tecka
|
Oj. Danes sem pa kot "nova". Zaspal je takoj po jedi ob 9h zvečer, jaz pa tudi, potem sem ga ponoči v snu 2x podojila, od tega je 1x takoj zaspal brez dodatka, ta drugič ga je pa očka uspaval in spali smo vsi skupaj do 8.30 zjutraj. Tudi jaz se pridno učim in vidim, da če zavrne dodatek se pač ne more najesti in potem se hitro zbudi, ko začne sesati seveda nima moči in kmalu zaspi in tako začarani krog. Ponoči je pa spal v kosu 4 ure in se je očitno več mleka nabralo, da ga je bilo dovolj. Bačko: jaz dodajam aptamil, ker mi ga je pač priporočilo največ kolegic. Imam pa ta malo pakungo (400 g), ki jo bom porabila v pribl. 14 dneh, paziti pa je treba, ker je pakunga lahko odprta samo 3 tedne. Kaka pa ves čas tako redko in oker barve, vonj pa spominja na marelice (ne se smejat, še očka pravi, da delava marelične tortice). Pokaka se pa ene 4 - 5 x na 24 ur. Harley: Kadar sem utrujena, tudi mene začnejo boleti "porodne poti". Sploh ne znam definirat točno kaj me boli, ampak bolečino čutim prav "v kosteh". Sem 16 dni po porodu in načeloma imam samo še voden, neprijeten in rahlo rjavkast izcedek. Zdaj mi že zadoščajo dnevni vložki. Kadar pa dojim, se pa očitno maternica še krči in nastane več rdečega izcedka, ki pa po dojenju spet "usahne". Če moreš, več počivaj. Naty - popek: meni je patronažna svetovala, naj ga čistim z alkoholom, ker hlapi, fiziološka raztopina se pa "paca" po popku. Zdaj se našemu ne gnoji več, samo še krvava krastica se naredi in pri zadnjem obisku je patronažna rekla, naj ga čistim samo še zjutraj in zvečer, da bo krastica lahko odigrala svojo vlogo celjenja. Pa še nekaj sem opazila in mi gre ful na smeh. Ko smo bile še nosečke, smo si vsako jutro postregle kavico. Jo še pijete? Jaz jo, eno na dan (instant, kot pred in med nosečnostjo), le da zdaj ni več jutranja, ampak bolj dopoldanska, ko pač princ izvolijo zaspati in si mati lahko privoščijo zajtrk. Vsak dan spijem tudi pol litra čaja za dojenje od hippa, ki naj bi umirjal tudi otroka.
|