Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 0:19:44
|
|
|
|
mtinca1
|
8. M E S E C E V čestitke za obmesečnico
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 7:35:18
|
|
|
|
lunca14
|
IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 8. M E S E C E V čestitke za obmesečnico
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:01:22
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Dobro jutro. Hvala za čestitke. Lun, čestitam za včeraj in danes Emi. Nocojšnja noč je bila . Lovro se je jokal na 15 minut ali na pol ure, se zvijal, bil popolnoma poten, spet zadremal in ponovi vajo. Očitno ga je nekaj bolelo -- trebušček. No, zjutraj se je pokakal do.... in je sedaj o.k. Sicer smo imeli ponoči tudi težave s sladkorjem, smo navsezgodaj menjali set. K nam danes pride Jernejeva vzgojiteljica, da se pri nas nauči meriti sladkor in pokriti obrok z inzulinom. In še kup enih opravkov me čaka. Ampak zunaj sije sonček in upam, da nam uspe priti celo ven . sploh pa še malo in gremo na dopust...končno!
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:09:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 8. M E S E C E V čestitke za obmesečnico
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:10:41
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro No,vročine včeraj nismo imeli samo apetita ni imela velikega zjutraj in zvečer je pojedla celo flašo, vmes pa sadno kašico, popoldne sem ji pa samo 50 ml dala več ni hotela edino celo flašo čaja je popila. Upam, da bo danes boljše- mi še spi od včeraj zvečer Pri nas se je končno pokazal sonček
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:11:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Nocojšnja noč je bilauser posted image . Lovro se je jokal na 15 minut ali na pol ure, se zvijal, bil popolnoma poten, spet zadremal in ponovi vajo. Očitno ga je nekaj bolelo -- trebušček. No, zjutraj se je pokakal do.... in je sedaj o.k. podobna je bila pri nas prejšna noč- nama je pol noči prespala na rokah potem se je pa ponoči pokakala in potem je bilo do zjutraj dobro
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:13:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28 mah...midva sva mela kao 900 kwh v januarju....130 € Pa živimo v enmu štuku...mamo pa (bojler, skrinjo, kladilnik, sušilc in pralni stroj...tv in računalnik..) res imaš velik račun, a pereš vedno samo na nočnega? Midva sva zadnjič kupila en tak merilec-sploh ne vem kako se reče,katerega daš v elektriko in vanj priključiš aparat da vidiš koliko kwh ti pokuri.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:14:05
|
|
|
|
Anonimen
|
spet jaz in samogovori Samsa kje si
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:31:53
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Elektrika--uh, raje ne bi. Mi smo čisto preveč potratni. Jaz pa namesto, da bi šla kuhat kosilo, da bi šli lahko potem ven, sem tu . Čist cem adijo od noči in tudi prejšnje niso bile ravno super zaradi vročine, ko pa imam ponoči malo časa in miru, pa še vedno pišem navodila za vrtec. Ninny -super, da je Ema bolje. Naš ali tudi ni veliko jedel--na žlico te dni praktično nič. Samo dojila sva se. Ampak vročino je imel samo 1 dan, brez apetita pa cel vikend. Danes naj bi šla še v Dm po hrano - je 15 + 15% popust še danes in jutri. Mi pa tam ogromno cekinov pustimo za hrano, si bom naredila še malo zaloge. Tam kupujem od riža, kvinoje, pirinega zdroba, sojinega mleka, žitnih ploščic, suhega sadja, javorjev sirup, pirine prestice, kruhki, sok granatnega jabolka,testenine, čaji,.... Je takoj 200 EUR samo za te stvari. Včasih sem tam bolj kozmetiko nakupovaka, sedaj uporabljam samo še osnovo tu in tam. Enostavno se mi ne ljubi več risat po obrazu .
