|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
21.6.2009 17:34:40   
mk8
Naša ima krče že kakšen teden, se pravi da jih je dobila ko je bila stara približno štirinajst dni, mogoče malo manj. Se mi pa zdi, da še niso preveč hudi, proti večeru se začne jok, čez dan pa kr precej prdi. Bom ukinla mleko in mlečne izdelke za en teden, pa bomo videli, če bo potem kaj bolje. Ker ne vem, katera druga hrana bi ji lahko škodovala - zelenjave skoraj ne jem, razen solate občasno, sadje jem samo banane in lubenice, tako kot mi je naročila patronažna sestra.
Zaenkrat nimamo še nobenih kaplic al pa čajev, a to se vse dobi v kateri koli lekarni?

Moja tašča je na srečo precej stran doma, tako da pridejo na obisk enkrat na teden. Ta četrtek sem bila tako zmatrana, da se mi sploh ni dal pogovarjat, ona mi je pa non stop dihala za ovratnik...Ko sem malo previjala je bila zraven in jo žokala, pa mala že tako ali tako ne mara previjanja (zaradi gipsov verjetno) in je bil potem samo še večji jok. In ko mi je bilo dosti folka, sem se lepo umaknila v drugo sobo, da ne bi bila zoprna, pa je spet prišla za nama in nama ni dala miru... Ampak bo že, saj male ne vidi velikokrat.

pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 226
21.6.2009 17:52:10   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Gas bimbi so res naravne kapljice in nimajo sladkorja in glutena.Če pa učinkujejo ti pa povem kasneje.

Super, boš potem povedala še kje se dobijo.

duda - naš jo tudi ima, lažje zaspi, ker če ne kar nekaj cmoka in bi visel na dojki... Pa tudi rajši vidim da ima dudo, kot rokice v ustih, kar je tudi zobozdravnica rekla, da ni ok.

mojjaka, user posted image ti kar pojamraj... Moja tašča je bila tukaj en dan pa pol, pa sem komaj preživel, kaj šele da bi jo imela bolj blizu in da bi jo videla bolj pogosto... user posted image Pa svojemu tudi povej kako ti je, midva vedno 'spore' s starši rešujeva vsak s svojimi, ker se mi zdi tako prav.

Tira, boš povedala kako se BioGaia obnesejo? Te nameravam tudi jaz probat, pa še sebi nabavit kake probiotike, da si uredim prebavo, ker očitno ima mali moje gene kar se tega tiče...

deja
, našega tudi matra, tako kot od mk8 zadnje 2, 3 dni, se pravi tam okoli 14 dni starosti. Sem spraševala pediatrinjo na MON, pa svetuje izločitev mlečnih izdelkov (vseh, tudi jogurtov, sira, namazov,... user posted image ), pa bom videla kaj bo... Čeprav je tašča izjavila, da je bil moj user posted image isti in da je ona potem vse jedla, da se je navadil. Ampak jaz ne morem otroka gledat kako se muči...
Sploh pa, če to še niso krči, kaj šele bo... user posted image Že zdaj mi je hudo, ko joka in jokam včasih z njim... Potem pa moj user posted image tolaži oba...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 227
21.6.2009 20:00:53   
mk8
Naša ima danes nenavadno dober dan... Pridno spi in je in zelo malo joka. Pomoje si nabira moči za jutrišnji dan, ko gremo k ortopedu po gipse številka 3. Punce vam povem, me je kr strah, k vem kako spet bo... Histeričen in neutolažljiv jok pri zdravniku, potem pa spet pet dni, da se dokončno pomiri. Ponavadi so samo nedelje Ok, ampak kaj mi to pomaga, ko gremo naslednji dan spet jovo na novo user posted image !

Kako vaši user posted image  zaspijo? Vam zaspijo v naročju in jih potem odnesete v posteljico, ali vam že zaspijo v posteljici? Naša ne zaspi drugje, kot v naročju, potem jo morem pa čisto previdno odložit v posteljico, če nočem da se zbudi. Mislite, da sem jo že razvadila? Ali je to sploh možno pri ne še treh tednih starosti? Zaradi gipsov se mi tako smili in jo potem non stop crkljam.

