|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
10.11.2009 11:18:48   
blondy_81
Aja punce, včer nisem mogla verjet. Stopila sem na vago in imam že 11 kil manj user posted image user posted image user posted image user posted image Zgleda da je blo v meni res precej vode. Tko da upam, da kmalu še preostale izgubim.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
10.11.2009 11:22:22   
ShopGirl
Ni panike Blondy, saj sem takoj vedla da morš bit v akciji da ne odpišeš user posted image  Itak pa tok sms-ov kot sva si jih midve poslale, že dolg nism natipkala user posted image  

Kar 11kg manj?! Mater! Ma itak, pol je blo vode... ker si otekala. Full dobr res, upam da kmal izgubiš vse kar si pridobila user posted image

Lepo se crkljajta...pa počivaj.

Neposredna povezava do sporočila: 3577
10.11.2009 11:23:09   
ShopGirl
aja....pa spremeni podpis...zakladek je prišel že novembra user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
10.11.2009 11:26:23   
blondy_81
Shopgirl: ja midve sva ble pa res ful na vezi. V porodni mi je šel vsaj hitreje čas, ker sem ves čas tipkala. No pol ko se je začel dogajat s popadki ni blo več časa, ker sem bla tud zadeta, da za nič okol sebe nism vedla. Ampak dokler pa ni blo še nič, mi je pa prav popestrilo. Pa potem ko sem bla že v sobi in je mala spala mi je tud ful krajšal čas vsak sms, ki sem ga dobila. Drugač spremljala sem vas še kar preko telefona, samo pisat pa nisem mogla, ker se prek telefona nisem mogla logirat na RR.
Ja kilaža je pa res naraščala na koncu zarad vode. Včer sem bla res vesela, ko sem vidla, da je že 11 kil manj.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
10.11.2009 11:35:31   
ShopGirl
Blondy user posted image user posted image user posted image  punce so mele live prenos iz porodne sobe user posted image user posted image user posted image
Ja, sej potem ko si nehala pisat iz porodne, sem vedela da se je začelouser posted image

Sem pa dostikrat pomislila, da ti  more bit kr mal dolgčas v porodnišnici, sploh kadar mala spi...ti pa itak nimaš kaj drugega počet kot ležat in čakat obiske. Sm si kr sebe predstavljala user posted image  V glavnem, ko bom šla jst rodit, sva na veziuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3580
10.11.2009 12:04:51   
orhideja75
ojla punce
smo večinoma še kar tukej ane?
imate že vse pripravljeno? midva sva šla ravno danes plačat račun, da bo moj lahko pri porodu.
drugače si pa že zelo želim, da stisnem naše dete v naročje.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
10.11.2009 12:07:30   
Nelly08
Pozdravljene!

Tudi jaz sem kar nova tukaj. Imam pa eno vpršanje, če slučajno katera kaj ve kako je s tem. Sem namreč na začetku 38.tedna (moj PDP je 1.12.) in imam že kakšna dobra dva tedna težave z bolečinami v rokah. Predvsem ponoči in zjutraj ko se zbudim čutim mravljice, odrevenelost rok in dokaj hude bolečine v prstih, dlaneh in nekaj cm nad zapestjem. Mislim, da imam tudi nekaj malega težav z zastajanjem vode, saj čutim v prstih okoli členkov tudi močan pritisk, če npr. stisnem pest.

O zastajanju vode sem slišala velikokrat od kakšne nosečnice, sploh tako na koncu kot sem sama, ampak da bi pa katero bolelo in to ponoči...user posted image

Zanime me tudi, kako prvorodka ve, kdaj ima popadke in kdaj moraš v porodnišnicouser posted image ? So res podobni menstrualnim krčem ali so to kakšni drugačni občutki. Sej v šoli za starše ti povejo, da so popadki nekaj kar zagotovo zaznaš, ko pride a kljub temu se sprašujem kako vem, da se je telo dejansko začelo pripravljati na porod. So kakšni predznaki? Zadnje dni čutim bolečino v jajčnikih, ki pa ni ne vem kako huda, zelo pa spominja na tisto ob menstruaciji. Je lahko to znak?user posted image

Aha pa še nekaj me zanima. Ali ima katera kaj izkušenj s kakšnimi bolj domačimi "žaubami" glede pospešitve poroda in priprave na dojenje ter lajšanje težav povaznih z njim? Je katera že poizkušala kaj s predporodno hipnozo? Zdaj se namreč tudi v knjižnici dobijo tovrstni CD-ji s pomočjo katerih te zdravnik hipnotizira in kot on pravi pripravlja na porod.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
10.11.2009 12:38:42   
orhideja75
nelly08 glede mravljincev in zastajanja vode je dobro, da čimveč piješ. kupi si v lekarni čaj za nosečnice. meni je v prvi nosečnosti to zelo pomagalo. res je, da potem mal več hodiš na wc, sam se pa vse lepo prečisti čez ledvice in mehur. mogoče imaš tudi zato mal bolečin v jajčnikih. mogoče kakšno vnetje. skratka čimveč pij

glede popadkov. ja podobni so menstrualnim krčem al pa, ko te začne zvijat za na blato.

glede pospešitve poroda pa ne vem. bi pa tud sama rada kakšen nasvet kako pospešiti vse to.

imava pa zelo blizi pdp. moj je 4.12.

