|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolice
21.4.2009 11:41:56   
vanilla
Punceeee....
evo, novička!!! Ravnokar sem dobila sms od ebetke!!
 
Rodila se je IZA, težka 2650g in velika 46cm!!!!
 
Bravo, ebetka!! user posted image user posted image user posted image user posted image
 
Verjetno je rodila danes, upam, da bo kmalu pri močeh in se bo lahko tudi sama oglasila in opisala, kako je potekalo!
 
Takoj, ko mi je zapiskal mobitel, sem slutila, da je verjetno ona user posted image !
 
No, pa imamo PRVO MAJČICO (oz. aprilčico)!!!! Res, bravo!


(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: majčice iz MB in okolice
21.4.2009 12:18:46   
majska pikica
ČESTITKE NAŠI NOVOPEČENI MAMICIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
 
Upam da ji ni bilo prehudo
Vanilla lepo jo pozdravi in ji zaželi vse najlepše z njeno pikico Izo.
Sedaj punce pa gre zares tudi pri nas majčice smo začele
 
Še enkrat juppppppppi za njujuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: majčice iz MB in okolice
21.4.2009 12:59:09   
Poloma
Iiiii lepa novičkaaaa :) Ji ni uspelo na maj počakat :)))

Daj čestitaj mamici še v našem imenu če se kaj slišita, boš? :)

Oooo sem res vesela novičke...da je dete zdravo in na svetu in seveda da se mamica Ebetka ne rabi več sekirat in v strahu čakat!

Lep, čeprav deževen dan vsem!

Papa

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: majčice iz MB in okolice
21.4.2009 21:43:30   
SANEK1
Pa je sezona odprtauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mami Ebetka in ati, ČESTITKEEEEEEEEEEEEEEE za user posted image user posted image , Iza DOOOOOOOOOBRODOŠLAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 7:45:41   
majska pikica
Dobro jutru

Sem malo zgodna ker nikakor ne morem spati pa še ponoči se zbujam 2x tako da je moje spanje totalno neresno.Pa sedaj ko bi si mogla fajn energije nabrat ker se mi bliža moj veliki dan. Vanilla tudi ti imaš termin tako kot jaz sedaj me pa res zanima katera bo prej. Jutri imam prvič CTG pa komaj čakam potem imam pa še pregled pri moji G in potem še na PDC-ju tako da bom spet cel dopoldan porabila za zdravnike.Smešno sedaj ko je naša Ebetka rodila se mi zdi kot da je čas ponorel vsak dan ko me kaj špikne pomislim no mogočaj pa grem danes.Po eni strani komaj čakam po drugi strani pa razmišljam samo o neumnostih.Resnično sem se mojega trebuha že naveličala in bi končno rada se spet gibala normalno.Je edino vredu ker se mi je trebuh spustil in s tem lažje diham pa še zgaga mi ne nagaja jupi.Verjetno sem v tej nosečnosti pojedla več tablet kot prej vso svoje življenje. No da ne bo katera mislila da sem kak tabletoman samo rupurut proti zgagi sem jemala drugač tablet ne jem.Ampak teh sem veliko pojedla.
Tako ko berem te naše strani mi je kar hudo ko vidim kako smo se razgubile nič si več ne pišemo javimo pa se samo še takrat ko je kakšna novička.
Vanilla se ti je Ebetka kaj oglasla in ti kaj povedala kako ji je šlo.
Če se bosta kaj slišale jo lepo pozdravi.Vsaj ena se je že rešila upam da bo z svojo pikico hitro doma.
Tako punce sedaj pa grem jaz lepo ven in se sprehajat mogočaj mi kaj pospeši hihi  sedaj se lahko več gibam ker sem pri koncu in ni več strahu da bi šlo kaj narobe saj so naši dojenčki že kar dovolj veliki

papa

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 9:12:37   
vanilla
Dobro jutro....

