![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 14:24:31
|
|
|
|
Februarka08
|
vse sem pospravila delala sem kot norc 2 ure... vmes sem mogla še Larisi nosek pucat k je spala, no, je hvala bogu zaspala nazaj in še vedno pančka pridna punčka Zdej sem mela pa tud kosilo narejeno v 20-ih minutah, tako da vas lahko pozdravim... lačna sem kot volk, še nič nisem jedla dons ni cajta Grem še mal pomešat na šporget, potem pa kosilo. Dober tek, če še niste jedle
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 15:05:44
|
|
|
|
mlavla
|
evo mene iz Lj..sem bila najprej na faksu.. no v glavnem je predstavitev mimo..čeprav bi lahko bilo bolje... pol sem jih šla v SN pozdravit..je bilo prov luštno..pa mal v šoping..zdej sem pa doma..pa bi šla najraje kar spat.. se oglasim še kaj kasneje... pozdravčič
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 15:07:09
|
|
|
|
mlavla
|
aja februarka a daš men mal tvoje energije..jst se samo nemočno občudujem.. ma če bi bla dec..bi bila ziher zame taprava..mal štosa.. sam res si pridna!!!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 16:59:07
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla aja februarka a daš men mal tvoje energije..jst se samo nemočno občudujem.. ma če bi bla dec..bi bila ziher zame taprava..mal štosa.. sam res si pridna!!! ne me preveč hvalit, no dej, dej, mal se spomni kako smo te me občudovale med si samo pekla in pospravljala... potem pa ti meni, od kje mi energija evo, jaz sem od zdr., nič novega izvedla... no, mogoče kakšno stvar v glavnem, kri moram dat, pa bomo vidli pri čem smo... kaj, a še kar zasedate ufffffffffff....
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 18:26:06
|
|
|
|
MetiLu
|
Dan! Sem bla pridna pa sem dones super kosilo skuhala, pa mal likala, pa smrekco smo postavili, zdej pa moja dva spita, jaz mam pa mal mira Jutri greva z Janezom teto v varstvo pogledat, pa se zmenit kako pa kaj Dons je blo spet luštn, sam jest bom čist račun spraznila, če se bomo takole v šoping centru dobivale Februarka in Suzi in še kakšna, za drug teden se bi res lahko zmenile še za kakšno kafetko, jaz se moram sam zorganizirat, če bom pon, tor in sre slučajno še kaj delala ... Blaža, sej ne vem kaj bi rekla, super si s tem pečenjem ne vem, a maš tko pridna otroka, al maš kakšno pomoč z varstvom, da lahko te umetnije pečeš Jest bi tud kakšne piškotke Mogoče jih grem pa narest... vsako leto sem pekla ene medenjake, pa so bli vedno ful dobri. Grem mal recepte prebrskat, tiste, ki jih je ena pošiljala naokol
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 18:30:26
|
|
|
|
MetiLu
|
Sem pa zdele vsa v luftu... v reklami od Rutarja imajo moj sanjski počivalnik v akciji, joj kok časa si že želim met tak počivalnik... sam mamo tako majhno dnevno sobo, da ne vem kje naj z metrom najdem še nekaj placa, da bi si ga lahko kupila in postavlja sem not ... merim, merim ... Se mi zdi, da bomo mel pač mal bolj natlačeno, ker počivanje v takem fotelju je božansko ...
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 18:49:32
|
|
|
|
MetiLu
|
A pozna katera recept za pica mafine??
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 18:53:02
|
|
|
|
MetiLu
|
Vidim, da imam samogovore
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:00:58
|
|
|
|
blaža
|
Za pica mafine ne si pa predstavljam nekako tako, da nardiš testo za pico in pol na sredino daš malo paradajza, malo sira in šunke kje v tem stilu. lahko pa ti probam pogledat na kulinariko. MetiLu, kako meni uspe? Otroci so pridni, samo če je kakšno težje pecivo pol mi počuva moj mož, pa moja mama je bla tle par dni, da sem spekla, ki npr, breskvice sem pekla od devete do dveje, da sem jih končala. pa še prej testo, ki je moralo počivat dve uri. no ma moj mož je ful priden in mi vse ful pomaga. Tudi kej za pomit, kakšno posodo, ko kaj pečem, pa pospravit, da lahko delam.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:02:54
|
|
|
|
Blacky*
|
čer, mi smo doma Zobozdravnico sem preživela, načakala pa tudi Zdaj se pripravljam na večerni izhod... ponovno... pa se mi ne da... moram pa vsaj pozdravit... se dobimo punce, ki se družimo na morju, no pa v LJ tudi
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:04:08
|
|
|
|
Blacky*
|
je bilo pa danes lušno v SN. Samo naš je bil aktiven, mami pa utrujena... lepo da smo se videle...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:06:46
|
|
|
|
blaža
|
Lahko nardiš take picete. No mafini so sigurno še boljša ideja, ki jih pečeš v papirnatih košaricah.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:08:05
|
|
|
|
blaža
|
Blacky, lepo se imej danes zvečer. Uživaj!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:09:03
|
|
|
|
blaža
|
vrtnica, kako si kaj?
