|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2009
13.2.2009 14:15:40   
Ploha
sonček: čau! lepo dete! S kje si drgač??

predšolček: ja bila sem šivana, ne vem kolk, sm prašala dohtarja če je hudo pa je rekel da ne, pol pa ne vem,...vsak dan se bolje počutim,...

snikolina: hvala! pa ticker zamenjaj user posted image

zvezdica: ti pa imaš jedca! user posted image

a katera ve, a kis napenja??

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 176
13.2.2009 14:45:18   
Anonimen
ful razmišlam da bi si isposodla uno tehtnico pa ne vem kaj mi je narediti

absolutno ti odsvetujemuser posted image k pol bo ta tehtnica visela nad tabo kt giljotinauser posted image in boš vsa živčna in napsihirana, pa bohnedaj da se kak dan ne bo zredila tko, se ti bo zdelo da bi se mogla....to je sama psihoza, verjem...če je pa nimaš, je pač nimaš....ti sam Meto glej, če je zadovoljna ( no, krči niso merilo, pač pa tko, na splošno...), če dovolj lula in kaka, če ima lepo napeto kožo, če ne zgleda dehidrirana....tehtanje je pa dost na posvetovalnici, važen je mesečni napredek. ti samo pristavljaj in doji, pa zaupaj vase, da si sposobna prehranit svojga otroka in bo vse ok. verjemiuser posted image

pa super za hiter poroduser posted image user posted image pupa je pa itak cukruser posted image

no evo, je že alarmuser posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 177
13.2.2009 14:57:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

a katera ve, a kis napenja??

Kis v bistvu ne napenja - je pa res da kisle stvari zanjo povzročat krčke pri otrocih - zato se tudi odsvetujejo citrusi pri doječih materah - sam nism čist prepričana al c vitamin povzroča krče al kej drugega. V glavnem jaz sem itak jedla prvi mesec sam rdečp peso, korenček kuhan v solati, pa mislim, da je to to. Pol sm pa počasi začela s solato, sam se spomnim, da mi je patronažka rekla, naj jo manj kisam. Upam, da sm ti pomagala.

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 178
13.2.2009 15:08:59   
snikolina
snikolina: hvala! pa ticker zamenjaj

PLOHICA a bo v redu?? Sem se pa namučila. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil snikolina -- 13.2.2009 15:09:05 >

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 179
13.2.2009 16:12:01   
uršika***
Živijo vsem!!!

Ja, mi se počasi privajamo na red in vsak dan je lažjeuser posted image

A samo mi2 z AQ sva imele CR???
Kako se počutiš? še kaj čutiš šive po tolikem času? Kdaj si začela s kakšnimi trebušnjaki ali kaj podobnega pa s user posted image ??? Ker mene nič tam dol ne boli, čišča je pa tudi že zeloo redka.

No, pa še jaz napišem mojo porodno zgodbo nahitrco:
Ob 22 zvečer mi je odtekla voda, šibala sva v P, popadkov še ni bilo. Začeli so se čez dve uri, približno ob polnoči. Do 13 naslednjega dne so bili na polovici intenzitete, takrat so me tudi pošibali v porodno sobo. No, tam so mi pojačali popadke in sem jih imela na 2 minuti skoz do pol 8 zvečeruser posted image na koncu sem bila že kot zombi in ni manjkalo več veliko, da nisem skup padla, ker sem bila izmozgana do konca. Odprla se nisem več kot za 1 prst, otrok se pa tudi ni nič spustil in je še kar vstrajal v njegovem priljubljenem položaju. Potem sem počakala, da je ena punca pred mano rodilauser posted image , nato so se pa celo meni posvetil in me na hitrco odpeljal na CR. Po 22 urah mučenjauser posted image je bilo vsega konec v 15 minutkah. Alena sem takoj videla, so mi dali delno anastezijo, nato pa zadovoljno zaspala in spala in spala....  Seveda je bilo potem nekaj prvih dni groznih, počutila sem se kot invalid- sedaj pa je že skoraj vse okuser posted image .

