|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
24.6.2009 13:51:12   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Še eno vprašanje za tiste, ki imate fantke... a mu ful čistite lulčka, jz sploh ne upam kej dost premikat kožice, čeprov se mi zdi, da mu jo je patronažna vseen mal gor potegnila in umila (čist malo) ??

Meni je patronažna rekla, da naj lulčka kar pustim pri miru, samo na vrhu naj pogledam če je čist (takrat, ko se ful pokaka) in če ni ga s krpico očistim, vendar kožice nič ne dajem dol. Če se prav spomnim, je rekla da prve 3 mesece je potrebno pustit kar na miru vse skupaj.

kalanteja,  naš Tom običajno prebedi eno rundo spanja in sicer med 15-18 uro, vmes malo zadrema, vendar to ni pravo spanje. Parkrat je pa ponoči spal po več ur skupaj (5 in več) potem je pa tudi dopoldne, ko smo vsi pokonci kakšno urco buden. Ni pa nič zahteven, če je buden - sedaj sva mu kupila ležalnik in je takrat, ko je buden v ležalnik in ves čas firbčno gleda naokrog. Seveda se tudi crkljamo.

minča, glede na to, da vaša pikica dobiva ustrezno na teži bi jo jaz pustila spati in uživala v kvalitetnem spancu. Naš Tom bo jutri star 3 tedne in ga ponoči nikoli ne zbujam. Običajno se sam zbudi po 3 ali 4 urah, občasno pa spi še dlje in ga pustim spat. Potem, ko se zbudi si pa vzameva več časa za hranjenje, previjanje in crkljanje.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 276
24.6.2009 13:52:19   
majana79
minča, naš je napredoval bolj počasi, pa je rekla patronažna, da ga ponoči ne rabimo budit, če spi. Samo naj pa obvezno ima vse obroke čez dan na 3 do max 4 ure. Kaj bi dala, da bi naš ponoči toliko spal. user posted image

Če te pa ful skrbi, se da tehtnica najet pri eni firmi, za 10 eur na mesec. Midva jo imava, ampak za orientacijo, ga ne tehtava vsak dan, tako da nisva obsedena s tem. user posted image Je tudi patronažna rekla, da to naj bo bolj tako, za zihr.

(odgovor članu minča)
Neposredna povezava do sporočila: 277
24.6.2009 13:55:58   
majana79
mk8, jaz našega še vedno umivam samo z vodo, ne vidim potrebe po milu. Se pa še nismo kopali, bomo naslednji teden.

Slikice pa prilepiš tako, da najprej nekam shraniš, recimo na www.shrani.si (imajo čisto lahka navodila), tam potem dobiš povezavo na to slikico, ki jo skopiraš, tukaj na forumu pa klikneš ko pišeš sporočilo na tisto Zemljo z verigo (druga ikona z desne strani) in ko se ti odpre novo okno, vanj prilepiš povezavo.

Upam da sem dovolj razumljiva? user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 278
24.6.2009 14:29:01   
mk8
Naša mala princeska (če mi bo uspel prilepit)

http://www.shrani.si/f/e/KJ/1sdzWgvb/12062009-029.jpg

http://www.shrani.si/f/3Z/tU/1Vv6OlHj/12062009-097.jpg

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 279
24.6.2009 14:50:42   
mk8
Še enkrat

user posted image

user posted image

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 280
24.6.2009 14:53:53   
mk8
No pa mi je ratal user posted image user posted image user posted image

hvala majana!!!!

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 281
24.6.2009 16:24:35   
MIŠEL09
Pozdravljene, zanima me kaj vaši dojenčki počnejo kadar so budni, ali so na rokah ali mirno ležijo, ker pri meni je groza, ali spi ali pa je na rokah in zelo teško funkcioniramo z ostalimi obveznostmi 

