Roberta69
|
Jabolko, to je pa res za pohvalit, sta prov krasni sobici . Čeveljci, mi2 sva mu zdaj končno kupila ene Superfitke, ne ta najbolj visoke (so pa vseeno mal gležnarčki), me pa mal skrbi, da mu niso slučajno malo prevelike, po merjenju naj bi pokazalo 23, ampak potem so eni govorili, da mora biti za prst prostora, pa debeli štunfki itd. in potem sva mu kupila 23... saj smo merili, pa probavali, ampak na koncu nič jasno Se pa vseeno pozna, da je malo bolj trd čevelj kot supergice, tako da mu moram nujno kupit tudi ene superge... Srečka, v Deichmanu imajo ene Xtex po okoli 14 eur (in tudi če je bolj švoh tex je za tistih par priložnosti na snegu čist OK, če ne drugega pa vsaj za preobuti; tudi jaz mu mislim za rezervo kupit ene take). Umivanje las: po ta novem se je škratek začel sam s kanglico polivat po glavi, tako da bom nasledniič ubrala to varianto in mogoče zapali. Drugače pa ni fora v šamponu, imamo naravnega in čisto blagega in itak naredim tako da mu ne gre nič v oči, moti ga voda sama, saj že ko mu jih močim, tuli kot jesihar. Smo pa danes prvič prakticirali novo varstvo, in sicer sva se s sosedo, ki ima 2 leti in 2 meseca stragea sina in tudi dela doma, zmenili, da bi poskusili vsak dan ena z varstvom obeh za 3-4 urice. Norela sta kot zmešana, kričala, uživala, potem je pa sosed padel čez valj na liček in sem ga kooooomaj potolažila... potem je bil kar slabe volje, spraševal je, kje je mamica, tako da bomo videli, kako naprej. Taki mali možje se najbrž kar hitro "prestrašijo" in potem če jim nekaj ni, jim pač ni. Drugače bi bilo pa za Liama kar fajn, da bi imel takole malo družbe, dokler ne dobimo vrtca, pa še meni bolj paše, da dopoldan oddelam večino in sem potem frej. Sinska, vi ste pa res big family, tako da bosta Hana in Nik med bratranci/sestričnami gotovo našla kakšnega prijatelja in pa seveda čestitke za nečakinjo! Mi smo bili pa glih včeraj z bratom pri očiju na kosilu in nečakinja ima občasno dudo in ko ji je padla ven, je Liam na naše presenečenje ni nesel v usta, ampak jo je dal lepo sestrični nazaj v usta - je bilo videti prav prisrčno in ker je to ponovil še parkrat, ni bil zgolj slučaj . Igrače: saj najlaže je proizvajalcu napisati, da igrača ni primerna do treh let, ker se lahko poškoduje s tem in onim, ampak jaz tega ne upoštevam preveč, ker bi se potemtakem Liam skoraj da ne igral samo z ropotuljicami. Recimo avtomobilčke ima najraje glih tiste tamale z ogromno majcenimi delci, ki jih res lahko pogoltne, ampak... Dojenčka z vozičkom mislim pa tudi jaz našemu škratku nabavit, ker ne vem, ali je to nova moda, ampak kamor koli prideva na obisk (kjer imajo sinčka) je tam obvezno dojenček z vozičkom in še ful jim dogaja, ko ga prevažajo naokrog . Bi bila pa pri nas zelo dobrodošla kakšna "dirkalna" steza ali poligon za avtomobile oz. nekaj podobnega. In pa nujen nakup v bližnji prihodnosti bo mizica s stolčki, ker vidim, da se na obiskih, kjer to imajo, ful rad tja vsede, kaj nariše, itd. in ker sem v Ikei videla oboje, nam obisk ne uide (a veste, da je odprta nova Ikea v Vilesseju zraven Gorice, torej je razdalja enaka kot do tiste v Celovcu, samo da je cesta boljša in še napisi v trgovini naj bi bili v SLO ter 1/3 prodajalcev kao govori slovensko. In na moje veselje se škratek na nek način začenja umirjati, namreč postaja malenkost bolj poslušen, kam gremo, mu morda celo ni več vseeno, če gre mami v drugo smer, občasno se hoče celo nosit in ne hodit... morda pa tudi jaz dobim vsaj eno tako zelo blago obliko faze mama . Spanje: sem bila pa presenečena, da tudi drugi ne prespite noči, ker sem bila prepričana, da to že skoraj vsem uspeva. Mi smo včeraj spte probali spati vsi trije skupaj in dokončno dognali, da to pa res ne gre, tako da je oči obsojen na kavč, dokler ne kupimo še ene postelje za v Liamovo sobo (ampak tam bo oči, ne Liam ). Sinska, saj to sem te že spraševala, ampak se ne spomnim čist točno, a ti imaš obadva tako, da nič ne vstajate, njuni posteljici prislonjeni na zakonsko? A pa se kaj sekiraš, da zna to skupno spanje kar trajati . Ma, spet sprašujem zato, ker sploh ne vem, ali naj kar zdaj že kupiva pograd, ker enkrat ga bomo pač rabili, ali samo navadno posteljo, ker če takole gledam, zna biti (pa tudi malo sem se pozanimala naokrog), da Liam ne bo hotel oz. "zmogel" prespati noči sam tudi do četrtega leta in če bomo imeli še enega ali dva zna to res trajat, najbolš, da ruknemo vse pohištvo iz spalnice ven in si po meri naročimo orto jogi . Saj prej sem bila mnenja, da mora otrok spati v svoji postelji, ampak nam kar nekako ne rata , pa še prebrala sem takšna in drugačna mnenja, med drugim tudi to, da je za otroka dobro, da spi pri starših dokler mu paše... in ker smo ljudje različni, si HB tudi to na različne načine "poštimamo". V glavnem jaz sem veliko bolj raznežena mamica, kot bi si kdaj koli prej mislila, da je možno .
|