|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2009
24.2.2009 14:17:59   
spetko
dober dan..
evo mali sonček nina....
danes sem imela prvi pregled pri ginekologu in zaščita s kondomi...dokler je dojenje...
pa sem ugotovila da mi je ostalo še 7kg od poroda...no še to bomo morali dati dol..
a je kej narobe kadar dojiš da se ukvarjaš z aerobiko??
kolko pa kej stane ta sling?...do kolko mesecev ga lahko uporabljaš?..jaz ga sicer nimam..ampak vidim da je kr aktiven...je koristna stvar?
bogi zraven mene je zaspal in ga še v snu tolko dajejo krčki da kr neprestano prdi..nevem več kaj naredit...bolj kot tako ki se pazim pri hrani in dajam kapljice proti krčem...danes bom poskusila dati kapljice D3..pa držte pesti da ne bo preveč hudo...
še en problem...moj fantek kadar ga dajejo krči je zelo rad v položaju ko je na rami (za podiranje kupčka)..in seveda glavo kr pokonci drži..pa vem da ta drža ni dobra za njegovo hrbtenico...a v tem položaju se najboolj umiri in kakšenkrat mi tudi zaspi..je kej narobe če ga tako nosim?...seveda ne cel dan...

kako ste vse pridne...krofe ste pekle..meni pa danes ne znese...sama sem ostala in moram še kosilo naredit..pa pospravit...in mali pa me zahteva non stop ki je bogi s temi krči...kaj če so otroku začeli že pri 10-ih dnevih starosti..je možno da končajo prej krčki?

danes pa nimamo lepega vremena..tko da bomo kr domauser posted image ...

želim vam lep dan in čim lepši pustni torek

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 526
24.2.2009 14:22:59   
African queen
petra izpolneš obrazec in odneseš na občino v tretje nadstropje,sem pozabila v katero sobo.Sej ti pove dol na informacijah.Poglej tukaj:

http://www.nova-gorica.si/?vie=ctl&gr1=regPos&id=2005092310024214                

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 527
24.2.2009 14:27:00   
spetko
African Queen zelo lepe sinove imaš...res...prav sem ostala..sem pogledala album in se nisem mogla nagledat..še posebej malega Noahauser posted image
lp

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 528
24.2.2009 14:46:00   
mimi30
AQ, hvala za odgovor. Pol bom šla pa kar na občino, obrazec verjetno tam dobim user posted image in bom probala to zrhihtat.

S temi papirji sem se čist zaštrikala. Kaj še moram uredit user posted image , zdravstveno, očetovstvo, rojstni list, očetovski dopust,..Poslat moram spremembo št. članov za vrtec in otroški dodatek.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 529
24.2.2009 14:48:17   
petra88
AQ hvala ti. Sem gledala sedaj za našo občino in je treba napisati otrokov transakcijski račun. user posted image bo treba it vprašat, če lahko kar najinega napiševa, ker zaenkrat še ne nameravava odpirat novega.
sem pa tako jeznauser posted image ko sva šla prej na sprehod se je sonček skril, skoraj dež naju je ujel, sedaj ko sva prišla not, se dobro usedla pa že sije sonček, grrr.

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 530
24.2.2009 15:01:18   
spetko
petra88 slučajno sem pogledala tvoj profil (sem mislila da imaš slikice v albumuuser posted image ) pa sem videla da si rojena na isti datum kot jaz..user posted image

na naši občini (koper) potrebuješ za enkratno denarno pomoč davčno št. kjer je tudi stalno prebivališče otroka,rojstni list in kopija TRR ter kopija osebnega dokumenta od starša...

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 531
24.2.2009 15:25:15   
Anonimen
zelo rad v položaju ko je na rami (za podiranje kupčka)..in seveda glavo kr pokonci drži..pa vem da ta drža ni dobra za njegovo hrbtenico...a v tem položaju se najboolj umiri in kakšenkrat mi tudi zaspi..je kej narobe če ga tako nosim?...seveda ne cel dan...

