|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
23.6.2009 13:58:58   
mojjaka
Mojjaka kako pa so ti v porodnišnici ocenili kolke?Moja ima levega 2A.In jo tudi široko povijam.

Jaka je imel oba kolkeca ocenjena 2a/b.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 251
23.6.2009 15:40:24   
kalanteja
moja ima ob a1a pa vseeno svetujejo široko povijanje do 3 meseca, mislim, da je to pametno

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 252
23.6.2009 15:57:17   
mojjaka
Ja, saj vsem priporočajo široko povijanje do 3 meseca, samo midva imava pa dvojno široko povijanje-torej pamperska + 2bombažni plenici skupaj zloženi+povijalna plenička, tako da pride potem taaaaka velka ritauser posted image  

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 253
23.6.2009 16:37:28   
tinca84
Živijo!

Naty-Taja lepo da je z vama vse ok! Takšni nasveti so pa zelo dobrodošliuser posted image . Moj Nik je predvčerajšnim spet bruhal v loku, je nesli iz njegove postlce na najino posteljo. Ubošček mali, midva med dojenjem 3-5x podirava kupčka, včasih bi sede zaspala zraven tak dolgo traja. Podira sicer kokretne kupčke, ampak včasih to ni dovolj, niti dvignjeno ležišče. Na pediatriji v Lj so mi rekli, da nima dobr razvite ene zaklopke v požiralniku in da lahk to traja tudi do 1 leta da začne pravilno delovatuser posted image . Sej bomo že potrpeli.
Včeraj sem ga za pet sekund odložla na ravno podlago in je takoj bruhnil (ampak tri ure po hranjenju!). Previjalno podlogo imam s tremi knjigami podliženo, pa se mu vedno začne kolcat ko ga odložim nanjo.

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 254
23.6.2009 16:37:39   
majana79
Hm, v Ljubljani pa nič ne priporočajo širokega povijanja. Oziroma samo dokler ne naredijo UZ v porodnišnici, potem pa če je vse ok, rečejo da ni treba več. Jaz ga nič dodatno ne povijam široko... 

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 255
23.6.2009 17:45:32   
tinca84
Nik ima levi kolk 2A, desnega pa 1B in so mi rekli da naj 3 mesece široko povijam. To pomeni 1 pamperska + 2 bombažni plenici in povijalna plenica (enako kot mojjaka). Na odputnici mi pa piše da široko povijanje ni potrebnouser posted image user posted image user posted image , ampak jaz bom vseen povijala na široko, sicer bom pa še v ponedeljek vprašala, ko imava posvetovalnico.

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 256
23.6.2009 18:24:51   
Ovnica78
Ojla!

Mene pa zanima kdaj ste šle prvič na sprehod z vašimi user posted image ? Zdaj je vreme tako nemogoče, pa upam, da se v kratkem uredi.

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 257
23.6.2009 18:54:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ovnica78

Ojla!

Mene pa zanima kdaj ste šle prvič na sprehod z vašimi user posted image ? Zdaj je vreme tako nemogoče, pa upam, da se v kratkem uredi.

mi2 še vedno nisma šle ven, ker ji je komaj danes odpadel popek. patronažna pa je rekla, da dokler je popek ne smema ven, če pa odpade prej pa ko je staruser posted image 10 dni.

(odgovor članu Ovnica78)
  Neposredna povezava do sporočila: 258
23.6.2009 19:15:30   
Naty*Taja
Kalanteja - sej čist prazna nikoli ne bo. Recimo, da si dobro opisala. Pa tisto cotko sam za par sekund ne predolgo. Ne ni ti je treba dat na obe. Jaz sem vedno samo z ene dojila čist od začetka pa do konca! Pa še to je zdej velikokrat preveč! Nič ne kompliciraj. Ti samo poslušaj tvojga sončka, ko hoče jest, mu daj dojko. Menjavaj enkrat ena drugič druga, podiraj kupčka vmes, pa nikar na uro ne glej!!! Niti kako dolgo pije, niti na koliko časa. Dokler se bo redila zadovoljivo ti samo po občutku delaj!! Kakor hitro začneš z urami komplicirat so tukaj živčki in se cel sistem podre. Ti samo pristavi in uživaj ko tvoj sonček vleče. Pa čim bolj v miru se je pri nas tudi izkazalo za dobro potezo! SO otročki manj živčni in lepše pijejo.
V spanju se pa vsi pretegujejo. Sam ne dregaj je, dokler ne zajoče pa bo spala naprej, če je kaj ne muči. Če je pa kupček pa tak vidiš, ko še tak zajamra in se zvije, zaspi pa ne več nazaj pač pa začne jokat.