No, toliko na hitrco.
grem si še jaz ticker zrihtat

Neposredna povezava do sporočila: 180
13.2.2009 17:25:38   
snikolina
A samo mi2 z AQ sva imele CR???

Ne, tudi jaz sem ga imela, urgentnega. Mojo porodno zgodbo lahko prebereš na http://www.ringaraja.net/forum/m_3495701/mpage_151/key_/tm.htm

lp

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 181
13.2.2009 18:34:43   
Ploha
ej punce na kolk časa dojite otročke?

ulla: ja sej verejtno da res, bom kar brez pa bo, sej v ponedljek spet patronažna pride pa bomo vidl, hvala za nasvet!

nya: ja si pomagala, samo zdej me nekaj zanima včer je meto zvijalo in me ful muči kaj bi jo lahko zvijalo, pa sm takoj pomislna na rdečo peso k je okisana??? Loh je pa tud k smo polepte jedl pa je dala tašča notr 3 stroke česna? je možno da je to???
A ful kompliciram ane??

snikolina: superuser posted image joj a že 25 dni, eh kje sem šele jest user posted image

uršika: sem vrez besed, ker popadki pa res bolijo, da te pustijo tolk časa čakat, obup, že mene je mal zmankvalpa sm bla hitr mem, kaj šele tebe user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 182
13.2.2009 18:37:27   
krtekxx
Ploha, tale tvoja porodna zgodba in Urhovi komentarji me pa spominjajo na moj porod...Sicer je bilo malo drugače, saj je meni ob 21:30 odtekla voda in so se takrat začeli popadki, čez eno uro v porodnišnici sem bila odprta 6 cm in sem Urhu rekla, da hočem VSE in to dvojno proti bolečinam. Pa je rekel, da verjetno ne bo časa. In potem sem ob 00:00 rekla še enkrat, da bi kaj proti bolečinam, pa so se vsi prisotni sam režali. No, ob 00:15 je bilo bolečin konec.
Jaz sem si izposodila tehtnico, težo preverjam vsak teden 1x (bolj pogosto je res brezveze), včasih, ko imam občutek, da nimam mleka, pa preverim, koliko ga spije. In zvečer ga "izsesa" res največ 30-40ml - meni pa tudi kapljica ne priteče več. In ker se mi zdi, da spanec nujno potrebujem, dobi flašoo Aptamila. Spije pa različno: včasih 20-30ml, včeraj je pa celo 90 ml. In potem spi vsaj kakih 5h skupaj. Za 10 EUR/mesec se meni res zdi kul imeti tehtnico doma. Vsaj na začetku, ko smo - vsaj tiste, ki smo prvič rodile - precej negotove.

Neposredna povezava do sporočila: 183
13.2.2009 19:14:44   
Jancci
Ploha jest se strinjam z Ullo! Mislim, da ne rabiš nobene tehtnice. Če je Meta zadovoljna, potem dosti dobi. Sebi prisluhni in svojemu otroku.

Moja Meta še ni dobila drugega kot joško, nimam pojma kok se je zredila.. no, po 7ih dneh doma, ko jo je tehtala patronažna, je imela 500 g več kot ko sva prišli iz P. Zdaj pa je ni nihče tehtal že 10 dni, pa vidim, da se ji že dela podbradek.. pa vrjemi, da ni od premal hrane. Zdej gredo zgleda (upam) moje zaloge k njej  user posted image

Kar pa se tiče hrane.. moja je danes stara 24 dni.. že ves čas jem čisto vse normalno.. od solat, fižola, kisa, repe, zelja, čokolade... ma vse no.. še mal svežega pomarančnega soka sem pila zadnjič, pa ni bilo nobenih težav. V bistvu delam mal poiskus, da vidim če jo bo kaj napenjalo zdej ko je še ne.. če me razumete!? (ne da bi hotla da jo, samo da vem kolk ima hrana veze) Do zdaj je v bistvu še ni.. mogoče malo včeraj zjutraj in danes zjutraj, pa sem jedla polento in mleko! Tko da mislim, da tudi, če bi 3 mesece jedla samo riž, na vodi kuhan, pa bi otročke isto zvijalo. Prebava se pač ureja. Nimamo kaj. Malo ljubezni in potrpljenja pa bo!! Vrjamem pa, da so boščki.. je težko gledat ko se zvija... user posted image
Pa še to.. če dojite je itak boljš, da čim bolje in čim bolj raznoliko jeste, da bo dovolj mleka in bodo potem tudi krčki hitreje pojenjali. To je moje skromno (neizkušeno) mnenje. Mam en filing tak.. ne me tepst! user posted image

