat začela upirat,noben položaj ji ni ustrezal.in sem jo lepo dala v posteljico,na bok ima eno hello kitty blazinico jo objame,ji še fajn dudo notri drži če je na miru in sama zaspi.zdaj hodi tako spat 2krat na dan in zvečer brez problema!probaj,mogoče bosta imela malo borbe samo enkrat boš itak mogla.večji so,bolj pa znajo izkoriščat,tko da moje mnejne je da probaj čimprej,pa vztrajaj.
muca-kakšna luštkana čebelica!pa luštna družinica steuser posted image
hel-jes nisem še nikol delala polente,ker je ne maram.bi jo pa za malo nardila.a to kupiš tisti instant,ki je v taki mislim da bronzasti vrečkiuser posted image in kolk recimo narediš za malega.sori samvse me zanima,količina vode in te polenteuser posted image
aprilčica-jes bi tud pomladddddd!povej mi kok kofetu ti spiješ na dan!se mi zdiš prav strastna kofetaricauser posted image
tulpek-glede opekline se je pa Hb kar dobro izteklo.zadnjič sem nardila kozlarijo,sem ene oprijete kavbojke oblekla,pa nič zaščitila,in se mi je osušena koža odluščila do krvi,ampak je se potem spet posušilo,in sedaj je samo že skoraj čist odpadlo.imam pa tam kjer je odpadlo belo-roza user posted image lise!se je pa obseg neverjetno zmanjšal,tko da sem jo kar dobro odnesla.

bom dala zdj v album nove slikice,kako tamala je.sva ble obe čist oranžne od korenčkauser posted image
aja še to,glede na to da ste iz različnih koncev slo me zanima,če katero moti,da pišem tko kot govorim.sam v privat zadevah mam vedno to navado.

LIJA 28.8.09
porodna 4090g 53cm
1.mesec 5400g 58cm
2.mesec 6530g 62cm
3.mesec 7950g 67,4cm
4.mesec 9050g 69cm

(odgovor članu ALEKSANDR)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
17.2.2010 11:07:32   
anžetka
Evo, na hitro poročilo s pregleda...
Velik je 69,5cm, težek 7650g, ravno prav, vse OK. Cepljenje je dobro prenesel, doma smo vzeli lepo Calpol in je zaspal za 40minut (itak, boh ne dej za več...). Kapljice smo še dobili in je po novem treba 2x5 kapljic vzet.
Mlečne izdelke nekje pri 7,5mesecih, gres in gluten tudi še ne, pri 8ih mesecih belo meso 2-3x na teden, 1x na teden rumenjak, za začetek samo pol. Najprej naj uvajamo svetlo zelenjavo, marelic, breskev in citrusov še ne. Glede zobkov je rekla, da ni še nič, kasneje ko so, bolj je otrok zdrav. Pa naj mu, ko bodo zobki, raje dam Calpol, ki lajša bolečino, kot pa Calgel...
Pridem kasneje nazaj, ko dobim varstvo user posted image

Sasa84

Neposredna povezava do sporočila: 3132
17.2.2010 11:25:45   
eee35
anžetka: če ne zdaj gluten, pol pa kdaj? Kaj je rekla? Jaz tega ne štekam, zakaj spet vsak P. po svoje govori...Če pa greš brat kao ofiial priporočila, pa piše med 6 in 7 mesecem...

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu anžetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
17.2.2010 11:47:57   
modrasmotka
eee35 men so rekli da do 8 meseca sploh nič z glutenom.ah vsepovsod majo svoja navodila.

23tina mene nič ne moti.te vse razumem.še ne pišeš tkao slabo kot kao govoriš.poznam še hujše primere.

hel ali pri vas kaj uporabljate proti kašlju pri tako majhnem otroku.vem da sva se en mesec nazaj z kolegico pogovarjale kaj bi lahko dale tako majhnemu otroku.jaz nisem naši nič dajala ona pa mislim da je svojemu dajala slezov sirup.kako pa ti to zdraviš?

mene se pa neki hoče lotevat.iz nosa že hoče neki curljat.
pa naša je danes vsa nejevolna.ni se hotela sama na tleh igrat.ponavad se v stolu rada igra.tut ni hotela dolgo zdržat.upam da neboma se kaj prehladile.
ali pa bodo morda zobekiuser posted image .