LP

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 228
21.6.2009 20:28:07   
majana79
mk8, eno je, da bi jo ti non stop nosila po rokah, drugo pa je da jo uspavaš. Sploh pa, 9 mesecev smo jih nosile pod svojim srčkom, so bili na toplem, varnem, potem pa kar naenkrat hočemo, da spijo v svoji posteljici, poslušamo da se jih ne sme nosit po rokah, da ne smejo spat pri nas... Ko takole pomislim, se mi zdi da jih še premalo cartamo pri sebi.
Nič ne skrbi, tvoja user posted image ni nič razvajena, v bistvu rabi še več pozornosti, ker ne ve kaj se ji dogaja.

Naš Jure zaspi ponavadi tudi na rokah oziroma pri meni na postelji, ko se dojiva. Potem ga pa damo v posteljico, tam se ponavadi malo razbudi in potem spet zaspi čez nekaj časa.

Moram ga pa pohvalit, je prejle pri meni pojedel za 90g, ker sva se tehtala pred in po obroku, da vidim, če mu je treba dodat. Zdaj pa kar v vozičku spi, ker sva mogla posesat stanovanje in ker imamo tako malo prostora, je šel na balkon za 15 minut. user posted image Upam da bo zdaj vsaj ene 2 urici spal...

(odgovor članu mk8)
Neposredna povezava do sporočila: 229
22.6.2009 10:00:37   
Anonimen
kako kaj v tem deževnem dnevu?
danaja spi, anej je v vrtcu , jaz sem malo pospravljala sedaj pa na rr visimuser posted image
kaj ste si že vse papirje zrihtale? mi2 bi naj šla danes očetovstvo podpisat pa moj nekak ne vstane.user posted image
danaja mi je začela fejst polivat. včeraj zvečer je jedla in jedla,... sem mislila, da nebo konca. no in je končno zaspalaob kakih 22h. ob pol3 se zbudi, da grema jest in je imela cel bodi moker, ker je zgleda tak bruhala/polivala.user posted image vem, da sem imela pri aneju enake "težave" z polivanjem. ja pa kupček tudi redno podirava tako, da ne vem zakaj poliva.

(odgovor članu majana79)
  Neposredna povezava do sporočila: 230
22.6.2009 10:14:26   
bačko
Deja kakšna je razlika med bruhanjem in polivanjem?Lora je včeraj dvakrat bruhala.S tem da je zjutraj imela med bruhanjem tudi nekaj zelene barve.Popldne pa je bruhala predno smo šli ven.Imamo pa probleme s podiranjem kupčkov.Ne podre vedno.In obakrat ko je bruhala ni podrla kupčka.Ali ima ta kakšne zveze?Pri Žani nisem imela problema z bruhanjem.
Drugače pa imava okoli 18 ure krče in nam zaspi potem šele okoli 22 ure.Se mi prav smili.Ampak če sem jih pri Žani preživela jih bomo tudi pri Lori prestali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 231
22.6.2009 10:52:58   
Anonimen
bruhanje bi naj bilo "obilno" in mogoče v loku. polivanje pa ko ji samo steče iz ust. jaz vedno rečem, da bruha.user posted image  

(odgovor članu bačko)
  Neposredna povezava do sporočila: 232
22.6.2009 10:54:25   
Anonimen
ne vem če ima podiranje kupčka kako povezavo z bruhanjem. se mi pa zdi da ja. ker včeraj zvečer je zaspala in nisma kupčka podrle in je tak bruhala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 233
22.6.2009 10:56:35   
Ovnica78
Ojla!

Iva spi. Pravzaprav je zelo pridna, sploh čez dan, ko se naje zaspi, tako da hodim na trenutke prav gledat če še diha user posted image .