< Sporočilo je popravil Jancci -- 13.2.2009 19:16:32 >

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 184
13.2.2009 19:56:50   
Anonimen

kar naprejuser posted image resno - čist odvisno...včasih tud na pol ure, včasih pa celo spi kake tri urce skpuser posted image jst ne kompliciram, pa ga pristavim, kadar pač želi, pa ni važno a za resno lakoto al samo za cartanje.

včer je meto zvijalo in me ful muči kaj bi jo lahko zvijalo, pa sm takoj pomislna na rdečo peso k je okisana???

zdej če jo zvija zaradi kolik, nimaš kej, lohk ješ sam na vodi kuhan riž, pa jo bo še zmeri zvijalo, to je zaradi nerazvitega črevesja in nima veze, kaj ti poješ. pol pa kr mine, čez noč dobesedno.sej boš vidla, če se to ponavlja vsaj dan ob enaki uri, pol so kolike. pomaga samo veliko nosit in cartat otročkauser posted image tolk da pač mine. nimaš kej. je pa prve tri mesece, ko so še ekstra občutljivi, se fajn izogibat citrusom, kisu, pa močnim začimbam. čeprov....jst sem vse to jedla pa ni blo težav, so pa ble po mleku.
sem si pa jaz pri Uli, ko jo je najbolj zvijalo, predstavljala da jo verjetno ne boli tak hudouser posted image da dojenčki pač jokajo za vsak drek, ker pač ne znajo drugega in da ni nuno da ful trpi in jo grozno boli....ker če bi si pa zamišljala kako grozno boli revco, bi se mi pa tak utrgalo zravenuser posted image

zanimive porodne zgodbeuser posted image fajn prebrat....jst tud menda še nism nč napisala kak je blouser posted image user posted image

na brzino tkole - popadki so se že v soboto začeli, sam so bli tko nametani čez cel dan, neredno, samo so bli oni tapravi, sem takoj vedla da zdej bo pa šlo zares....pa čep se mi je začel luščit, nenormalne količine krvave, ful goste sluzi, ma kot silikon skor je blouser posted image   sam to je vse šlo, tud spat sem šla normalno, ob dveh sem se pa zbudila, so bli že kr boleči pa bolj pogosti, sam se mi ni ljubilo vstat, pa sem kr ležala, mal dremala pa predihovala popadke....do petih zjutri, takrat pa ni šlo več, sem mogla vstat, k nisem več zdržala, je bolelo k user posted image ...sem jih tud štopala in so bli na 7 minut. sem šla na wc, se stuširat, glavo oprat...noge sm si pobrila pa spodi tuduser posted image v p sma šla ko so bli popadki na 4 minute, ob enih pol desetih sem bla tam, so me priklopli na ctg, OMGuser posted image tam me je pa pobralo skor od bolečin, dobesedno skp sem lezla, pa še klinčeva mašina je zatajila in ni izpisovala, tko da sem bla celo uro skor prklopljena....pol pa v kopalnco preoblečt, pa k dohterci, je rekla  uf, tole bo pa hitr, me je kr v porodno sterala, nč klistirja, je rekla da ni cajtauser posted image   čeprov za to bi pa bil...ob 11ih sem bla v porodni, so mi mehur predrli, pol je pa začelo šopatuser posted image user posted image pa nimam glih nizek prag bolečine, sam tile porodiuser posted image to pa ful slabo prenašam, sploh un del, k začne dol tiščat, ma jst sem mislila da me bo konc, sem tolk jamrala, pa zavpila tud parkratuser posted image pa da ne bom mogla rodit, da kaj mi je blo tega trebauser posted image in še cel kup neumestnih pripomb....je bil pa hec, k sma šla od doma je lubi reku da do 12ih bom pa tak rodila....in pol je bla ura deset do dvanajstih, pa pravi sori, sm te nasrau....ne bo do 12ihuser posted image pa je bil točno 12:00user posted image pa brez česarkoli proti bolečinam user posted image s, dvakrat hotla rečt nej mi za vraga dajo neki, sam nisem do sape pršla, da bi sploh izdavla lohkuser posted image no, pol je pa tak blo konc...prerezali so me, pa še bolj grdo zašili kot prvičuser posted image sej je res, da ta del glih ni na očeh širši javnosti, sam mal lepš bi pa lohk to nardiliuser posted image user posted image

