mimi30
|
jutro, krofi včeraj uspeli, Nejc je sodeloval in uporabil modelčke od plastelina (nimamo onih za kekse), naredil je fantka, kamelo in kačo. Za kamelo je samo on vedel, da je to to . Špela je bila cel dan lepo na zizah. Skoz je iskala in jokala, če ni bila priklopljena. Se nama je zgodilo celo to, da je jedla in kar naenkrat bruhnila, sem jo odstavila in očistila in pol spet jok in je hotela nazaj na joško. Moje dete očitno ni čist sigurno kolk rabi . Danes je pa pri nas tud sonček, sam da se ne skrije dokler bova midve uspele prit ven. Včeraj je bil pa pravi snežni metež, kar naenkrat je bilo ful snega na cestah, trajalo je vse skupi kako uro in pol pa je bilo pa vsega konc. Ula, hvala za zloženko in nasvete. Moj dragi te že tud pozna po Ula pravi,... in pa Ploho, ko sva skupi na koncu čakale . Mogoč bom jaz pri tretjem tud tak razturala . Edino kar mi ni jasno je podiranje kupčka. Meni je bilo namreč odsvetovano, da se da otroku rokice čez ramo, ker mu pri tako visokem položaju pritiska na trebušček kar pa pri polnem trebuščku vsekakor ni glih fajn. Mi ji podiramo tako, da ji damo njene nogice med svoje, z roko držimo pod njenimi rokami, nagnemo malo naprej in z drugo roko gladimo po hrbtu (potiskamo gor). Verjetno sem čist prezakomplicirano napisala . Kako pogosto kopate svoje otročke? Vsak dan, vsak drugi dan,..? Špela dudice noče, ponudi ji jo pa navadno ati, ki nima joške , pol si jo pa kot za dojenje k seb stisne in dudiko v usta da. Imamo pa Aventovo in Nukovo pa nobena ne pali. Mogoč Aventova za odtenek mal bol. Ploha, bogica mala. Kako je kaj z ritko? Vaš atko tud šele zdaj voziček pedina ? Pa tolk časa so mel, ko so malecke zamujale. Ula za kifeljce. Kako so bili dobri , kaj jih ni več ? Jaz bom krofe kar v skrinjo dala pol pa enega po enega za zajtrk ven in v pečico, njamsi. Ja prave finte ima tale vaša malčica. Pri nas imamo pa škrate na zobkih, nos ga boli (moramo ga obrisat), zvečer je treba pa vodico pit, lulat, kakat, po trebuhu božat, po obrazu božat, nogice, rokice, trebuh ga bolijo (po lubčku in božanju vse mine ) vse da ven iz postelje pride oz. da smo še mal pri njem. Jancci, kriza je tole s sorodniki. Takle so nas prejšnji teden znervirali. Pol sem se pa s tamalo na zizi in tavelikim zraven v otroško sobo umaknila in je bil končno mir. Škoda, da nisem tega že prej naredila. Sam kaj češ, zdaj za napej vem. Aja, še to. Kaj v slingu imate tako, da je glava na tisti strani, kjer gre sling na ramo? Kuhala bom pa rižoto z piščančjim mesom, grahom in korenjem.