Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 8:35:37
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika JAz sem Martinu dala prvič eno žličko naribanega jabolka pri 3 mesecih ..pač firbec, potem pa res pri 4 mesecih sem začela tako pri enem obroku malo manj mleka, pa 2 -3 žličke (začela sem z zelenjavo, ker sadje je presladko, pa se zna zgodit, da nočejo zelenjave), nekje pri petih sem spustila 1 obrok, pa potem pri sedmih 2, pa pri devetih 3, zdej je pa gospod pri skoraj letu in pol še vedno na komot in spije zjutraj in zvečer flašo mleka. točno zato se men zdi boljš začet z zelenjavo, da se je navadijo, pa potem sadje, da se ne razvadijo s sladkim. čist razumljivo, da jim zelenjava ne diši preveč, če pa je sadje tak fajn sladko. Js bom verjetno začela s korenčkom, ki je zelenjava, ampak rahlo sladka.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 8:40:43
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!! Mi se odpravljamo na Dolenjsko, komaj čakam da gremo malo ven od tu. Bethany lepe slike A ta obroč za kopanje je od 0 naprej, mislim, a je za dojenčke, ki še ne sedijo in nudi celo oporo za hrbtenico??'
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 11:23:23
|
|
|
|
_kathy_
|
Ojla! Zanima me nekaj stvari: Kdaj mislite da je ok dat dojenčka v jajčko, ker naš je tkooo radoveden in se že v košari joče in ga moramo nosit, da lahko on okoli gleda. Kaj pa glede nošenja otroka, kdaj ste ve svoje pupe začele pokonci nosit? No, men se zdi da ima Gal zdaj 2 dni malo driske, tako da mu bom kupila čaj, da ne bi dehidriral.
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 12:48:39
|
|
|
|
barika
|
Bethany, sam pazi, ker korenje zapira ... naš ga še pogledat ni smel . Začela sem se mi zdi, da s krompirjem , joj, tak je že daleč od tega, da sem pozabla
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 14:26:40
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika Bethany, sam pazi, ker korenje zapira ... naš ga še pogledat ni smel . Začela sem se mi zdi, da s krompirjem , joj, tak je že daleč od tega, da sem pozabla aha, good to know!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 14:32:17
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_ Ojla! Zanima me nekaj stvari: Kdaj mislite da je ok dat dojenčka v jajčko, ker naš je tkooo radoveden in se že v košari joče in ga moramo nosit, da lahko on okoli gleda. Kaj pa glede nošenja otroka, kdaj ste ve svoje pupe začele pokonci nosit? No, men se zdi da ima Gal zdaj 2 dni malo driske, tako da mu bom kupila čaj, da ne bi dehidriral. Kathy, kulk je zdaj že star? Tri mesece? Js bi še mal počakala z jajčko oziroma sedežem, da še malo zraste... Da ni prehitro v sedečem položaju, pa pol premalo razvita hrbtenica in mišice trpijo... Pokonci je pa Elina hotla bit že kar od prvega meseca. Pa smo jo pol par minut na dan nosili pokonci, potem pa večinoma v takem pol ležečem položaju na rokah, da si je še vedno lahko vse okoli ogledovala. Zdaj pa že tak skor sama pokonci stoji, ko jo imam naslonjeno na bok ali trebuh. Čaj: js sem ji danes prvič dala otroški čaj za pit, po žlički, ko se mi je zdel, da je mal žejna, pa ga je prav veselo cuzala iz žličke. Zdej bom vsak dan probala med enim in drugim dojenjem ji dat nekaj žličk čaja, da se malo žličke navadi, pa malo odžeja še s čim drugim kot mlekom.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 15:20:03
|
|
|
|
martka
|
pa ne se hecat!!!! napišem ful, vse pokomentiram, pol pa we are sorry.... naj se gre solit!! ne, cepila je nisem!!! še obvezno najraje ne bi!!! GH sem luku dala po 6mesecu, pa ni imel nobenih težav!! prej kontra! sdala sem mu krompir+moje mleko, nato riž+moje mleko, tole je nekaj o tem...http://www.babybook.si/zdrava-prehrana/uvajanje-goste-hrane/ kaj še? aja sling... meni je mnogo bolj všeč kot kenguru. a gaji ni. nikakor ga ni sprejela. kenguru ji je pa všeč! kaj naj zdaj? pustim, da se mi joče v slingu, ker je boljše? ali pustim da uživa v kenguruju? saj nikoli ni več kot 10minut not. no, do sedaj je bila samo 3x. ne vem več, kaj še... upam, da tokrat ne bo napisalo...we are...
