|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolice
7.4.2009 10:15:10   
dvorsicl
Hay. Sem nova na forumu in me zanima ce je katera vMB rodila ze s epiduralno anastezijo?

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: majčice iz MB in okolice
7.4.2009 10:55:00   
ebetka
Zdaj sem šele na datum pogledala: VANILLA - VSE NAJLEPŠE ZA ROJSTNI DAN, NAJ SE TI IZPOLNIJO VSE LEPE ŽELJE - NAJLEPŠA PA ITAK KMALU PRIHAJA. PA LEPO PRAZNUJ.

user posted image

(odgovor članu dvorsicl)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: majčice iz MB in okolice
7.4.2009 11:06:54   
vanilla
Pozdravljene, nosečke!!

Ebetka, hvaaaalaaaa ti za tako lepe želje user posted image user posted image user posted image !! Ja, pa tudi res je, da bo to prav posebno leto in prav posebno darilo, ki šele prihaja čez kak mesec ali še prej...

Dvorsicl, ena moja kolegica je pred več kot enim letom rodila z epiduralno v MB. Sicer je mela neke veze, da jo je za ziher dobila (ker do pred nekaj časa si moral kao met srečo, da si jo dobil, pa še to samo čez dan in med tednom). Ji pa nič ni prijela user posted image , tako da je bil porod več al manj kar naraven user posted image .
Zdaj je baje EA že bolj dostopna oz. se kao trudijo, da bi bila 24 ur na voljo. Kako pa je v praksi, pa žal ne vem.

Za kavico vidim, da nam kar ustreza ČETRTEK.... No, bomo še dogovorile uro. Pikica ima menda danes pregled, če se ne motim....
No, pa jaz tudi..... Zdaj ob 11.30. Tak da se moram kar poštimat in odpravit.... Sporočim, kako je bilo!

Lepo preživite dan na sončku, se tipkamo!

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: majčice iz MB in okolice
7.4.2009 13:42:59   
vanilla
Kje ste babuške? Ste vse na sonce pobegnile, ne? Sej prav tako user posted image .
No, jaz sem tudi po pregledu šla še na en doooollg sprehod po mestu. Joj, je pasalo. Tako dobro sem se počutila, prav polna optimizma in dobre volje... Kaj lahko eno vreme nardi iz nas, ne?

No, zdaj pa še poročilo o pregledu. Vse je v redu! Plodovnice dovolj, posteljica lepo zori in se lušči. Dojenčica ma rito fejst pod mojimi rebri (kar tut čutim, hehe, ko me zateguje pod rebra), še vedno se dosti premika in obrača. Sicer ne več tako, da bi bla z glavo za gor, ampak tako za kakih 45 stopinj.

Težka naj bi bla nekje 2600 gramov in je bil G zadovoljen s to težo. Je rekel, da je to za punčko v neki povprečni meji. Tudi glavica je povprečna za punčko, ni tako velika (no, vsaj upam, da res - da je nem pol težko ven iz sebe spravljala, hehe).
Je pa rekel, da so punčke ponavadi manjše in bolj lahke od fantkov, tako da četut ne bi mela te kilaže, bi bilo v redu. Tak da, ebetka, ne skrbi user posted image !

Zdej pa grem nekaj za kosilo nardit.... Pa spečt bi mogla kakšno pecivo, pa sploh nimam idej, kaj. Nekaj bom že našla....

Lepo se sončite!!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: majčice iz MB in okolice
7.4.2009 13:51:44   
ebetka
Vanilla, čestitke za pregled. Res lepe novice !!

Dvorsicl - jaz poznam nekaj punc, ki so rodile v mb z ea in so bile nekatere zelo zadovoljne, druge pa spet ne, ker so jim npr. po 3x morali vstavljati kateter, ker niso zadeli v prvo pa še prijelo ni tako kot bi naj. Tako da ne vem...vse je po moje odvisno od posameznice in od trenutne situacije.

Tud jaz grem zdaj malo na sončka, je res prelepo vreme. Kosilo je skuhano in pojedeno, zdaj pa se bo prileglo še nekaj sladkega user posted image .

