Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 10:58:24
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinKa Punce pozdravljene, nisem imela časa kaj brati za nazaj.....nekaj zadnjih stvari.. No da sporočim...začeli smo pridno jest GH.super. ..vse kaj pride v roke, razen pri sadju smo bolj zbirčni...hvala bogu alnaturi. No in iz tega sledi moje vprašanje za AS....dons pa jutri je še 15% off na prehrano...kaj misliš z 15+ -15% a je pol 30% minus .ne, ni ravno 30---zato sem napisala 15 in 15 , pa dobro, pri velikih količinah se pozna, čeprav drugače ne gledam tako na akcije. Ampak če naenkrat kupim 15 zavitkov mislijevih tablic in 10 zavitkov suhih marelic nekaj prihranim, pa še dolgo ni treba po ponovnih nakupih ..no v vsakem primeru se pozna, če kupuješ več stvari. No mi smo še zmerom brez zobkov nič hudega, bodo že prišli drugače pa za svojih malo čez 7 mesecev ful šibamo....po kolenih, se že poskušamo sami vstati....ob mamini podpori, ki je bolj stabilna od raznih ležalnikov se tut že vstane sam in naredi kak korak. Vsedemo se tut sami iz vseh možnih položajev. Smo pa prejšnji teden, ko smo bili na Pohorju fasali mali prehladek, ampak sam šmrkamo, nimamo vročine in nič hujšega. Pa da se še mami pohvali, sem bla na faksu in dobila 8. super si--kako ti uspeva? Jaz čez dan ne morem nič resnega pisati, ponoči samo res nujno Še malo....pa bo konc....2 komada še....le ta pa grem delat oz. poskusit delat 19. in 20.2.bomo držali pesti Aja, pa še to....punce, ki ste imele CR....a se vam še kaj vidi črta reza?ja, zelo. Sem bila res grdo zašita. Ampak me to sploh ne skrbi. Men se namreč sam nekaj minimalnega in una ena pika ko je bil zadnji šiv...mi je pa kolegica rekla, da se njej še ful vidi, pa je rodila 12 tednov pred mano. Ok, uživajte,.....jaz mam sireno...
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:00:56
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Tina - zdrava hrana-veš, Jernej ima za zajtrk ene 5-krat na teden pašteto . to mu je tako dobroo in potem drugje še bolj pazim. Ampak vsega mu ne morem vzet. Se tolažim. Super zabavo bo imel Nejc. Res si se potrudila!!
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:03:30
|
|
|
|
Tina 28
|
Naš Nejc je pa vitez vsak dan in maha z meči...tko da sem vesela, da bo zdaj indijanec...bom bolj mirna, da ne bo koga preveč,....
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:06:39
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 Naš Nejc je pa vitez vsak dan in maha z meči...tko da sem vesela, da bo zdaj indijanec...bom bolj mirna, da ne bo koga preveč,.... [/quote jaz pa vedrim tu na rr--je lovro skoz v naročju in drema--če ga odložim je takoj tak , vsaj kosilo je 3/4 skuhano in po tleh pomito , pa jaz sem se danes 2-krat tuširala, da sem se zbudila
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:08:21
|
|
|
|
Tina 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija jaz pa vedrim tu na rr--je lovro skoz v naročju in drema--če ga odložim je takoj tak , vsaj kosilo je 3/4 skuhano in po tleh pomito , pa jaz sem se danes 2-krat tuširala, da sem se zbudila jaz malo špegam pa spet hit mal pospravit ...tuširat se pa ne upam, ker mala spi...pa šparat mormo pri vroči vodi
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:09:55
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija jaz pa vedrim tu na rr--je lovro skoz v naročju in drema--če ga odložim je takoj tak , vsaj kosilo je 3/4 skuhano in po tleh pomito , pa jaz sem se danes 2-krat tuširala, da sem se zbudila jaz malo špegam pa spet hit mal pospravit ...tuširat se pa ne upam, ker mala spi...pa šparat mormo pri vroči vodi
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:10:21
|
|
|
|
Tina 28
|
drgač je pa Anja mela frke samo od 1.00 do 1.40...pol pa je bil mir do zjutraj . Zvečer pa nima več takih izpadov...vendar jo takoj, ko začne jokat zavijem v odejco in pol vsa happy zaspi nazaj...drugače pa ne. Mi je prav dobra, ko se tko name pomuza in me prime z roko in zaspi
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:11:28
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
uuuu se mi zd, da je Lovro bolj trdno zaspal. Ga bom dala kar v voziček, pokrila in gremo ven. Je zunaj prava pomlad. Si skoraj ne predstavljam, da bom naslednji teden na snegu.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:12:58
|
|
|
|
anaj22
|
pust jaka bo kr en pajacek mu bo babi kostum sešila na FB sem dala ta najnovejše fotke od Jaka pa končno se čez meglo tud pr nas prebija sonček zdej grem pa kosilo kuhat
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:13:43