Tinca, tale refluks pri vaju je pa druga stvar. Tu pa kupčki tudi ne pomagajo dosti. Bo treba preživet ja, pa pazit, da slučajno nebi ga na hrbtka dala spat, da nebi vdihnu tegale izbruhanega, ker se lahko spet na pediatriji znajdeta. Bi blo dobro, da si nabaviš ono blazinco za ležanje na boku - v BC jo imajo! pa tist povštrček za gor dvignt je tudi v zadnjem katalogu! Reklami!

MONTIGNAC

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 259
23.6.2009 20:05:30   
majana79
Naty Taja, a imaš še kaj nasvet kako več mleka naredit? user posted image Jaz pristavljam in pristavljam, pa enostavno ne dobi dovolj... 
Tale nasvet za kupčke je pa dober, smo danes prakticirali pa je malo boljše... Bomo videli kaj bo spet ponoči. Sicer se je čez dan tudi zvijal, ampak manj kot ponavadi.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 260
23.6.2009 21:53:14   
Goldy
tinca - naša ima oceno kolkov enako kot Nik in imamo tudi široko povijanje, piše tudi na odpustnici.

majana - naša vleče kot nora, ko se ji zazdi, to je cca 1x dnevno, a si za več mleka poskusila sezamov čas - sezam kuhaš 20 min.

Mi imamo tudi avstrijske kapljice. Smo jih uporabili 2x in so pomagale.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 261
24.6.2009 7:23:04   
Naty*Taja
Dobro jutro punce!
No mi smo se dobro naspali. Tale naš mali spi po 4 ure v kosu! Men hoče pa joške raztrgat!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Naty Taja, a imaš še kaj nasvet kako več mleka naredit? user posted image Jaz pristavljam in pristavljam, pa enostavno ne dobi dovolj... 
Tale nasvet za kupčke je pa dober, smo danes prakticirali pa je malo boljše... Bomo videli kaj bo spet ponoči. Sicer se je čez dan tudi zvijal, ampak manj kot ponavadi.

Me veseli - ko boste čisto sprakticirali bo po moje še bolje. Čist pa sigurno ne more bit brez krčkov, dokler se ne naselijo vse dobre bakterije v prebavila dojenčkov. Tudi našega je do sedaj ene trikrat zvijalo zaradi tega. Jaz ga stisnem k sebi in ugrizneva dudko.user posted image Jo tak cuza in drži z rokicami, dokler krč ne mine! Tak potrpežljiv fižolček je!
Kar se pa količine mleka tiče - poskusi s SEZAMOVIM NAPITKOM (eno veliko žlico sezama prevreš v dvadeci vode in potem to spiješ in poješ sezam)...pri večini tole povzroči naval mlekca. Se mi je pa včeraj ob enem članku posvetlo zakaj tole deluje - namreč članek o sezamu piše zakaj je znan rek "sezam odpri se"!user posted image Zato, ker tako lepo poči tisti ovoj, kjer so not sezamova semena pa njegova lastnost je, da "odpira". V tem primeru torej mlečne žleze.user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 262
24.6.2009 7:30:15   
Anonimen
dobro jutro!

spali smo kot ponavadi-dobro 2x je jedla, drugič je sicer malo trajalo da je nazaj zaspala, ampak ne prehudo.
ja za nastajanje mleka pravijo, da je dobro kak dcl piva spit-preverjenouser posted image
mi se bomo pa danes končno prvič kopaliuser posted image in lahko bi šli ven pa je tako vremeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 263
24.6.2009 7:38:58   
lenika
Dobro jutro!

Mi pa že 2 dni res katastrofalno spimo, ker ima starejši angino in se zbuja še on. Pa saj bo že.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 264
24.6.2009 9:51:51   
majana79
Hvala punce user posted image , bom probala še sezam, pa da vidimo. Držite pesti, da bo pomagalo, ker bi rada nehala flaške pripravljat, če bo le možno. Je domača mlekarna bolj priročna. user posted image

deja, tole o pivu jst mojemu govorim že neki časa, pa mi ga kar noče kupit. user posted image

Moja dva fanta sta šla pa danes ob pol 6 zjutraj šele spat, sploh ne vem zakaj je moj user posted image toliko časa vztrajal z malim. Je kar nekaj bluzil, da bi potem moral vstat čez 2 uri al neki, a vmes je mali v trdno spal... Smo mu dali včeraj biogaia kapljice (ker ga precej vetrovi dajejo) pa še gas bimbi in je bilo do sedaj vse ok. Zdej pa oba spita, upam da bo Jure čim dlje. user posted image

lenika, držim pesti, da se kmalu pozdravite user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 265
24.6.2009 10:40:54   
Ovnica78
Groza kakšno vreme je zunaj. Mrzlo, da znoriš. Jaz Ivo kar v dekico zavijam.