(odgovor članu Nelly08)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
10.11.2009 13:39:41   
terida
Dober dan, punce!

Ne vem če se me še spomnite - včasih sem kaj več poklepetala tu gor, potem pa me je selitev v novo stanovanje čisto okupirala in sem se polenila (kar se RRja tiče, sicer sem delala kot da nisem že v 9. mesecu!). Saj brala sem vas nekaj vmes, samo časa za komentiranje ni bilo. Zdaj sem na porodniški in upam, da bom v prihodnje bolj pridna s pisanjem user posted image

Zaradi pomanjkanja časa se nisem še nič pripravila na prihod user posted image in ker je zdaj res že skrajni čas, me grabi panika in iščem razne sezname tipa "kaj rabim za novorojenčka". Moram it malo v šoping, da me porod ne prehiti! Vidim, da ste jutri ob 10h dogovorjene za srečanje - a sem si prav zapomnila? Kdo pa pride? Mene tudi ima, da bi prišla na en klepet, čeprav sem izvedela šele zdaj... A saj smo na porodniški - če nimamo časa zdaj, ne vem kdaj ga bomo imele user posted image

Upam, da se vidimo jutri!

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
10.11.2009 13:58:24   
summmer725
Evo punce, jaz sem iz pregleda. Moram it v petek v porodnišnico (PDC) ker ful zatekam. Sem se v zadnjem mesecu zredila za 4kg in pravi da to ni lih ok. Pa baje imam tud slabo kri. Naš user posted image  pa je baje težek že 2900g do 3000g.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
10.11.2009 14:28:23   
orhideja75
summmer725 bomo držale pestke zate
jaz imam pa v petek pregled

(odgovor članu summmer725)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
10.11.2009 14:45:16   
araz
Evo tudi jest sem iz pregleda. Pa sem kar mal žalostna user posted image . Moja user posted image po teži ful zaostaja in je težka samo 1700 g. za 35 teden. Vse ostalo je ok v mejah normale edino teža je nizka. Več moram počivat na levem boku in jesti kaspule z omega 3maščobe.
Mi je sicer rekla, da je bolj važno, da je otrok vitalen kot pa kolk je težek. Pa sem jo vprašala kakšno težo lahko pričakujem in je rekla, da jo bova že spravile tam nekje do 3kg. Močno upam, da res.

Zdej grem pa mal počivat, saj do sedaj res nisem čez dan nič.
Imam pa očitno bolj slabe pretoke in ne dobi dost hrane. Čeprav mi v knjižico vedno napiše, da so ok user posted image

Se je meni že od začetka zdelo, da po teži zaostaja, vsaj glede na to kaj ste ve pisale kolk so vaši težki.
Bo pa vsaj porod lažji.

Neposredna povezava do sporočila: 3587
10.11.2009 14:45:25   
Tincy90
Hejla nosečkam in mamicam!user posted image

Blondy želim ti velik užitkov ob cartanju z Manco.user posted image user posted image

Js sm pa mela dans pregled in nism zvedla nč kej novga.user posted image Vem sm to d je mala obrnjena dol (kar že vem tri tedne), da sm v 35.tednu, dala sm bris za streptokok B in še mogla sm lulat za v laboratorij, ker kao premal pijem.user posted image a učasih se že prou nacejam in skoz na wc hodm...to mi je blo kr neki, ampak dobr tko je bolš zame in za malo d bodo pač pogledal d ne bi blo kakih bakterij in tega. Naslednič sm naročena 24.11. za CTG. In to je to...žalostna sm d ni bebico mal bl še pogledala, da bi jo mal vidla pa zvedla za kilažo, ampak je sm pogledala za glavco. Ma bo že...sm čakam da rodim in jo bom pol lahk skuz gledala.user posted image

Čestitke tudi za Vaneta in Matevža.user posted image

Aja pa čedalje bolj me spodi špika tko da se sm bojim d me ne bo kej presenetlo k sm sama doma, ko pikec dela. Bom pol kr sama rodila.user posted image

Hehe morm vas pohvalt nekatere (ne vem točno vzdevke kr sm pozabliva sto na uro) kako ste smešne in mi je prou fajn vaše komentarje brat.user posted image user posted image Še tko naprej!user posted image user posted image

No pupike zdj pa grem mal ležat kr sm se zmatrala od pospravljanja, vas še kasneje berem. Uživajte!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3588
10.11.2009 14:50:40   
orhideja75
araz ne se sekirat zaradi teže, če je že skoz manjša kot pri ostalih. važno, da napreduje. boš pa lažje rodilauser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
10.11.2009 15:14:13   
tulpika

summer725: držimo pesti, da bo vse OK. user posted image user posted image user posted image

araz: tvoja user posted image ima še nekaj časa da se poredi...nekje od 200 do 250 g naj bi dobili na teden, tako da ni panike. Počivaj in papcaj user posted image . Res pa je kot sem omenila ne morejo biti vsi enako težki in veliki. Moj ima 2400 v 34. tednu pa je rekla, da je prevelik user posted image . Se sploh ne sekiram več. Kakršen bo bo...samo, da bo zdrav!