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:39:30
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija Ninny -super, da je Ema bolje. Naš ali tudi ni veliko jedel--na žlico te dni praktično nič. Samo dojila sva se. Ampak vročino je imel samo 1 dan, brez apetita pa cel vikend. tud danes ga nima ne vem koliko, je pojedla samo 120ml
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:40:21
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: nya IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 8. M E S E C E V čestitke za obmesečnico tale napis mi je pa tko všeč, da se kr podpišem enako
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:42:19
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninny IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija Ninny -super, da je Ema bolje. Naš ali tudi ni veliko jedel--na žlico te dni praktično nič. Samo dojila sva se. Ampak vročino je imel samo 1 dan, brez apetita pa cel vikend. tud danes ga nima ne vem koliko, je pojedla samo 120ml Saj to je že nekaj. Malo po malo in bo vsak dan več. Pri nas je bila bolna tudi Patricia (1 dan) in jo je tudi trebušček bolel. to še bolj zmuči.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 8:48:02
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninny IZVIRNO SPOROČILO: mtinca1 8. M E S E C E V čestitke za obmesečnico tudi tukaj se podpišem Ninny in AS- Tina - za bel pas Elektrika - a je možno da imaš kak poračun, ker to je pa res veliko za osnovne stvari. Smo pa mi tud zelo velik porabnik(18 večja tarifa, 23 manjša), pa se mi je v treh mesecih račun dvignil za cca. 20 eur, cca. 17 eur je tistih "kazenskih" za velike porabnike . Je pa res, da jaz na elektriko ogrevam 112 m2.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 9:04:44
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea01 RMRM- bi ti zdaj ko se že bliža pust in da nam ne boš lušte delala tuki s svojimi krofki, dala recept gor od krofkov? 1 kg mehke moke (jaz vzamem MLINOTEST PRIMORSKA BELA, je gor narisana potica) 4-5 dag kvasa 7 rumenjakov 8 dag sladkorja 8 dag masla 0,5 l mleka 0,5 dcl ruma 1 vanilin sladkor 1 pecilni prašek limonina lupinica Pripravi kvašeno testo in ga pusti vzhajati 3x v posodi (npr. tupperware). Krofe izdelaj v rokah, za mandarino velike kepice in ponovno vzhahah, da močno narastejo. Obrnjene jih položi v olje (3 prste), segreto na srednjo temperaturo (1,5/3) in jih pokrij s pokrovko, ko so zlatorumeni, jih obrni in nadaljuj brez pokrovke. Jaz jih pečem na vsaki strani 2 min. Z marmelado jih polni takoj, ko so še vroči. (za polnjenje uporabim kar testomat) Zdej pa še mal podnapisov za tiste, ki malo pečejo/mo Moko daš v skledo, sol potreseš po vogalih, pokriješ z moko, nato narediš jamico v sredi. Potem narediš kvasec (kvas zdrobiš v posodo, dodaš 1 žličko sladkorja in mešaš toliko časa, da postane tekoč. Zaliješ z mlačnim mlekom, nato pa pustiš vzhajati na toplem. Jaz dam kar na radiator) V ostalo mleko dodaš sladkor, van. sladkor, maslo, razžvrkljane rumenjake in rum. Ko kvasec v posodici močno naraste, ga vmešaš v moko, dodaš še mešanico z mlekom in zmešaš z mikserjem- uporabiš nastavke za testo, tiste tanke. Nato posodo zapreš in daš na toplo vzhajat. To ponoviš 3x. Ko je testo 3x vzhajalo, pa iz posode "trgaš" testo in v rokah oblikuješ za mandarino velike kepice. Jaz jih sproti pokrivam z brisačo, da so na toplem in prej vzhajajo. Ko so krofki lepo narasli, jih ocvreš.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 9:10:52
|
|
|
|
RMRM