anžetka najina otroka sta pa skor podobne mere.sam da je naša malce težjauser posted image
pa glede kašic.slivo sem zato kupila ker je nimamo doma.gledam da res sam kaj takega nabavim kar ne morem doma pripraviti.

aleksandr jaz sem našo 5 mesecev podnev in zvečer po rokah nosila da je zaspala.
sedaj pa mama obdobje da ji čez dan ta glasbeni vrtiljak navije pa jo počasi zmanka.zvečer pa mi že itak med flaško zaspi.če ne ji pa zvezdico prižgem da jo zmanka.pride tudi dan da se še po sobi sprehajama pa uspavanko momljama.
jaz sem mišlenja,saj bo prišel čas pa bo vaš sonček tudi zaspal brez nošenja po rokah.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
17.2.2010 13:39:53   
Sanikaa
Haj babe -žabe...
Itak vas ne morem vse komentirat ker ste preveč pridneuser posted image user posted image user posted image
Jaz sem kronično utrujena ..ker Leo nekaj kakca in tečnari vsako bogo nočuser posted image user posted image
Danes smo imeli končno spet razvojno. To mi se tudi ne da preveč komentirat, ker je mali še vedno asimetrično hipertoničan in moramo naprej delati vaje in mu stiskat ramena nazaj in mi se otrok smili....
Dobila sem telefonsko od enega podjetja v Kranju ki dela take mehke talne podloge..po meri in po normalni ceni če kakšno zanima naj mi pošlje zs.
Čist sem utrujena tak da grem še mal spat pa kuhat ..papa

(odgovor članu modrasmotka)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
17.2.2010 13:52:26   
aprilčica07
Ojla

mi smo bli pa v mestu, z prijateljico  in njenima dvojčkoma. Vsi trije so bli pridni, Jakob tudi, smo spile v miru kafe, pa sok, pa pokadile en cigaret. Je blo res lušno in je pašalo it malo v svet. Pa dežja še ni, in mraz tudi ni, tako, da sem se prav lepo imela. Mogla bi ti neki v službo, podpisat, pa se mi ne da. Pa jutri. Kasneje pa po avto na servis.

23tina: a da sem kofetarca? ma ne, ni tako hudo.user posted image user posted image . spijem zjutraj eno največ dve in mogoče čez dan še kašno, ampak v povprečju spijem dve kavi na dan, včasih pijem črno, včasih si dam smetano notri, odvisno od volje in razpoloženja... bom šla pogledat slikice, kako je Lija zrastla...user posted image
anžetka: fanj, da je blo vse ok pri P, pa lepe mere ima fantinauser posted image
sanikaa: za Leauser posted image user posted image user posted image a je spet kašna viroza na pohodu?
ALEKSANDR: super, da je Luka že okuser posted image user posted image uspavanje: Julijo zaenkrat odložim v posteljico (zvečer), malo pobožkam in potem zaspi. Provam čim manj jo nosit po rokah, ker se hitro navadijo, pa tudi težka je in moj križ ne zdrži.. Bomo vidli do kdaj bomo lahko tako furali..user posted image
eee35: kaj naj ti rečem? očitno vsak neki po svoje svetuje... saj vidiš meni so rekli mlečne izdelke že lahko, mislim, da je ayo napisala, da pri njej so rekli mlečne okoli 8 meseca ali 7.. kaj vem.. provaj naredit nekaj vmes...user posted image   jst pri Juliji bistveno manj kompliciram kot se pri Jakobu, tle ji dam provat in če zagrabi jemo, če ne, pač pustim in provam drug dan... lih klobas in pršuta jji še ne bom dajala,  ampak počasi počasi bo provala tudi kaj drugega.. vem, da se bom še en cajt jajc izogibala, pa citrusov, breskev je pa že jedla, marelico tudi..   anžetka je rekla, da so njej rekli, da marelice in breskve še ne.. ma saj ne moreš bit pameten...user posted image

Grem po tamalo, gostuje še pri tašči:):) sem mislila, da bo mogoče Jakob kaj zaspal, pa sem se zmotila.. mi ni za spat, prav pa naj bo tako:)

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
17.2.2010 13:52:45   
simonalokar
za opekline vam prioročam kremo od justa teetree kremo jaz sem se tudi poparila do mesa - res dobesedno so mi napovedali sa bom imela tudi zelo probleme - redno sem se mazala sto kremo in se ničesar ne vidi. tudi lisa ne - aja poparila pred3 meseci

spanje vredu zobek zgori rast ma mal zatečen.