Lepo bodite in se pišemo.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: majčice iz MB in okolice
7.4.2009 14:25:32   
majska pikica
Oi babike


Vanilla vse naj naj ob tvojem prazniku.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No jaz pa sem bolj slaba sem včeraj šla v bolnico ker mi je trebuh tako otrdeval da sem mislila da bom rodila evo pa sem doma je bil lažen preplah kaj se popadkov tiče sem pa staknila neko črevesno virozo tako da so mi včeraj na infektološkem dali infuzijo potem pa sem lahko šla domov. Danes pa sem imela UZ in je vse ok mali je že na glavo obrnjen in pridno čaka da bo prišel na svet.
Dvorsicl  v petek je ravno rodila moja znanka in mi je povedala da je po novem EA dostopna 24 ur ker imajo dežurne anesteziste ona je sicer hitro rodila in je imela zadnje pol ure EA ampak baje sedaj ni več problema da jo dobiš.
Punce za v četrtek tudi meni odgovarja ampak popoldan ker dopoldan nimam prevoza.
Zdaj pa grem ležat ker se ne počutim ravno dobro

Lepo bodite in uživajte

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: majčice iz MB in okolice
7.4.2009 17:26:13   
ebetka
Pikica, potem si imela iste napade otrdevanj kot jaz prejšnji teden ves popoldan in večer. No, fajn da si prišla nazaj domov in da še ni bil pravi alarm. Upam, da se ti tud počutje hitro izboljša, držimo pesti.
user posted image


(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: majčice iz MB in okolice
7.4.2009 19:05:36   
Maj_taj
Se še jaz malo oglašam. user posted image VANILLA, NAJPREJ TEBI VSE NAJ NAJ NAJ!!! user posted image Tvoje najlepše darilo bo kmalu prijokalo na svet. :)) Dopoldan sem razmišljala, kdo že ima danes rojsni dan, ker sem se spomnila, da sem prebrala na forumu. :)

Danes sem imela prvič ctg. Vse ok, nič posebnega. Nič, se lepo se mejte. Pa pa

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: majčice iz MB in okolice
7.4.2009 20:29:13   
vanilla
PUNCE, VSEM HVALA ZA LEPE ŽELJE IN OBJEMČKE NAZAJ user posted image user posted image !!!
 
Ja, Pikica, čuvaj se še teh nekaj dni oz. tednov.... Vidve z ebetko kar prehitevata po levi s temi otrdevanji in popadki, hehe....
 
Dan je bil res čudovit s tem soncem...
 
Maj_taj, saj ne vem, če si že omenila kaj ali ne... pričakuješ fantka ali punčko?
 
Nič, punce, lep večer vam želim in se pišemo....
 
Aja, ČETRTEK: Jaz komot lahko popoldne, če vam to bolj ustreza! Komaj čakam! Jutri moramo res dorečt uro...

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: majčice iz MB in okolice
8.4.2009 8:55:14   
SANEK1
Dober dan, po doooooooooooolgem, doooooooooolgem času še iz moje strani. user posted image user posted image user posted image
Upam, da se me še spomniteuser posted image

Končno imam malo več časa za sebe, ker sem oddala diplomo in se odločla, da do poroda ne delam več nič, ker si tudi jaz zalužim malo uživancijeuser posted image user posted image user posted image .
Malo sem vas tu pa tam prebrala, vidim da ste se dobile na user posted image , mogoče se vam jutri tudi jaz pridružim, samo odvisno od ure, ker popoldne ne morem.

Komentirala vasza nazaj ne bom, ker več nič ne vem, obljubim, pa da bom zdaj bolj pridna in se več oglašalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja, da ne pozabim- VANILLA, vse naj, naj, naj za tvoj praznik, naj se ti izpolnijo vse želje, največja pa te še čaka, da jo dvignešuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: majčice iz MB in okolice
8.4.2009 9:31:42   
vanilla
Dobro jutro....