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija Elektrika--uh, raje ne bi. Mi smo čisto preveč potratni. - enako Jaz pa namesto, da bi šla kuhat kosilo, da bi šli lahko potem ven, sem tu . Čist cem adijo od noči in tudi prejšnje niso bile ravno super zaradi vročine, ko pa imam ponoči malo časa in miru, pa še vedno pišem navodila za vrtec. - pridna si, da še ponoči pripravljaš navodila Ninny -super, da je Ema bolje. Naš ali tudi ni veliko jedel--na žlico te dni praktično nič. Samo dojila sva se. Ampak vročino je imel samo 1 dan, brez apetita pa cel vikend. - še enkrat Danes naj bi šla še v Dm po hrano - je 15 + 15% popust še danes in jutri. Mi pa tam ogromno cekinov pustimo za hrano, si bom naredila še malo zaloge. Tam kupujem od riža, kvinoje, pirinega zdroba, sojinega mleka, žitnih ploščic, suhega sadja, javorjev sirup, pirine prestice, kruhki, sok granatnega jabolka,testenine, čaji,.... Je takoj 200 EUR samo za te stvari. Včasih sem tam bolj kozmetiko nakupovaka, sedaj uporabljam samo še osnovo tu in tam. Enostavno se mi ne ljubi več risat po obrazu . , tudi tukaj nisi edina - kako pa pripraviš kvinojo, še nisem pripravljala, niti jedla . - za kaj pa uporabiš javorjev sirup. A to je enak kot tisti za hujšat
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 9:29:33
|
|
|
|
polly80
|
jutro lovro vita se zahvaljuje za čestitke jaz pa se učim,zato ne morem bit ažurna tu,ker gre potem preveč časa.se pa še javim kaj,drugače pa na FB lp
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 9:30:00
|
|
|
|
lonapo
|
jutro! Najprej čestitke vsem ki imamjo tini mini rd-je , pa vsem bolančanikm . Sem šla v soboto na en rd-in je imel oči oba mulčka doma, Žiga ni hotu ne jest ne spat, ga je prov hecov oči je gledal k k sem pršla domov . Otroc prav vedo, kdaj si morjo kakšnega privoščit. No Nejc je že spet bolan-tri dni vrtca pa mamo spet virozo- za pop..., ponoč je imel do 38,3 vročine, pa smrka, kašlja. Jutr bomo zgleda moral spet kardiologa prestavit, pa jst bi mogla it zob slikat, pa po nabavi-no , pa se nam je spet vse podrl-kot ponavadi.
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 9:32:13
|
|
|
|
polly80
|
RMRM-hvala za recept ,tega si bom pa kar shranla,mogoče pa dobim pekarski navdih. vita bo miška za pusta ,pa vaši ? čau
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 9:32:17
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
KVINOJA- uporabljam jo namesto riža za rižote, za rižev narastek---kvinoja ima mnogo nižji glikemični indeks in šr bolj hranljiva je - dodam jo v enoločnice-pač kot oh živilo - lovru jo zakuham v juho namesto rezancev ali česa podobnega - naredim tudi "musako"; krompir zamenjam s kuhano kvinojo---pa nikoli ne zavržem vode, v kateri se je kvinoja kuhala. - skuhano in ohlajeno kvinojo uporabim za solate, npr. namesto riža, testenin,... - s kvinojo in zelenjavo napolnim jajčevce, bučke, paradižnik--za mesojedce dodam kvinoji mleto meso in sojine kosmiče,.. - iz kvinoje naredim polpete-kvinoji dodam npr. bučke, jajce, začimbe,... - ali pa jo enostavno skuham na navadnem mleku JAVORJEV SIRUP- za sladkanje. Sicer ima veliko OH in za Jerneja ni ravno najbolj super, ampak veliko bolje kot navadni sladkor. Z javorjevim sirupom sladkam malo Jernejeve "sladice", predvsem pa nam kakšen narastek, Patricii sladkam z njim navadni jogurt in dodam kakšne kosmiče, včasih sadje,.... Npr. naredim "gres" iz polnovrednega pirinega zdroba, ki ga zakuham v sojino mleko--še mož ne opazi razlike od običajnega, Patricia ga ima celo raje-njej ga malo posladkam z javorjevim sirupom, dodam cimet,....
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 9:45:21
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Lonapo-- maškare-še ne vemo
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 9:58:26
|
|
|
|
anaj22
|
ojla hvala za čestitke vse naj naj obmesečnikom elektrika za enkart smo med manšimi porabniki, vendar smo že sprejeli varčevalne ukrepe (prelni in pomivalni stroj večinoma delata samo ko je cenejši tok, varčne žarnice, občasno kurimo na drva). Se pa letos pozna, da smo prej začeli z kurilno sezono in se cisterna z oljem hitro prazni. Mi pa nimamo nobenga sončka, pr nas je ena sama megla . Upam, da se mal razkadi in se pokaže sonček. za vse male bolnike pa čestitke za nove zobeke Mi smo ful cmeravi, ker nas mučijo zgorne enkice, ki kar nočejo ven.