že mal gledam za šiht pa ni nič pametenga. groza ima kdo kakšne veze zameuser posted image user posted image user posted image

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
17.2.2010 13:59:18   
simonalokar
kuk ste naklofale sem bl abolna no sem še tko da nisem brala vas še zdj me glava muči tko da bom komentirala kasneje
grem mal še kuhat da ne bodo lačn

naša dabnes jedla jabolčka kuhanega je kar jedla je tko odpirala usta ja e kaj je dobr. kdaj ste ve dale surovo banano sem že mal pozabla

Blaž 10.03.2006
Maja 6.08.2009
1 mesec 4050 56 cm
2 m 6350 57 cm
3 m 7350 61,5cm
6 m 8900 66cm

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
17.2.2010 14:13:22   
altaja
Sem vas malo preletela.. vsake toliko vohunim, javim se pa zelo redko.

Moj nesojeni avgustovček je danes dobil prvi zobek, včeraj pa sva dala skozi še tretje cepljenje. HB brez problemov. Fant je velik 70cm in tehta 8340g.. velik fant.. počasi bo začel kobacati. Včeraj je kot črviček ritensko preplazil pol dnevne tko da ga bom kmalu lovila po bajti.

Vidla sem da je debata o glutenu. Ravno včeraj mi je P rekla, da po novih direktivah svetujejo, da se z glutenom prične okoli 6. meseca (v majhnih količinah), ker so raziskave pokazale, da naj bi imeli najmanj težav s celiakijo ravno tisti otroci, ki so začeli z uvajanjem pr 6. mesecih. Tko da midva sva že jedla kašico z žiti, kruha mu pa še ne bom dala... lepo počasi pa bo, brez pretiravanja. Sicer je pa res čudno.. vsak svetuje drugače user posted image

Se še kaj oglasim...

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

Neposredna povezava do sporočila: 3139
17.2.2010 14:13:35   
aprilčica07
simonalokar: ja, jst banano dam surovo.. jabolko pa malo pokuham, marelico in  breskvico pa je jedla tudi surovo, hruško pa malo pokuhano:)

Neposredna povezava do sporočila: 3140
17.2.2010 15:04:48   
tulpek
Tina, super da je opeklina boljše. Sem večkrat pomislila na tebe, meni je to grozno...V bistvu ne pišeš tako grozno, sploh te nisem dala v kategorijo neberljivih... tak da ne se sekirat. Me pa moti, če nekatere pišejo tako, da moraš dvakrat prebrat, da veš vsaj približno, kaj hočejo. In po možnosti uporabljajo še w namesto v...

Uspavanje:
včasih sam v postelji, včasih med dojenjem, včasih na rokah... kakor pride. Če je z njim vse OK (ne bolijo zobki), zaspi sam, sicer težje.

Sanika, user posted image user posted image user posted image za tvojega user posted image , da se mu asimetrija popravi.

Calgel: sestri sem rekla, naj v postojni vpraša, če ga imajo in so ji rekli, da go dobilo čez nekaj tednov.

ANžetka
, imamo skoraj enake mere: 70cm/7,6kg (5. mesecev).
To glede zobkov, pa ne vem, kje je pobrala tvoja P, mogoče tu je rekla bolj za tolažbo. Naš sosed je toliko star kot moje dete, pa je bil že 3krat fajn prehlajen, zobkov pa še nima. Res lahko prej kaj staknejo zaradi malo slabše odpornisti, ki niti ni nujna, ampak ni pravilo, sploh pa zobki niso indikator za zdravje, ker so dedno pogojeni in če ima nekdo v genih, da mu zrastejo pri 3 mesecih, mu bodo, pa za to ne bo manj zdrav. Nečak ima pri 14 mesecih vse zobke, pa ni neko bolehno, napol rahitično dete, vse prej kot to.  Sploh pa se ne sekirat, če še kateri nimajo zob, ker tako kot je zapisano v genih, tako bo in prav gotovo bodo zrastli. Kasneje jih bo treba umivat, kar pa sploh ni slabo.