Hehe, jaz se isto počutim kot ti, Pikica.... Tudi jaz bi se po eni strani že rada rešila trebuha, po drugi pa tudi jaz razmišljam razne neumnosti... Kar nekako bi rada še en teden počakala oz. do roka... Nekak imam tako psiho naravnano user posted image .
Jaz pa sem imela včeraj pregled in prvič tudi CTG.
No, na CTG nič posebnega, vse v redu, nobenih popadkov itd.... G me je pregledal, maternični vrat dolg 2.5 cm, še vedno zaprta... Plodovnice še vedno dovolj. Vidi, da se vse skupaj pripravlja in zori, vendar je rekel, da se nikamor ne mudi. Saj v bistvu me lahko že danes zagrabi, vendar je rekel, da sodeč po "diagnozi" včerajšnjega pregleda se dojenčici nikamor ne mudi... Tako da se čisto zna zgoditi, da bom celo čez rok user posted image .
Naslednji pregled pa več ne bo pri njem, ker imajo drug teden dopust. Zato pa bom, če ne rodim prej, šla točno na rok, 2.5. kar v porodnišnico na pregled oz. CTG.

No, z ebetko se nismo nič slišale... Zdaj je verjetno še v P in polna vtisov in pogledov na svojo dojenčico.... Hehe, smo ji kar malo "fauš", da se je že rešila.... Pa še vem, kako strah jo je bilo in kako je rekla, da ji je grozno bit v bolnici.... No, pa je tudi to za njo. Upam samo, da se dobro počuti. Sem ji napisala en daljši sms in jo pozdravila tudi od vseh vas ter ji rekla,da ko bo pri močeh in ko bo imela čas, naj se kar javi in pove, kako je bilo.

Ja, jaz bi tut rada malce več klepetala tukaj gor... Pa nobene ni user posted image user posted image user posted image .
Čez dan imam kar računalnik prižgan in vmes med kakšnim delom, obiskom, sprehodom itd. bi komot lahko tudi klepetala... Ampak monologov pa tut ne morem met, hehe.... Pol pa skos gledam, če je katera kaj napisala user posted image .

Pikica, kako pa veš, da se ti je trebuh spustil? To tudi vidiš, al samo čutiš, da je nižje? Jaz nimam nobenega filinga, da bi se kaj spustil. Mogoče na oko zgleda mičkeno nižje, ampak dvomim... Še zmer mi tamala rito tišči nekam pod rebra dostikrat... Tako da se očitno še ni spustila.

Hehe, moj mož mi v šali pravi, da naj kar počakam do praznikov, da bomo potem šli rodit, ker si je tut on tako psiho naravnal.... Pa tut drug teden so prazniki v ponedeljek in potem v petek in takrat ne bo v službi. Za očetovski dopust bi pa rad koristil prave delovne dneve ne pa praznike, hehe...

Punce, mogoče bo pa naša tema kaj zaživela, ko bomo vse rodile... Ker takrat bomo pa rabile kar dosti nasvetov pri sami negi dojenčka, počutju itd... Upam, da se ne bomo kar razgubile. Bi bila zelo žalostna....

Ostale punce, javite se kaj, kako se počutite: SANEK1, Maj_taj, Poloma, in druge....

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 10:06:14   
majska pikica
Ahoj


No HB vsaj nekdo se tu gori odziva hehe. Ja imaš prav monologi ravno niso prijetni tudi jaz sem po večini ves čas tu gori in večkrat pokukam če se je katera kaj javila.
Kako vem da se trebušček spusti  no glej čist preprosto pred kakšnima 2 tedna sem si nastavla dlan od prsne kosti dol in videla da imam za štiri prste prostora med kostjo in vrhom maternice sedaj pa ko primem imam pa za 7 prstov tako nekako če si me razumela .Je pa to kar zanesljivi pokazatelj tega da smo pri koncu ker se bebika spusti nižje dol.Pa še na wc me bolj pogosto kot prej.Da pa rito kdaj pod rebra potisne se pa meni tudi zgodi še posebaj ko sedim. Aja merim pa si stoje tak da poskusi.Ni pa rečeno da se bebika spusti kaj prej dol lahko se ti tik pred porodom pri meni je to pač mogočaj zato ker grem tretjič v Rim.
Punce dajte kaj pisat da ne boma na koncu z Vanillio sami tu gor ostali.
Pa upam da bomo obdržale stike tudi po porodu za kavico pred porodom pa smo nekako izvisele tak da vsaj pišite kaj