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 drgač je pa Anja mela frke samo od 1.00 do 1.40...pol pa je bil mir do zjutraj . Zvečer pa nima več takih izpadov...vendar jo takoj, ko začne jokat zavijem v odejco in pol vsa happy zaspi nazaj...drugače pa ne. Mi je prav dobra, ko se tko name pomuza in me prime z roko in zaspi Ja, saj znajo zaspat sami, če jim pustimo . Ampak sedaj Lovra malo bolj cartam, ker je malo bolan. Sicer je v svojem življenju 1. imel malo vročine in da je ponoči tako jokal . Se mi zdi, da mu ni nič jasno, kaj je sedaj to Nič, gremo na sonce....Baj
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:18:05
|
|
|
|
slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 Sara - hura za 7 zobek. mi smo na številki 6, pa še nismo nič ščetkali . moramo najprej ščetko kupit. slovenka - všeč mi je izbira prostorov v vaši kleti . Mi smo pa dobili za darilo 2 ščetki v kompletku - piše od 1. zobka naprej Mtinca, bomo videli, kako bo izpadla ta klet, ja Zdaj še vedno premlevam, ali bi dala v ta vlki jedilnici stene oranžne ali kako vijolično - mize in stoli bodo temno rjavi, tako da oboje paše, samo od gostov se mi zdi, da je več ljudem fajn oranžna kot vijolična, ne? Moj pravi, naj se sama odločim... AS, mi smo tudi slabo spali, gospodična je bila budna od 2.30 do 4.30, ko je zaspala pri nama No, na srečo se ona ne joka, ampak brca pol ure, ji dajem dudo v usta v temi, potem se začne oglašat, pa naredim luč in jo malo pobožam (zdaj 2 noči je palilo), ampak potem pa ona nasmeh in rit v luft... Aj, pa se gremo igrat... Pri nas je tudi lep sonček, samo toplo ni kaj preveč. Bova še malo počakale za ven...
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:43:47
|
|
|
|
lonapo
|
Sonček je tud pr nam, pa fuul je toplo, ravno študiram da bi šla vseen z nejcem ven, tud če je imel ponoč vročino. Zdej je nima, je pa ful prehlajen. Sej nima bit kej narobe? Ful ste pridne s študijem-jest se pa kar ne priperavim, da bi se učila. Pa ta fax ki ga delam mi sploh ni več všeč. AS- tud men se ne da več pleskat po obrazu .
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:47:30
|
|
|
|
Tina 28
|
Slovenka...meni sta tudi obe barvi všeč...od vijolične najbolj odtenek španskega bezga kombiniran z rumeno. Je pa to bolj hladna barva od oranžne. Jaz mam tudi namen imeti večino v oranžnih odtenkih...ker je najbolj topla barva. Sploh stene in sedežno že zdaj mam vse neki v sončkovih barvah
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:54:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Midve sva že z dvo urnega sprehoda full je lepo zunaj in toplo NinKa-sem te že pogrešala, za bravo za 8
< Sporočilo je popravil ninny -- 9.2.2009 11:57:42 >
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 11:58:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Tina jaz ti lahko posodim ta merilec,če hočeš, da ga ne boš kupovala- midva sva vse aparate že sprobala z njim
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 12:05:26
|
|
|
|
Tina 28
|
ninny...zlata bi bila...bi mi ga poslala? ker se mi ga zdi nesmiselno kupovat...enkrat vidiš in veš, al kako
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 12:11:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutro Za nami je dolga noc hudega joka.Se je jokala od 1h-5h.Samo to je bilo hudo dretje...sploh vec nisem vedla kaj naj.Najprej sem mislila,da jo trebuscek,potem usesa...se mi zdi,da je imela tudi vrocino,ker je bila vroca,samo mozno,da od joka. Ze vceraj zvecer je bila boga,ker cel dan ni kakala,tudi kompot iz sliv ni pomagal.Se je revica tolk napenjala...sem ji zato zvecer dala kamilice z sladkorjem...sem nekje prebrala,da pomaga in se je res po celi popiti flaski skoraj koj fajn pokakala. In zdaj me zanima...kdaj se naslednji zobki izrascajo.Zaenkrat jih ima osem,vendar ima zgoraj,posebno na levi strani, zelo zateceno dlesen....se moz je sanjal,da prihaja zobek,zato tak jok. Danes je bolje,vendar ni vesela,oz.razpolozena tako kot ponavadi.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 12:25:01
|
|
|
|
lunca14
|
Kakor vas berem smo imeli vsi danes pestro noč,tudi mi smo jokali in jokali,ampak sedaj je v redu,sva bila na sprehodu in sedaj zunaj spi v vozeku,je res prekrasen dan,čisto spomladanski,kako obožujem pomlad in sonce ,pa toploto,pa to,da sem lahko cel dan z otroci zunaj,da se znorijo,zluftajo . Prebrala sem vse za nazaj,ampak vedno pozabim imena,kdo je bolan,kdo je dobil nove zobeke,tako,da bom kar poslošla,vsem ki ste bubani z vročino in prehladom ,eni so bogi,ko jim zobeki rastejo ,eni so lastniki novih zobekov , za visoko elektriko.
