blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: buči IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: buči Blaža, a lahko še zame kaj spečeš, ti plačam ... Ne pečem, za soude, lahko pa prideš k nam kaj pojest, gratis! Z veseljem, samo da dam lahko možgane na off! Veš, sem se ful veselila tega decembra, da bom doma, v miru, kaj lepega pripavila, pa se je potem tale zadeva s službo odvila v nekaj dneh in sem evo že 8 teden v službi. Mogoče sem zato malo žalostna, ker res nimam ne časa ne enrgije. komaj sem nabavila tustih nekaj darilc, jih zavila, niti razmišljati ne morem, kaj bomo jedli, kaj šele, da bi se odvlekla v gužvo v nabavo. Ah, bo že. Najhuje je, ker moja preljuba ma ja sej tudi za nas ni več takega vzdušja, pa vsi imamo polno rit vsega, pa tempo nas ubija, ti povem pa tole. Še sedaj se spomnem, ko sem bla majhna, ko smo krasili jelko, ko je mama pekla pecivo in ostale dobrote, ko je prišel dedek mraz, ko sem gledala jelkico in njene lučke. Tako lepo mi je blo pri srčku in se še sedaj spomnem tega občutka. In zakaj še vedno okrašujem, zakaj nardim jelkico, zakaj pečem. Zato, da bosrta imela tudi moja dva sinkota enak spomin na Božič, na Novo leto in na praznike, pa lepo otroštvo. ko sva z mamo čakali Dedkov Mrazov sprevod, ki je šel po kopru, mi je tako močno razbijalč srček kot bobnom, na sprevodu. Tega skoraj ni več, meni pa ful pomeni, da to ohranim. je pa res malo težko, ko že tako dolgo delaš. Si res zgodaj začela. No pa jaz, ki nimam službe, mi je pa še slabše, ma bom že kej našla, čeprav me žuli. energijo bom že iz kje povlekla.Kot za pecivo. ko sem končala porodniško od matije, nisem imela službe, valda spet, in sem šla delat v eno tovarno v Luko, ki sem bla na avtobusu, že ob 5.30 zjutraj, pa oprosti izrazu s tistimi smrdljivimi delavci, da mi je gor hodil želodec, ma smo bli podnajemniki in je blo treba nekaj delat. No pa se je vse zrihtalo in povsod za dežjem posije sonček! Upam, da nisem zamorila.