ronja
|
a vam vaši sončki kdaj zaspijo na zizi? če ja, a se vam tudi smejijo v spanju? Ja in ja. Pa smeje se tudi, če ne zaspi na zizi, pa tudi ko je budna. Da se vam takoj pohvalim: sem končno končala v petek tistega vražjega zimskega pajaca za Ronjo!!! Tak da zdaj jo lahko zelo na hitro napravim za ven, pa ne bo je prepihalo in zmočilo, ne glede na vreme. To nujno rabim, ker sicer bomo not cele dneve, glede na to, kakšno je v Lj. Lejla sicer postaja vedno bolj zahtevna in podobna svoji veliki sestrici (beri: se dere, če ni v rokah, tako da res težko karkoli naredim zraven, brez slinga, pa sploh ne vem, kako bi... Zdaj mi spi v slingu, stisnjena k meni, hvalabogu imam roke proste - dostikrat namreč to ni dovolj, da jo samo nosim okoli... Ronja pa je malico in packa s hrano na veliko, pa ji kar pustim, ker nujno rabim teh par min. mira ) Doji se ponoči nekje na 2 uri, včasih 3, zgodilo se je pa 1x celo, da je 4 ure spala!!! No, ampak to je mala malica proti Ronji, ki se je na vsake pol ure, uro... Sem pa kar vesela, da je ratala mal bolj gavnar, da ne bojo vsi gazili po njej, ko bo večja . Aja, pa tole lulanje nama ful gre! Razen čez vikend, ko smo bili pri dediju (očetu) na morju, jo mam podnevi skoz brez pleničke, pa prav lepo laufa ! jupiiiiii!!!!!!!!!!!! sončnica, dobrodošla. Sling kot vrečo - torej pouch ali pa ringsling lahko uporabljaš od rojstva dalje, saj je not otročiček zvit kot zarodek - torej je to najbolj normalna pozicija, kar jih je. Wrap sling (torej trak) pa je bolj primeren od takrat, ko otrok mičkeno že drži glavico, ker tam je pa pokonci in lahko malo bolj obremeni hrbtenico. Ampak če ga imaš malo časa not, potem ni problem, tudi če ga daš kdaj prej, samo glavico pazi, da mu tudi not daš ali pa da jo držiš. Jaz uporabljam v gl. pouch sling trenutno, sem pa že probala tudi wrap in ji je oboje všeč, sicer je bilo pa Ronji tudi, ona se je fuuuuul rada not nosila... niia, jaz sem zadnjič naredila pasulj, ker si ga je lubi tok zaželel, pa sem ga seveda tudi jaz jedla - ok, nisem pretiravala, ampak vseeno: Lejla ni imela čisto nobenih problemov! Edino mal je prdela, hehe, ampak to ma pa skoraj pravico po pasulju . Je pa ni nič motilo, nič ni jokala, nič se ni zvijala, nič posebnega skratka. Je pa to baje malo odvisno tudi od tega, kako ti prenašaš te zadeve - mene zelo redko napenja in očitno so tamale dobile prebavo po meni . Bom rekla lubiju, naj me slika s tamalo v slingu, ok? Oblečem lahko že vse hlače, zgornji deli so pa mal problem, nimaš kaj. No, sej lubi se ne pritožuje . sonček, perem vse skupaj, saj itak uporabljam oreške in ne praška in ne mehčalca. Mažem je ne, če ni res mraz, potem pa s tisto kremico, ki smo jo dobili v paketu v porodnišnici. krtexx spi z nama v postelji, tak da je pokrita z odejo. potem bo pa verjetno v spalki, ki sem jo naredila itak že Ronji, ima tudi rokave, tak da je dovolj topla. Predvsem zato, da se ne bo zbrcala, če bo taka kot Ronja, ki je vse dol vrgla. jancci, jaz ji kapljice dam na žličko, prvih parkrat sem dala še malo svojega mleka zraven. Če pa nimam nobene sterilne, ji pa kar v usta kapnem, je nič ne moti .
|