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 10:13:40
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
kvinoja še tako jo pripravim za lovra na vodi skuham kompot oz suhih marelic, sliv, dodam drugo sadje nato v vodi od tega kompota zakuham kvinojo in na koncu dodam sadje
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 10:37:30
|
|
|
|
NinKa
|
Punce pozdravljene, nisem imela časa kaj brati za nazaj.....nekaj zadnjih stvari.. No da sporočim...začeli smo pridno jest GH....vse kaj pride v roke, razen pri sadju smo bolj zbirčni...hvala bogu alnaturi. No in iz tega sledi moje vprašanje za AS....dons pa jutri je še 15% off na prehrano...kaj misliš z 15+ -15% a je pol 30% minus ....no v vsakem primeru se pozna, če kupuješ več stvari. No mi smo še zmerom brez zobkov drugače pa za svojih malo čez 7 mesecev ful šibamo....po kolenih, se že poskušamo sami vstati....ob mamini podpori, ki je bolj stabilna od raznih ležalnikov se tut že vstane sam in naredi kak korak. Vsedemo se tut sami iz vseh možnih položajev. Smo pa prejšnji teden, ko smo bili na Pohorju fasali mali prehladek, ampak sam šmrkamo, nimamo vročine in nič hujšega. Pa da se še mami pohvali, sem bla na faksu in dobila 8. Še malo....pa bo konc....2 komada še....le ta pa grem delat oz. poskusit delat 19. in 20.2. Aja, pa še to....punce, ki ste imele CR....a se vam še kaj vidi črta reza? Men se namreč sam nekaj minimalnega in una ena pika ko je bil zadnji šiv...mi je pa kolegica rekla, da se njej še ful vidi, pa je rodila 12 tednov pred mano. Ok, uživajte,.....jaz mam sireno...
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 10:54:14
|
|
|
|
Tina 28
|
Ojla Pri nas je sonček, samo bom najprej mal pospravla, Anja odspala...pol pa ven po dolgem času...je kašelj veliko milejši...nos pa skoraj v redu. Mal me je že utesnjevalo tole biti noter . Izraščanje zobkov. Anja je bla prejšnji teden full sitna...zdaj je dva dni boljš, čeprav zobkov še ni...verjetno mal počivajo. elektrika: Ja, si moram najt en merilec...al ga bom na posojo od elektra...alpa kar kupla. Je pa zdaj jasno, da največ kuri bojler, pa še mami se ful z vročo vodo tušira. ne ogrevamo na elektriko in res mi je premalo jasno zakaj toliko. Je pa res da ta dva meseca sami odčitamo in pošljemo...in je že dvig zaradi podražitve. ničem enga velikega poračuna Brazgotina: Men se je hit lepo zacelilo ostala je bela črta. Odvisno kako te zašijejo...mene jelepo...Ninka...tebe tudi očitno . Pa bravo za izpit...kar tako naprej do konca. Pust...kot sem že pisala...bomo oblečeni. No midva z atijem mava še probleme...ampak Anja mora biti zajček, ker tko hoče njen ati. Je mel zajčka za ninico in je oboževalec zajškov. Me je že prepričal Zabava za Nejca...bom kar najela prostor nad Gasilnim domom, da bo vsaj enkrat lahko povabil vse , ki jih želi. Finančno me mal skrbi ampak razmišljam kar v velikem loncu čaja in kuhanega vina za starše. Pa bo! Krofi...ne upam delat, ker sem pri 15 hotela narediti božanske (sem tak tip, da mi vse rata dohbro skuhat) in ker so bli neužitni, se jih nobeno leo ne upam lotit As...vi boste pa dolgo živeli ob tako zdravi hrani . Pa tud men se ne da neki risat po obrazu...čop maskara, krema za obra in je zadeva že urejena.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 5.del 9.2.2009 10:57:59
|
|
|
|
lonapo
|
za zobke, mi čakamo zgornjo dvojko, zgornjih enk še nimamo bo tak kot mali vampirček Maškare- Nejc bo vitez, žiga verjetno žabica, jst pa še ne vem kaj-verjetno si bom kupila črno lasuljo, potem bom pa že nekej najdla za zraven- če ne bom pa hipi.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?