Največji problem mi trenutno dela dojenje. Pravzaprav se čist preveč obremenjujem s tem. Prsi me ful bolijo, mleka imam ogromno. Ponavadi mi ne spije niti eno celo dojko. Upam, da se bo vse skup zreguliralo počasi. Strah me je, da doobim mastitis (sem jih pri prvem imela kar naprej). Iva mi ponavadi zaspi na dojki in jo moram potem budit.

Patronažna mi je pustila tehtnico, pa se mi zdi, da mi je s tem naložila samo dodatne skrbi. Stehtam jo zjutraj, pa se mi je včeraj zredila samo za 3o in danes samo za 20. Pa se mi zdi drugače, da ima dovolj, saj je zadovoljna, joka ne, pokakane je skoraj po vsakem podoju, pa plenica je tudi nonstop mokra.

Malo ste me pomirile, ko sem prebrala, da tudi nekatere vaše user posted image  gredo s težo bolj počasi gor. Bom pa videla kaj bo danes rekla patronažna.

Lepo cartajte!

6.1.2006 Prijokal na dan naš korenjak Tin.
15.6.2009 Prijokala na dan naša princeska Iva.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 234
22.6.2009 11:34:22   
tecka
Ojla. Imam še par minutk preden se naš princ zbudi in se bo vse spet vrtelo okrog njegauser posted image

Krči
: Tudi našega dajejo krči, kupila sem kapljice gas bimbi, pa sem "pogrnila" že pri dajanju. Kapljice sem dala v vodo in po flaši, pa ni hotel piti. Potem sem dala kapljico na dudo, pa nič bolje, ker dude ne mara preveč. Potem mu jih nisem več vsiljevala. Mogoče naslednjič probamo po žlici, ampak zaenkrat še ni tako hudo, da se ne bi dalo zdržat. Se pa vidi, da ga "krivi", ker spi precej nemirno.

Adaptirano mleko: tiste, ki ne dojite, ali otroku dodajate vodo/čaj? Koliko na dan? No, pri meni je pol dojen - pol na AM in zaenkrat nič ne dodajam.

KG: naš se je začel rediti, ko sem začela dodajati adaptirano mleko, za koliko bom pa videla v sredo, ko pride patronažna. Odločila sem se tudi, da si kupim svojo tehtnico, ker je naš tako slab jedec.

Tašča: Mojjaka, pošlji taščo nekam. Naša je še kar uvidevna in se ne vtika v naše življenje. Mi je šlo pa ful na živce, ko je prišla 1x na obisk in je smrdela po cigaretih (kadi na skrivaj, ne vem zakaj, saj je dovolj stara). Pa itak da nisem zbrala poguma, da bi ji to očitala.

Komu je podoben: Naš Srečko je mini-očka. Sva včeraj gledala najine slike iz otroštva. Še stricu po očkovi strani je bolj podoben kot meniuser posted image . Mogoče bo pa pamet po meni pobraluser posted image

(odgovor članu Ovnica78)
Neposredna povezava do sporočila: 235
22.6.2009 12:32:54   
lenika
Da se še jaz malo javim. Naša Daša je zaenkrat pridna deklica, ki pridno je in veliko spi, pa tudi, ko je budna je zelo pridna. Tudi ponoči spi v prvi rundi kakšne 4 ure, potem pa se zbudi na 2-3 ure, kar pomeni, da se ponoči 2x hranimo. Zvija jo kaj pretirano še ne in upam, da je tudi ne bo. Kar se napredovanja na teži bom pa poročala jutri, ko jo bo patonažna stehtala.
Matic se kar drži, čeprav se malo ljubosumja kaže v tem, da je bolj hiperaktiven, nekoliko bolj občutljiv in občasno jokav. Upam, da ga kmalu mine.
Uživajte.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 236
22.6.2009 13:51:38   
kalanteja
pozdravljene, naša Julija pridno spi ....zaenkrat je ne šravfa pa jem solato pa vse, edino svežega sadja ne, lubenice in banane pa lahko, pijem pa samo vodo, nobenih sokov in je ok

a je katera imela carski rez? ste bedele, oz. imele spinalno blokado?kako okrevate?

tašče bi js nagnala na en otok pa bi jih tam pustila- tud js mam strašne probleme z njo, sploh ne mislim kaj pisat, ker je brezveze, pol sam razmišljam o tem ...

lep dan vam želim

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 237
22.6.2009 15:11:49   
Mala_princeska
user posted image user posted image user posted image za vas in vaše sončke.

