Naty*Taja
|
Hojla punce. Samo da se javim, da sem že v vaši kategoriji. Z našim malim sončkom sva prišla v nedeljo že domov. Hvalabogu je bilo tokrat čisto vse bp. Niti zlatenice ni imel, apgar 10 10, kolko 1A1A.. skratka popolni otrok! Pridno se dojiva, mleka za izvoz, mali pa zaenkrat samo še je, spi, kaka in lula. Jokat še ne zna, razen če ga razjezimo s hladno brisačko, ko ga umijemo! Kar se dojenja in krčkov tiče - punce iz izkušenj naj vam svetujem, da zelo striktno kupčke podirat pa je vse ok. To pomeni, da če se med dojenjem začne tak čudno zvijat, pa odklapljat, takoj dol z joške, dvignit in masirat po hrbtku v smeri urinega kazalca od spodaj navzgor, dokler ne pride ven kupček! Pa tudi če lovi joško po zraku! Ko podre pa lepo umirjeno nazaj na joško in pit naprej. Na koncu pa obvezno podret kupčka in to se ponavadi ne zgodi v eni minuti, pač pa je treba ponavadi malo dlje vztrajat in masirat... potem pa boste imele kaki dve do tri ure čist mir!! Tudi ponoči. Še posebej je zoprno, če dojite leže. Takrat se kupčki kr nabirajo. Jaz se raje vsedem in potrpim, da je potem spanje. Malo težje je sicer za tiste, ki ste bile veliko šivane, sam se splača, če le lahko. Mogoče pa kateri prav pride. Da je pa več krčkov pri dojenih, kot pri flaškarjih pa sledi ravno iz tegale nepodiranja kupčkov! Če so pa prav krčki od kake hrane pa to zgleda takko, da se otroček cel zvije in ima trd trebušček. Isto velja za kolike, ki ponavadi trajajo enkrat na dan po kake pol urce. Poskuste, mogoče bo pa kateri olajšalo težave. Se pišemo in beremo kej več, ko si orng učke spočijem...u tale rač mi jih je čist pobral... Aha še to. Imamo Urbana z merami 50/3400/34. DOmov sva prišla z 3280, včerajšnje tehtanje babice pa je pokazalo 3330. TOrej se je v enem dnevu zredil za 50g - kar je mislim, da bolj na zgornji meji po standardih. TOrej mlekca je itak več kot preveč pa rediln je tudi. Še to, ena je omenla, da ima preveč mlekca in da si stiska ven...Bolj kot boš stiskala, bolj se bo mlekec delal in večje probleme boš imela! Meni je tale nasvet pediatrinje zelo dober. :Dokler se tole povpraševanje in ponudba ne uravnata naredi naslednje: Jaz najprej trdo joško skor napol spraznim, preden jo dam malemu. Potem on lepo normalno je, da ga ne zaliva, ko pa sprazni joško do konca daš gor za par sekund mrzlo cotko. (eno pleničko zmoči z mrzlo vodo in si jo napopaj na joško). S tem preprečiš, da bi se ful mlekca spet takoj naredlo! In že pri naslednjem podoju bo bolj normalna joška. Je pa tole priporočljivo samo dokler se ne uravna, ko bo nehala taka strašna napetost ne več to delat, potem se bo že samo uredilo. No pa poročaj, če bo šlo. Men deluje.