Ja, SANEK1, pa kje si ti??? user posted image  Najprej ti hvala za lepe želje (zelo lepo si napisala, sem se kar nasmehnila user posted image )...
Super, da si oddala diplomo - ker vem, da je to naporno delo. Ena znanka ima konec aprila rok za rodit in je poskušala še na zagovor prit in jih je na vse pretegne rotila in molila, da bi jo dali, še preden rodi. No, pa so se je le usmilili, tako da je imela ravno ta teden zagovor - zdaj gre torej mirno lahko rodit, hehe. Ja, super bi bilo, če bi se nas čimveč lahko dobilo na kavici! Samo, da bi nekako lahko uro uskladile, četudi je to popoldne, da bi lahko vse prišle.
Sem malo pogledala za nazaj, da obudim tvoje podatke user posted image . Tudi ti si začetna majčica (rok 5.5., ne?), tako da to bo res gužva... To bomo rojevale kot po tekočem traku user posted image  (ebetka in Maj_taj 1.5., majska pikica in jaz 2.5., sanek 5.5.).... tako da bo naša Poloma mela čist skurjen mobitel od sprejemanja sms-ov, hehe. Potem pa bomo še njo pospremile nekje okrog njenega roka 20.5.


Danes pa ima ebetka pregled, če se ne motim. Upam, da bo dobila kaj bolj obetavne novičke glede teže njene pupe. Ebetka, čimprej javi, ko boš opravila!!!

Aja, pa dajmo se danes pofočkat za jutri, pa povejmo, katere ure imamo fraj oz. kdaj se lahko dobimo user posted image ! Jaz lahko KADARKOLI, ura ni pomembna user posted image .


(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: majčice iz MB in okolice
8.4.2009 14:08:01   
ebetka
Zdravo babike,

jaz sem s pregleda - zaenkrat, ker jutri moram nazaj in v bolnici ostat user posted image . Danes so mi nardili ctg, ki je bil zelo vredu, vendar me bodo obdržali na opazovanju, da vidimo kako dojenček napreduje v rasti. Če bo napredovala, grem po moje lahko po nekaj dnevih domov, če ne pa bodo sprožili porod. Tako da mene jutri ne bo na kavico z vami, na žalost.
Res si želim, da bi še prišla do poroda nazaj domov in da se spontano začne vse skupaj...bomo videli kako bo.

Lepo se imejte, uživajte zadnje tedne, ki jih je še zeloooo malouser posted image , jaz pa se javim, ko bo kaj novega.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: majčice iz MB in okolice
8.4.2009 15:56:26   
vanilla
Oj,

O, ebetka, tvoje novičke so me pa kar malce pretresle, če temu lahko tako rečem. Pa je kaj pridobila v teži od prejšnjega tedna? Saj v bistvu prav, da te bodo obdržali na opazovanju, da boš vsaj lahko mirna, da si v dobrih rokah in da bodo že znali pravilno ukrepati.
Saj vem, da si želiš spontanega poroda, ampak četudi bodo mogli sprožiti, bodo že imeli zadosten razlog, da bo potem dojenčica resnično v redu in bodo pač mnenja, da se ji bo zunaj boljše godilo. Saj moja sodelavka je rodila prejšnji mesec pupo en mesec prezgodaj z 2200 grami in je potem mala dosti boljše zunaj napredovala in so zdaj v redu.
Držimo pesti zate in ti pošiljam user posted image user posted image user posted image !

Upam, da se vrneš domov, če pa ne, pa bo ravno tako dobro - bosta pa potem kmalu dve user posted image . Javi se še kaj, ali pa ti pošljem jaz ali katera svojo telefonsko na ZS, če bi slučajno rodila, da bomo vedele, da ne bomo predolgo v skrbeh. Da nam boš lahko javila.

Srečno user posted image

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: majčice iz MB in okolice
8.4.2009 16:35:03   
ebetka
Ja vanilla, pošlji mi tel. na zs, da če bomo slučajno rodili že med tem, ko bom v p, da ti javim. Glede pridobitve teže pa ne vem, mi danes niso nardili uz, zato pa grem jutri not, da me bodo meli pod kontrolo in seveda spremljali težo naše pupike.

Ve pa se fajn načvekajte, ko se dobite pa glejte, da ne boste z dežjem pokvarle tega lepega vremena user posted image .

Uživajte.