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 10:56:02   
vanilla
Aja, a tako je to s tem spuščanjem trebuha. No, jaz mislim, da je še kar isto, mogoče malo nižje, ker si prej nisem s prsti merila. Sicer pa vem ja, da se trebuh lahko spusti šele tik pred porodom. Pa tudi med samim porodom oz. popadki se nekateri počasneje spuščajo in nam je to že babica v MŠ govorila, da je potem potrebno kar določene položaje izvajat, da bi se hitreje spuščal: čimveč hoje, čepenje in zibanje medenice hkrati itd.
Sem se včeraj pošalila pri ginekologu, da sem upala, da bo rekel: ja, saj vi ste že 6 cm odprta, hehe... user posted image . Pa se je samo smejal in rekel, da to si vsaka želi. Sicer pa tut to ne bi nič pomenilo. Lahko si cel mesec odprta za prst, pa vseeno na koncu nikamor ne gre.

Aja, naša pupika ima nekje 2800g. Je rekel, da je tut glavica bolj majhna. Nič pa ne zastaja v rasti oz. teži in je to dobro. Je rekel, da je pač bolj majhen dojenček, čeprav ne moremo vedeti, koliko je dolga. Je pa vsekakor rekel, da je to lažje za porod, če je manjša glavica in ni prebunkasta user posted image . Tako da tut naša ne bo neka težkokategornica. Je rekel, da veliko čez tri kile ne bomo prišli do poroda.

Ma, kak meni vedno uspe cel roman napisat, hehe.

Joj, takšno lepo sonce je zunaj. Moram priznat, da mi je res kar malo dolgčas bit zdej tako doma, brez družbe... Moj pride šele potem popoldan domov... Sploh kakšno čvekanje mi manjka.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 11:40:49   
majska pikica
Joj si srečka meni so ga prejšnji teden stehtali 2940g in je rekel dr da če bo tako naprej se naj kar pripravim da bo težkokategornik. Jutri mi bo pa spet moja ga tehtala in bom videla če držijo njihove meritve.Končno pa bomo tako na koncu izvedele koliko je njihovim meritvam za zaupat glede na to da so Ebetko malo strašili da je njena pupa prelahka potem pa je rodila kar težko deklico in še to pred rokom jim jaz več ne verjamem ravo.Uf mi naenkrat tako trebuh otrdi da je groza HB da bo to počasi za nami. Vanilla res je kar tečno doma in tudi jaz pogrešam službo in sodelavce mogočaj pa bom jutri malo jih šla obiskat in kakšno kavico spit.Sicer se z šefom in šefico dosti slišimo ker se poznamo že od prej ampak je le razlika če se vsedeš na kaki kavici in poklepetaš.V moji službi je še toliko boljše ker smo med seboj zelo domači in ponavadi ko ni kakšne gužve smo sedeli na vrtu in uživali.Sedaj pa jih kar pogrešam.
No ja ampak potem ko bom imela svojega bauceka mi pa ne bo ostalo veliko prostega časa saj ga imam tudi sedaj malo razen dopoldan ko so moji pingvini v šoli.
Tako sedaj pa grem nazaj ven uživat je danes moj ati glavni kuhar in bo pekel lepo na žaru midve z mamico pa samo solato pripravima.Ja pa še bučke mi mora spečti te imam najraje če se ne bi rabla pazit bi si pa gor še feta sir dala tak da na to bom pa še počakala.
Se še pišemo

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 13:44:06   
Poloma
Evo, jaz sem tudi še tukaj :) Res pa je da bolj malo čvekam ker sem skos nekam leteča... Danes recimo sem celo jutro peglala stvari za našega pubeca, da ne bo že domov prišel ves zmečkan :)))