Mi pa še čakamo user posted image user posted image user posted image , sem že skoraj sama sebi tečna.

Pridno se cartajte in naj problemčki minejo. user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 238
22.6.2009 16:53:10   
Tira
Ojla!

Danes sem prov dobre volje... namreč naš Marcel je prespal celo noč user posted image  Zvečer sva pojedla ob 22h in ga je še mal zvijalo, potem je ob 23h zaspal in ob 5h je še kar spal. Takrat sem ga zbudila, ker me je že skrbelo. Sedaj pa poslušam, da bi ga morala pustit spat user posted image  Kaj mislite ve? Nisem še slišala, da bi dobra dva tedna star dojenček prespal noč user posted image  Sploh pa me je zaskrbelo, ker imam na odpustnici iz P napisano, da priporočajo hranjenje znotraj 3 ur. Samo redi se lepo, spančka tud.
Aja v eni rundi pa poje že 120ml, mogoče je zato tko sit in dlje časa spi.

Mk8 tako majhnega dojenčka še ne moreš razvaditi in ne boj se da jo boš. Tko, kot so ti že povedale, 9 mesecev je bil pri tebi in poslušal tvoj srček, najvarnejše se počuti pri tebi. Meni Marcel zaspi med hranjenjem in ga samo preložim v posteljico, če spi naprej. Če ne pa se pogovarjam z njim in ga crkljam, itak kmalu zaspi.

Glede polivanja... mislim, da to ni bruhanje, če se mu samo ulije iz ust. Drugače pa prodajajo tudi Novolac mleko proti polivanju - za tiste, ki dodajate. Naš za enkrat poliva še zelo malo, se pa spomnim nečaka, ki je več poliv kot pa pojedel... skoraj. Se mi pa zdi, da je polivanja manj, če user posted image podre kupček.

Tečka jaz mu redno vsak dan dodajam čaj za piti, mu pomaga pri prebavi. Tudi patronažna mi je svetovala, da glede na to, da se ne doji, naj mu dodajam čaj. Popije pa ga ene 20 - 30ml na enkrat, ponudim mu ga pa ene dvakrat na dan.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 239
22.6.2009 19:55:55   
harley
pozdravljene! 

Končno se vam pridružujem med junijskimi sončki. Naša sončica je lušna in pridna, le noč je zamenjala za dan user posted image slikco vam objavim drugič, zdaj nimam še nobene na pcju.

Začelo se je že v torek (16.6.), ko sem ves dan tarnala, da me napenja kar se je potem nadaljevalo še celo sredo in postajalo vedno bolj nevzdržno. Ob marsikaterem krču do takrat  osem pomislila, da gre mogoče za popadke, tokrat bi pa dala skoraj roko v ogenj, da me muči le prebava in da ne gre za popadke. V četrtek (18.6.) ob 2h zjutraj mi nenehna bolečina ni dala več miru in zapazila sem, da si sledi na interval petih minut user posted image počakala sem še do jutra (in hvala bogu), da bi bila res prepričana, saj me tako močno spet ni bolelo. Ob 8h zjutraj smo pohiteli v šempeter, kjer mi je ctg res kazal popadke vendar pa še nisem bila odprta, zgolj en prst. Dali so me na oddelek, kjer sem čakala in predihavala popadke do 12h. Sledil je klistir, britje, popadki so postajali vedno bolj močni, odprta pa sem bila šele 3 prste. Vse skupaj se mi je zdelo, da traja že celo večnost...okroh 15h odprta šele tri prste. Nato se je stvar malo pospešila in je začelo iti malo bolj za res. V glavnem, ob 19:34 je bila naša bučka Marjeta že zunaj. Vse pohvale gredo tudi babici Milici, res zakon, vzela si je čas in mi naklonila vso pozornost.

