Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 12:47:01
|
|
|
|
Anonimen
|
dajete otrokom te kapljice ad3? Kr meni so rekli, da ni nujno jih dajat, kdo je pa to reku? no, u bistvu jih res ni nujno, sej te noben ne more prisilt...sam jst vem da si neb nikol oprostila, da mi recimo na nekem sistematskem pregledu ugotovijo da je otrok rahitičen, jst pa nisem dajala kapljic...vsak po svoje, sam jst bi težko s tem živela. v adaptiranem mleku pa ni niti približno zadostna količina.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 13:19:25
|
|
|
|
barba
|
Ojla! Midva s Tinetom sva bla tud skor 2 ure zunaj. Je fantiš sladko spal, zdej pa nadaljuje s spanjem v svoji postelji. Danes sva prvi dan sama. Mož je šel po treh tednih v službo, Meta pa končno v vrtec. Je bila doma vsega naveličana in je komaj čakala. Pa še maškara bo jutri. Jaz bom začela kaplice dajati po prvi posvetovalnici, to bo pri dobrih 6ih tednih. Jem tudi že skor vse, edino svežega sadja še nisem probala. Tine nima nobenih krčev , tud po kisli solati ne. Brez solate bi jaz res bolj težko zdržala. Hujšala bom jst tud pol, mam viška ene 10 kg. Zdej tok gledam, da ne jem po 8.uri zvečer in da ne jem velik sladkarije. Piškotom z marmelado se res ne morem upret. Grem mal počit, pol pa kuhat kosilo ...
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 13:22:01
|
|
|
|
Ploha
|
barba: midve pa danes nisva nič bile zunaj, zdaj pa ne vem če ni premraz že, da bi jo mal na zrak pelala??? Drgač mam pa tud jest še ene 10 kg viška, sam mi je pa 13 kg šlo kot šus
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 13:38:39
|
|
|
|
krtekxx
|
Živjo Barba, lepo da si se mal oglasila. A je tvoje zdravje sedaj ok? Ronja, jaz imam trak in je ena pozicija tudi taka, da je v poziciji zarodka in ima glavo podprto. Bi nalepila slikce, samo 1) moram ugotoviti kako se to dela, 2) najti čas da jih snamem iz kartice. Naša se čez dan diji na 2uri ali manj, ponoči pa že 3 dni spi 8 ur skupaj.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:02:50
|
|
|
|
VRTNICA84
|
Zdravo! Imam eno vprašanje, kako se spopadate z krči? Prosim če mi napišete kakšen odgovor. Poskusili smo z kaplicami iz koroških lekarn, gala kapljicami in brinovim mazilom vendar nič ne pomaga.
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:08:47
|
|
|
|
snikolina
|
ponoči pa že 3 dni spi 8 ur skupaj. BLAGOR!!!! SUPER! Ko bi še naš-vsaj eno noč By the way-zobek me več ne boli, sem pa zbolela in imam vročino. Pijem čajčke in ne upam nobene tablete vzet. Ko ma hudič mlade.... Tudi meni je ena kolegica rekla, da svojemu sinu ni dajala AD3 kapljic in da jih tudi meni ni treba. Češ naj ga mam veliko na soncu. Sem malo skeptična in bom zaenkrat naredila to: ta teden bo brez kapljic, da vidim kakšno bo stanje. Potem pa kličem P. Ker naš Anže je po teh kapljicah zelo buden, spi skupaj samo po dve uri, 5-9ur skupaj je buden, vmes pa se zverinsko dere in napenja ga tako, da je ves rdeč v obraz. Mi je ful hudo za njega.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:10:18
|
|
|
|
snikolina
|
IZVIRNO SPOROČILO: VRTNICA84 Zdravo! Imam eno vprašanje, kako se spopadate z krči? Prosim če mi napišete kakšen odgovor. Poskusili smo z kaplicami iz koroških lekarn, gala kapljicami in brinovim mazilom vendar nič ne pomaga. Mi ga ogromno nosimo po rokah, ga zelo crkljamo, mu pojemo, plešemo z njim in še marsikaj.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:13:58
|
|
|
|
VRTNICA84
|
Tudi mi našo dojenčico ogromno prenosimo in crkljamo. Vendar kljub vsemu ne pomaga vedno.
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:14:45
|
|
|
|
sonček33
|
Vrtnica - mi uporabljamo kapljice sab simplex in pomagajo krtexx - 8 ur? ja super duper pri nas je ponoči bolj problem, ker se Lovro tako predrami, ko jeva, da potem gleda kot čuk in ne zaspi nazaj kakšno urco ali celo več. Se pa dojiva cca tam okoli 2-3h pa potem zjutraj ob 6h-7h.
