Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 14:22:15
|
|
|
|
Steffi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Babike nekaj vam moram povedat.Mojadva oba spita na trebuhu jaz pa lečem ko norc od kompa do sobe ker se bojim in gledam če še dihata.Pa saj se že nekak zritata samo mene je strah ko psa.Pa nič ne morem pomagat če jih obrnem je hop in sta že spet na trebuhu.Še ena neprespana noč me čaka. Mene je tud blo tega strah, sam pri teh mesecih se ni treba več bat. Panika je (še posebej pri nedonošenih) tiste prve mesece oz. tedne, ko so še res tako švoh, da bi mogoče pozabli dihat ali če bi se začeli dušiti, da se ne bi mogli dvignit in zadihat. Zdaj, ko se sama obračata, pa te sploh ni treba bit strah. Nika se še ne obrne na trebušček in je tudi še ne dajem spat tako. Ko se bo sama obrnila jo bom pa pustila. Lija tudi ne. Pa mi je sestra v P. rekla, da naj ne paničarim, da ni z njo nič narobe..sa ima še čas. Jaz pa sem že mislila, da sma kaj v zaostanku. V bistvu se najprej obrnejo s hrbta na trebušček. Ampak Nika se je prej začela s trebuščka na hrbet. Ma ne, nič nista v zaostanku. Prej ko slej se bo začela obračat. Pol te bo pa še bolj strah, da se ne zvrne na tla. Ja, to pa popolnoma drži. Naš Taj se obrača kot za stavo in ga moraš imeti nenehno na očesu, da se ne zgodi kaj nezaželenega. Včasih je to obračanje prav nezaželeno, kot na primer ko ga dam na previjalo in hop on je že na trebuhu. Naš pobaliček zelo malo časa zdrži na hrbtu, ampak se skoraj vedno obrne ko ga damo na igralno blazino. A je lahko kaj narobe če je otrok dosti v položaju pasenja kravic oz. na trebuhu? Taj se je začel že tudi postavljat na vse štiri. Opazila sem, da se namesto na kolena včasih potavi na noge. A mu to lahko dovolim ali ne ter kako mu to preprečim?
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 14:26:45
|
|
|
|
Najaa
|
Steffi, nič ni narobe, če je veliko na trebuščku. Iz tega položaja začenjo puzat. Nekateri se namesto na kolena dajejo na noge. Meni vsak reče (P, na FT), da preprečit otroku ni treba nič, če to sam dela. Ne smeš pa ga silit v nekaj. Vroče!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 14:48:36
|
|
|
|
yania
|
Oj..samo na hitro....kako je z Leonom?...ne pridem do neta.... Kako ste punce..
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 14:50:04
|
|
|
|
Najaa
|
Z Leonom ni nič novega, ker je nedelja in ni nobenega dermatologa dežurnega očitno v celi bolnici! Kaj takega! Tako da čakata na jutri, ko je delovni dan. Če ne bodo ugotovili, kaj je, gresta v Ljubljano... yania, kako set pa kaj vi?
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 14:56:08
|
|
|
|
yania
|
Ej, super smo, vroče...jutri gremo končno malo v Lj.....a se kaj dobimo ta teden... ima katera čas? jaz bom verjetno do petka doma.. Kaj še niso dognali odkod izpuščajčki?...grozno, bogi Leonček... Ja mi imamo stalno ene obiske tu, tako da se stalno nekaj dogaja, zdej gremo pa na pico.... Kolikpo pojejo vaši malčki?...naš poje po ene 200 ml in več goste, potem pa moj stalno govori da se je preveč najedel, ko kaj joka, u bistvu je pa vroče, pa zaspančkan je...zdej je tako zaspal...ga je morje utrudilo... Sem videla da je bila debata o prevračanju na trebuh in nazaj...ej, moj je to pogruntal kak teden nazaj, zdej pa skos to dela...samo po mojem ni nič narobe, če tega še ne bi pogruntal.... mame smo pač take, da stalno nekaj nehote primerjamo in se sprašujemo, če je kaj narobe, če še ne dela tega in onega....eni prej eni kasnej,,mi je pa všeč tvoje mnenje Najaa: če dojenček sam nekaj naredi mu ne brani ......