Zdaj mi dela nekoliko preglavic ponoči ker ji ne gre za spat, spi pa čez dan, da jo moramo buditi za jest...danes jo držim malo bolj budno, da vidim, če bo ponoči kaj več spala :) no, ma saj so šele prvi dnevi. vse se bo še uredilo v en normaln ritem.

imam pa obupen naval mleka. z ure v uro so mi prse že polne in si jih moram konstantno praznit ker bolijo. kar lije ven iz mene

no, sej bo...

vsem eno lepo in lahko noč!

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 240
22.6.2009 20:31:41   
mojjaka
a je katera imela carski rez? ste bedele, oz. imele spinalno blokado?kako okrevate?

Jaz sem imela CR s splošno narkozo. Če bi šla še enkrat, bi hotla spinalno, ker sem dobila premočno narkozo in je dobil sinek tudi dozo, ki je nikakor nebi smel in je zato bil 5 ur na kisiku, 24 ur na opazovanju in sem ga videla šele drug dan...bilo je grozno to čakanje nanj...sploh nočem več študirat na to...
Okrevam pa super, kot da nisem imela CR, normalno da še čutim malo bolečino ko napnem mišice-kihanje, vstajanje iz postelje...šiv super, nisem imela sponk, samo notranji šiv, se ful malo vidi, tako da sem s tem pa fuuul zadovoljna.

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 241
22.6.2009 20:38:25   
MIŠEL09
helo, se javljam po treh tednik nakar so mi junijke sporočile da že imate novo temo oz. ste že junijski sončki in se vam pridružujem z sinekom Noel, rodil se je 30.05., težek 3930 in velik 52 cm.

Se dojimo, čeprav sem prejšnji teden hotela odnehati ker ima ponoči ful krče, pa me je pediatrinja prepričala da naj dojim naprej, sicer je dobil v 2 tednih 550 na težini, jaz pa zgubila 15 kg
Bom probala malo vas nazaj prebrati glede nasvetov za krče, ker sem že čisto obupana

(odgovor članu harley)
Neposredna povezava do sporočila: 242
23.6.2009 8:39:23   
princ_princeska
jutro
tudi medve z mojo princesko se vam malo javljava, zaenkrat brez posebnosti, včeraj smo bili malo v sopingu, sva ji kupla kar nekaj cart stvari, sama bi ji menda ker vse pokupla, tak da sreca, da je bil moj zraven, da me je drzal nazajuser posted image ...ce so pa tak cart stvari....samo ima pa prav, ker tak hitro prastejo taki mali....

mala se je zbudila...se tipkamo...

Tukaj je, mamicina in atijeva princeska...

(odgovor članu MIŠEL09)
Neposredna povezava do sporočila: 243
23.6.2009 9:14:28   
smrketa24
živjo!
se vam še jaz pridružujem user posted image sem videla, da sva z Matejem že na seznamu user posted image rodil se je 26.5. - je malo pohitel user posted image drugače se pa pridno redimo vsak teden dobi skoraj 400g gor, pa se samo dojimo. danes je dopolnil 4 tedne. tudi njega matrajo krčki user posted image upam, da bodo kmalu minili. v ponedeljek imamo pa prvo posvetovalnico.

26.05.2009 ob 23.56 sva postala ponosna starša malemu Mateju
23.10.2011 ob 02.25 pa je Matej dobil sestrico Mašo

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 244
23.6.2009 9:52:26   
mojjaka
Dobro jutro!
Za nami je mirna nočuser posted image user posted image user posted image user posted image Jaka je spančkal ko angelček. Smo zaspali ob 22, se je zbudil ob 1.30, sma se pocartala in najedla, pa je spančkal do 7zjutraj...