(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: majčice iz MB in okolice
8.4.2009 19:36:01   
majska pikica
Ebetka kaj naj ti rečem čimbolj optimistično glej na stvar in vedi da bomo vse mislile na tebe in tvojo pikico. Bolje je nekaj dni odležat noter in naredit vse preglede in potem zadovoljna priti domov. Želim ti vse najboljše in vedi da tudi z vama bo tako.Sedaj sploh ne najdem pravih besed in ne vem kaj ti naj rečem vse kar ti lahko svetujem je da ostani čimbolj vesela in sproščena to vama bo najbolj koristilo.
Aja pa če imaš rada bolj slano hrano si sol s seboj odnesi ker tam je skoraj vse bolj blago soljeno.
Čim hitreje nam javi kako je s teboj in pupiko pa

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: majčice iz MB in okolice
8.4.2009 19:40:09   
majska pikica
joj sem tako zmedena da sem kar poslala no sedaj ti pa še posebaj pošiljamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: majčice iz MB in okolice
8.4.2009 20:24:19   
ebetka
Hvala vama za lepe želje, se javim, ko bo kaj novega.

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: majčice iz MB in okolice
8.4.2009 21:11:24   
Maj_taj
Pozdravljene,

ebetka, drži se, malo še potrpi pa bo. user posted image Držim pesti da bo vse tako kot mora bit. user posted image Upam da se kmalu vrneš.

Kako pa je glede kavice? Sem kaj spregledala al odpade? ;)

LP

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: majčice iz MB in okolice
9.4.2009 10:36:12   
majska pikica
Oi punce

Kako ste kaj danes je en sam lep dan.
Vanilla ali se ti je Ebetka kaj oglasla imaš kakšne novičke o njej in njeni pupiki.
Upam da je z njima vse ok.Sigurno je vse ok.
A nas je včeraj vse tako šokirala da smo se na koncu pozabile zmenit za kavico.
Kako sedaj kaže ta naša kavica.Se nam izmika vedno bolj ali kaj.
Dajte kaj pisat.

PAPA

(odgovor članu dvorsicl)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: majčice iz MB in okolice
9.4.2009 11:01:57   
vanilla
Ojla punce...
Evo, včeraj proti večeru me več ni bilo doma, sva šla z možem na obisk h kolegom v Lj.... Pa vidim, da se niste nič kaj pridno javljale user posted image ... Verjetno nas vse skupaj tale sonček prevzema in se zato bolj zunaj držimo kot pa pred računalniki user posted image .

Ne, od Ebetke nimam še nobenega glasu. Danes naj bi torej šla nazaj v bolnico in itak bo notri nekaj dni... Če bo rodila, mi bo takoj javila, pa vam takoj sporočim. Če par dni ne bo glasu od nje, pa jo bom sama pobarala, kako in kaj, da ne bomo predolgo v nevednosti in skrbeh.

Ja, na kavico smo potem nekako čisto pozabile... Ker vidim, da tudi ostalih ni veliko na RR, bomo očitno rabile več časa, da se res lahko zmenimo, kdaj se bomo dobile user posted image . Pač, upanje imam, da se le dobimo preden rodimo user posted image .
Dajmo pa potem naslednji teden. Upam, da se bomo vse uspele oglašat na RR in dorečt termin.

Drugače se počutim v redu... Mala se preteguje v trebuhu, ni pa nekaj divja oz. niti nikoli ni bila. Dosti kolca, včasih porine rito feeeejst ven, da je prava velika bunka user posted image . Se pa zalotim, da sem kljub lepemu vremenu na momente kar malce depresivna al kako bi temu rekla.... Malce strah pred porodom, malce strah, kdaj se bo sploh začelo, malce strah pred novim bitjem v mojem življenju... ahhh user posted image . Sej bo.