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:18:02
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Blacky, lepo se imej danes zvečer. Uživaj! hvala blaža, bom a ne predolgo...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:22:39
|
|
|
|
blaža
|
Testo: 1 dl mlačnega mleka žlička sladkorja ½ zavitka kvasa (21 g) 250 g moke 4 žlice masla jajce sol ½ žlice začimb za pizzo maščoba in moka za model (ali pa uporabimo "papirnate srajčke") sesekljana čebula žlica olja 50 g šunke (ali salame, slanine...) paradižnik 50 g šampinjonov 50 g sira V posodici zamešamo 3 žlice toplega mleka in sladkor ter v tej tekočini raztopimo kvas. V večjo posodo presejemo moko, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo vzhajan kvas. Dodamo maslo, jajce, preostalo mlačno mleko, sol in začimbe za pizzo. Z ročnim mešalnikom (lahko pa tudi ročno) zamesimo testo, ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 35 minut. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za muffine namažemo z maslom, pomokamo ali pa vanje položimo papirnate srajčke (kar je še bolje in enostavneje). Drobno sesekljano čebulo prepražimo na olju. Šunko naribamo, paradižnik olupimo in narežemo na kockice, šampinjone narežemo na lističe (ali pa uporabimo kar šampinjone iz konzerve), sir naribamo. Prepraženo čebulo, šunko, paradižnik, šampinjone in polovico sira vgnetemo v testo z ročnim mešalnikom (lahko pa tudi ročno). Testo razdelimo na 12 delov in položimo v vdolbinice pekača ter potresemo s preostalo polovico sira. Pečemo jih 25 minut, da postanejo zlato - rjavi. Ponudimo tople ali hladne.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:23:10
|
|
|
|
blaža
|
meti tle maš mafine!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:25:46
|
|
|
|
blaža
|
mmmm zdej bi jih pa jedla.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:35:26
|
|
|
|
vrtnica76
|
O,Blaža a si me uočila .Sem mogla moji mami pokazat tvoje umetnije .Res super.Mojstrica si.In za tako pridnega možeka. Jaz sem danes pekla orehove rogljičke-so še kar.Čeprav bom probala recept izboljšat,ker mi nekej ni . Sva pa prejle s Tamaro prišli od zdravnice.Se je cepila proti klopovemu miningitisu. Janez je bil danes že veliko bolj cool kar se varstva tiče.Sem ga pri tetki pustila in šla po Tamaro v šolo,pa ni frajar nič jokal .Edino,ko sem se vrnila ponj me je od navdušenja v stegno ugriznil . Sem pa zadnje čase več al manj sama,ker se je moj iz ketne strgu .Mah skos ma nekej.Enkrat službeno zabavo (jaz sem se ji letos odrekla,ker smo imeli tudi mi na isti dan-butara),drugič inventuro,pol ma sodelavc poslovilnega itd.Sam čaka nej kako bo pol,ko se bom jaz s ketne strgala .Bom sam še sliko doma pustila,ko se bo služba začela . Skratka...mal zlo sem utruuujena.Pa sej drug let bo pa bolš .
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:45:40
|
|
|
|
vrtnica76
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža mmmm zdej bi jih pa jedla. jest tut mnjami
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 19:59:04
|
|
|
|
Janey
|
čer ne berite grozen dan za mano zjutraj smo se devali, da nisem mogla več po darilo za brata, ki sem ga dala na stran , potem smo šli na obisk k dedku od mojga(en grozen človek , kot tudi njegova lubica), potem sem prišla k mami ker sma ble zmenjene da bova pekli piškote in mami ni mogla, ker je mela neko delo, potem pa šla z mali v trgovino in je bil tečen ko driska, ko sma prišla domov(v avtu sma mela koncert...operni) je v eno kričal, kaj vem od česa, da sem bila že tako živčna da mi je šlo na jok, pol sem mu pa htela nardit prostor v dnevni in umaknit mizo,pa sem jo tak netodno prijela(in ker se nam je zjutraj mudilo so ostale gor šalce in kozarci in mali krožniki od tega ko smo meli dopoldan obisk na kavi) in je vse letelo na tla...kava na tepih za 1000eur al še več al kolko sma dala, vse se je razletelo v prafaktore...no te se jemali mel čemu smejat...pol sem morala nardit vodo v bani z kričačom in ga skopat, ker ga nisem mogla več prenašat. ob 7.30 je bil v postelji. jaz sem pa ko cuna...me vse tako boli in se kar se tresem ker sem še vedni živčna. berite... ste se mele fino v SN? mi je žal da nisem prišla, bi bil dan veliko lepši
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 20:02:38
|
|
|
|
blaža
|
Vrtnica, zdej lih kopiram slikice še od breskvic, da se ti bojo še bolj cedile sline uno z sliko za moža je pa dobra ideja, da bi vedu kako sploh še izgledaš.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 20:06:16
|
|
|
|
blaža
|
Še to sem te hotla vprašat vrtnica. Kolko pa je stara tvoja Tamara? Me zanima , zaradi cepljenja. po moje bi morala tudi jaz dat Matijo, ki so res nevarni tej klopi, čeprav ne maram cepljenj.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 20:09:19
|
|
|
|
blaža
|
Janey, ne skrbi, ko boš prespala današnji dan, bo vse mimo, al pa še prej, če nam boš delala družbo. Enkrat se spomnem, ko sva šla z mojim in Matijo, ki je imel nekje eno leto in pol v italijo po eno pohištvo in se je drl celo pot kot jesihar. no še zdej se spomniva na ta dan in se smejeva, ma takrat ni blo smešno.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 20:10:43
|
|
|
|
bamby
|
janey, jutri je nov dan in bo prav gotovo lepši od današnjega . Mi smo tudi šli na Dedka Mraza, pa Anajo sem s sabo vzela, ker ima moj mož že cel dan generalno po bajti. Je rekel, da bo kaj več naredil, ker sem mu mislila Anajo pustiti v varstvu in ko smo prišli domov, sta ga z bratrancem pila . Po moje je bilo za danes vse. Jutri bo postavljal smreko in jaslice, zato se bom jaz spet z otrocmi umaknila, da bo imel mir predvsem pred Anajo. Mi trije bomo šli malo k mojim na obisk in spit eno kavico, pa še mami moram nest sneg v piksni, da bo ikebane delala. Letos sem jo jaz nabavila.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiDojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.