aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunca14 aleksandra.........joj,kake lušte ti delaš,s temi tortami ,a si nabavla za pusta oblačilca,no na kavo se pa res oglasim enkrat drug mesec,če me boš še hotla za družbo mtinca.........ja tud v mesto kdaj zakrosam,samo takrat,ko grem imam vedno natempirano do zadnje minutke,ker grem ponavadi popoldne in imam ali dva ali vse tri škorce s sabo,če bom pa šla kdaj dopoldne,te pa pokličem,ker potem imam sabo samo luna in imam tud več časa na raspolago naya......ja kje se pa vidva z lukcem skrivata ,dej pokaž spet svojga korenjaka ninny.........no lepo da ste zdravi,in da se po sončku sprehajaš,o M pa še ne bi komentirala,ker je še vedno nimam,pa tud pogrešam je ne rmrm.........lepo se mejte na sončku cofijana.......... da ni nič bolelo,kar pa se tiće urina,so ponavadi skor vsi taki,ko je vrečka gor ne gre nič not,ko gre vrečka dol,pol pa gre kleo..........dobro jutro in lep snežni dan,ja pa pošlji mi kako kepo .......kako,pa kaj dinozavri In mi smo spali danes,no lahko rečem,da nismo skor nič spali,se je skoz nekaj premetaval,sam ni vedel,kaj bi hotel,hb,da sta vsaj maj in enej spala celo nočko.Ja in tudi mi imamo sonček,ampak je še fajn mrzlo,tako,da počakam,da se dvigne nad nulo,potem pa gasa ven.Lepo se mejte . Lunca, en obhod po trgovinah smo že naredili. Pustan oblačilca nas čakajo popoldan, tik preden gremo na rojstni dan. Ampak res--marca te držim za besedo!!!!!! Samsa----ker gre danes Jernej na RD, sem spekla eno tvojih čudovitih sladic, ki sem jih malo priredila našemu sladkorčku. 3 lončki navadnega jogurta 2 lončka sladke smetane 15 dag sladkorja v prahu 1 zavitek vanilijevega sladkorja 12 lističev želatine ali 2 žlici želatine v prahu 0,5 kg jagodičevja zavitek biskvitnih (baby) piškotov V pekač nadevamo plast ali dve piškotov in jih namočimo z mlačnim mlekom. Za kremo zmešamo jugurte s sladkorjem in mu primešamo pripravljeno želatino (lističe za 5 minut namočimo v hladni vodi, jih ožmemo in raztopimo v topli - ne vroči tekočini). Damo za 10 - 15 minut v hladilnik, nato primešamo stepeno sladko smetano in na koncu rahlo vmešamo očiščeno sadje. Prelijemo preko piškotov in hladimo 3 ure v hladilniku ali 1 uro v zmrzovalniku. Po želji sladico nadevamo s svežim sadjem in prelijemo s tortnim prelivom. Namesto baby piškotov sem spekla osnovo iz ovsenih kosmičev. Namesto sladkorja v prahu sem dala fruktozo. Uporabila sem Vitalineo okus jagoda jogurta namesto navadnih jogurtov in brez sladke smetane. HVALA
|