Ploha
|
Bom na hitro napisala porodno zgodbo! V petek zjutraj naročena na amnio, boga sem prosila da ne bi delal dr. Gregorač in glej ga zlomka ravno on je delal. Z mano je bila mami,.zmenjeni sva bili da greva po amnio domov na golaž ker ga imam ful rada. No grem notr spet sm nekaj po uni mizi ritala pa me je napiszdu da morm sodelovat, da porod je nekaj hujšega kot ta pregled in bla bla bla,..pa pravi da bom notr ustala, jst sm se že križala,..pridem ven sm se itak zjokala ker si res nisem želela notr ostat. Ob 9 dobim 1 svečko, pa potem še 2 in 3, gregorač je presodil da je vse še nezrelo tako da mi bo pozno popldne dr. Urh dal še 4 svečko,... Pri prvi svečki ni bilo nič, pri drugi komaj kaj, potretju je že mal zvijialo, po 4 pa je kr ornk črvinčl samo ne tako zelo da bi blo hudo. Ob 8.00 so me dal na oddelek ležat, urh mi je dal še neko pomirjevalo kao da bom spala ker noč je dolga, jutri pa naporen dan zame Nekje ob 23.00 so se začel boleči popadki, prosila sestro da bi šla rodit, me pelje dol in pravi urh dokler boste nasmejana in se boste lahko pogovarjala ne boste rodila Ok me pelje nazaj gor in reče ko bojo redni popadki na 3 minute poklič,...in res jest predihavam, se bojujem z res neznosno bolečino, ko mi okol pol 1 odteče voda, soseda na sosednji postelji pokliče sestro, me spet pelje dol in vmes ji hitim razlagat da jst to ne bom zmogla če lahko dobim ultivo al karkol,.. Pridm dol in me dajo v neko sobo na ctg, babica me pregleda, jest predihavam in vstopi urh me nekaj praša in kaj je blo tud govorit nisem mogla (on že ve) in spet njega prosim za ultivo pa prav: predn bomo mi to naštimal inštrumente boste vi rodila V roke dobim telefon kličem mateja, bila sem ravno sredi popadka, pa se ni takoj javil, sem telefon zagnala nekam na mizo in dihala dalje. Grem v porodno, naštimajo vse kar je pač treba, 3 popadke prediham, 4 popadek sem Meto iztisnla vn,...seveda očija ni bilo zraven, tudi če bi se prej javil mu ne bi uspelo, res je bilo ekspresno,.. V materinski knjižici piše, da je porod trajal 3 ure 20 minut,... Po porodu sm ga še 1x poklicala in prašal če pride? in on ves navdušen da ja, da že leti, pa mu povem da ne na porod ampak Meto pogledat pa pravi ja a je že zunaj ok tole je bilo res na široko se slišmo kasnej grem Meto futrat
|