JABOLKO3
|
Živijo! Po lenobnem prazničnem jutru se je moški del družine odpravil na sprehod, preden se sonce spet kam skrije, jaz imam pa urico zase... mi danes ni treba kuhat, ker nas je tašča!! povabila na kosilo... tako sem na hitro opravila nekaj nujnih higienskih posegov na sebi (pedikura, manikura, depilacija, umivanje las...), zdaj pa zabušavam... in paše... saj opravki tako počakajo, moje tri hišne prijatelje (imenujejo se Pralko, Sušilko in Pomivalko) sem pa zaposlila, brez skrbi... ko smo že pri tem - a ima katera tisti sesalec, ki sam sesa?... mi ga je ena znanka zadnjič ful hvalila, pravi da je za sproti super, vsake toliko pa vzame 'ta pravega' v roke in posesa po kotih, pa je... pa me malo mika, čeprav mi cena ni preveč všeč... no, sesanje kar naprej pa še manj Naš šolar se je včeraj vrnil z letovanja in je še vedno ves navdušen, kaj vse so počeli... jaz pa precej manj, odkar sem odprla potovalko in ven potegnila popolnima premočene trenirke, štumfe... so jih po dežju vlačili po gozdovih in kaj vem kje... in ker odlično navzkrižno zaslišujem, mi je na koncu priznal, da ga je v mokrih cunjah kar precej zeblo - kaj pa, če je bilo pa 15 stopinj??? No, preživel je in (zaenkrat) kaže, da brez posledic... In edina stvar, ki jo je izgubil, je dežnik, kar je zanj izreden uspeh... Je bil pa naš srednji zaklad med bratovo odsotnostjo izredno priden, pa sedaj ne vem, če je hotel pokazati, da je za siceršnji špetir v hiši kriv izključno starejši brat ali pa mu je tako prijalo več najine pozornosti... sva se pa dva dni nazaj lotila urejanja legic - smo namreč imeli vse pomešano v enem velikem zaboju in se sploh nista igrala z njimi, ker se jima ni dalo neskončno brskat in iskat tistih micenih delcev, če sta hotela kakšno stvar sestaviti po načrtu... sedaj sva pa vse posortirala po 'področjih' v manjše škatle in vse, kar je bilo načrtov, sestavila in moram priznat, da sem zraven tudi jaz zelo uživala... Torej počitnice smo dočakali, a se jih jaz precej manj veselim kot lansko leto, saj moram čez nekaj tednov v službo in to na povsem novo delovno mesto, kar je že samo po sebi stresno, za otroke pa organizirati varstvo - ker nečakinji ne upam pustiti vseh treh, se bosta starejša malo izmenjavala pri babicah... pa da raje ne pomislim, da moram najti redno varstvo za Jurčka od septembra dalje - ko gledam oglase, me pa vse mine... pa kakšne cene postavljajo te tete - 550 €/mesec se jim ne zdi nič posebnega... Pri vsem tem me pa še blazno jezi, ker se MM okrog tega nič kaj ne vznemirja in mirno dela plane za službena potovanja in razne dodatne obveznosti... jaz pa sem zato zadnje čase rahlo sitna, kar mi ni preveč všeč... No, pred nami je nekaj prostih dni, saj ima družinski poglavar do torka dopust... planov še nismo naredili, jih bomo prilagajali vremenu, saj napoved ni ravno bleščeča... vsekakor pa nameravam te dni izkoristiti MM-jevo prisotnost in končno narediti za službo, kar sem obljubila... NiLe - prav prijeten obisk je bil zadnjič... pa kako se je Jure razveselil Tie - še nisem videla, da bi se komu kar tako v objem vrgel... pridite še kdaj... pa lepo se imejte na morju... Posadka - lepo te je prebrati in pogledati slikice, čeprav so ti užitni zadnje čase bolj redki... ja, služba... a veš, da sploh ne vem, kaj delaš v službi... kakor tudi za večino punc tukaj gor ne... očitno mi je bila služba v preteklem letu nekje daleč in med našimi srečanji druge teme bolj pomembne, pa vas nikoli nisem pobarala... No, vidim, da se imate lepo in bravo za presenečenje za učiteljico... če boste kaj v naše konce zavili, se pa le oglasite... Ketrin - tvoj post me je pa zelo razveselil, ti res privoščim, da končno spite... torej postelja je bila kriva, jao... uživajte na morju... Misa - sem se kar zamislila ob vaših 16 zobkih... Jure jih ima ravno pol manj in nič ne kaže, da bo kmalu številka višja... Scorpio - bravo za prijeten dopust, ti res privoščim, da si uživala... si zaslužiš, ker si tako pridna s študijem in vsem ostalim... Bela vrtnica - glede neprespanih noči... manjša je razlika med otrokoma, prej se nehajo, ha ha... Srečka - torej se boš preselila v bližino moje službe... ima pa skupno bivanje svoje dobre in slabe lastnosti, pa je težko reči kaj je bolje... jaz sem želela biti na svojem, pa za to plačujem kar visoko ceno... ne vem pa, kako bi bilo, če bi bilo drugače... vsekakor ti želim in iz srca privoščim, da si nov domek uspete prijetno urediti in da se boste vsi skupaj imeli dobro... Joan - to ti pa verjamem, da te hudo moti, ker tip zraven malega kadi... pa kaj je ves dan doma ali kaj... mene bi kap, si sploh ne predstavljam, kaj bi naredila... ti ji kar povej, da te moti in ne dovoliš, da zraven otroka kadi, pol se naj pa odloči, ali bo še pazila tvojega malčka ali pa crkljala svojega bumbarja... pa če se kaj sporečete - na Brezovici poznam eno krasno punco, ki išče kakšnega otročka za pazit za čez počitnice... bi jo jaz z velikim veseljem angažirala, če bi bili bližje... Roberta - glede dojenja... jaz sem tudi mislila, da se bo naš fante še kar dojil in dojil, ker je tako užival zraven in bi se še 5x na dan, če bi bila jaz za to... pa smo morali sedaj silom prilike nehat, pa sploh ni nobenega problema... sploh ne pogreša in se sedaj tako lepo stisne k meni, ko ne išče več, kje bi se bilo za priklopit... sem prav veselo presenečena... Krista - torej 'ati fazo' imate, praviš... paše, a ne, ha ha... pa veš, kaj je še fino pri fantih - ko so malo večji, jih mora na javnih mestih vedno ati vodit na WC, ker nočejo več na žensko stran, ti pa ne moreš kar na moško vdirat... Medtem, ko tole pišem, so fantje že zdavnaj doma in sem morala vmes že kakšno intervencijo ali dve opravit... so že spet glasni, pa grem v kontrolo... Lep dan!
|