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:17:20
|
|
|
|
snikolina
|
Vrtnica - mi uporabljamo kapljice sab simplex in pomagajo Tudi jaz jih imam. Pa jih daješ pred vsakim dojenjem, kot priporočajo? Mi jih dajemo 1x na dan. Verjetno zato ni efekta. Pa ni nič narobe, če jih daješ vzporedno z AD3 kapljicami?
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:22:55
|
|
|
|
Zvezdica
|
vvezdica med dojenjem bohndaj ločevalne dieteuser posted image če že kaj, pol bolš kakšnega montignaca ( al kok se že pišeuser posted image ), pa na kalorični vnos pazit, drgač pa jest vse in met redne obroke...ta ločevalna je pa čist preveč drastična, že tko ni fajn za organizem, če pa dojiš pa sploh, k boš otroka zastrupljala. Ja... prav imaš. Bo treba prehranjevalne navade spremenit... Sej jast sem mislila na tega montignaca, ker on tud ločuje ampak na zdrav način. Mal se tolažim, da bo treba na to mislit, ko bo pa cajt, se bom pa upirala . Aja, mene pa zanima kaj vse jeste, ker našega malega napenja prav vse
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:25:38
|
|
|
|
snikolina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica Aja, tole sem pa dobila od svojga...sem se morala pohvalit ker so res tako hudi... Za motivacijo, da bom spet nekoč fit in da bodo moje noge spet normalnih dimenzij (še vedno imam zvečer zatečene,sicer malo ma vseeno) OMG kako sem ljubosumna!!!! Bravo !!! ČESTITKE!!!!
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:27:08
|
|
|
|
sonček33
|
nica - našega je zvijalo vedno zvečer tam od 5-7h. zato dajem kapljice v času obroka okoli 3h in potem še naslednji obrok, sepravi tam okoli 6h
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:46:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi meni je ena kolegica rekla, da svojemu sinu ni dajala AD3 kapljic in da jih tudi meni ni treba. Češ naj ga mam veliko na soncu. jst ne morm pomagat, ampak takele izjave me pa tolk raz.pizdijo ok, vsak sam zase ve, kolk je prpravljen reskirat, pa brezveze te kapljice niso in jih ne predpisujejo zato, k kej bolj pametnega nimajo za počet. vsaka se nej pozanima kako in kaj, kake so lohk posledice, pol se pa odloči. sam pol drugim takele nasvete dajat je pa . a pol k je tvoj otrok rahitičn, pa kolegici hvala rečeš joj.... pa to o soncu...sej je res da se d vit. na soncu tvori, sam ne zadost, kot protirahitična zaščita. otroci v afriki so skoz na soncu, pa na mal bl konkretnemu, kot je tule, sploh zdejle, pa so najblj rahitični. čudno, a ne, če je sonce zadost... sej ok, če otroka zvija, prekineš, pa jih pol naprej daješ...prekineš za 14 dni, en tedn je premalo in če otroka neha zvijat, pol so kapljice, če ga pa še zmeri, pol pač niso. in doskrat to pač soupada - kolike se najbl začnejo glih okol prvega meseca, takrat pa navadno začnemo s kapljicami. in pol so pač te krive.... sam ne pa takih nasvetov poslušat, k vam medvedjo uslugo delajo...
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 14:52:50
|
|
|
|
snikolina
|
HAha ULLa ne se razburjat. Sem ji povedala, da jaz ne mislim reskerat tako kot je ona in da niti pod razno ne bom prenehala, ker mi je moj otrok vse na svetu in da zdej glih neki sonca ni, a ne? Njen odg ti rajš ne bom povedala, ker boš znorela Pa še vprašala sem jo, če je sploh prebrala za kaj so te kapljice in ona mi je zatrdila, da tega moj sinko ne potrebuje. Sem se začela smejat in raje prešaltala na drugo temo, ker z njo sem se že večkrat spičla tudi v nosečnosti. Takrat mi je tudi pametovala kaj ja in kaj ne, pa da tega in onega ne potrebujem, ker tudi ona ni. Kaj češ, nekaterim se pač da utrujat.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 15:01:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Njen odg ti rajš ne bom povedala, ker boš znorela eh nam, nč bat...mal pretiravam mogoč ( kot vedno ), sam dejansko sm čist mirna sam dejansko pa ne razumem takih ljudi k ona ni edina in tak način razmišljanja je zlo razširjen
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 15:05:03
|
|
|
|
Anonimen
|
se spomnem ene znanke ( ne morm rečt kolegice, k to ni, je pa od kolega punca ), k sem ji rekla lani, da nej da svojga sinka mal pokazat dohterju...da men rahitičn zgleda k je mel ful taka štrleča rebra in čudno ukrivljene nogice...star je bil pa takrat nekje eno leto pa pol....in je čist ven padla, da če sem dohter in bla bla bla no, pol k so ugotovili da pa je res, je bla pa ne mene jezna una logika zgleda - kar ne veš ne boli in če jst neb rekla mogoč nebi ugotovili in bi bili srečni
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 15:05:28
|
|
|
|
snikolina
|
sam dejansko pa ne razumem takih ljudi k ona ni edina in tak način razmišljanja je zlo razširjen To je res. Ampak HB nismo vsi dovzetni za to kar nam drugi rečejo. Ma ni šans, da bom verjela nekomu, ki ni iz stroke in kot si rekla: da P ne predpisujejo tega samo tako iz dolgočasja.