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 15:00:12
|
|
|
|
Najaa
|
Sam da vam dogaja! Ja, niso še ugorovili, če je pa vikend vmes in ni f... dežurnega dermatologa!!?? A je to sploh mogoče?? V bolnici?? No ja, shit happens, sam škoda ker sta že od srede notri in nič več ne vejo kot takrat. Moja Nika poje... te dni zelo malo. Bolj je žejna kot lačna in jo zato večkrat pristavim, da se napije. Flaško pa redko sprejme. Ampak to te ni zanimalo yania, a ne? Zanima te, koliko pojejo tisti, ki jejo normalno... Pa vroče ji je ful. Revček se je prej skor skuhala v lupinici... Sva prišle domov in sem jo prestavila na kavč na trebušček in tako lepo spančka.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 15:49:33
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: felix7 Najaa, a veš, kaj je mož rekel, ko sem domov prišla? Nikoli več ti ne bom rekel, zakaj kakšna stvar ni narejena, hahaha. Dobro, da je ugotovil, da ni ravno lahka s temi malimi čmrlji. Meni je tudi bilo super. S tabo imam vedno občutek, kot da ti hočem vse na enkrat povedat, pol se mi pa zdi, da ti sploh nisem nič povedala. Ah ja, sej bomo ponovile. Zdaj grem pa glasovat. a ne, a ne? tudi jaz imam občutek, da ti moram še tok povedat, haha. Torej, boljše, da ne grem na morje na slovensko obalo, ker me potem plaža sploh ne bo vidla, ampak bomo samo kofetkal
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 15:49:36
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m dan punce. Tu pa je zatišje..standard..nedelja je tu. Mi si danes po dolgem času sami kosilo delamo, ker sta tašča pa tast šla na vikend, ker imajo koline in sta včeraj vso kosilo že sem prnesla, Sam spečt e bilo potrebno pa solato natrebit Ampak jaz danes več ali manj samo ležim, sem tak lena, da mi še do wc-ja ni za it, če nebi bila sila Lija se spala danes bolj bogo, je kr naprej jokala v spanju, tak da ..je bila bolj ali manj svetla noč pr nam . Nič grem po svojo pikico v spalnico, katera že veselo poje in oznanjuje da se je zbudila no, mi bi tudi morali danes k mami na kosilo (to je standard ob nedeljah), pa nas je skenslala no, v bistvu smo bili povabljeni k njenemu dragemu v Kranj na piknik (so se spomnili danes ob 10h zjutraj), pa se možek ne počuti dobro, sama z Juretom se pa ne grem do KR vozit (je 1 ura v eno smer), je prevroče... Tako da sem kar palačinke spekla, mam tut jest "ta leno" danes
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 15:49:42
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Steffi Ja, to pa popolnoma drži. Naš Taj se obrača kot za stavo in ga moraš imeti nenehno na očesu, da se ne zgodi kaj nezaželenega. Včasih je to obračanje prav nezaželeno, kot na primer ko ga dam na previjalo in hop on je že na trebuhu. Naš pobaliček zelo malo časa zdrži na hrbtu, ampak se skoraj vedno obrne ko ga damo na igralno blazino. A je lahko kaj narobe če je otrok dosti v položaju pasenja kravic oz. na trebuhu? Taj se je začel že tudi postavljat na vse štiri. Opazila sem, da se namesto na kolena včasih potavi na noge. A mu to lahko dovolim ali ne ter kako mu to preprečim? a res? že postavlja se?
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 15:49:43
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania Ej, super smo, vroče...jutri gremo končno malo v Lj.....a se kaj dobimo ta teden... ima katera čas? jaz bom verjetno do petka doma.. o, a domov pridete? ja, mogoče bi se kaj dobile, ampak vse odvisno od vremena. Če bodo takšne temperature, kot so bile te dni, se jaz ne premaknem iz hiše
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 15:51:00
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania Sem videla da je bila debata o prevračanju na trebuh in nazaj...ej, moj je to pogruntal kak teden nazaj, zdej pa skos to dela...samo po mojem ni nič narobe, če tega še ne bi pogruntal.... mame smo pač take, da stalno nekaj nehote primerjamo in se sprašujemo, če je kaj narobe, če še ne dela tega in onega....eni prej eni kasnej,,mi je pa všeč tvoje mnenje Najaa: če dojenček sam nekaj naredi mu ne brani ...... ja, to se jaz večkrat vprašam, potem se pa spomnim, da je med zadnjimi marčevčki in da je od nekaterih skoraj 2 meseca mlajši in ja, se strinjam z Najoo
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 16:15:48
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: felix7 Najaa, a veš, kaj je mož rekel, ko sem domov prišla? Nikoli več ti ne bom rekel, zakaj kakšna stvar ni narejena, hahaha. Dobro, da je ugotovil, da ni ravno lahka s temi malimi čmrlji. Meni je tudi bilo super. S tabo imam vedno občutek, kot da ti hočem vse na enkrat povedat, pol se mi pa zdi, da ti sploh nisem nič povedala. Ah ja, sej bomo ponovile. Zdaj grem pa glasovat. a ne, a ne? tudi jaz imam občutek, da ti moram še tok povedat, haha. Torej, boljše, da ne grem na morje na slovensko obalo, ker me potem plaža sploh ne bo vidla, ampak bomo samo kofetkal Mene že zdej ne vidi plaža dosti. Resno, a ste razmišljal kej o tej smeri al v tisti drugi - cro?
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 19:10:34
|
|
|
|
MalaČebelica
|
samo da se javim - mi smo na počitnicah pri mojih in mi internet štraaaaajkaaaa.