čimmanj, ta položaj je u bistvu res sam za kupček podret, onih par minut, več pa ne. ker tud če je otrok zadost močan, da dviguje glavico, ni zadost močan da jo nosi in pride do zategnjenosti mišic v ramenskem delu, kar vodi v ekstenzijski vzorec, otroka ves čas špona nazaj, to mu povzroča probleme pri motoričnem razvoju, pa pr dojenju, ker ko otroka pristaviš, ga siliš v kontra položaj, kot pa so ( napačno) zakrčene njegove mišice, kar ga boli in protestira, joka, se odriva od dojke in zvija. u glavnem en kup sranja je, če otroka prezgodaj silimo v pokončni položaj, ne glede na to da mu paše. aja, pa še hrbtenica se poseda v pokončnem položaju, ker mišice še niso tolk močne in razvite, da bi jo pravilno podpirale.

(odgovor članu spetko)
  Neposredna povezava do sporočila: 532
24.2.2009 15:35:55   
spetko
ulla80 najlepša hvala za odgovor..sedaj sem sigurna da se bom potrudla mu poiskati drug položaj ki mu bo ustrezal pri krčih...saj si ne želim da bi prišlo do tega..
ker so sem pomislila da se odriva od dojke in zvija..sem se spomnila da je to počel, ampak ponavadi kadar je bila dojka dokaj izpraznjena...ko ga pristavim na drugo dojko ki je polna pa tega ni delal..je to možno?..al meniš da bi lahko že bilo to kar si navedla???user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 533
24.2.2009 15:45:05   
Anonimen
možno, te stvari se kr hitro pokažejo, jst sem pri uli opoazla ful poslabšanje zato, k sem jo parkrat v ležalnik odložla, tolk da swem lohk na wc šla, res sam par minutkuser posted image sam ok, ona je bla že itak podvržena zarad hude zlatenice in nizke porodne teže....se pa da s pravilnim pestovanjem to zelo hitro popravit, tak da ni panike....

TULE je ena zloženka, je kr lepo opisan pravilni handling, pa če poguglaš, se tud marsikaj najdeuser posted image

(odgovor članu spetko)
  Neposredna povezava do sporočila: 534
24.2.2009 16:30:48   
sonček33
Ojla
danes je pa nekaj v zraku, tudi naš Lovro noče kaj veliko spati, pa tudi če je v naročju kar vsake toliko malo pojokca. Upam, da se kaj ne kuha.
Spali smo bolj tako tako. Od 21-24h pol pa vsaki dve urici na joško, pa vmes seveda ne kaj veliko spat ampak gledanje  in jokacnje pa pestvovanje.

Bomo videli, kaj bo zvečer. danes se bomo spet kopali.

Spetko - tudi naš je rad v tem položaju in je izredno močan in dviguje glavico, pa ga jaz ne pustim kaj preveč. No včasih vendarle, ker je zelo rad tako. Bo treba bit res poazljiv, da ne bo kaj narobe.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 535
24.2.2009 16:41:59   
spetko
Ulla80 še enkrat hvala za zloženko...
no upam da ne bo kaj narobe...ma to naj bi pri vsakem podoju se zvijal in zavračal dojko ali pač občasno?...
hvala za nasvete...bom prebrala zloženko...pa da popravim kar delam napačno ..da ne bo kaj narobe..ker si nebi oprostila da bi jaz bla kaj kriva za njegove motorične zmogljivosti...

Sonček33 res je ja da moramo res bit pazljivi...pa sploh ne moreš verjet kako že hočejo držati glavico in vse...ampak sem zdaj sigurna da ga nebom več držala v takem položaju..razen pač ko bomo podirali kupčka...
samo v tistem trenutku ko ga dajejo krči in ki ne veš več kaj naredit da bi mu malo oljašal..in pol ga daš v vse položaje..ampak vidiš..eni so pa napačni..user posted image     bomo tudi to popravli..

kaj pa ta sling...to bi blo tudi priporočljivo ane..za pravilno držo?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 536
24.2.2009 17:30:41   
Soncnica
Živjo punce!