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 282
24.6.2009 17:24:18   
mojjaka
Dan!
No, mi smo se pa danesprvč kopaliuser posted image je Jaki ful pasalo, smo ga z dudko zamotli in je blo super. Lulčeka je danes patonažna prvič malo "obdelala" ko je bil po kopanju, je kožico malo potegnila dol, kolikor je pač šlo...drgač je pa rekla da naj jo kr pr miru pustim.
Tudi mi smo spali od 2, pa do 8 zjutrajuser posted image user posted image user posted image zvečer je sroteka spet tk šravfalo, da nisem več vedla kaj naj, pa sem mu slekla pleničke, je začel brcat in trikrat pošteno prdnil, potem pa kot angelček zaspal. Tako da bom odslej uporabljala to metodo.
Čez dan se zbuja na 3 ure, ko se naje pa vedno več bedi, ponavadi ga imava še na rokah, se malo cartlamo, danes sem ga prvič dala malo v ležalnik, ko pa zadrema, ga položim na postlco.

Ful lepe slikiceuser posted image user posted image
Mi je ful zanimivo ko imate take dolge laske. Naš Jaka je pa blondi, pa čist kratko čupco imauser posted image

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 283
24.6.2009 17:24:22   
minča
lep pozdrav!

Pa sem pomirjena . Kolega sta nam posodila tehtnico in smo malo pikico stehtali. V 3 tednih je pridobila 520 g, kar mislim, da je super. Tako da je ne nameravam buditi ponoči. Sem ful vesela!

naša je podnevi budna kakih 6 ur. Ponavadi se kar sama zamoti v posteljici, pa tudi malo jo pocrkljamo po rokah. Drgač pa nameravam postaviti igralno blazino in jo bom imela gor. Baje jo je priporočljivo uporabljati že od samega začetka, saj naj bi bila trda in ravna podlaga najboljše za otročke. Ali jo katera že uporablja?

LP

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 284
24.6.2009 17:28:13   
bačko
Naty Taja ko sem brala tvoje besedilo glede podiranjev kupčkov sem se zelo veliko naučila.Hvala za tako dober nasvet!user posted image user posted image user posted image
Mojjaka midve imava pa pampers plenico pa navadno plenico in povijalno.Pa se mi že to zdi veliko kaj šele pri tebi.
Minča jaz bi jo pustila spati.Saj če bi bila lačna bi se že ponoči sama zbudila.
Mišel jaz jo dam v stolček in se z njo pogovarjamo, ko pa začne jokati pa jo en vzame ven in jo ima v naročju.
Lora popoldne tudi večinoma prebedi zato da gre potem zvečer okoli 21 ure spati.Danes jo bom sama kopala.Sem se odločila da jo bom vsak večer kopala.Samo enkrat na teden pa z milom.Žana pa mi bo pomagala.
Jaz ji dajem za jesti takrat ko sama nakaže da je lačna.Če jo to čez 2 uri pa čez 2 uri.Več kot 4 ure pa je ne pustim lačne.Jo pa zbudim in ji dam jesti.Ponoči pa jo pustim spati in ko se zbudi ji dam jesti.Včeraj je spala od 21.45 do 3 ure in potem še do 6.30.
Vse ki pa ste na novo rodile pa iskrene čestitke in veliko lepih trenutkov.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 285
24.6.2009 17:35:18   
mojjaka
Aja, sem pozabla pojamrat-je Jaka dobil fuuul mozoljčkov po glavici. Srotek je čist marogast, taki rdeči mozoljčki z rumeno pikico na sredini. Umivam ga s kamilcami, pa bepanten plus sem kupla, samo nič ne gre na boljše. Upam da ga ne moti preveč...
A ima še kateri otročiček to nadlogo??

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 286
24.6.2009 18:53:53   
majana79
mk8 user posted image vidiš pa je šlo! Ma pa vaša pupa ful dobre pajacke. user posted image A to si pri nas kje kupila al v tujini? Naš revček ima skoz ene in iste stvari, ker mu še vedno oblačim 50, vse ostalo visi na njemu...

Mišel, naš je zadnje dni več buden, ampak je po rokah samo če ga matra prebava, ostalo je v posteljici. Sicer imava res malo prostora, ampak razmišljam, da bi kupila ležalnik, da ne bi bil samo v posteljici... Po moje bodo sedaj čedalje bolj aktivni in bodo manj spali v kosu...