Pa še ena fotka naše princeske:

user posted image

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 266
24.6.2009 11:01:14   
Naty*Taja
Pivo pomaga ja - za nastajanje mlekca, še bolj pa za nastajanje špehca pri mamici in kot sem nazadnje ugotovila celo za nastanek krčev pri tamalem!!user posted image Jaz se bom kr vode in čaja in veliko počitka držala tokrat! Učinek za mleko je isti.

Evo še našega korenjaka:

Urban:
user posted image

S sestrico Marušo in bratcem Marcelom:
user posted image

Pa še z bratrancem Erikom, s katerim sta celih 5 dni narazen:
user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 267
24.6.2009 11:03:59   
Naty*Taja
Ovnica - luštna mala, sam nekaj bi te vprašala. A to fotka tak prinese, al je vaša mala rumenkasta? Da nebi kake zlatenice pokasirala...?

MONTIGNAC

Neposredna povezava do sporočila: 268
24.6.2009 11:27:49   
Tira
Ojla!

Mi smo se to noč spet lepo naspančkali, smo spali od 23h pa do 6h user posted image . Sedaj sem ugotovila, da moramo malega čez dan zbujati na 3 ure, da lepo je in potem ponoči lahko spimo user posted image , ker ni tko lačen. Prejšnji dan mi je čez dan spal po 4 ure skupaj, potem smo pa ponoči vstajali na 3 ure.

Še vedno ga dajejo krči, pa mu dajem kapljice Biogaia. Mogoče ga manj zvija oz se manj joka zraven, kaj večjega učinka pa zaenkrat še nisem opazila. Aja, pa prov lepo zdej kaka.

Kakšn bedn vreme imamo, še nč ven ne moremo user posted image  Upajmo na čim prejšnje sonce user posted image

Še eno vprašanje za tiste, ki imate fantke... a mu ful čistite lulčka, jz sploh ne upam kej dost premikat kožice, čeprov se mi zdi, da mu jo je patronažna vseen mal gor potegnila in umila (čist malo) ??

Neposredna povezava do sporočila: 269
24.6.2009 11:38:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja

Pivo pomaga ja - za nastajanje mlekca, še bolj pa za nastajanje špehca pri mamici in kot sem nazadnje ugotovila celo za nastanek krčev pri tamalem!!user posted image Jaz se bom kr vode in čaja in veliko počitka držala tokrat! Učinek za mleko je isti.

res? našega niso nikoli krči matrali. špehec sem pa tak vedno mela in nisem niti opazila, da bi ga blo kaj večuser posted image no res pa je odvisno od user posted image kako kaj prenaša.

Neposredna povezava do sporočila: 270
24.6.2009 12:00:11   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: Tira
Še eno vprašanje za tiste, ki imate fantke... a mu ful čistite lulčka, jz sploh ne upam kej dost premikat kožice, čeprov se mi zdi, da mu jo je patronažna vseen mal gor potegnila in umila (čist malo) ??

To tut mene zanima, ker v porodnišnici so rekli da še ni treba nič posebej čistit, patronažna mi ni nič pokazala, zdej pride pa šele naslednji teden...

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 271
24.6.2009 12:22:09   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Jaz mu lulčka nič kaj posebno ne umivam, grem samo malo s krpico čez, kožice nič ne odmikam.  V P niso dali nobenega drugačnega navodila, patronažna tudi ne, mislim pa, da so v MŠ rekli, da čim manj šarit po genitalijah. Sploh pa so punčke glede tega bolj občutljive.

Krči: ga še kar zvijajo, bimbi gas niso posebno učinkovite pri našem Srečku, po praznikih bom probala kupiti še sab simplex, ki  mi jih je priporočila sodelavka. Zaenkrat mi jih še uspeva dajati po žlički, kar lepo odpre usta in ne protestrira, ker so sladkeuser posted image

Kopanje: našemu se popek, kar še "medi", tako da bo kopanje na vrsti šele ob naslednjem obisku patronažne - v sredo, ko bo dopolnil že 3 tedne. Popek pa po nasvet patronažne čistim z alkoholom, ker kao izhlapi, fiziološka se pa "paca" v popku. Ker pa gre vendarle na bolje, imava zdaj navodilo, da popek čistim samo zjutraj in zvečer, vmes pa krastico pustim, da se ima priložnost sušiti.

