sonček33
|
Ojla! končno se tudi jaz malo javim. Plohca - hvala - edina, ki je komentirala mojega sončka Moja porodna zgodba ni lepa. Jo napišem enkrat v prihodnje. Stvar je v tem, da sem zaradi okavre oči na predlog porodničarja vzela EA, druga možnost je bila CR, kar mi je še huje - no tako se mi je zdelo. Kljub temu, da sem hotla rodit naravno, sem pač pristala na EA, navsezdanje vid tudi nekja pomeni. Žal je šlo vse narobe. Anastezist je najprej zgrešil moj kanal in tako sem imela hude posledice - močen galvobol, nevzdržne bolečine v zatilju in vratu. Skartka 10 dni nisem bila za nikamor. poleg tega se je naš Lovro rodil s pomočjo vakuuma in je popil ogromno plodovnice tr prvca dva dni zgolj bruhal. Sama sem dobila en cel kup šivov in včeraj po 13. dneh od poroda, sem prvič pestvala svojega sinka, tako kot se ga pestva. prej sem ediono lahko ležala z njim v postelji. Skratka grozno. Domov smo prišli 3. 2. Vse je delal očka - jaz sem zgolj dojila in ga včeraj prvič previla. Patronažna je bila že 3x pri nas. mali ni glih ne vem kakšen jedec ...on bi na joški bolj ali manj samo spal. Torej, na teži nismo ne vem kaj prioobili. No, na kncu je v šestih dneh pridobil 110g, kar ni tako slabo, kot je kazalo. Predvčerajšnjim so se začeli krčki...smo hitro urigirali in dobimo kaplice iz koroških lakarn (Gabi . hvala), zdaj pa uporabljamo kapljice sab simplex in pomagajo, vsaj tako kaže zadnje dva dni. V četrtek smo se prvič kopali, no kopal ga je mož, jaz sem ležala v postelji Kar se tiče hrane - jaz se kar merkam, pa vidim, da ve pa večinom akar vse jeste. morda bi tudi jaz poskusila kkašno stvar več. Naš mali spi pri nama, v košku je prespal le eno noč. Bo pa počasi treba ga navadit na košek, ker jaz potem manj spim, če je on ob meni, ker se bojim, da ga ne poležim. Čez dan spimo kakor je...enkrat več, drugič manj. danes celo dopoldne ni zatisnil očesa. No pol se ga pa kar v vozek dala in mu je pasalo, tako da je potegnil ene tri urce skup. Ponoči ga midva zbujava in hraniva, ker pač na teži premalo priidobiva. Bomo pa poslušali čimšprej tole dat skoz, pa naj potem spi...Jaz bi tudi Niia - za seznam - Lovro je meril 54 cm in je imel 3820g