Včeraj smo se spet vagali in ima Jaka že 4200g. Jutri imamo pa prvo kopanje!!!
V ponedeljek pa imava tudi midva prvo posvetovalnico, bo star ravno 4 tedne. V sredo 1.7. pa imava UZ kolkov in pregled pri ortopedu, da vidiva kako je z najinimi kolkeci...bi bla ful vesela če bi bilo boljše in da ne bi rabila več dvojnega širokega povijanja...

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 245
23.6.2009 11:34:41   
bačko
Majana kapljice se dobijo v lekarni.Mi ji kar dajemo vsak večer v mleko in se mi zdi da je malo bolje s krči.Bom pa še poročala.
Lora pa dude ne mara.Ko ji dam v usta jo takoj ven plune.
Tecka gas bimbi kapljice se dajo samo zvečer pred spanjem.Tako gor piše.user posted image
Mojjaka kako pa so ti v porodnišnici ocenili kolke?Moja ima levega 2A.In jo tudi široko povijam.
No mi smo se danes kopali in je Lora zelo uživala.Tako da zdaj ne bo nekaj časa patronažne k nam.Ni ne vem kaj bila ta patronažna.Tiste ki imate dobre patronažne ste lahko srečne.
Lora je spala od 21 do 1 in potem do 5.Bila je pridna.Če primerjam Žano in Loro je Lora veliko bolj pridna.Čeprav bi bila še bolj vesela če ne bi imeli krčev.
No lepo se imejte v tem deževnem dnevu.user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 246
23.6.2009 11:54:22   
Naty*Taja
Hojla punce. Samo da se javim, da sem že v vaši kategoriji. Z našim malim sončkom sva prišla v nedeljo že domov. Hvalabogu je bilo tokrat čisto vse bp. Niti zlatenice ni imel, apgar 10 10, kolko 1A1A.. skratka popolni otrok!user posted image
Pridno se dojiva, mleka za izvoz, mali pa zaenkrat samo še je, spi, kaka in lula. Jokat še ne zna, razen če ga razjezimo s hladno brisačko, ko ga umijemo! user posted image
Kar se dojenja in krčkov tiče - punce iz izkušenj naj vam svetujem, da zelo striktno kupčke podirat pa je vse ok. To pomeni, da če se med dojenjem začne tak čudno zvijat, pa odklapljat, takoj dol z joške, dvignit in masirat po hrbtku v smeri urinega kazalca od spodaj navzgor, dokler ne pride ven kupček! Pa tudi če lovi joško po zraku! Ko podre pa lepo umirjeno nazaj na joško in pit naprej. Na koncu pa obvezno podret kupčka in to se ponavadi ne zgodi v eni minuti, pač pa je treba ponavadi malo dlje vztrajat in masirat... potem pa boste imele kaki dve do tri ure čist mir!! Tudi ponoči. Še posebej je zoprno, če dojite leže. Takrat se kupčki kr nabirajo. Jaz se raje vsedem in potrpim, da je potem spanje. Malo težje je sicer za tiste, ki ste bile veliko šivane, sam se splača, če le lahko.
Mogoče pa kateri prav pride. Da je pa več krčkov pri dojenih, kot pri flaškarjih pa sledi ravno iz tegale nepodiranja kupčkov! Če so pa prav krčki od kake hrane pa to zgleda takko, da se otroček cel zvije in ima trd trebušček. Isto velja za kolike, ki ponavadi trajajo enkrat na dan po kake pol urce. Poskuste, mogoče bo pa kateri olajšalo težave.