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 20:57:10
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!! Evo jaz sem malo spravila spat, moj teče, jaz imam pa čas, da tle gor napišem. obračanje,ležanje na hrbtu če leži a trebuhu si krepi hrbtne mišice, itd, pač razvoj otroka je pač od otroka do otroka različen, naša mala recimo se že čist gor dviguje, sicer še sama ne sedi.Sem nekje prebrala in od ene mamice slišala, da bi morale jim obuvat čimbolj pisane nogavice in na vsako nogo drugačnega, da bi čimbolj nogice vlekel, jaz to prakticiram, je pa za hrbtne mišice Naja imaš zs za leona
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:12:03
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Jureeeeeeeeeeeeeeeeee - ISKRENE ČESTITKE ZA ZMAGO Še od mene in Valentina! Z zamudo ampak iskreno!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:12:08
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: felix7 jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, rataloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo punce moje, hvala, hvala, hvala, zlate ste ble, da ste cel mesec vztrajale z nami in klikale. Z Juretom se vam lepo zahvaljujemo, tiste, ko vas pa srečam, vam pa častim, to obljubim (upam, da vas čim več čim prej srečam ) Zdaj pa imate dovoljenje, da greste spat aja, pa seveda čestitke ostalim trem soborcem, ki so pravtako osvojili zavidljiva mesta Tudi to je res! BRAVO MARČEVSKI OTROCI!!!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:12:09
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: helimaša IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA felix - danes je šlo tudi glasovat za jureta kaj ,pa to ? ja, ta nagradna igra baje traja do 25.8. kaaaaaaaaaaaaaaj? a se hecaš??? Mene bo Boris nekam obesu Glih včeraj je rekel, no končno ne boš več tok na netu visela, zdej ko je konec... Kje pa to piše? jst sm dons že za vse naše glasvala.....to pomen da bomo ostale dale drug mesec naše pikce gor sem jim poslala mejl, kaj je zdej to in so rekli, da traja celo do 1.9.!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, a ni bil že julij dovolj dolg??? takšni natečaji bi morali trajati max 14 dni, ne pa 2 meseca Kaj zdaj pač glasujemo naprej!!!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:12:10
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m KOKICA tvoje pecivo je supeeeeerrrrrr sem ga hotela slikat, ampak ga je prej zmanjkalo! JE!!!!!! Super, sem vesela!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:18:15
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!! Evo jaz sem malo spravila spat, moj teče, jaz imam pa čas, da tle gor napišem. obračanje,ležanje na hrbtu če leži a trebuhu si krepi hrbtne mišice, itd, pač razvoj otroka je pač od otroka do otroka različen, naša mala recimo se že čist gor dviguje, sicer še sama ne sedi.Sem nekje prebrala in od ene mamice slišala, da bi morale jim obuvat čimbolj pisane nogavice in na vsako nogo drugačnega, da bi čimbolj nogice vlekel, jaz to prakticiram, je pa za hrbtne mišice Naja imaš zs za leona Nogavičk ne morem prakticirat, ker jih skoraj ne obuvamo te dni. Ji pa dajem na nogico eno igračko, ki je taka kot zapestnica in pol gleda v nogo kot v deveto čudo. ZS nazaj!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:18:20
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Jureeeeeeeeeeeeeeeeee - ISKRENE ČESTITKE ZA ZMAGO Še od mene in Valentina! Z zamudo ampak iskreno! Bomo čez slab mesec spet nazdravlali. (vidiš, ko ne prebereš najprej do konca! )
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:22:50
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Jureeeeeeeeeeeeeeeeee - ISKRENE ČESTITKE ZA ZMAGO Še od mene in Valentina! Z zamudo ampak iskreno! Bomo čez slab mesec spet nazdravlali. (vidiš, ko ne prebereš najprej do konca! )
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:28:25
|
|
|
|
KOKICA32
|
Evo glasovala sem...tudi za bavca..še kdo novi?
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:29:45
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Evo glasovala sem...tudi za bavca..še kdo novi? A bavca sta tud gor?? Joj, grem še za njiju glasovat.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:31:55
|
|
|
|
trinity22
|
hej, hej da samo malo pozdravim ... bom kratka, ker me neki glava boli glede obračanja na hrbet in trebušček ... Naša Tiana se obrne iz položaja pasenje kravic na hrbet, vendar pa semi zdi, da je to bolj naključno kot zavestno, ker je pol ful začudena Pa tudi ni to tako pogosto včasih rata včasih ne , je pa neki ne forsiram, bo že. Začela je sedaj si ful nogice gledat, pa glavo da tako naprej na prsa in pol si z rokami boža kolena in gleda dol prstke in jih premika in full čudno zrven gleda prav smešna je Drugače pa nič novega, veliko čebljamo sedaj je odkrila, da lahko glasove spušča tudi, če zrak notr v sebe vleče in potem se tako oglaša jaz pa vsa panična hodim gledat kaj ji je Spimo pa mi še zmeraj na boku, no včasih se potem prevali na hrbet. Vroče je za znoret, mi se v stanovanju kar kuhamo. za Leona, da jutri končno odkrijejo kaj mu je in ga začnejo zdravit.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del 2.8.2009 21:34:09
|
|
|
|
trinity22
|
no grem še jaz glasovat, da še to dolžnost opravim za danes potem pa počasi spat
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?