tejči77
|
uuu, kok ste pridne. Madejka, a kar parcelo ste dobili . Boste hiško zidali? Super res. Jaz si tudi to želim, enkrat...........v daljni prihodnosti. Freycha, mogoče ji pa za začetek poskusi dat malenkost manj mleka? Mogoče preveč spije? Ne vem, samo ugibam. Mi imamo tudi rutino glede spanja. Najprej večerja, potem obvezno kopanje z atijem. Potem se pa pride mal cartat v dnevno, pa mlekeca spit (150ml), potem še kakšno knjigico preberemo, puzle sestavimo, pesmico zapojemo, ampak mora biti tista, ki si jo ona zaželi. Včasih se še kaj igramo, če vidim, da še ni zaspana. Nikoli je ne dam v posteljo točno na uro in nikoli se ne uspavamo v njeni sobici. Pač po občutku nekje med 8 in 9, ko vidim, da si že začne met oči. Potem jo dam v spalno vrečo in rečem, da gresta ati in mami spančkat. Pa si damo lupčka pomahamo in rečemo lahko noč, lepo spančkaj in čisto dobre volje gre spat v posteljico. Tam ji dam še enkrat lupčka. Ponavadi zaspi v minuti. Včasih jo slišim, da si kakšno pesmico poje, ampak nikoli več kot nekaj minut. Se pa res nisva nikoli zadrževala v njeni sobici. Vedno takoj ugasneva luč in greva ven, pa takrat vedno zakliče za nama lahko noč mamica, lahko nač ati! Tole pri vama z bruhanjem je pa res težko, edino kar mi je prišlo na misel, da mogoče prej spije mleko in malo manj. Pa da ni čisto prebujena ko gre spat. Poskusita več variant. Bolj po posluhu, ker je res vsak otrok drugačen. Mogoče je ugotovila, da lahko prikliče pozornost ravno z bruhanjem. Pa ležišče ji za kakšnih 15 stopinj dvigni (če že nimate tako). Jaz sem ugotovila, da moram sebe in Lariso poslušat, pa nam gre veliko bolje kot pa kakšne tuje nasvete. Saj drugje mogoče delujejo, pri nas pač ne, ker smo drugačni. To bi bil moj najboljši nasvet. Če boš morala biti z njo v sobici, boš pač tudi to morala. Mogoče ji takrat lahko začneš brati pravljice? Če ne bo nič pomagalo se pa le posvetuj z njeno pediatrinjo, včasih so ti vzroki za bruhanje čisto drugje in lahko tudi kaj dohtarji pomagajo. Veliko , da se porihtate. Rumba, super za novo stanovanje. Sploh nisem vedela, da ste se selili. Mi pa jutri zjutraj odhajamo na Cres. Bomo malo pohajkovali, v torek se pa vračamo. Komaj že čakam, da malo sprmenim okolje in da zavonjam vonj po soli.