Naty*Taja
|
Dobro jutro! E mi smo pa bili včeraj drugič zunaj in je tak pasalo!! Pa ene par obiskov smo imeli in sem opazla, da je bil mali kr mal znerviran celo popoldne. Kr nič ni orng spal. No je pa zvečer v miru potegnil od 20. ure do 1 zjutraj! Mi je skor joške razneslo. Je pa fajn se tak spočit. Harly - nehaj se obremenjevat s tistimi podatki!!! Naši so vsi trije jedli natanko tako, kot opisuješ ti - tudi Urban je na tri do štiri ure po 10 - 15 minut in pridobiva več kot je minimum. Ga je patronažna stehtala, čeprav meni dol visi za tisto tehtanje, ker vidim, da mali napreduje tudi brez tehtnice!! Pa nehaj štet in na uro gledat! Če se je v treh dneh res tolk zredila je veliko preveč - bo kmalu imela mišelinkaste obline! Resno, ne se več s tem obremenjevat. Bodi samozavestna, ker vema gre več ko dobro!! Ne, ne Tinca!! Ne boš mlekca zgubila, pa tudi ni rečeno, da bo m redna!! Sam malo se mogoče vonj mlekca spremeni, al kaj, da se mali pred tem bunijo. Kr mal potrpet. Je pa dober napovednik, da te m ne more presenetit! Sej ko se ulije, pa spet jedo normalno, a ne? Men se je mali stran obrnu pri ponovni zanositvi, ne pri m! Pa še v takem primeru nekatera čist lepo dojijo, potem celo dva bebija naenkrat. Definitivno pa ne drži, da je dojenje zaščita pred ponovno zanositvijo. Nam se je zgodilo kljub temu, da smo ahtali in dojili! Zaščite pa nismo imeli, ker smo itak nameravali imeti drug za drugim...mogoče samo par mesecev kasneje... Lizika - za bebico od začetka pride v poštev samo voda in mogoče kako kapljico olja not. Za rito navadno belo hladilno mazilo iz lekarne, za bradavice Multimam lanolin, ki se tudi v lekarni kupi. Tudi ritko je najbolje čistit z mokro pleničko ali vato, ne z onimi vlažilnimi robci, v katerih so dišave pa to. So v začetku mali ful občutljivi, pa kožica se jim čisti in jim tiste zadeve čist zapacajo. Alkohol in sterilne gazice jaz uporabljam za čiščenje popka. Druge kozmetike pa vsaj do kakega meseca, dveh ni priporočljivo uporabljat. Jaz imam na zalogi še Bepanthen mazilo, če bi se ritka kaj vnela, al pa v pregibih. Pleničke imam pa jaz Pampers new born 1, potem pa bomo verjetno na katere druge prešaltali, ker mi Pampers niso vredu zaradi vseh tistih kemikalij. Deja777 - jaz bom vzela zaščito na poporodnem in sicer ene tabletke obstajajo na novo, ki jih lahko jemlješ kljub dojenju! Ne vem pa točno kako se jim reče. Mirena pri meni namreč ne pride v poštev, ker imam povešena rodila. Verjetno ne bo zdej po tem porodu nič kej drugače. Lino - kar se pa kg in trebuščka tiče ga pa ti kr en mal ser.... !! Pa kaj hudiča ti manjka pri 160 cm s 56 kg? kvečjemu kakih 6 lahko dol daš, ne pa 10?? Si bla prej mal presuha, a veš? No sicer te nisem še vidla v živo, sam po moje si čist ok in tisti, ki te zmerja z debelo pojma nima!!! Madona no! Jaz imam na svojih 175 cm trenutno 87kg!! Pa se nič kej ne sekiram. Bo že šlo, kolker bo, ko pa neham dojit pa ene tri mesece mine od poroda se začnem pa zopet z odbojko ukvarjat pa aerobiko pa bo šlo samo od sebe. Pa strogo na Montija spet in se sploh ne bom ukvarjala s hujšanjem!!! Par kg bo šlo še do konca 6 tednov, ko gre maternica na svojo velikost, pa se čišča sčisti, par kg je v joškah, ko je tolk mleka not...neki je pa špehca, ki mora v mišice se preoblikovat, ko bo čas.