Ulla80 ful hvala, ker si opozorila na AD3 kapljice. Jaz sem se pogovarjala s svakinjo, ki je rodila novembra in ker je bila tako prepričljiva, da teh kapljic ni potrebno dajat, sem ji verjela. user posted image Priznam totalno neumno... In ko sem prebrala tvoj odgovor o rahitičnosti me je kar zvilo. Takoj jutri začnemo z D3 kapljicami (za te imamo recept). Zdaj imam slabo vest, ker smo imeli recept en teden doma, pa noben ni šel po kapljice.

Jancci kakšna luškana maškarcauser posted image user posted image user posted image

Sicer smo tudi mi imeli burno noč (bujenje na vsaki dve uri, pa od pol petih do pol šestih itak ni spala) in imamo buren dan (šele zdaj je prvič zaspala), zato res upam, da bo ponoči spala kot top, ker smo tudi vsi ostali precej zmatrani...

Ponoči se načeloma previjemo okoli 22h, potem ob 2h in ob 6h, če se vmes pokaka, jo seveda še enkrat previjemo.

Tudi naša punči bi bla stalno pokonci in na rami, ampak se temu striktno izogibamo in jo držimo leže v naročju. Kakšno je vaše mnenje o ležalnikih? Ali lahko slabo vplivajo na otrokovo držo?

lp

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 537
24.2.2009 18:45:36   
usica
pozdravljene;

a svojim user posted image ponudite dudiko ali ste proti, kako je vaše mnenje, mi mamo dudiko no ene par njh, takrat ko je previta pa sita pa pocrklana in ko se zbudi z jokom oz. v spanju joka jo ji damo pa še kdaj, ko ni lačna tudi sam ne vem če je to ok zato me zanima vaše mnenje!

no lepo se mejte pa hvala že vnaprej za mnenja.
,

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 538
24.2.2009 18:51:13   
krtekxx
Jaz bi ji zveseljem dala dudo, sam kaj, ko jo zaenkrat ne mara. Zelo rada pa sesa svojo roko.

(odgovor članu usica)
Neposredna povezava do sporočila: 539
24.2.2009 18:52:50   
Ploha
usica: jst ji dam v preimeru kot je bil danes, ko sva bile pri zdravniku, ko je začela jokat, mal je bla že lačna, pa sm ji dala, pa zdej ko jim moram ritko luftat med previjanjem (ima vneto) ji dam dudo ko začne spet vreščat (ne jokat) drgače ji jo ne dajem.

ulla: hvala za zloženko, mi bo zelo prav prišla,...

aja no da povem, da sva ble danes pri zdravniku, ker ima vneto ritko, sva doble 2 kremci, pa med previjanjem ko jo umijem ji morm 20 minut  user posted image ritko na zraku met, da se osuši,...
Drugače je pa še vedno zeloo pridna (že trkam), včeraj je celoo noč spala (res da pri meni, sam sej nima veze user posted image ) tudi čez dan veliko oz. skoraj vedno spi, danes še posebej ker je zmatrana od najinega 1 izleta,...konec tedna pa upam, da se bomo že kopali, še vedno se popek ni zacelil,...

Zdej vaga že 3900g user posted image

Aja pa konec tedna upam, da nama bo atko voziček spedenu, da bova šle en džiro po vasi user posted image

(odgovor članu usica)
Neposredna povezava do sporočila: 540
24.2.2009 19:06:32   
spetko
usica jaz mojemu dam dudko..še posebej zdej ko ima krče..ki bogi se joče..pa na dojki ga ne morem imet cel dan...tko da..v tem primeru dam...če pa je tiho in miren pa ne dam..

kakšno dudko pa uporabljate...iz lateksa al silikonske???

meni pa ležalnik še nekako ne diši...oz. vsaj še zdej ne...malo kasneje ko se malo okrepi pa se mi zdijo v redu..vsaj to je moje mnenje...

kaj k vam še hodi patronažna sestra???

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 541
24.2.2009 19:53:17   
Soncnica
Hoj!

Mi dude ne uporabljamo, ker se mi zdi, da je ne rabi. Je pa pripravljena na dosegu roke user posted image (za vsak primer).

Ploha super, da sta celo noč spali (upam, da bova midve danes tudi user posted image ) Ali je z ritko že kaj bolje?