Hel, slučajno smo šli v Rutar in še malo v eleclark (pa je bila lekarna že zaprta), smo bili  prejšni viked in sem navdušena nad izborom hrane brez jajc in mleka, tak da bo treba večkrat tja. Sicer pa - 17 min po AC... sploh nisem vedela, da je tako blizu. Rabim več časa, da do AC pridem...
Lahko se kdaj dobimo čez teden, ampak ko bo malo topleje, ker mi grejo cote na živce. Sicer imam pa js še vedno strah, da se mi začne dete dreti sredi AC... kar nikamor daleč ne upam sama z njim. Sicer pa kavice raje ne bi, da mi kakšno kapljico mleka ne podtaknejo not user posted image user posted image user posted image oz. kava brez mleka ni užitna. Raje sok.

Go_ta, slavistka, kako sklanjaš ime svojega otroka user posted image user posted image user posted image ? Večne dileme... tudi pri imenu mojega partnerja in pri nekaterih celo pri Tjašu...

< Sporočilo je popravil tulpek -- 17.2.2010 15:06:40 >

Neposredna povezava do sporočila: 3141
17.2.2010 15:09:39   
tulpek
neki mi je 2krat objavilo

< Sporočilo je popravil tulpek -- 17.2.2010 15:13:18 >

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
17.2.2010 15:10:25   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Sem vas malo preletela.. vsake toliko vohunim, javim se pa zelo redko.

Moj nesojeni avgustovček je danes dobil prvi zobek, včeraj pa sva dala skozi še tretje cepljenje. HB brez problemov. Fant je velik 70cm in tehta 8340g.. velik fant.. počasi bo začel kobacati. Včeraj je kot črviček ritensko preplazil pol dnevne tko da ga bom kmalu lovila po bajti.

Vidla sem da je debata o glutenu. Ravno včeraj mi je P rekla, da po novih direktivah svetujejo, da se z glutenom prične okoli 6. meseca (v majhnih količinah), ker so raziskave pokazale, da naj bi imeli najmanj težav s celiakijo ravno tisti otroci, ki so začeli z uvajanjem pr 6. mesecih. Tko da midva sva že jedla kašico z žiti, kruha mu pa še ne bom dala... lepo počasi pa bo, brez pretiravanja. Sicer je pa res čudno.. vsak svetuje drugače

Se še kaj oglasim...

VOHUNKA 
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sem že mislila, da sem z zgornjo objavo zgrešila temo.

Aja, moj je zadnje dni neverjetno priden, se vidi, da mu zobki ne rastejo: se lahko 1,5 ure veselo igra sam na blazini in se lepo obrača... nasploh je vesel. No, zdajle se je zbudil i nse dere, tak da grem.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
17.2.2010 15:47:58   
go_ta
Hej, babe. Mi smo danes vstali že ob pol 7user posted image  Smo imeli danes UZ kolkov in je vse superuser posted image  So ble pa same punčke okoli in je z eno flirtal na previjalni mizi, sta bla tko dobrauser posted image  Sva šla še mal ven, zdaj pa aja tukaj na lubijuuser posted image
tulpek, vem, da ga narobe sklanjam, ampak namenomauser posted image  Ker če bi ga pravilno, bi vsi mislili, da mu je ime Nik. Od zdaj naprej bom pravilno sklanjalauser posted image user posted image  Kako bo kdo lahko narobe sklanja ime Tjaš?user posted image
anžetka, user posted image  za pregled! Zdj pa res ne vem več, kaj naj mu kdaj dam ... vsi drugače pravijouser posted image  Bom mal po svoje pa počasi, da vidim, če je kaka reakcija. Meso sem pa Niku že dala, je prenesel.
muca, kakšna luštna maškarauser posted image user posted image  Pa vidva sta tud super! Jst mam ful rada maškare, sem se zmerj rada našemila, moj pa ni za te štose. Men je pa fajn, ko lahko vse barve nase vržeš, če hočešuser posted image
hel, no danes je mali lepo popacal polentouser posted image  jst jo imam ful rada, ampak nesoljena polenta je pa res user posted image
aleksandr, super, da je Luka bolje!user posted image  Niko zvčer zaspi čisto različno - največkrat na joški (kar pa meni ni všeč), včasih je še buden, ko ga dam v posteljo, pa morm zravn ležat, mu dudo popravljat, njega tud, pa zaspi. Nosim ga pa nikoli, je pretežakuser posted image
tina, mene ne moti, kako pišešuser posted image  Jst te razumemuser posted image  Se pa tud jst včasih vprašam, če vse razumejo, ko kakšno preveč gorenjsko besedo napišemuser posted image
modrasmotka, upam, da ne zboliš!
sanikaa, vem, kako se počutiš, tud kronično utrujenauser posted image  upam pa, da Lejči ne bo kaj zbolel! Pa da se čim prej popravi njegovo stanje. Sam a se ti zdi, da mogoče preveč komplicirajouser posted image  ne vem, ti najbolje veš.
aprilčica, super za kofetkanje! Danes  pa survivoruser posted image  vem pa, kdo je prvi finalistuser posted image
simonalokar, jst banano dam surovo. Pa nimam nobenih vez zateuser posted image
altaja, tud tvoj fantek ima super mere pa user posted image  za zobek! Kar oglasi se, vohunkauser posted image
Grem, mali se je zbudil ...