u glavnem, se ne grem večuser posted image si pa ne morm predstavljat, da bi mogla te neznosne bolečine prenašat 10 ur ali večuser posted image ojej...

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 185
13.2.2009 20:31:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

nya: ja si pomagala, samo zdej me nekaj zanima včer je meto zvijalo in me ful muči kaj bi jo lahko zvijalo, pa sm takoj pomislna na rdečo peso k je okisana??? Loh je pa tud k smo polepte jedl pa je dala tašča notr 3 stroke česna? je možno da je to???
A ful kompliciram ane??

Ne, ne kompliciraš, smo bli vsi taki user posted image . Tkole je - česen zna bit sporen ja. Je pa res, da nekatere mamice jedo vse, pa ni nič narobe, nekatere pa nič, pa otročke vseen zvija. Upam, da nis med slednjimi - jaz HB nism bla.

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 186
13.2.2009 22:10:03   
acitak
helo januarčice...mogoče se me spomnite, redkokdaj sem napisala kak post...zdj vas spremljam in se odločla da napišem nekaj...

mam sina Niko-ta,rojeni 12.1, včeri je bil star 1 mesec, včeraj smo tudi imeli prvič posvetovalnico, zrastli na 54 cm (51 cm pri porodu) tehtamo 4540 g (3400 pri porodu) vse je vredu, čez mesec dni pa spet...

naj vam kr opišem porodno zgodbo: bla sem sprejeta v P že 10.1 ker sem imela CTG (bla čez rok) in je kao kazalo da je nekaj narobe z user posted image in da srček ni ok...za znoret, in kaj ugotovijo, da je bil CTG narobe priklopljen in da sem bla brezveze v P, čudno se mi je zdelo jer so mi itak pol delali CTG-je čez dan in je blo vse ok...
začelo se je že ponoči iz 11.1 na 12.1, popadki na 20 min, naprej sem mislila da me ''šraufa''  ampak čez neki časa ugotovila da to ni kar mislim...čep se mi je odluščil zjutri...počakala sem na vizito in mislila da bom lahko šla domov, ampak sem mogla počakat na UZ da vidijo če je plodovnice dovolj...do 16 sem js čakala na UZ in tam je G ugotovila da plodovnice ni dovolj in sem mogla ostat, ob 9 zjutri pa je bila vizita...ob 14 so se začeli na 10 min in pol do 16.30 stopnjevali na 3 minute...ob 17 sem šla na pregled in bla odprta 3 cm, so rekli da sem za v porodno...mene ni nč bolelo, šele v porodni se je začelo, vedno hujš je blo...sem prosla za protibolečinsko in mi jo je babica dala...ob 20 sem bla čist odprta in pripravljena, ampak user posted image  ni hotu vn, ob 20.30 so mi dali še umetne popadke zraven, ker kao moji so bili dovolj pogosti sam so bli prekratki...to je šele bolelo ko user posted image ...sem mislila da bom postelji stranice zlomla tk sem jih stiskala...mi ni pasala ne masaža, ne božanje, ne nč...moj je bil tih zraven mene pa sam smilila sem se mu...ob 21 smo zaćeli potiskat, takrat je šele prišu na vrsto da mi je pomagal dihat in potiskat...in potiskali smo skoraj vse do 23 ko je vidla babica da ne bo šlo in je poklicala G...bla sem tk izčrpana da nisem dovolj potisnala da bi ga lahko prijeli in povlekli vn...prerezali so me in se odločli za vakum, čeprav nisem bla za to, ampak je reku G da bo trajalo samo 1 sekundo...in je res trajalo...v sekundi je bil zunaj...tak da je bil rojen 23.01...v glavnem skusla sem ''naravni'' porod...naslednjič bo ziher ultiva al pa EA...