Spletko se čisto strinjam glede ležalnika, pa še za kasneje nisem čisto ziher, če je to dobra varianta...

lahko noč!

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 542
24.2.2009 20:19:21   
Anonimen
Ulla80 še enkrat hvala za zloženko...
no upam da ne bo kaj narobe...ma to naj bi pri vsakem podoju se zvijal in zavračal dojko ali pač občasno?...

ja, ko je enkrat tko daleč, se verjetno vsakič ko ga hočeš pristavit, zvija in protestira, ker ga boli. hranjenje po flaši ni tako problematično, ker tam ga ne priviješ tako k sebi in otročka ne boli. zato marsikatera misli, da ji je zmanjkalo mleka, ker otrok na prsih protestira in se dere, po flaši pa normalno spije. v resnici gre pa za to težavo.
pa sej, glih za neko življenje ogrožujočo zadevo ne gre tukaj, marsikdo reče ja čudno da smo mi gor zrastl, pa ni noben izvajal handlinga itd ( tako zelo priročen izgovoruser posted image ). sej je res. sam takrat ko smo mi gor rastli, ni blo en kup pripomočkov, ki slabo vplivajo na razvoj, pa tud noben nas ni cele dneve po rokah vlačil, tako kot mi zdej naše otročkeuser posted image . dali so nas ležat na trdo in mirna bosna. pa je blo najmanj škode narjene ( vsaj motorično, pustmo ostalouser posted image ). zdej je pač drgač. pa če lohk s pravilnim handlingom otroku prihraniš kako težavo v razvoju, kasneje kako buško in padce itd., jaz mislim da se splača. sej k se navadiš, ti pride v kri in delaš avtomatsko. jst recimo vedno dvigujem in polagam iz boka. sploh mi na kraj pameti ne pade, da bi ga kar dvignila, ko leži na hrbtu. in me pri srcu štihne, ko vidim koga, da ga tako dvigne in se čisto usloči hrbtenica, pa čeprav je glavica podprta.
je pa res da niso vsi enako dovzetni oz. ne pušča vsem enakih posledic. pač odvisno. enemu, ki je vse vredu z njim, k ni blo nobenih težav pri porodu, nobenih možganskih krvavitev, dihalnih stisk,. ni blo zlatenice, ima fajn gene itd., no takemu se ne bo tolk poznalo. in bo vse ok z njegovim razvojem, tud če se ne držiš tega. samo tega ne moreš vedet stoprocentno, lahko je imel kako lažjo krvavitev, pa se ne ve, ker ne delajo UZ glavice, en kup je stvari, k jih ne mormo vedet, zato se pač vsak otrok obravnava kot rizičen, ker škodi ne, koristi pa sigurno.

rahitičnosti me je kar zvilo.

tega je ful, pa si sploh ne predstavljamo. ker mogoč es ne v taki hudi obliki, da se že na kilometer vidi, da je otrok rahitičen, pa vseeno je. recimo nogice na O, pa mislijo da je po nevemkerem stricu k je bil fuzbaler jih otrok podedoval...u bistvu je pa rahitis...štrleča rebra ( kurje prsi), male deklice z osteoporozo, osteoporoza kasneje v življenju, to vse se da preprečit s temi kapljicami ( ki so čist brezvezeuser posted image )

Kakšno je vaše mnenje o ležalnikih? Ali lahko slabo vplivajo na otrokovo držo?

večina je navdušena, jst pa sem protiuser posted image pri uli smo ga kupli in to sam zato, k je mela tok grozne krče in je bla skoz po rokah, pa sem mislila da jo samo malo odložim, mogoč ji bo pa všeč...je pa bla motorično res čist na nuli, hud ekstanzijski vzorec, čisto zategnjena v ramenskem delu itd. in tistih par minut v ležalniku je vse ksp samo poslabševalo. pa sem ga dala stran in spet striktno izvajala handling in je šlo hitro na boljše. samo kot sem že rekla, Ula je itak padla v to rizično skupino, zaradi zlatenice, nizke teže, pa še zarad teh krčov smo jo ogromno imeli po rokah in še sami naredili ful škode ( ko ne veš in ti noben ne pove, otroku pa paše pokonc se nosit, ti pa si srečen ker se ne dere...). ko smo pršli pri treh mesecih v razvojno, je bla katastrofa. pa se je vse porihtalo pol.