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
17.2.2010 16:58:33   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: go_ta

tulpek, vem, da ga narobe sklanjam, ampak namenomauser posted image  Ker če bi ga pravilno, bi vsi mislili, da mu je ime Nik. Od zdaj naprej bom pravilno sklanjalauser posted image user posted image  Kako bo kdo lahko narobe sklanja ime Tjaš?user posted image

super za pregled user posted image

točno to se je meni podilo po glavi, ko sem razmišljala o tem. saj lahko pišeš, kot nam je pogovorno veliko bolj domače, me ne moti user posted image . vprašala sem ravno zato, ker s pravilnim sklanjanjem lahko človek pomisli na drugo ime...

Tjaš - s Tjašem - s Tjašom   oboje slišim.

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
17.2.2010 18:50:49   
aprilčica07
Pritisk imam na 200 in več. Že 14 dni govorim mojmu, da grem jutri zvečer ven. KOnčno smo se zmenile z starimi prijateljicami (še iz osnovno šolskih dni), da je vsem vse odgovarjalo in da pridemo vse štiri. in dobimo datum, ki je vsem ok.... . in pride danes moj domov in pove, da se je zamenjal in da jutri dela popoldan???? WTF, ma komu jst tle govorim?? ma kr tema mi je padla na oči...user posted image user posted image user posted image in zdaj tle okoli, skaklja, da saj bo njegova mama vskočila in ne vem kaj še.. ma saj vem, da bo tašča pomagal (itak), ma pismo nevem ali me sploh posluša ali ne.. on pač kadar je kam za it, gre.. pač sem šel in zgodba končana.. a jst, ko prosim in govorim, da grem točno ta dan, točna ura, še skoraj točno povem, kdaj nazaj pridem..... ma kako lahko pozabiš??? pa mu je blo pol žal, je videl, da ga je usral in je šel ven, in mi prinesel tortico schaher (ali kako se že napiše).... ma nima sreče danes, edina tortica, ki je ne maram..user posted image user posted image user posted image   ... jao, bojo tihi dnevi, kr voham..... pa mu je žal, vem.. ma mi gre resnično na jetra, ker kr pozabi in mu lahko govorim očitno vsak dan eno in isto.................ah dedci...

go ta: ja, survivor.. danes 2 oddaji, bom gledala, bom imela mir, bo lubi pedenal otroke, jst ne dvignem ritke..user posted image za jutri, ker NAJ bi šla ven, če bo tašča varvala mularijo, pa se bom dogovorila z bratom, da mi snema.. mojga ne vprašam popolnoma nič..user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
17.2.2010 19:01:59   
modrasmotka
aprilčica 07 vsi dedi so enaki.mene moj tut ne posluša.14 dni sem mu čeblala da bi skupi nekam šli pa je vse druga pomemben.za soboto se je le nekak odločo da gremo na bazen drgač bi tak pol leta poslušo da še takrat ne more it ko nam kdo časti.skor usi so enaki.