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 287
24.6.2009 19:16:16   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

Aja, sem pozabla pojamrat-je Jaka dobil fuuul mozoljčkov po glavici. Srotek je čist marogast, taki rdeči mozoljčki z rumeno pikico na sredini. Umivam ga s kamilcami, pa bepanten plus sem kupla, samo nič ne gre na boljše. Upam da ga ne moti preveč...

Tudi Tom je pred parimi dnevi dobil mozoljčke po obrazu in nimam pojma kaj lahko naredim.
Nimam pa občutka, da bi ga kaj dosti motili. Je pa baje to popolnoma normalno in baje se tako dojenčku čisti koža.

Če boš slučajno ugotovila, kaj pomaga proti mozoljčkom mi prosim sporoči, jaz ga sedaj samo umivam z vodo.

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 288
24.6.2009 19:30:32   
mk8
Majana pajackov nisem kupila jaz, ampak moj brat za svoje otroke in sem jih zdaj podedovala jaz user posted image . Se pa strinjam da so ful lušni, so trije v kompletu, mislim pa da so bili kupljeni v H&M. Je pa tudi moji vse preveliko, ji moram rokavčke vihat, pa nogavičke obuvat, da sploh kaj stoji na njej. Oblekic št. 50 je pa tako malo po trgovinah...
Mišel naša je tudi vedno po rokah. Ko se zbudi, je treba nujno po njo in jo vzet v roke, če ne je cel halo. Pa da bi kr ležala v košku budna, o tem lahko tud sanjamo. Pa tud ležalnik ji ne diši... Mogoče bo pa to prerasla.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 289
24.6.2009 19:34:12   
majana79
Se mi zdi da so včasih imeli več izbire v H&M oziroma lepše stvari. Jaz sem dobila na posojo od kolegice majčke z dolgimi rokavi na preklop, s pritiskači in ko sva jih hotela kupit za Jureta, jih nimajo sploh. user posted image Pa take lušne so, samo so mu prevelike. Zadnjič je šel moj kupit žabice (tiste samo do pasu) pa 50 št. sploh niso imeli s stopalkami...
Hvala bogu da že malo raste, ampak vseeno mislim da bomo imeli vsaj še 2 tedna št. 50, če ne več...

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 290
24.6.2009 22:04:57   
MIŠEL09
mk8, ja to pomeni da nismo edini , da tamali ko je buden mora biti na rokah, bojim pa se tudi tega da se bo navadil tako, ker sedaj ko ima krče ga sigurno ne morem pustiti da se joka, kaj pa potem ko bodo krči minili???
Glede oblačil sem včeraj kupila št. 62 in vidim da so mu bodiji že skoraj premali , je tamali v dveh tednih pridobil na teži 550 g.

V kakšnem položaju pa spijo vaši dojenčki? 

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 291
24.6.2009 22:56:01   
mk8
Ja sej jst se tud bojim, da se bo navadila po rokah nosit, sam kaj pa nej? Nimam srca, da bi jo pustila jokat, je pa prou smešno, v košku joka, takoj ko pa jo dvignem, pa kot da bi odrezal user posted image . In v naročju takoj zaspi... Namamo kj, jst upam, da se ne bo navadila in da bo čez čas, ko bo že gledala okoli, lahko tudi v ležalniku, ne da bi jokala.

Lahko noč punce

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 292
25.6.2009 9:17:53   
smrketa24
Tudi jaz moram Mateja po rokah nosit, pa neha jokat. Čeprav se zna sedaj že sam zamotiti za kakšne 30min. Ga položim v koška in gleda okoli sebe. Prej je pa vedno jokal, če se je zbudil. Jutri bo že 1 mesec star user posted image user posted image Sploh ne morem verjet, da gre tako hitro.
Sem videla, da imate slikice svojih sončkov gor, zato tudi jaz prilagam eno Matejevo.
user posted image
user posted image

26.05.2009 ob 23.56 sva postala ponosna starša malemu Mateju
23.10.2011 ob 02.25 pa je Matej dobil sestrico Mašo

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 293
25.6.2009 9:22:19   
tinca84
Dobro jutro!