a svojim user posted image ponudite dudiko ali ste proti, kako je vaše mnenje

jst nisem ravno pristaš, samo proti pa tud nisem glihuser posted image kaj pa vem...če otroka ful matra, pa sploh če se ne doji, more nekje ta sesalni refleks zadovoljit...pa boljš na dudi kt na prstu recimo.k če se doji, je lohk ogromno na prsih, na flaši pa ne more bit nonstop....jst pri uli sem jo kupla, pa sem ji parkrat celo ponudla, če bi jo hotla, zarad krčev in ker je bla nonstop na joški...pa je ni hotla...zdej pa niti probam ne, k ni neke potrebe...

kaj k vam še hodi patronažna sestra???

k meni je še pršlauser posted image se poznava ( moja sosošolka iz OŠ), pa sma se zmenle da mi ga pride zvagat, k bo glih 1 mesec, pa tud njo je zanimalo kolk bo pridobil, ker še Ulo zraven dojimuser posted image no, pa jo je kap skoraj donsuser posted image

no, jst nisem krofov pekla, ker sem nekaj ga usrala s testomuser posted image ni blo tko kt mora, pa premrzlo sem mela v kuhnji ( k se je skoz luftalo k mi je ula not pa ven hodla kar naprej), tko da jih sploh nisem naredila, ker neb ratali...in sem lepo testo razvaljal in nardila kifljče z marmelado in jih dala v pečico pečtuser posted image vam povem - božanskiuser posted image user posted image
moj je bil čist paf, pa da se vsak krof skrijeuser posted image res so bli noro dobri...

ula je dons takoj zaspala, se je vlegla in čez pet minut že spala...k ponavad to zgleda tko - spet kakam...dreka mam(seveda ni res)...noga buba, rita buba, uka ( učka)buba, ne ajam, gagoooo( ji morm dat račko), ne gagouser posted image oko ( ji morm roko čez hrbet držat), ne oko(jo morm dat dol).......user posted image user posted image user posted image user posted image za crknt, kaj vse ne poštudira...aja najnovejša je muko mako mam ( da ma mucomaco v nosuuser posted image ) user posted image

(odgovor članu spetko)
  Neposredna povezava do sporočila: 543
24.2.2009 21:06:28   
Jancci
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx

Jaz bi ji zveseljem dala dudo, sam kaj, ko jo zaenkrat ne mara. Zelo rada pa sesa svojo roko.

Meta tudi ni marala dude.. je take frise delala kot da se bo zadavla, je pa veselo cuzala joško in potem posledično veliko polivala in mene so že začele bolet bradavice. Pol sem pa na dudo kapnila une ta sladke kapljice (proti krčem) in je lepo sprejela dudo in zdej nimamo težav. Te kapljice pa tudi niso škodljive! Glodanje rokice jo pa čimprej odvadi, ker pol začnejo glodat prstke, kar je pa zelo škodljivo za ravoj zob! Poskusi!

Ula hvala za zloženko o položajih!! Jest sem jo pa skos s hrbta dvigovala ko sem jo previjala, pa ko sem jo komu podala tudi!!  user posted image user posted image user posted image  Je pa tvoja "tavelika tamala" faca! Kaj vse si ne zmisle revca, da pride do tebe!!  Carica! user posted image

Ena zadeva:
.. včeraj je Meta spala do 7ih, potem previjanje hrana, crklanje spala do 12ih, 3 ure v vozičku gledala dogajanje v mestu, potem ob 15ih hrana in spala do 19ih... pridna, nič jokala!
.. danes vse enako.. do 15ih, potem smo šli pa na obisk k taščici.. itak jo potem tam vsi mečkajo, po rokah nosijo, se pogovarjajo z njo ko ona zeha, jo kao uspavajo in ne vem kaj vse ga serjejo.. da ne govorim o položajih kamor jo dajejo.. premetavajo jo sem ter tja, ona skos bolj živčna, joka.. jo še bolj premetavjo, še bolj joka... MENE PA SRCE BOLI  user posted image user posted image  .. pa kaj nej?? Jim non stop razlagam, da tako malo dete rabi mamico, ne pa da zadovoljuje njihove potrebe po crklanju!? Ma sem tok jezna.. psa nej si kupjo! Sicer smo se po hitrem postopku pobrali, ampak ura je bila 19:30 ko sem jo končno pomirila in zdej spi. Je pa to 5 ur spanja minusa če gledam dan prej in to zato, ker jo "morjo" tudi drugi mal videt. Haloooo??!!!