In pol seveda ugotovim, da imam, kljub strahu da ne bom mela dovolj oblekic, dovolj za malega za vse letne čase in najmanj do 1 leta starosti :))) So se kr nabrale stvari ki sem jih dobila + tega sem vedno nekaj malega kupla, ker "nujno" rabim :)))

Je pa danes en tak čuden dan...mali očitno že misli, da lahko ven pride ker sem mu vse speglala :) Ne, res - me je parkrat že tak brcnil, da sem zvezde videla :( Pa taki občutek mam da se mi je trebuh ful spustil, pa neke strije hudobnice se mi delajo, pa vsi mi govorijo kak grozno velik treuh mam pa...ni danes moj dan :)

Pa še zvečer morem na neko večejo pa se mi že zdaj ne da :P

Nič babiki, lepo se mejta, uživajta na sončku pa si še kaj pišemo!

Papa

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 14:09:53   
vanilla
Haha, Poloma, se vedno smejim tvojim postom, ker maš tak smisel za humor user posted image . Očitno tvoj mali razume gospodinjska dela in je lepo čakal, da mu boš vse pripravila, zdej te bo pa malo strašil, da bi že rad ven prišel... No, naj bo še kar malo na toplem, ma še čas do 20. maja....

Moj je bil dans službeno v Grazu in morm priznat, da upam, da ne bo več nikamor šel službeno, ker me kr mal stisne, da kaj če mene glih takrat kaj zagrabi... No, saj ne bo šel... Itak je pa rekel prej, da drug teden so pa samo trije delovni dnevi med temi prazniki, da pol nasledn tedn (od maja naprej) se pa itak očetovski začne - ker računa, da bom jaz res naslednji vikend na rok rodila user posted image user posted image user posted image . Mnja, bomo vidli, kak bo.....

Joj, sem se tako najedla špinače in pireja, da groza.... Sma oba z mojim jedla. Je prišel domov in bo zdaj od doma delal do konc dneva. Ni se mu dalo več v pisarno hodit. Zravn sm pa še sladkega vinčka pila - rumeni muškat, domači, Haloz user posted image .

Mene tut zanima, koliko se kaj zmotijo G pri teži dojenčkov. Moji kolegici se ni nič kaj zmotil in to taisti G kot je moj. Obe imava istega. No, še zadn dan pred porodom je bila na pregledu in ji je rekel okrog 3 kile, in drug dan je rodila punčko, težko 3260. Saj pravijo, 200g gor ali dol.
Jaz sem bila kar bunka, ko sem se rodila: 3950g in 54 cm user posted image .

Pikica, ti pa uživaš zdej zunaj na sončku ob žar kosilu.... Mmmmmm....

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 15:25:22   
Maj_taj
Evo mene, po dolgem času se oglašam in razglašam, da moji popadki niso bili lažni, kar pomeni da sem verjetno prva majčica oz. aprilčica. user posted image

Dne 19.4. se je rodila moja pupa težka 2980 g in velika 46,5 cm.

Obe sma zdravi. Danes sma se že vrnile iz porodnišnice, tako da vam prej nisem mogla javit veselega dogodka. Kaj več pa vam poročam ko se spet klimatiziram doma. user posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 15:30:34   
majska pikica
Oi


tako kosilo je šlo in sem se lepo napapcala tako da sedaj pa še samo tavelikemu pri nalogi pomagam potem pa gremo mi trije lepo h kolegici na čvek.Tudi ona ima dva sina tako da se midve brez skrbi lepo začvekama naši divjaki pa lepo igrajo nogomet ali pa po peskovniku rovarijo.Pa še na sončku bomo.Smešno mi je samo to da sedaj tik pred počitnicami otrokom toliko nalog naložijo kot da jih več ne bo v šolo.Včasih sem prav jezna ko vidim da ne pridema z nalogami nikamor in povrh vsega so še nekatere kar težke in moraš kar dobro razmišljat kaj hočejo.No HB moj nima nekih težav pri nalogah samo mene bolj skrbi če ima vse prav in potem paničarim.Hehe take smo mame.
Tako sedaj pa grem hitro k malemu potem pa na potep

Se še pišemo kaj

Aja Poloma ti se pa le čuvaj malo da nam ne boš še ti predčasno kam pobegnila.