Kaj danes ko pa je praznik vas pa user posted image pustijo spat? No moj mene ne. Ko ga dojim mi tako dela zraven da rabiš ornk živceuser posted image , nima krčev ampak se kr dere v joško in opleta z glavouser posted image . Sem si kr stisnila mleko in mu dala po flaški pa je bil mir. Tole mi že cel teden dela, ima ktera kakšen nasvet? Krči vem da niso ker to dela sam med dojenjem, tudi zarad kupčaka, ker še nima kaj podret.

Čudežna beseda MAMA razložiti se ne da,
zna jo le zašepetati glas otroškega srca!

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 294
25.6.2009 9:25:10   
tinca84
Aja pa če že zagrabi bradavico, vleče 5 sekund in se odrine stran od nje. Sam čudn se mi zdi, da mi to dela med vsakim dojenjem. 

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 295
25.6.2009 9:30:46   
tinca84
Vas častim s kavico in v miru jo spijteuser posted image

user posted image

smrketa24 lepi je Matejčekuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 296
25.6.2009 10:06:45   
bačko
Jutro!
Ne boste jih navadile da se samo po rokah nosijo.Jaz sem Žano do 4 mesecev večinoma po rokah nosila ker je imela kar naprej krče in je potem lepo sama sedela v ležalniku in tudi na igralni površini je lepo ležala.Ni bilo nobenega problema.Ne boste jih že zdaj razvadile.Brez skrbi.Tudi mi imamo Loro po rokah ko joka in včasih tudi ko ne joka.
Vse ki ste objavile slikice vam moram povedati da imate lepe otročičke.user posted image user posted image user posted image user posted image
Tinca naša tudi vsake toliko časa to začne delati.Jaz jo ponavadi dam stran od joške in ji probam podreti kupčka tako kot je zadnjič svetovala Naty-Taja-In je potem bolje.Pa čeprav ne podre kupčka.

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 297
25.6.2009 10:51:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

anej je mel enako , kot si opisala. ampak so mi rekli, da se to koža čisti in je potem res samo od sebe minilo in mu z ničemer nisem mazala.

(odgovor članu mojjaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 298
25.6.2009 10:58:16   
Anonimen
jaz sem pajacke št50(iz kika) ki so od0-1mes že morala pospravit, so ji enostavno premali. tako da zaj nosi pajacke 62 ostale hlačke pa majčke pa 56.
tinca jaz probam isto kot bačko in res pomaga, je pa mi rekla patronažna da če dobi sor lahko tudi to delauser posted image .
danes sem pa po 3tednih končno kavo pilauser posted image je tako lkep sonček, da sma šle ven na sprehod in na eno terasico na kavico.je strašno uživala in je kar lepo cel čas prespala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 299
25.6.2009 11:57:10   
tecka
Ojla na ta praznični dan, ki pa zame ni nič posebnega.
Danes je Srečko spal zelo slabo. Od polnoči do 5h sva se ene 3x dojila, vmes pa je malo dremal in očka ga je nosil po rokah in pop.... Potem sem ga pa pustila zaspat na jošku in smo imeli mir do 9h zjutraj. Ampak spanec mi pa manjka. Tudi danes ni "ta pravi" in po jutranjem hranjenju ni hotel zaspati. Pa sem ga dala v voziček in ven in zdaj spi zunaj v vozičku. in zdaj me je seveda malo strah, da ga bom prehladila. Čeprav si skušam dopovedati, da v košari ga veter itak ne doseže.
Tudi Srečkota smo že probali dati v ležalnik, ampak za max. 10 minut. Kar kmalu zadremlje, ko pa ga vzamemo ven, spet "na široko" gleda in s spancem ni nič.

Naty hvala za nasvet za sezamov čaj. Včeraj sem si ga pripravila eno šalco, moram priznati, da je ogaben, ampak mleka imam pa več - 60 do 80 ml namesto 40 - 50. No, skupaj s tableti tametil, pa vendarle. Sezam sem pa komaj spravila po grlu in sem ga malo "zmešala" z rižoto.

Uživajte na sončku in vaši sončki naj pridno spijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?