Se pišemo in beremo kej več, ko si orng učke spočijem...u tale rač mi jih je čist pobral...user posted image

Aha še to. Imamo Urbana z merami 50/3400/34. DOmov sva prišla z 3280, včerajšnje tehtanje babice pa je pokazalo 3330. TOrej se je v enem dnevu zredil za 50g - kar je mislim, da bolj na zgornji meji po standardih. TOrej mlekca je itak več kot preveč pa rediln je tudi.
Še to, ena je omenla, da ima preveč mlekca in da si stiska ven...Bolj kot boš stiskala, bolj se bo mlekec delal in večje probleme boš imela! Meni je tale nasvet pediatrinje zelo dober. :Dokler se tole povpraševanje in ponudba ne uravnata naredi naslednje: Jaz najprej trdo joško skor napol spraznim, preden jo dam malemu. Potem on lepo normalno je, da ga ne zaliva, ko pa sprazni joško do konca daš gor za par sekund mrzlo cotko. (eno pleničko zmoči z mrzlo vodo in si jo napopaj na joško). S tem preprečiš, da bi se ful mlekca spet takoj naredlo! In že pri naslednjem podoju bo bolj normalna joška. Je pa tole priporočljivo samo dokler se ne uravna, ko bo nehala taka strašna napetost ne več to delat, potem se bo že samo uredilo. No pa poročaj, če bo šlo. Men deluje.

MONTIGNAC

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 247
23.6.2009 12:41:00   
fejči
user posted image živjo puce naš TIAN je bil velik 51 in težak 2970 rodil se je 11,06,2009 na hodniku v porodni ker mi sestre niso verjele da imam popadke mislim bilo je hitro gotovo ampak vseskupaj smešno pa hvala bogu vse vredu ker je bil trikrat s popkovnico ovit okoli vratu.   v četrtek sva prišla domov in je kar priden samo dojiva se vsake dve uri ali eno in je malo naporno nevem kaj pa naj naredim da bi bilo dlje ali naj mu probam dati dudo.je že moj tretji otrok samo je zmeraj kako drugače. drugače pa puce za krče je pomagalo mojemu drugemu sinu lefaxin kapljice ki jih dobiš samo v avstriji in nemčiji in so na osnovi zelišč...user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 248
23.6.2009 12:51:44   
lino
Pozdravljene.

Evo, se tudi jaz mal oglašam...Mi2 sva zelo pridna, pa ati tudi veliko pomaga...user posted image No sicer je samo še ju3 z nama, ker se mu potem isteče dopust in potem se šele začne tisto pravo...

Sicer pa Maksi lepo spi, je in veliiiko kaka...

Sedaj pa se poslavljam. Grem gledat, če sonček še spi.

Imejte se lepo.user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 249
23.6.2009 13:19:42   
kalanteja
Naty taja tole so pa dobrodošli nasveti, kako pa naj vem kdaj mi zizo čist sprazni?sicer sama opazim, da je čist mehka in prazna, vendar ne vem koliko  je mleka not

drugače pa moja krčev nima, sicer je pa zelo nemirna in imam občutek, da imam mogoče premalo mleka- sicer so prsi vedno polne in mi kar kaplja iz njih, ampak pije enih 20 min, malo počivama, potem želiva podreti kupček včasih gre, večinoma pa ne- jo pa dojim vedno leže, bom sedaj sede poskusla, pije pa samo iz ene zize 20 min, a bi mogla jo na obe dat, danes je stara 14 dni

spanje je ok, samo včasih full težko zaspi- verjetn zarad tega ker ne podreva kupčka, potem pa full nemirno spi, se prteguje vsakih 20 min, joče pa ne, v spanju zbudi se pa ne- bi mogoče mi znala povedat zakaj?

mojjaka- ma jst sem pa bedela, full je grozno, bilo mi je slabo, tako da me je skoz ena držala za roko, pa je bolje bilo, pač nog ne čutiš, okrevala sem pa hitro, razen groznih bolečin, ker mi niso dali kaj proti bolečinam, ker so pozabili ....no nočna smena mi je potem dala, da sem lahko spala
Julijo pa sem takoj videla in pocrkljala ...
Vsi so bili full prijazni do mene od zdravnikov, sester, res vsi
Lino kako si pa ti zadovoljna z SG?
lep dan vsem

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?