Do kopanja bo pa žal moral nositi rokavičke, ker ima kar dolge nohte in se praska po obrazu. Proti rokavičkam tudi nič ne protestira, mogoče mu še paše v tem hladnem vremenu, da mu je toplo v roke. V hiši imamo 22 stopinj, pa ga kar oblačim 2 majici ali pa body in še eno jopico, spi pa (samo ponoči) v tanki spalni vreči in še z odejico ga pokrivamo.

Kolki:naš je imel oceno 1a, pa je patronažna kljub temu priporočila široko povijanje (samo 1 pleničko) do naslednjega slikanja kolkov. Pravzaprav sva se zmenili, da tako povijam dokler ne bo vroče, ker pač ni nujno. Ene 2 tedna bom že zdržala, so vsaj hlače bolj polne. Kot kaže, bomo še dolgo na številki 56.

Šivi: so se mi lepo zacelili in lahko že normalno funkcioniram. Nisem pa nič posebej aktivna, ker sem kar hitro utrujena. Očitno tudi nočno vstajanje doprinese nekaj k temu.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 272
24.6.2009 12:34:54   
kalanteja
haj, ja ta dež ....

sedaj me pa še nekaj zanima, koliko pa vaši dojenčki čez dan bedijo?

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 273
24.6.2009 12:42:53   
minča
lep pozdrav!

Mene pa nekaj zanima, če mi lahko katera svetuje. Naša mala pikica je stara že 3 tedne. Podnevi pridno je in spi. Dojiva se 6-7 krat na dan. Zvečer gre okrog 23 - 24 ure spat, pa nama spi do 5-6 h zjutraj. Ali mislite, da bi jo morala buditi? Jst več ne vem. Vsi okrog so tolk pametni in polni nasvetov. Čez dan pridno je, mislim da ima dovolj, ker nikoli ne joka, da bi še, in vedno si še lahko iztisnem kaj iz joške, Tak da mislim, da ima dovolj. Patronažne ne bo več. Ko jo je vagala je dobila v 6 dneh 140 g in  je rekla da jeok. Da naj bi pridobil otroček na dan 20-30 g. Doma pa nimam nobene tolk natančne tehtnice. Sem se zvagala sama in potem še z malo in je pokazala razlika 3,6 kg. se pravi da naj bi mala v treh tednih pridobila manj kot 600 g, ker sem jo tehtala oblečeno. jo bom zvečer še enkrat nagico. Sam kaj ko tehtnica ni natančna (le na 0,1).
Ali ima katera podobno situacijo, da otroček ponoči že v kosu spi dalj kot 5 , 6 ur skupaj?

glede kapljic SAb Simplex; men je patronažna rekla da naj jih ne uporabljam, sa so premočne za tako majhne dojenčke.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 274
24.6.2009 13:49:48   
mk8
Živjo!

Mi smo danes ponoči prvič spali v kosu od 22.30 pa so 2.30, to je že ful velik napredek. Pa še to samo zato, ker sem jo zvečer mela pokonc tri ure preden je šla spat. Sem hotla, da bi zaspala od 19.00 pa do 20.00 pa ni hotla, pol sem pa rekla, da bove kr pokonc. Ne vem, če je to pametno, ampak očitno samo to deluje. Ker drugače se mi zbuja na eno uro, tudi ponoči. Mogoče se zato tako pogosto zbuja, ker se je rodila samo s 2595 grami in more tako pogosto jest?? Sej ne vem...
Mi smo tudi imeli oceno kolkov 1A tako da ne povijamo široko, v porodnišnici in tudi patronažna niso rekli, da bi morali. Pri nas je bila pa patronažna samo enkrat, sej nima smisla da bi hodila... Tehtati je ne moremo, ker kile ne bi bile pravilne zaradi gipsov, tudi kopati je ne moremo, dokler gipsov ne bo dala dol. Zaenkrat se še vedno samo s krpico in vodo umivave, mislite, da je premalo, če jo umivam samo z vodo al bi mogla še kj mila uporabit?

Dejte mi povedat, kako se prilepi slikca, ker nimam pojma?

Pozdravček 

(odgovor članu minča)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?