Nič, uživajte na sončku, pa dejte pisat kaj.... Pogrešam vaše poste.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: majčice iz MB in okolice
9.4.2009 12:12:04   
majska pikica
Hajli


Kot kaže imaš popolnoma prav da se lepo predajamo sončku.
Res nam ta teden ni naklonjen mogočaj pa Ebetka pride do naslednjega domov in se nam pridruži.Tokrat pa se moramo res za točen datum in uro dogovorit.
Če se ne motim naslednji teden tudi Maj_taj prične z dopustom tako da se bomo še lažje dogovorile za uro.
Vanilla kot pišeš imaš občasno občutek depresije in strahu.Veš nič ne skrbi tudi mene je v torek ko sem morala v bolnišnico in me je tam zvijalo HB ne popadki ampak trebušna viroza popadel tak strah pred porodom da sem mojemu rekla da si nikakor ne želim rodit vsaj sedaj še ne ker nimam nekako poguma.
Se mi je v tistem trenutku nasmejal in mislil da se napravljam ampak potem je videl da sem čist res mislila ko sem postala vsa solzna.Še danes sem razmišljala kako bo in strah se sam prikrade in ne gre tako hitro vstran.Ampak o tem se je dobro veliko pogovarjat in premlet dejstva ki so nam neizbežna.
Si te predstavljam kako se počutiš na trenutke in naj ti bo v tolažbo da nisi edina in da tudi jaz ki grem tretjič v Rim imam na trenutke strah kdo pa ga nima za tebe je to prvič in si ne predstavljaš kako bo in kaj lahko pričakuješ jaz pa sedaj že vem kaj me čaka in vem da ko primeš tisto nebogljeno bitje v roke vse mine pa kljub temu občutim ta strah.
Vanilla lepo se nasmej in čimveč se pogovarjaj o tem kaj čutiš najbolje s tvojim dragim saj bo on poleg tebe ko bo prišlo najlepše vajino darilo in naj te posluša.Svetujem pa ti še nekaj daj mu takoj vedeti naj te posluša ker tolažba včasih pri nas ki smo sedaj v tem stanju kot veter ima ravno nasproten učinek.Saj veš kaj mislim.Upam da se bomo tudi me ki smo še na tej strani sedaj ko se naš čas približuje čimveč pogovarjale o tem ker resnično koristi.
No sedaj pa grem k mojima mrcinama(mojima kosmatincema da ne bo pomote) da se bota nalaufala in znorela je moja psička kar razigrana tako da jo grem razveselit.Hihi pes pa tako ali tako samo z žogo v gobcu teka kot brezglava kokoš.Včasih mi žogo pred noge vrže in si misli poglej kako je okrogla še skloni se komaj in pobere to žogo da jo vrže.Točno tako občutim poleg njega ko čaka na žogo.
Sedaj sem še malo o mojh dveh velikanih napisala verjetno še nisem povedala da sem velika ljubiteljica psov in tudi moja dva pingvina sta takšna.

Sedaj pa dovolj drugače bo prej tema ko pa bom jaz uspela priti ven

Se še pišemo

Maj_taj nič nisi zamudila kavico smo prestavile na naslednji teden upam da nam takrat uspe se dobit
Vanilla če kaj izveš o Ebetki nam javi če se bosta kaj slišali pa jo lepo pozdravi

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: majčice iz MB in okolice
9.4.2009 14:48:32   
vanilla
Pikica, jaz sem tut NORAAAAA na pse... Mi se kar smeji, ko govoriš prigode o svojih kosmatincih.... Midva oba z mojim dragim sva čist zaljubljena v pse. Ko kam prideva na obisk, pa če majo kakega kužka, ga kar začneva crkljati in se ukvarjati z njim, da si menda vsi mislijo, da sva malo čez les user posted image . Pri enih sva enkrat na obisku kar pod mizo lezla k enemu malemu kužku, ki se je motal okrog nog. To sva verjetno smešna zgledala. Ampak si ne moreva pomagat... Res, čist sva nora nanje.
Zato pa tut blaaaazno pogrešam psa, ki ga mamo pri nas doma, kjer sem prej živela. Saj tukaj imamo tut psa, sam je bolj "namenjen" staršem od mojega, ker je že od prej tukaj. Midva pa vseeno sanjava, da bova enkrat mela tut čist svojga kužka, pa kakšnega mačka, ki bi se prišel pocrkljat v hišo. No, pa dovolj o živalcah user posted image .