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 15:16:38
|
|
|
|
mimi30
|
hojla, mamice. Moja punca zdaj počiva po dopoldanskem nošenju in prehranjevanju . Od ustaljenega urnika imamo to, da je večinoma celo dopoldan v akciji in da zvečer bolj pozno zaspi, tako kot mami v nosečnosti , ko je zvečer pozno na rr visela in okoli 3h na wc hodla , samo da ona od tretje nekje je in ne samo lula . Počutim se približno tako kot snikolina, boli me grlo, sem brez glasa (dragi uživa ), pijem čajčke,... Snikolina super, da je zobobol prenehal. Si uporabla kakšno domačo metodo zdravljenja? Ceplenje: mi smo Špelo že v P. naročili za celjenje proti tuberkolozi in ga imamo konec naslednjega meseca, proti rota virusom pa je najverjetneje ne bomo cepili. Zvezdica za tvojega možeka in za šolenčke, sploh pa za tebe, da obvladaš hojo v njih. Jaz sem bolj za športno obutev, sicer mi pa drugega tud ne preostane, ker imam bolj široko nogo. kilce: sam še 8kg pa bo. Bolj kot kil se tega trebuha bojim , verjetno bom mogla še kaj telovadit ne bodo sprehodi dovolj.
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 15:30:06
|
|
|
|
snikolina
|
Si uporabla kakšno domačo metodo zdravljenja? Ja, po predlogu L009 česen. Ostale ideje si moram pa zapisat Bo verjetno še kdaj prav prišlo. Ampak zobozdravniku pa vseeno moram it
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 15:52:19
|
|
|
|
African queen
|
Ojla punce! zvezdica hudi sandali!!!imaš pa pridnega možeka kako je Liam?Upam,da je že zdrav! cepljenja proti rota virusu ga ne bom cepila,ker se bomo v Afriki ukvarjali bolj z drugimi boleznimi..proti tuberkulozi pa je že bil cepljen v porodnišnici. kilogramčki ojoj jih imam še +10...ampak se ne sekiram preveč,ker v Afriki gre to takoj vse dol,brez matranja..torej,vabim vas na shujševalno kuro k meni!!! Danes sva bila še zadnjič pred odhodom pri pediatrinji,Noah lepo napreduje,zdej ima 5350 gr in 57 cm..Povedala sem ji,da sem za nekaj časa prekinila s kapljicami D3 in je rekla,da ni problema...naj pač počakam,da gre to obdobje krčev mimo in se aklimatizira v novem okolju in potem začneva znova.. Pa zrihtala mi je napotnico za urologa,ker ga bom dala obrezat..zaradi higienskih razlogov in ker je podvržen uroinfektom. A veste,če obstaja kakšna krema proti komarjem,ki je narejena prav za tako majhne dojenčke? Danes sem začela pakirat in sem prav nesrečna,ker ne bom mogla vsega nest s sabo..pa ostala mi je ena velika škatla italijanskih plenic Pampers (180 komadov 4-9kg)in mi jih je res škoda....
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 16:03:20
|
|
|
|
Anonimen
|
A veste,če obstaja kakšna krema proti komarjem,ki je narejena prav za tako majhne dojenčke? Docteur nature - Geranio crema (majo v lekarnah)
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 16:58:06
|
|
|
|
African queen
|
ulla,hvala..ampak sem prebrala,da se lahko uporablja od 6.meseca naprej..pršilo pa od enega leta.. A obstaja mogoče še kakšna stvar?
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 17:11:03
|
|
|
|
Anonimen
|
men piše za dojenčke...pa ula je bla mejhna, k mi je to v lekarni dala, 1 mesec al dva mogoč mogoč so pa spremenili kej...
|
|
|
|
RE: Januarski sončki 2009 23.2.2009 17:21:44
|
|
|
|
African queen
|
ulla hmm ne vem,tisto piše na eni spletni strani.. A katera pozna naravno kozmetiko Avalon?A je v redu? http://www.alpoja.si/ Sem najdla tudi neko kremo proti komarjem,ki jo lahko uporabljajo dojenčki od 8.tedna naprej...ampak ne morem naročit,ker sem mal pozna,v četrtek letiva..
|
|
|
Porodna izkušnjaPorodne zgodbeKakšna je bila vaša porodna izkušnja?Pozitivna. (
63%)
Negativna. (
12%)
Oboje. (
26%)
Število vseh glasov: 3676Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!