imam pa zelo pridnega sina, sam jemo pa spimo, ko pa bedi se pa na veliko pogovarjamo in smejimo

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 187
13.2.2009 22:15:08   
Anonimen
oooo acitak živjouser posted image lepo da si se javla....sm včasih k velenjčankam pokukalauser posted image sm tu bliz, pa se mi je zdel da mam pravicouser posted image

lunico pozdravi, pa reč ji nej se javi kejuser posted image da vidmo kako sta z aninouser posted image

(odgovor članu acitak)
  Neposredna povezava do sporočila: 188
13.2.2009 22:26:42   
acitak
ulla80 itak da maš pravico če si tu blizu...

pa sj se mi čudno zdi da se vam še ni javla, ker je bla prej skos na user posted image forumu...
bom jo pozdravla...itak hodima skupaj na sprehod, sma sosede

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 189
13.2.2009 22:28:30   
Anonimen
ja prej se je dost javljala....zdej je ni pa nč okoluser posted image upam da so ok in se majo finouser posted image

(odgovor članu acitak)
  Neposredna povezava do sporočila: 190
14.2.2009 10:22:41   
tincy23
Vidim, da ste vse pisale porodno zgodbo pa naj jo še jst na kratko, ker je itak pr meni šlo to ful hitro.
Začelo se je ob 00.14, s popadkom, za katerega še nisem bila sigurna da je. Ko pa sem čez pol ure šla na wc sem opazila rahel krvav izcedek. Takrat me je moj dragi peljal v bolnišnico, kjer sem bila sprejeta okoli 01.30 ure. Na oddelku so bili popdaki na 5 min vse do 08.30 ure, takrat sem šla v porodno, kjer sem dobila klistir. Pa da ne govorim, kok me je križ prebolel. No ob 09.45 sm šla na porodno mizo, kjer mi je nato odtekla voda, in ob 10.21 pa se je že rodila Zala, ki je bila velika 51cm in je tehtala 3750g. Mislim, da je šlo hitro, res sem se malce raztrgala in še nekaj so me rezali ampak za prvi porod je bilo super.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 191
14.2.2009 10:51:39   
mimi30
Pozdravljene v lep sončen dan!

Moja fanta sta odšla k frizerju, mama domov, midve sva pa sami doma in ravno visi na zizi user posted image .

Nejc je v petek ostal doma, ker je celo noč zelo kašljal, upam da se pozdravi in da se mala ne naleze česa. Vročine nima zato je danes vseeno šel k frizerju (striže ga na suho) in naročen je že en teden pa še lase ma že na oči,...

Jaz sem bila včeraj totalno v k***, me zgleda pritisk al pa kakšna slabokrvnost daje. Se mi non-stop vrti in noro sem utrujena.

Imela sem tud priliko biti z obema sama doma in kar gre. Težave nastopijo, ko je mala na zizi, veliki bi šel pa lulat user posted image . Tole včasih kar komično izpade. Včeraj se je Nejc kar naenkrat odločil, da bo lulanje sam opravil. Šel na wc, nič povedal, vzel stopničko, dal dol žabice in gatice, stopil na stopničko, začel lulat, stopnička se je prestavla in je z roko padel v wc user posted image . Bogi revež, komaj sem se zadržala, da se nisem smejala, on pa meni ful poklapano, vidiš, da ne znam sam. Pol se mi je pa ful zasmilil.