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 12:35:18
|
|
|
|
lunca14
|
Sem mela rahlo prekinitev..........aja,seveda,čestitek še emi za mesečnico ,za kopanje v fliperčku in sedenje ,za vse pridne in skrbne mamice ,za neporisane mamice,tu spadam tudi sama ,za krofke in pusta ,za hranjenje in dojenje ,mi se tudi počasi že gibljemo v krogu jedačev,je kar začel nekaj papat,ne veliko,ampak pošasi sprobava ,,,,,pa seveda za barvanje stanovanja in nasploh urejanje ambienta,nas to čaka ,čez kak mesec,barvanje hiške,bomo meli mavrično hiško,ogromno barv in takih nevsakdanjih,mi je pravi izziv ,kako bo ratalo.No glavno,da je sonček in da smo zdravi
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 13:10:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Jah,hvala za odgovore.Ene smo zgleda zadnje case pac za preskocit....bo kasneje vec napisanega,ko po kaksno bolj "pametno"vprasanje-tepih,barve.... LP
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 13:20:26
|
|
|
|
Tina 28
|
evo pa sem še enkrat mogla pisat... Kleo...po mojem vašo zobki matrajo. Imam občitek, da rasejo na rukarje in je pol kakšno obdobje hujše pa spet boljš...finale pa itak ta hujš. tko je anjo prejšnji teden ponoč in podnev matralo...bla sitna nespeča in svoje razpoloženje je kar prenesla na nenaspane starše...saj veš . zdaj pa je dva dni spet OK zobkov pa še ni . Zdaj greva pa še midve na sončka...sva ravno pokosilu in bo lahko mal dalji sprehod po dolgem času...ker sem že kot vampir, ki pride ven leponoči, ko gre na aerobiko. Jeeeee sonce in "zdravi" otroci
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 13:21:05
|
|
|
|
Tina 28
|
Lunca bravo za povzetek in papanje
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 13:25:40
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Jah,hvala za odgovore.Ene smo zgleda zadnje case pac za preskocit....bo kasneje vec napisanega,ko po kaksno bolj "pametno"vprasanje-tepih,barve.... LP kleo, ne bit no huda na nas to se skopirala iz medovermed--- mlečni zobki ponavadi res izraščajo v zaporedju, a to ne pomeni, da to velja 100% za vse otroke. Ponavadi najprej izraszejo spodnje enke, nato zgornje enke, sledijo jim dvojke. Čez nekaj mesecev prično izraščati prvi mlečni kočniki - štirice, tem sledijo podočniki (trojke), nekje do 3-ega leta pa izrastejo še petice. Številke se nanašajo na zaporedje zobka v ustih in ne na vrstni red izraščanja. Zgoraj in spodaj pa opisuje, kje se zobek nahaja - v spodnji ali zgornji čeljusti.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 13:26:37
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Avtor: Lidia Rahne, dr. dent. med., spec. pedontolog Izraščanje zob je normalen fiziološki proces, vendar veliko staršev pove, da so otroci med izraščanjem zob nemirni, se bolj slinijo in se tudi ponoči zbujajo pogosteje kot običajno. Nekateri imajo drisko in povišano telesno temperaturo. Čas izraščanja zob sovpada z oralno fazo v razvoju otroka. Otrok v tej fazi uporablja usta za raziskovanje sveta. Pogosto pride do okužb, na katere se telo odzove s povišano telesno temperaturo. Zaradi hitrejših procesov presnove med povišano telesno temperaturo je tudi izraščanje zob pospešeno. Vrstni red izraščanja mlečnih zobkov pri večini otrok je: PREDŠOLSKI OTROCIKo izrastejo prvi mlečni zobki, otrok že počasi dobiva poleg dojenja ali adaptiranega mleka tudi gosto hrano. Čeprav še ne grize, ker še nima zob v zgornji čeljusti, se mu hrana, ki je pretlačena, že zadržuje na površini zobkov, zato je potrebno redno čiščenje takoj po izrasti prvih zobkov. Kako otroku očistimo prve zobke? Sekalce lahko očistimo z gazo, namočeno v vodo ali nesladkan čaj. Nič ni narobe, če te zobe začnemo takoj čistiti z zobno ščetko. Ščetka naj bo nežna, mehka in primerne velikosti za mala otroška usta. Običajno imajo ščetke oznako, ki pove, za
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 13:27:44
|
|
|
|
lunca14
|
Mi mamo pa zdejle akcijo-porodničarstvo pri kravici Mojci,se teli ,upam,da bo vse ok,in da je ne bo preveč bolelo .
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?