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 15:23:40
|
|
|
|
martka
|
imam en problem!! ob sobotah me od 8h do 12.30 ni doma. si načrpam mleko, gaja ga pa noče pit iz stekleničke!!! sploh noče!! kak nasvet? naj vsak dan treniram z vodo? naj vsak dan treniram z mojim mlekom v steklenički? iz žlice ga poje, sam a naj ji tjan daje 2uri za jest, da bo 100ml dobila vase?
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 17:11:48
|
|
|
|
_kathy_
|
NO, mi2 d Galom sva danes sama doma, ker je ati službeno na poti. Celo dopoldne se mi je jokal ko jesihar. Na zizo, 2 x potegnil pa jok, pa spet isto milijonkrat. Sem že mislila da nimam mleka. Pa sem si ga po tolkih požirkih še vseeno 40 ml iztisnila, pa mu dala po flaški, a ni jedel. Hm ... sem že čisto adijo. Samo prej ob 15 h mi je za urico in pol zaspal in jst z njim, ker sem bila totalno uničena.
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 18:14:31
|
|
|
|
Lolita23
|
mi smo pa danes stari 1 mesec No mi smo doma, je bilo fajn spet malo rodni kraj videt, pa še Tjaša je bila na svojem prvem večjem izletu. Pokonci naša bi tud skoz bila pokonc, včasih ko jo napenja jo dam v pokončni položaj pa je takoj mir.Glavico že tud par minut drži pokonc, sam še vedno zelo pazimo.Kengurujčka že imamo sam bom počakala do sredine maja, ker še nisem ziher, če jo lahk not dam
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 18:58:48
|
|
|
|
Bethany
|
Martka, kaj še?? tvoji vtisi včerajšnjega plavanja... boste nadaljevali?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 20:15:15
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Kake luštne čeveljčke sem našla na netu: http://www.pediped.com/Product/CategoryInfo.aspx?cid=31 Se jih da tud naročit.... mmm, kak so fajni!! Mal za lušte! super čevlji naročiš jih lahko na www.malamasa.si www.minisvet.si www. mojskratek.si ja, sem čula, da so tudi fajne kvalitete! Tudi za potem, ko že shodi. A drži? Imaš kake izkušnje z njimi? So malenkost ceneje kot cicibanovi...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 20:16:50
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 mi smo pa danes stari 1 mesec ... Bravo, Tjaša za prvi mesec!! Zdaj bo pa vsak naslednji hitreje minil, boš vidla!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 20:33:14
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka imam en problem!! ob sobotah me od 8h do 12.30 ni doma. si načrpam mleko, gaja ga pa noče pit iz stekleničke!!! sploh noče!! kak nasvet? naj vsak dan treniram z vodo? naj vsak dan treniram z mojim mlekom v steklenički? iz žlice ga poje, sam a naj ji tjan daje 2uri za jest, da bo 100ml dobila vase? Martka, pol pa najboljš, da ti jo na dve uri tvoj pripelje, jo podojiš in nadaljuješ z delom. Druge rešitve pri tem ne vidim...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 21:04:00
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany IZVIRNO SPOROČILO: barika IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Kake luštne čeveljčke sem našla na netu: http://www.pediped.com/Product/CategoryInfo.aspx?cid=31 Se jih da tud naročit.... mmm, kak so fajni!! Mal za lušte! super čevlji naročiš jih lahko na www.malamasa.si www.minisvet.si www. mojskratek.si ja, sem čula, da so tudi fajne kvalitete! Tudi za potem, ko že shodi. A drži? Imaš kake izkušnje z njimi? So malenkost ceneje kot cicibanovi... ne nisem jih naročila, ker je Martin tak "drajs" pa čevlje hitro uniči, jaz mu kupim bären shoes iz "dajčmana", ki so celi usnjeni in ful mehki. študiram pa, da bi mu ene opanke kupila...za cicibanke pa slišat ne smem, ker so pretrde in so nekateri otroci ko roboti v njih ,,,, pa tudi navajen je da je veliko hodil bos ali pa v shooshojih.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 18.4.2009 22:10:33
|
|
|
|
_kathy_
|
Danes sem začela razmišljat, da nimam več mleka. Ker Gal je, parktat potegne pa v jok. Cel dan! Pa ko sem si tko stisnila zizo je priteklo ven! Ne vem no. Kaj ve mislite?
