ronja
|
Glede AD3 kapljic se strinjam z Ulo, škodijo ne, pomagajo pa lahko precej. Nujno ti ni pa v bistvu nič, niti dojit, niti previt, pa vseeno to delamo, ker je to dobro za naše . D3 kapljice imajo samo D vitamin, AD3 pa še A zraven. Boljše je, če je oboje, ker je A vitamin zelo fajn za razvijajoče se učke (včasih je bilo zeloooooo veliko slepote na račun pomanjkanja tega vitamina, danes je pa prav zaradi kapljic in boljše hrane praktično ni več- zaradi pomanjkanja, seveda, slepota je še, samo zaradi drugih vzrokov). Dejstvo je, da smo v naravi živeli precej bolj južno, naši izvori so v Afriki in da je tam sonce precej bolj konkretno kot zdajle tu. Zato smo tudi beli, da pride več UV žarkov pod kožo, ker črni tu ne bi preživeli ob prehrani, kakršna je tu naravno na voljo, ker ne bi dobili dovolj tega vit., med drugim. Meni je zdaj majka peljat obe ven, ker ju res hitro napravim. Včeraj smo šle na pošto nest get-well čestitko, ki sem jo naredila za svakinjo in nečaka, ki sta bolana . Kosilo: včeraj sem naredila ajdove štruklje s skutnim nadevom (mala obožuje vse, kar je ajdovo, sploh žgance in štruklje). Danes bo pa narastek iz brstičnega ohrovta, špinače, verjetno testenin, preliva, slanine, sira,... Pač malo bom pogledala, kaj vse je za porabit. krtexx, ja, majo podprto glavico, če mu daš not jo, vendar pa jo malo močnejši dojenček lahko sname ven, če je buden, pa vseeno je pokončen. Mislim, da s trakom ne moreš nepokončno zvezat. Tule sem se jaz učila različnih vezav in tudi na splošno o slingih je tu precej: http://www.mamatoto.org/Default.aspx?tabid=180 vrtnica in snikolina in ostale, ki imate probleme s krči: probajta še s povijanjem (swaddling) in z vsem skupaj: ga poviješ, mora bit baje precej na trdno (praktičnih izkušenj nimam, ker nikoli ni bilo treba), zazibaš, pa šškaš (torej mu govoriš šššš), lahko probata še z "white noise" - torej hrupom od sesalca, fena,... eni se na to umirijo in seveda z dudo ali prstom, če rabijo kaj sesat. Boljše to, kot pa da se dere non stop in matra... POtem je še ena druga fora, ki je palila pri mojem bratu, ki je imel težave s hemeroidi kot dojenček in ga je mami s hrbtom naslonila nase, na prsi, pa mu dvignila nogice, da so ga tiščale v trebušček in potem ga je tapkala po ritki, njemu je to pomagalo, da je prdnil. Upam, da bo kaj pomagalo, če bosta probali. Jaz jem vse, ampak mala nima krčev. Sem pa s sadjem začela že takoj, samo eno po eno, pa ker ni bil problem, lahko jem vse. Saj sadje sploh ni tak problem, kot pravijo, večinoma ni to vzrok krčev (po prepričanju moderne medicine). zvezdica, čestitam za čeveljčke, pepelka naša . No, jaz sem za valentinovo dobila kuharsko knjigo do Ramsyja in sem bila super srečna . Hehe, vsakemu svoje, jaz bi se tudi v teh čevljih ubila, po moje . AQ, za tako male je najboljše da imaš tisto, ki se da v vtičnico, da komarji ne grejo v sobo, da ne daš direkt na kožo, vsaj meni so tako svetovali, ker smo šli z Ronjo 6 tednov staro na morje, kjer mrgoli komarjev... marjetica, mozoljčke ima skoraj vsak dojenček, nekaj časa, ni pa to stalno in ni to alergija, tisto drugače zgleda. če so taki mali mozoljčki, so pa navadno od naših hormonov. Poglej nazaj, se jih je dosti pritoževalo, da so njihovi dojenčki ko pubertetniki . Ronja in Lejla sta obe imeli okoli 1 meseca par dni malo mozoljčkov, pa ni bilo nikoli kaj hudega. Lejla je bila celo v najhujši fazi ravno na sistematskem, pa so tudi rekli, da je to normalno, kao da se koža čisti - ne vem sicer, kaj se ma za čistit, saj ni tak umazana , ampak tak pač rečejo .
|