Kako vi hendlate razne tete, mame, strice, tašče?????? Jest bi jih najraj demilirala, sam k vem, da to nea gre... user posted image user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil Jancci -- 24.2.2009 21:09:03 >

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 544
24.2.2009 21:41:17   
marjetica7
Hvala vam za odgovor glede mozoljčkov. Zdej opažam de jih ima zmer manj.

Duda: Pr nas je nujna. Ma tok močan sesalni refleks, de bi rokce pojedla. Na začetku sem mislna, de je ves čas lačna, po smo pa z dudo rešil problem. No ampak jo ji dam samo če se joka al pa če roko cuza. Na primer k se napravlava za ven, al pa k jo dam spat (sam k zaspi jo spusti in jo ji vzamem)...

Ulla80 hvala za zloženko o položajih tud z moje strani. Sem jo pogledala in ugotovila, de jo mam doma in sem jo med nosečnostjo celo preštudirala, ampak vse pozabila. Sem ugotovila, da jo še k prsim narobe pristavim. A mislte, de je zlo narobe, če mi leži na hrbtu pa ma samo glavco prislonjeno k prsim. K na zloženki je otrok na boku. No sej se bova poskusle zdej pravilno navadit.

Jancci zdej odvismo kolk pogosto se ti o dogaja. Men provzaprov vsake tolk časa prov paše, de je okrog velik ljudi k bi jo radi nosil. Sploh zato ker mala popoldan ne spi in ravno takrat ponavadi gremo kam oziroma drugi pridejo k nam. Tako urnik ostane nespremenjen. Zdej če bi nam pa to urnik čist uničlo in bi blo to prov pogosto bi mi pa šlo na živce. Pa tud tko sva najrajš doma, je najbl udobno, vse maš pri roki, ni je treba tlačt v sto cunj pa v lupinco in pol čez 5 min spet vse ponovit...

Komi čakam poletje. 

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 545
24.2.2009 21:51:29   
Anonimen
Kako vi hendlate razne tete, mame, strice, tašče?????? Jest bi jih najraj demilirala, sam k vem, da to nea gre...

mah jst ne šljivim nobengauser posted image user posted image user posted image pri uli sem bla še bolj cagava, me je tud srce bolelo, pa sm bla tih...zdej pa NEMA....user posted image pa tud se striktno držimo, k je un cajt za spanje se spokamo domov, pa tud nekih obiskov ne sprejemamo takrat....že vsi vejo, da po pol sedmi ne obstajamo večuser posted image

A mislte, de je zlo narobe, če mi leži na hrbtu pa ma samo glavco prislonjeno k prsim.

narobe je v tolk, k otrok ful težko požira...lahko probaš - zasuči glavo levo al pa desno, pa mogoč še mal gor poglej in probi  požret slino al pa spit kozarc vodeuser posted image nemogoče...zato je pomembno, da je otrok s celim telesom obrnjen proti tebi, ko dojiš.

(odgovor članu Jancci)
  Neposredna povezava do sporočila: 546
24.2.2009 21:51:31   
khurde
Ulla, hvala za link. Moram naštudirat dviganje od strani.

Usica, Isa je dobila dudo že v P, ker je imela ful močan sesalni refleks in bi bilo adijo za moje bradavice. Je sesala prstke in rokico že v porodni, tako da... Samo zdaj pa dude ne mara kaj preveč in jo včasih ponudiva, ko je take čudne volje, če sprejme ok, če ne, pa ne siliva. Danes jo je imela nekaj časa, ker sva bila ful nervozna (je maček bruhal in ga je peljal k veterinarju, pa je rekel, da mu jetra odpovedujejo,user posted image user posted image user posted image tako da sva čist paf, ker je kot član družine in je veterinar rekel, da najverjetneje ne bo več jedel oz. bo vse izbruhal pa da je na koncu...) in je verjetno čutila, pa jo je hotela, pred tem pa je že ene 5 dni ni hotela - pljunila ven, če ji jo je kdo ponudil (jaz ji običajno ne dam dude, ampak joško).