Tko da mislim, da tudi, če bi 3 mesece jedla samo riž, na vodi kuhan, pa bi otročke isto zvijalo. Prebava se pač ureja. Nimamo kaj. Malo ljubezni in potrpljenja pa bo!! Vrjamem pa, da so boščki.. je težko gledat ko se zvija... user posted image

ja, tako nenak tud jaz mislim in gledam na to. V P. recimo za mamice nimajo nobene posebne prehrane, pravijo, da jih od hrane ne zvija ampak od urejanja prebave. Sam vseen se mi zdi malo neprimerno, da ti postrežejo s kislim zeljem user posted image , to pa tud večino mamic napenja. Me kar zanima kak je po tem obroku zgledalo v tistih sobah, ko jih je bilo po 5 not user posted image user posted image .

približno tako kot je ulla napisala. Včasih v dop. času spi tud do 4 ure, proti večeru sva se včeraj dojile na 1,5 ure, zjutraj od treh dalje pa na eno uro. Včasih so moje zize čist uničene, npr. včeraj zvečer (ob 23h) sem ji mogla dat dodatek po flaški, ker mi je spet kri tekla, to pa spet ni dobro, da pije. Je ruknila po flaški s pol urno pavzo kr 2x50ml. Sem mislila, da bo spala eno mal daljšo rundo pa ni bilo nič s tega, ob 2:30 je hotla zizo.

Pridobivanje teže: pediatrinja v P. je rekla, da je 30g na dan v prvem mesecu nekje idealno. Pol naslednje mesece, pa tud ni krize, če je kaj majn.

Vaga: jaz jo imam doma, ker jo je mama privlekla in moram rečt, da se je kar izogibam. Parkrat sem preverila kolk sploh dobi po dojenju na eni strani zdaj jo pa bolj malo gor dajem.

Zdajle sem pa porabla menda skor pol ure, da sem tole napisala. Špela je zaspala, se odstavila, spet pristavila, ... Vglavnem z eno roko sem manevrirala user posted image .

Uživajte na sončku z vašimi sončki tiste, ki se že veselo sprehajate in ljubezni polno valentinovo.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 192
14.2.2009 10:53:58   
ronja
No, tam so mi pojačali popadke in sem jih imela na 2 minuti skoz do pol 8 zvečer

uršika, če te kaj potolaži, jaz sem mela pri Ronji popadke na 2 minuti cel dan - pa so bili moji, boleli so pa glih tak...Pa pri Lejli ni bilo dosti drugače, samo da je šlo vseeno malo hitreje. Ampak še zmeraj par ur tako pogostih. Ti pa ne zavidam CR, ajde, da ti ga delajo, ker vejo, ad ne gre drugače, pa so ti potem vsaj popadki pripravljeni, ampak to, da maš in eno in drugo pa res ni fino!

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 193
14.2.2009 11:10:03   
Ploha
aha tako je to glede dojenja, jamen so rekl naj na 3 ure dojim, u bistvu ko jo zbudim je pol budna in traja recimo 2 uri al pa še mal več, ker sesa, zaspi, jo mel premečkam, spet sesa, spi, pol se že sama zbudi, pol pa spet sesa, pa kupčke podirava vmes, pa previjava in pol mi je grozno 3 ure po začetku dojenja kao spet pristavt, ponoči jo pa pustim da spi,...ma sj se še učim, jest ne vem kako je najbolj prav

jancci: ja moja meta je tudi dobr zalita, pa podbradek ima tudi, pol je že v redu nafutrana user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 194
14.2.2009 11:17:31   
mimi30
ponoči jo pa pustim da spi,...

jaz jo skoz pustim, da spi kolk hoče in je kolk hoče. Sam moja se sama zbuja bolj pogosto kot na 3h user posted image . Ga je pa Nejc tudi tako žingal in sem ga podnevi mogla večkrt zbudit, sploh ker ni dovolj pridobival na teži, samo ponoči sem ga pa pustila spat,

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 195
14.2.2009 11:54:22   
petra88

moj tudi dobi približno na 3h odvisno, kdaj se zbudi malo prej, kdaj malo kasneje, če je pa buden je pa že po eni uri lačen. samo takrat ga včasih malo zamotiva da počaka vsaj še pol urce potwm pa gas na zizo. ponoči je pa priden, je pa danes spal od polnoči pa do šestih.user posted image sam men useen primanjkuje spancauser posted image user posted image user posted image
ful je zanimivo brat porodne zgodbe, jaz je tudi še nisem napisala, vam jo bom enkrat v kratkem.