jst pa ne gledam servaverja.mi ni tako zanimiv

Neposredna povezava do sporočila: 3147
17.2.2010 20:11:01   
anžetka
Evo, dete spi...dons precej spi oz. spi po 40minut, 1uro, ampak zaspi prej kot po 3urahuser posted image
Aprilčica-uuuu, roza kašicauser posted image Glih za vaju! Marelice in breskve je pa men dons odsvetovala med.sestra ja...Joj, ta tvoj dec ga ja pa biksnil...Upam, da greš vseeno ven in da boš uživala! Sej moj je isti-trikrat mu neki povem pa me potem še vpraša kam, kaj, kdaj, zakaj,...user posted image user posted image Sej bi človek mislu, da se tud tega navadiš, ampak se ne-vsaj jst ne...
Muca, iii, happy zamaskirana familyuser posted image Luštni ste. Evo, izkorist priložnost-preseneti ga s poroko!user posted image Ma sej ti deci so tud klasa...Moj je isti-imel bi, mignil pa nič za to...glede vseeeeega!
Aleksandr, ste šli potem do P? Moj zaspi na joški, potem ga pa odstavim in naprej spi. Zelo malokrat na rokah.
Eee, mislm, da je rekla nekje pri 7.mesecu, da lahko začneš z glutenom. Jst itak bolj počas vse uvajam, tako da bo gluten res enkrat takrat prišel na vrsto...Raje kakšno stvar kasneje uvedem kot prej.
Sanikaa, a mi lahko pošlješ na ZS tisto za blazine?

Tulpek, Tjaš je pa kr orng!user posted image 3tedne je mlajši pa skor iste mere imata... Sm tud jst prvič slišala to glede zobkov in zdravja. Ah, sej vidiš-vsak P drugače reče glede marsičesa, tako da...Ko bo čas, bo že.
Go_ta, potem ste še pozno vstaliuser posted image Mi2 vstajava ob 5-5.30. Ponoči se je spet ful zbujal, kot že vsak dan...Ko se je zbudil malo čez 3jo, sem se že ustrašla, da ne bo nazaj zaspal, ker je bil kr neki hiper, pa mi ga je uspelo uspavat, potem se je zbudil malo čez 4 in sem vlekla do skoraj pol petih, potem ga pa nisem mogla več nazaj uspavatuser posted image sej to je njegova standard ura...Sam ko bo treba v vrtec/šolo pa zihr ne bo hotu vstat zgodajuser posted image Če bo po naju, bo zihr tkouser posted image  Čez vikend bomo pa vsi trije spal ko medvedkiuser posted image  Komaj čakam, da bo malo bolj normalno spal!
Kašice-kupila sem samo par sadnih, za probat pa ko mi bo domišljije zmanjkal, zelenjavnih ne mislim, ker so čist nagravžne. Bom raj sama delala.
Survivor-men ne bo uspel gledat dons vsega-ma še dec ene svoje stvari in bova kompenzirala...

< Sporočilo je popravil anžetka -- 17.2.2010 20:16:49 >

Sasa84

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
17.2.2010 20:24:12   
anžetka
Aja, pa še to so rekli-za otroka, ki se doji, je normalno, da ne kaka nekje do 1tedna, za otroka, ki pa že je GH, pa je rekla, da mora kakat pogosteje-največ na 2dni, drugače vsak dan. Naš 2dni ni in je rekla, da danes pa mora...Se je doma tako trdo pokakal, bogi...Sem mu pomagala trebuščka stiskat in ga mal pomasirala nad rito, da je šlo še ostalo.
Sem še vprašala kaj narest, če dlje časa ne kaka in je rekla, da poleg sliv in nastrganega jabolčka pomaga še termometer v ritko in mal pobezat-kar tud približno ne mislm počet! Na živce mi gre, ker vsak reče to-kolegica tamali vsak dan beza po riti, čeprav je taisti dan že kakala in ji je rekla P, da lahko...Kr neki, pa kaj še!user posted image

Sasa84

(odgovor članu anžetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
17.2.2010 20:25:22   
eee35
Ok, jaz sem se podala v lov na jeb...ne piškote plasmon rez glutena. Ne zato, ker jih res toook rbimo, ampak ker mi gre na ŽIVCE!!!! Da jih nikjer ni, ma kaj je to za eno sr..nje!user posted image user posted image user posted image . Ma kaj je to....NE BOOOM kupila piškotov z glutenom! Jeb...ti. Uffffff.

Aprilčica: tvoj dragi - katastrofauser posted image , ampak mislim, da bo kar plačal, a ne?user posted image

Evo, mala tečnoba spi, bo po moje spet se zbudil tam nekje ob 23, pa dobil flaško. Sva ugotovila, da pol dalje časa spi (upam, da bo danes isto), pa joška naslednja.

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu anžetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?