resnično srečna
|
evo...mi2 z izo spet po 2 dneh potepanja doma...včeraj sva bili na Gorenjskem pa šivali in se zabavali z mojo babico in dedkom (Izina prababica in pradedek)...joj to je bilo veselja...Iza je cvilila od užitka, ko se je dedi z njo igral z napihljivo žogo (doma je to misija nemogoče zaradi psa)... na poti z Gorenjske mi je crknila zavora pri avtu...joj veste kaka vratolomna vožnja je to, ko stopiš na zavoro pa noga pade v luknjo avto pa še kar nori he he...sem cvilila kot kaka miš...pa pritiskala na pedalko, da sem se ustavila...saj potem sem dobila grif pa pripeljala do MM pa v vrtec in potem direkt na servis...ko so nas videli nabasane v avtu...pa vse premočene od vročine (no jaz sem bila tudi malo od vratolomne vožnje) so se nas kljub 16. uri usmilili in vzeli avto v hitro obdelavo... jah kriza...spet smo bili ob 130 ojrov neplaniranih stroškov...grrr... urico brez avtomobila smo izkoristili za kosilo v bližnji samopostrežni restavraciji pa za previjanje Ize v previjalnici kjer smo srečali ribiča Pepeta...in seveda Daša ni hotela domov dokler ni videla celega nastopa...pa dobila slikice...tako da sva avto domov iz servisa peljali sami z Izo...saj se nama tudi ne bi mudilo a kaj ko nas je doma čakal kosmatinec, ki je potreboval kosilo in lulanje...jah je hudič, ko se ti takole zgodi kaj neplaniranega... MM je zvečer domov prišel z očetovim avtomobilom...sta z Dašo šla do babi peš...pa je njo potem vrnil mami ob dogovorjeni uri...ma se mi zdi, da se ta teden sploh nič nisva videla, ker ima vsak dan kaj popoldan...kar ne vključuje mene in Ize...hudič so tele priprave na dopust he he... obisk pri avdiologu...eureka ženske...sva imeli spet pregled na Polikliniki...in končno normalen odnos...je bil nek nov zdravnik...ki se nama je lepo posvetil pa meni razložil...Izo pregledal nežno in z občutkom, tudi pri čiščenju sluhovodov ni jokala tako grozno kot ponavadi...ma če bi jo tale od prvič imel sploh ne bi jokala...tako je pa zajokala zaradi slabih izkušenj...potem smo dali čez vse teste od merjenja prehodnosti sluhovodov...do merjenja sluha v prostoru in nato so naju vprašali ali bi šli še na TOAED...seveda bi naj kao Iza popila sirup za uspavanje...pa sem rekla, da naj mi dajo najprej malo časa, da poskusim našo miško uspavati brez kemije...in seveda je uspelo...tako da smo naredili še to...eh...je bilo kot vedno neodzivno... ampak potem je prišlo novo presenečenje...prvič odkar dajeva čez te teste naju je neka zdravnica poklicala k sebi...pa povedala v čem je sploh problem...Iza ima namreč nenavadno ozke sluhovode in je zato nos ušesa pot neprehodna...oz. slabo prehodna...zato morda tudi problemi s sluhom...predlagajo kontrolo čez 6 mesecev...pa veliko morja in kopanja, da se mogoče pa zadeva malo prečisti...potem bodo pa videli...če bo bolje bo ok...če pa ne naju pa po vsej verjetnosti čaka odstranitev žrelnice, da vidijo, če je v tem problem...in če tudi po tem ne bo izboljšanja to pomeni, da je to trajna okvara sluha in bo Iza dobila slušne aparatke...ampak šele, ko bo začela tvoriti stavke...torej v roku kakega leta se mi zdi...do takrat so rekli, da je brez veze jo stigmatizirati s pripomočki... ni dobro...je pa bolje...vsaj vemo v čem je težava in kaj približno nas čaka...in seveda se bomo trudili karkoli že bo... potepuhinji kot sva sva potem odložili paketek obljubljenega NiLe...hvala za kavo...pa obiskali našo zaposleno majčko...in jo potem na brzaka mahnili še po čevlje za v vodo v Tuš (akcija...ne za naše otročke ampak za malo večje in odrasle...cena 3,99 ojra če katera potrebuje)...pa našli sva še eno kjut tuniko za Izo (he he pa sem ravno rekla, da ji ne kupim nič več...)... v glavnem sedaj sem doma...me pa čaka pranje, pospravljanje, počasi tudi kake priprave na počitnice...pa pes, ki rabi sprehod...ju3 bom šibala še v ex službo po neke stvari...pa na Gorenjsko, ker se moja ljuba mati stara...eh nor teden no... v petek pa jupi...morje prihajamo...upam, da so se vremenarji zmotili in ne bo tako mrzlo in deževno kot napovedujejo...če pa bo se bomo pa pač stiskala in crkljali... Sasy...super, da je Nik bolje...sicer pa uživajta skupaj dokler le lahko he he... JABKA...he he se strinjam...velikokrat so starši in njihov pristop do otroka krivi za obnašanje...ali pa vzgojiteljice v vrtcu...ker taktnost in čutenje otroka se mi zdita dve zelo pomembni vrlini tistih, ki se z otroci ukvarjajo...moraš jih čutiti...vedeti kaj kdo lahko, na kakšen način iz njega lahko izvabiš naveč in s čem pri njem lahko dosežeš največ...tako da...eh nismo vsi rojeni za vse...samo kaj, ko ne veš kaj otrok prinese s seboj...včasih si je kakšnega super izposoditi za nekaj čas...pa potem misliš, da je 24/7 enako...pa ni tako...so otroci lahko zlati ali pa imajo žute minute..starši pač ne morejo reklamirati otroka...ampak se je potrebno spopasti z vsem...in če se s tem spopadeš na pravi način imaš lahko angelčka, če pa na napačnega pa se moraš družiti s hudičkom... sem pa danes videla kako znajo biti današnji mladostniki grozni...sredi ceste odvrže papir...na opozorilo ga pobere a ko je dovolj daleč, da se počuti varnega gleda človeka v oči in ga ponovno odvrže...mi je sicer bilo, da bi sezula sandale pa zašprintala za njim...samo...eh kje so njegovi starši sedaj???... v takem primeru se mi zdi, da bi pa froca z užitkom zlasala...ali pa mu eno primazala...sem načeloma proti nasilju...ampak pri tem ne pomagajo besede...je bilo dejanje iz žlehtnobe...in zahteva nekaj šokirajočega, da ga strezni...saj se vas večina ne bo strinjala...ampak sem videla že preveč paglavcev, ki so staršem konkretno zlezli čez glavo... oh ja...sicer pa je teorija eno, praksa pa nekaj povsem drugega... lepo se imejte ženskice... pa res malo aktivacije he he...da ne bomo popolnoma zamrle... pip G
She May be the face I can't forget. A trace of pleasure or regret May be my treasure or the price I have to pay. She may be the song that summer sings. May be the chill that autumn brings. May be a hundred different things Within the measur
|