IZVIRNO SPOROČILO: Jancci

Kako vi hendlate razne tete, mame, strice, tašče?????? Jest bi jih najraj demilirala, sam k vem, da to nea gre... user posted image user posted image user posted image   

Komot. user posted image  Vzamem tamalo, še preden se začne jokat... ko začne spuščat take glasove, da vem, da se ne "pogovarja", da ni jezna, pa da je ne bo mogel nihče pomirit in ko slišim, da se bo samo še stopnjevalo do joka, rečem, da zdaj je pa dost in jo vzamem, pa rečem, da se greva hranit, potem pa vidim ali je samo lačna ali tudi znervirana. Rečem tudi (malo diplomatsko), da jo lahko dobijo nazaj, ko končava, samo če zaspi, je pa midva ne pustiva motit. Za hranjenje je pa itak pri njej tako, da lahko traja od 10 minut do več kot eno uro (s postanki za cartanje). Pustim sicer, da malo pojamra iz jeze, ker večinoma neha, ko zamenjajo položaj nošenja, ne pustim pa, da se to začne razvijat naprej. Čeprav to ni tako lahko naredit, kot sem napisala "komot" na začetku posta... user posted image user posted image user posted image  sam z malo vaje mi bo šlo to "jemanje" otroka lažje od rok. Imam raje razočarane odrasle kot otročka, ki ga jaz razočaram zaradi "moje prpe" ali pa "rešpekta". Samo se še učim vsega tega. Je pa sedaj lažje, ker mi kdo, ki sem mu že kdaj vzela tamalo, da ni jokala, sam da otročka ali pa vpraša, če je že preveč zanjo. Aplavz za take ljudi! user posted image

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 547
24.2.2009 21:56:10   
Jancci
Ja Marjetica jest jo tudi včasih dojim da leži na hrbtu in ima glavico obrnjeno proti meni. Včasih pa tako kot je napisano.. bom zdej tud bolj pozorna! Ti pa ne znam povedat če je ta drugi položaj zelo napačen.. user posted image

Ja tili naši obiski.. upam, da mi bo ratalo, da bo "samo" enkrat na teden.. samo je problem, ker sta oba v penziji in potem skos neki kuhata in vabita.... pa je težko skos ene izgovore iskat. Potem so pa še pri meni doma (živiva v zgornjem štuku) in itak vsak dan zvonijo in hodijo na obisk. Še dobro, da mala dost spi in jo potem pustijo in grejo. Sej mislim, da mi bo kasneje pasalo, ko bo mala plezala okol. Zdej mi pa res ne, ker vidim, da ji ne paše. Meni pa tudi ne!!

< Sporočilo je popravil Jancci -- 24.2.2009 22:01:42 >

Tako drobcene ročice,
(P Brown)

(odgovor članu marjetica7)
Neposredna povezava do sporočila: 548
24.2.2009 21:58:43   
Jancci
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

narobe je v tolk, k otrok ful težko požira...lahko probaš - zasuči glavo levo al pa desno, pa mogoč še mal gor poglej in probi  požret slino al pa spit kozarc vodeuser posted image nemogoče...zato je pomembno, da je otrok s celim telesom obrnjen proti tebi, ko dojiš.

Ula ti maš res pametne nasvete  user posted image user posted image user posted image  Svaka čast!
Men včasih malo manjka, da ne rečem komu: "Če je pa Ula tko rekla"  user posted image

Tako drobcene ročice,
(P Brown)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 549
   [Brisano sporočilo]
24.2.2009 22:01:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petra88)
  Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

sindarin

Preferirate lesene igrače( brez ozira na ceno)?

da (46%)

ne (54%)

Število vseh glasov: 175

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!