Anonimen
|
Ulla80 še enkrat hvala za zloženko... no upam da ne bo kaj narobe...ma to naj bi pri vsakem podoju se zvijal in zavračal dojko ali pač občasno?... ja, ko je enkrat tko daleč, se verjetno vsakič ko ga hočeš pristavit, zvija in protestira, ker ga boli. hranjenje po flaši ni tako problematično, ker tam ga ne priviješ tako k sebi in otročka ne boli. zato marsikatera misli, da ji je zmanjkalo mleka, ker otrok na prsih protestira in se dere, po flaši pa normalno spije. v resnici gre pa za to težavo. pa sej, glih za neko življenje ogrožujočo zadevo ne gre tukaj, marsikdo reče ja čudno da smo mi gor zrastl, pa ni noben izvajal handlinga itd ( tako zelo priročen izgovor ). sej je res. sam takrat ko smo mi gor rastli, ni blo en kup pripomočkov, ki slabo vplivajo na razvoj, pa tud noben nas ni cele dneve po rokah vlačil, tako kot mi zdej naše otročke . dali so nas ležat na trdo in mirna bosna. pa je blo najmanj škode narjene ( vsaj motorično, pustmo ostalo ). zdej je pač drgač. pa če lohk s pravilnim handlingom otroku prihraniš kako težavo v razvoju, kasneje kako buško in padce itd., jaz mislim da se splača. sej k se navadiš, ti pride v kri in delaš avtomatsko. jst recimo vedno dvigujem in polagam iz boka. sploh mi na kraj pameti ne pade, da bi ga kar dvignila, ko leži na hrbtu. in me pri srcu štihne, ko vidim koga, da ga tako dvigne in se čisto usloči hrbtenica, pa čeprav je glavica podprta. je pa res da niso vsi enako dovzetni oz. ne pušča vsem enakih posledic. pač odvisno. enemu, ki je vse vredu z njim, k ni blo nobenih težav pri porodu, nobenih možganskih krvavitev, dihalnih stisk,. ni blo zlatenice, ima fajn gene itd., no takemu se ne bo tolk poznalo. in bo vse ok z njegovim razvojem, tud če se ne držiš tega. samo tega ne moreš vedet stoprocentno, lahko je imel kako lažjo krvavitev, pa se ne ve, ker ne delajo UZ glavice, en kup je stvari, k jih ne mormo vedet, zato se pač vsak otrok obravnava kot rizičen, ker škodi ne, koristi pa sigurno. rahitičnosti me je kar zvilo. tega je ful, pa si sploh ne predstavljamo. ker mogoč es ne v taki hudi obliki, da se že na kilometer vidi, da je otrok rahitičen, pa vseeno je. recimo nogice na O, pa mislijo da je po nevemkerem stricu k je bil fuzbaler jih otrok podedoval...u bistvu je pa rahitis...štrleča rebra ( kurje prsi), male deklice z osteoporozo, osteoporoza kasneje v življenju, to vse se da preprečit s temi kapljicami ( ki so čist brezveze ) Kakšno je vaše mnenje o ležalnikih? Ali lahko slabo vplivajo na otrokovo držo? večina je navdušena, jst pa sem proti pri uli smo ga kupli in to sam zato, k je mela tok grozne krče in je bla skoz po rokah, pa sem mislila da jo samo malo odložim, mogoč ji bo pa všeč...je pa bla motorično res čist na nuli, hud ekstanzijski vzorec, čisto zategnjena v ramenskem delu itd. in tistih par minut v ležalniku je vse ksp samo poslabševalo. pa sem ga dala stran in spet striktno izvajala handling in je šlo hitro na boljše. samo kot sem že rekla, Ula je itak padla v to rizično skupino, zaradi zlatenice, nizke teže, pa še zarad teh krčov smo jo ogromno imeli po rokah in še sami naredili ful škode ( ko ne veš in ti noben ne pove, otroku pa paše pokonc se nosit, ti pa si srečen ker se ne dere...). ko smo pršli pri treh mesecih v razvojno, je bla katastrofa. pa se je vse porihtalo pol. a svojim user posted image ponudite dudiko ali ste proti, kako je vaše mnenje jst nisem ravno pristaš, samo proti pa tud nisem glih kaj pa vem...če otroka ful matra, pa sploh če se ne doji, more nekje ta sesalni refleks zadovoljit...pa boljš na dudi kt na prstu recimo.k če se doji, je lohk ogromno na prsih, na flaši pa ne more bit nonstop....jst pri uli sem jo kupla, pa sem ji parkrat celo ponudla, če bi jo hotla, zarad krčev in ker je bla nonstop na joški...pa je ni hotla...zdej pa niti probam ne, k ni neke potrebe... kaj k vam še hodi patronažna sestra??? k meni je še pršla se poznava ( moja sosošolka iz OŠ), pa sma se zmenle da mi ga pride zvagat, k bo glih 1 mesec, pa tud njo je zanimalo kolk bo pridobil, ker še Ulo zraven dojim no, pa jo je kap skoraj dons no, jst nisem krofov pekla, ker sem nekaj ga usrala s testom ni blo tko kt mora, pa premrzlo sem mela v kuhnji ( k se je skoz luftalo k mi je ula not pa ven hodla kar naprej), tko da jih sploh nisem naredila, ker neb ratali...in sem lepo testo razvaljal in nardila kifljče z marmelado in jih dala v pečico pečt vam povem - božanski moj je bil čist paf, pa da se vsak krof skrije res so bli noro dobri... ula je dons takoj zaspala, se je vlegla in čez pet minut že spala...k ponavad to zgleda tko - spet kakam...dreka mam(seveda ni res)...noga buba, rita buba, uka ( učka)buba, ne ajam, gagoooo( ji morm dat račko), ne gago oko ( ji morm roko čez hrbet držat), ne oko(jo morm dat dol)....... za crknt, kaj vse ne poštudira...aja najnovejša je muko mako mam ( da ma mucomaco v nosu )
|