pf
|
Dobro jutro punce. Me to you po moje je bolje, da jo pustiš in boš videla kdaj se bo zbudila. Meni je patronažna in pediatrinja rekla, da če otrok napreduje ga nikakor ne buditi za hranjenje. Jaz se tega držim. Moja Lana zaspi okrog 19.00 trdno in je ne mislim buditi, ko se pa sama zbudi pa dobi papico. Čeprav za mamico je lažje dati otročku za jest še enkrat preden gre sama spat, ker potem otroček dalj spi in posledično tudi mamica, ampak meni je bolj važno da se naspi. A ti niso nič svetovali glede tega? Meni so tudi v ptujski porodnišnici rekli, da otročka se ne budi za hranjenje. Tudi ko sva bile v porodnišnici, če je spala več kot dve, tri ure skupaj ponoči so mi rekli, da naj jo pustim, kljub temu, da se takrat otročki pogosteje hranijo. Pusti jo naj spi. To je moje mnenje. Jaz zase vem, da se moram enkrat več ponoči vstati, ker jo pustim spančkati, ker če bi jo podojila ob desetih, enajstih ponoči, bi se do jutra dojile še samo enkrat, zdaj se pa ob 00.00 do 1.00 nekje vmes, pa ob 4.30 do 5.00 in od 7.00 do 8.00. Sicer gre hitro vse pri nama. Dojenje in kupček v desetih minutah, zaspi pa itak v minuti. No danes sva se še enkrat več zbudile in jedle, ne vem kaj je bilo danes ponoči. Zdajle sem čaj skuhala zanjo in ji ga bom malo ponudila, da se navadi nanj, ker do sedaj ga ni marala. Včeraj sem ji pozabila ponuditi novalac zvečer, predvčerajšnjim se je jokala, ko sem ji dala flaško, včeraj sem pozabila, danes pa akcija zvečer spet. Naša babika poje po mojem premalo količino naenkrat in se zato doji na dve uri, pa ponoči bi tudi kar jedla oz. včasih se mi zdi, da je bolj žejna. Ne vem več kaj je vzrok tolikokratnega hranjenja, bom videla kaj bo z večernim dodatkom. Kaj bi dala da bi danes zagrabila flaško. Petra meni je bilo rečeno, da lahko zanosim po pretečenem letu po carskem rezu, čeprav še ne vem kako se bomo odločili glede na vse postopke pred zanositvijo. Moram premisliti. Nosečka 08 bravo za izlet v Celovec. Jaz je še nisem dojila v kakem trgovskem centru, ker se jih izogibam bolj kot ne. Bile sva dvakrat v Leclercu, ki ni tak tipičen trgovski center, mislim ni tak velik in ni take gužve. Meni se zdi, da je prehrupno in sploh sedaj, ko je sezona virusov mi ni najbolj za hoditi, ko vsi kihajo. No v Spar, BC je že šla z mano, če sva šle po kruhec, kako sadje, kake sprotne stvari, ko nakup ne traja dolgo, drugače pa ne. Čeprav pa mamice sedaj ko je slabo vreme smo dejansko izolirane od sveta, če se nekam ne spravimo. Samo je sedaj taka gužva vsepovsod, da ti mine. Moral bi iti bolj zgodaj zjutraj, ko se centri odprejo. No ne vem, ne bom pametna, itak vsak naredi po svoje kakor čuti in želi.
|