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 196
14.2.2009 11:56:02   
petra88
Pridobivanje teže: pediatrinja v P. je rekla, da je 30g na dan v prvem mesecu nekje idealno. Pol naslednje mesece, pa tud ni krize, če je kaj majn.

meni je patronažna rekla da od začetka je tudi 10 še sprejemljivo. eh en goovori tako, drug drugače. važno da gre teža gor.

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 197
14.2.2009 12:30:21   
Jancci
Eno vprašanje glede previjanja..

jest (oz. ponavadi oči user posted image  ) Meto previjem tam okol 23ih preden gremo spat, pol pa, ko se čez 3 ure zbudi samo popapca in spi dalje. Naslednje previjanje je pol u bistvu čez 6 ur.. zjutraj ko poje okol 7ih (spet oči.. preden gre v službo user posted image  )

A jih ve ponoči previjate??

Ploha jest je ne bi budila v kolikor normalno napreduje. Se bo sama zbudila ko bo lačna. Moja mati pravi.. bolje spanc kot žganc! No ja... 

< Sporočilo je popravil Jancci -- 14.2.2009 12:32:13 >

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 198
14.2.2009 13:12:28   
khurde
dober dan!

glede dojenja... jaz jo dojim kadar ona hoče, pol je pa čist odvisno. ponoči ponavadi okoli treh, štirih zjutraj in potem ob ene šestih, sedmih, ko se zbudi, podnevi pa včasih na tri ure, včasih skoraj na štiri, včeraj zvečer na 10 minut, da sploh nisva iz postelje vstale, ker se ni splačalo, ker med premori je pa ene dve uri skupaj samo bradavico po ustih premetavala, jaz pa knjige zraven brala... danes zjutraj sva se pa dojile na ene 20 minut in to kar nekajkrat... pač, ko da znak, skočim, haha. user posted image  budim je pa ne, v bistvu je ne budim za nič, bo že sama povedala, ko bo kaj hotela, pa še lepo se redi itd., pa se mi zdi, da ni potrebe.

glede hrane... jem vse kot prej.

glede previjanja... jaz je ponoči ne previjam, edino če mi sama ne pokaže, da ji nekaj ni ok (to je bilo do sedaj samo enkrat, trkamuser posted image ). ker ko je vse ok, zaspi med dojenjem, ko ni, pa brca pa boksa pa se preteguje in takrat vem, da je treba plenico menjat. jo pa previjem tudi okoli 22-23, če jo prej, me zjutraj prej ven iz postelje vrže, če jo kasneje, me kasneje zbudi...

jannci, sem začela brati knjigo povezovalno starševstvo, pa mi je všeč. jo berem, ko mala drema na joški in ne morem nič početi, razen da počivam zraven (zdaj imam teorijo, da ona ve, da moram počivati, pa zato tok z veseljem visi na meni in sesa, brez da bi pila ... dela dobro za obe). user posted image user posted image user posted image

ne vem, mogoče sem še kaj spustila... grem zdaj nazaj k mojemu sesalcu pa knjigi.

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 199
14.2.2009 15:32:42   
Ploha
jancci: glede previjanja, jaz jo od zdaj naprej nebi oz. ne bom previjala ponoči, ker danes ponoči ko se je zbudila sva se najdle, pol sm pa rekla da jo bom previla in sploh ni bila nič pokakana, pa je minilo od prejšenag previjanja 6-7 ur, tako da ponoči jo kar pusti, razen če bojo kakšne vonjave,...
Moje mnenje, bo pa kakšna bolj izkušena več povedala!

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?