Neposredna povezava do sporočila: 3590
10.11.2009 15:39:01   
blondy_81
Moja je imela v 35. tednu 2.800 g, ampak je takoj po porodu teža padla na 2.600, nato na 2.550 g. Ob izpustu iz porodnišnice sva prišli na 2650g. Danes ji je patronažna namerila 2590g, ampak po moje se tehtnice tudi malce razlikujejo. Danes morava pridno jesti, da bo jutri že kaj več pokazala. Dokler ne prideva do 3 kg, ne bova smeli nič ven.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
10.11.2009 16:30:19   
orhideja75
blondy lepo papcajta, pa bo šla teža gor. čeprav gre v začetku bolj počasi ane? a dojiš?

Neposredna povezava do sporočila: 3592
10.11.2009 16:56:00   
blondy_81
Ja gre kr počasi. Se mi zdi, da ves čas jemo, pa gre počasi gor. Drugače pa dojim. Sicer z nastavki, ker mam mal manjše bradavice, se ful namučiva da bi zagrabila in pol noče jest. Tko da rajš kr nastavke uporabljam. Čeprav še vedno upam, da nama uspe direkt na bradavico.

Neposredna povezava do sporočila: 3593
10.11.2009 16:56:31   
metkara
Hvala za vse izrečene dobrodošliceuser posted image

Nelly08: tudi js se sred noči zbujam zaradi mravljincev v rokah, najhuje je zjutraj. Moram potem kar nekaj časa masirat, da "pridejo roke k sebi". Je pa mislim da to nosečniška tegoba, ker pač plod pritiska na živce ob hrbtenici in, da potem več ne bi smelo biti teh problemov. Zatekam pa js ne (razen če res ful hodim in delam).

Araz: moja pupa je v 3 tednih pridobila okol 800 g, tako da ni panike za prenizko težo. Zdj v zadnjih tednih ful pridobivajo na teži. Sm se pa tudi sama v 3 tednih zredila za skoraj 3 kilograme, pa je ginekolog komentiral, da gre tretjina teže pripisat bebiciuser posted image Prej sm se redila okol 1kg, 1,5kg na mesec, zdj bi pa samo sladkarije jedla!Moj me pa še spodbuja, naj kr jemuser posted image Ja,sj ne bo pol on kil dol spravljaluser posted image Drugače pa js še kaj jem NeoVin kapsule, ki vsebijejo omega 3 maščobne kisline in mislim, da jih bom ob dojenju tut (razen, če bebici ne bodo pasale). Pa že dolgo pijem čaj iz plahtice, pa si masiram presredek in je kar zanimivo videt (oz.čutit), kako je postal bolj raztegljivuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3594
10.11.2009 20:42:13   
pika27
Pozdravljene punce,

sicer nisem decemberka (sem že maja rodila user posted image ), ampak vam sporočam, da je lani24 dopoldne odtekla voda in je že nekaj časa v porodni. Ma popadke in bo danes... Smo vsi v pričakovanju. Vam sporočim ko bo več informacij.

LP, Tanja

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
10.11.2009 21:10:04   
tulpika

pika27 hvala za obvestilo.

Lana24 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tebe in tvojo/tvojega user posted image , da bo hitro in neboleče. Pa da se čimprej crkljata user posted image

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
10.11.2009 21:11:07   
blondy_81
lana24 srečno....držim pesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
10.11.2009 21:24:14   
Afrodita1
ejuser posted image ,
z mano je pa danes hudouser posted image . da kar začnem od začetka. včeraj zvečer sva z možem gledala film Armagedon, ter se smejala na račun tega, da so nam spet razsuli "naš" New Yorkuser posted image . potem me je na koncu raznežnila še pesem user posted image . da pa to ni bilo dovolj, je poskrbel prijatelj, ki naju je poklical okrog 24ure iz N.Yorka (njihov čas cca. 18.00), in nama povedal da je žena doživela prometno. in pri tem izgubila user posted image user posted image user posted image . a najhuje zame je to, da je imela PDP 24.11.2009user posted image .
seveda sem takoj planila vuser posted image in imam že cel časuser posted image .
nočem vam težit ali koga ustrašit, le še nekomu sem se morala zaupati. no saj slovenske ceste niso nič bolj varne. pri vseh teh user posted image voznikih.
tolaži me dejstvo, da me mož in hčerka razvajata že cel dan. pa vseno mi je hudo, da nismo tamuser posted image .

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
10.11.2009 21:25:50   
Afrodita1
lana24user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Afrodita1)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
10.11.2009 22:08:47   
araz
Lana24 tudi jest ti želim, da čimlažje in čimhitreje rodiš in seveda brez zapletov. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Afrodita1)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.