Ja, tale t.i. predporodna depresija oz. strah.... Treba se je pogovarjat in povedat, to imaš prav. Jaz mojemu povem, kako se počutim in mi je super, ker je on taka močna osebnost in mi vedno v par besedah pove,da se res ne rabim sekirat, ker bo ob porodu itak on z mano, potem doma mi bo pa itak pri vsem pomagal, saj je otrok od obeh user posted image . Saj to itak vem, ker je res tak cukr, da vse dela, nič se ne pritožuje, nič mu ni težko, ful je potrpežljiv... Samo vseeno pa sem JAZ tista, ki bo rodila in ki nekak čutim tisto posebno obveznost za otroka oz. odgovornost. Ker pač mamice smo le mamice. Ma ja, pa še sploh, ker bo to prvi otrok in nimam pojma, kako bo vse skupaj zgledalo...
No, saj tvoje besede, Pikica, fuuul potolažijo, sploh zato, ker praviš, da se počutiš podobno, kljub temu, da greš že tretjič!

Ja, za ebetko pa javim takoj, ko bo kaj sporočila.... Verjetno lahko pričakujemo kak glas od nje v prihodnjih dneh. Upam, da je v redu in da v bolnici lepo skrbijo zanjo in njeno pupo user posted image .


(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: majčice iz MB in okolice
10.4.2009 12:20:43   
majska pikica
Lep sončen dan


Kako ste kaj danes je še en čudovit dan in se komaj odtrgam od sončka.
Vanilla vidim da sma podobni duši kaj se živalic tiče.Jaz imam doma zraven mojih dveh velikanov še štiri mačake papagaja in ribico pri ateju pa še tri zajčke.Sem neka čudna ko vidim kakšno žival in se mi prav zasmili če je zavržena.Še dobro da je moj bolj na trdnih tleh ker drugače bi imeli doma pravo zavetišče hihi.Ponavadi vedno od njegove tete prišvercam kakčno muco tam jih imajo veliko.Sem pa tudi ko sem še bila v službi našla mmačakeca čisto belega ki je se tam pritepel pa sem ga mogla domov odnest se mi je ful smilil moj mi je rekel da bomo počasi v samih mačkah.Pa je sam tudi velik ljubitelj živaali samo pravi da nekje mora bit meja.No sama bi si želela samo še kakšnega sivega žakoja hihi.
No danes sem pa ven iz naših tem pa si ne morem pomagat tako vsaj malo pozabim na moj mali strah pa saj se bo to tudi uredilo ko bo za to čas.
Punce lepo uživajte v sončku in lepe praznike vsem skupaj.
A se je Ebetka že kaj oglasila?
No lep dan še naprej

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: majčice iz MB in okolice
10.4.2009 14:11:23   
ebetka
Zdravo punce,

jaz sem doma user posted image . No, vsaj za praznike - v torek imam ponovno kontrolo s ctg in uz. Hvala za skrb in za lepe želje !!
Da povem, da so mi bolnice že od nekdaj prava mora in da sem komaj prestala tam en dan in eno noč (nič nisem spala).
No, danes sem imela ponovno uz in 3 ctg v treh dneh. Uz mi je delala končno moja zdravnica in je rekla, da je pupika sicer malo pod povprečejem - malo lažja kot bi morala biti ampak da to ni nujno kaj narobe, da se je verjetno vrgla po mami user posted image . Zjutraj so mi še rekli, da bom mogla ostati tam, potem pa me je po uz vprašala, če bi rada šla domov - kakšno vprašanje, sem se skor zjokala od veselja. Moram pač bolj mirovati in v torek ponovno na kontrolo - sicer me še vedno lahko v torek zadržijo notri ampak, če ne bo nekega nazadovanja v rasti ali kaj podobnega, bom šla po moje domov. Aja, pa plodovnice je danes tudi pokazalo, da je je še dovolj.

Tako. To je nekako na kratko o meni. Kako ste pa kaj ve?? Upam, da uživate v tem prelepem vremenu in lepo pričakujete naraščajčke. Tudi mene je neznansko strah poroda, še posebaj zdaj ko sem bila tam v bolnici in poslušala razne zgodbe...nima smisla razlagat, brez veze.
Mormo bit optimistične in kljub strahovom nekak z veseljem pričakovat ta dogodek.
Pa prebrala sem, da sta imele temo o živalih - tukaj je še en ljubitelj...jaz bi ful imela psa pa si ga v bloku nočem nabavit, ker bi trpel. Ampak, če nam kdaj uspe priti do hiške pa definitivno. Pri mojih doma smo imeli psa ko sem bila mlajša, zdaj pa imamo mačko, papagajček pa je umrl pred kakšnima dvema mesecema (bil je star skoraj 18 let).