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 19.4.2009 8:15:08
|
|
|
|
katja_p
|
Kathy: mogoče ima take dni ... tud Lolitina ni htela neki dni nazaj jest, naša tud kjda protestira. sam bolj pogosto ga pristavljaj, drugega ne vem. Flaše ti pa noče, ne? Čevlji: Bethany, ne kaži ve teh strani, ko pol bi js kr vse naročila So pa kjut Barika: ja, kc3 mam v mislih martka: js se strinjam z Bethany, druge ideje nimam. Če prav je to ful nerodno ... dvomim, da se ti bo izšlo. Mi smo pa včeri bli v enih hribih nad Laškim, Trobni Dol, na 70-letnici. In tamala bla tkpridna, da so bli vsi čist paf Šli smo gor ob 12, in je tiste pol ure v avtu spala. Pol je zaspala v vozičku na sprehodu za 20 min, in pol še za slabe pol ure vozeku kr v tistem prostoru, ob ful glasni harmoniki in petju ter poplesavanju ljudi. In ni spustila niti pikice joka .... sam smejala se je pa vriskala. Nism mogla verjet. GH: morm še js pogledat v tisto mojo knjigo o prehrani, če piše notr kaj o tem, s čim začet. Mi je pa ena paronažna rekla, da je fajn z zelenjavo, ravn zarad tega, da je pol ne zabrača. Bomo vidli. Začel bom js najbrž kr z jabčkom.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 19.4.2009 8:44:37
|
|
|
|
_kathy_
|
Jutro! Mi smo že pokonci. Me je ponoči zbudil sms, ker mi je kolegica pisala, da je rodila sinka Nika . Med celo nosečnostjo sem ji govorila naj bo na moj datum, 19. 4. in tamali me je res poslušal (rok je pa imela 4. 4.). Katja, upam da je bil res takšen dan. No, danes je malo boljše volje. Sem ga zrihtala in že sta z atijem nekam odšla. Nista mi pa hotela povedat kam. Hm ...
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 19.4.2009 8:53:25
|
|
|
|
Bethany
|
KATHY, VSE NAJBOLJŠE ZA RD!! ja, kam sta kej šla tvoja dva? hm.... Po darilo za mamico?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 19.4.2009 8:58:07
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_ Danes sem začela razmišljat, da nimam več mleka. Ker Gal je, parktat potegne pa v jok. Cel dan! Pa ko sem si tko stisnila zizo je priteklo ven! Ne vem no. Kaj ve mislite? ja moja je imela tudi take 3 dni, pa jo je minil.jaz sem jo večkrta pristavljala, pa mučle sva se, ona se je drla, jaz pa sem bila ćist pafjena, sam mleko mi je pa kr teklo.Zdaj smo pa na normali.
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 19.4.2009 9:00:46
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!!! Nam so se pa začeli pojavljati mozoljčki, po eni strani obraza bolj konkretno kot po drugi.Kako ločiš alergijo od teh pubertetniških mozoljev???? bethany zanima me ta obroček za kopanje, od kdaj ga lahk uporabljaš(mesec)???
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 19.4.2009 9:02:21
|
|
|
|
Bethany
|
Ja, ziher je imel Gal včeraj pač tak dan, da ni hotel toliko jesti, kot si ti mislila, da more... nič sekirat, pač pride včasih tak dan. Še posebno takrat, ko si sama za vse in se mi vedno bolj zdi, da dojenček kr čuti, če si slučajno kej nervozna, četudi podzavestno. No, danes bo ziher boljše, boš vidla! Katja, super za Tjašo, da je bila tak pridna na taki glasni fešti! Js si zaenkrat ne predstavljam Eline v takih okoliščinah. Čevlji: aha, Deichmann ima ok čevlje za malčke? Pa ziher za bolj normalno ceno. Kul! Men tud Cicibanovi niso preveč simpatični, predvsem zarad cene, saj ni nič pod 40 eur, tulk dam js za svoje, pa jih nosim več let. Otrok pa jih v nekaj mesecih preraste... No, ko bomo tak daleč, da bomo rabili čeveljce za hodit, se bom "vrgla" v iskanje udobnih in ugodnih čevljev. So mi pa tile na pediped res ful luštni... bom ziher kake naročila, da jih sprobamo, hehe.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 19.4.2009 9:08:12
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!!! ... bethany zanima me ta obroček za kopanje, od kdaj ga lahk uporabljaš(mesec)??? Obroček za plavanje: na temle, ko ga imamo mi, piše, da je primeren od treh mesecev do 4ih let. Otrok že mora držati glavico pokonci, oziroma, ko že lepo kravice pase, saj je v podobnem položaju tudi v vodi v tem obročku.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?