Jaz bom ta vikend predvsem počivala doma, ve pa se naužijte sončka in velikonočnih dobrot (pa ne preveč jajc, da ne bo katera mislila, da ima popadke user posted image ).
Javite se kaj, papa.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: majčice iz MB in okolice
10.4.2009 15:23:37   
vanilla
Ooooo, Ebetka, braaaavo, da si doma user posted image user posted image user posted image user posted image !!!! user posted image user posted image
Kar verjeti nisem mogla, ko sem videla, da si pisala user posted image !
Huh, zdaj smo pa pomirjene..... Moram priznati, da sem se večkrat čez dan spomnila nate in pomislila, kako si kaj, kaj ti delajo tam, kako se počutiš (ker si res že prej omenjala, da te je groza bolnic).... O, HB, da je vse v redu!! In da je tudi plodovnice dovolj...  Ja, za dojenčico sem pa tudi jaz sigurna, da se je pač vrgla po mamici user posted image . Ma, saj moja tut ni neka težakinja pri 2600 gramih. Pri 36-ih tednih so nekateri že okrog 3 kile težki, tak da.... Za punčke je itak značilno, da so bolj lahke.
Oh, res sem vesela, da si se oglasila. Zdaj pa samo počivaj, počivaj, počivaj.
Prav pogrešale smo te.... S Pikico sva bile res v skrbeh! Si mi kar polepšala dan, ko si se oglasila user posted image .

No, jaz sem bila včeraj na jogi za nosečnice.... Je bilo prijetno, sproščujoče... Dosti vaj smo delale za učvrstitev stegenskih mišic, mišic na rokah... Vodili sta dve babici iz ptujske porodnišnice. Zelo poudarjata, da je treba priti na porod čimbolj sproščena (kolikor je pač to takrat mogoče). Obe sta rekli, naj si zdaj te zadnje dni in tedne pred porodom vsak dan dopovedujemo, da moramo bit čimbolj sproščene, dobro in globoko dihat med popadki, se prepustit strokovnosti babic (jim zaupat in ne pametovat) itd... Upam, srčno upam, da mi rata ostati mirna, ko bo šlo zares!

Danes pa sem šla še na posvet o ultivi... Anestezistka je res priznala, da so babice starokopitne in je ne dajo rade. Naj pač vztrajamo in jo zahtevamo... Samo se zna zgodit, da je pač ne bomo dobile... No ja, jaz sem psihično bolj pripravljena na naravni porod in se na tole ultivo res ne zanašam preveč. Bom že preživela brez nje, saj ženske rojevamo že tisoče let....

Počutim se drugače dobro. Ponoči pa je spanje kar oteženo. Medenične kosti noro bolijo, da me kar zbuja, komaj potem noge premikam. Pa trebuh imam celo noč trd kot kamen. Danes je bil prav posebno trd, da sem se prav čudila, kaj je zdaj to. Tudi bolel je rahlo. Hja, vse se pripravlja počasi....

Evo, nastopamo 37. teden - naši otročki so uradno donošeni user posted image !!

Aja, še glede strahu pred porodom... Kot praviš ebetka, da si se naposlušala raznih zgodb... Danes je tudi ena na posvetu za ultivo do potankosti opisala svoje grozodejstvo na prvem porodu user posted image . Ma, nisem si pustila, da bi me to zmedlo... Samo sočustvovalno sem se ji nasmehnila.... Pač, različne smo in jaz upam, da bom racionalno in zrelo doživljala svoj porod in da ne bom med tistimi, ki doživljajo "masakr", hehe....

Grem še mal na balkon.... eno kavico spit....



(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




termometer
Admin

Kateri termometer uporabljate?

digitalni za pod pazduho (33%)

ušesni (17%)

čelni / brezkontaktni (50%)


Število vseh glasov: 12

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!