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 15:55:27   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: Maj_taj

Evo mene, po dolgem času se oglašam in razglašam, da moji popadki niso bili lažni, kar pomeni da sem verjetno prva majčica oz. aprilčica. user posted image

Dne 19.4. se je rodila moja pupa težka 2980 g in velika 46,5 cm.

Obe sma zdravi. Danes sma se že vrnile iz porodnišnice, tako da vam prej nisem mogla javit veselega dogodka. Kaj več pa vam poročam ko se spet klimatiziram doma. user posted image



Zdaj me je pa skoraj kap, ko sem to prebrala... v pozitivni smeri seveda... jaaaaaa, braaaavoooooo Maj_taj..... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!


Res si bla prva, takoj za tabo pa Ebetka, kot si verjetno že videla!!!!!

Jeeeeeee!!!!! Uh, kako sem vesela.... Očitno se je sezona začela.... Kako pa je ime tvoji pupi?

Lepo, da si nam takoj javila, smo tudi že bile v skrbeh zate..... Ti se nam kar kmalu javi, pa povej porodno zgodbo, da bo nam, ki še čakamo, malce lažje user posted image .

ŠE ENKRAT, ČESTITKE ZA MALO PRINCESKO!!! Tebi in atiju želim veliiiiiiko cartanja z malo pupo, punčki pa, da čimprej ujame svoj ritem dobrega spanca in hranjenja, ter da boste uživali v teh sončnih dneh!  Bravo!
 

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 20:49:37   
majska pikica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Bravo Maj_taj čestitke tebi in atiju in tako kot je Vanillia rekla da bi vajina pupa ujela pravi ritem.

No ja sedaj pa je tudi mene malo vrglo tega si pa skoraj nisem mislila to pa je sedaj kar resnično joj saj ne vem kaj naj pišem.
Torej smo še samo štiri ki vztrajamo pri maju ali kako.
Sedaj me pa prav stiska da še kje me ne bomo sedaj prehitevale no Poloma ti boš verjetno le počakala na maj naju z Vanillo pa res še lahko prime v tem mesecu.
Torej Maj_taj še enkrat čestitke in čimprej se javi in nam zaupaj svoje izkušnje.


PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: majčice iz MB in okolice
22.4.2009 21:28:03   
vanilla
Evo spet mene malo... Sma bla z mojim v MB malo v Bauhausu in Rutarju ter na obisku pri enih kolegih.... Potem, na poti domov, pa sem si strašno zaželela hamburgerja, ker smo se glih pri tistih kolegih nekaj menili o njih user posted image .
In sva potem na Ptuju lepo zavila na železniško, kjer delajo hamburgerje za s sabo in sma si privoščila.... Joj, kako je pasalo user posted image .

Ja, Pikica, zdaj sva pa midve menda na vrsti za rodit... Maj_taj in Ebetka sta, mislim da, obe imeli rok 1. maja.... Midve pa imava 2. No, vidiš, lepo po vrsti gremo.... Joj, me je kar stisnilo po eni strani, ko se zavedam, da je samo še malo do konca.... V bistvu se lahko vsak čas začne user posted image .
Saj pravim, najbolj me je strah nekih neznosnih bolečin... Pa da bi predolgo trajalo.. Pa kakih komplikacij... Saj zdaj, ko sta ti dve punci rodili, sem kar malo poguma dobila in postala bolj optimistična, da me je manj strah.... No, bomo videli...

Tudi jaz upam čimprej na njuni porodni zgodbi user posted image .

Tako, zdaj pa počasi pod tuš.... Ma, sem danes tako težko že hodila po Bauhausu, kot kaka raca... Prav v medenici čutim tamalo in prav pritiska dol.

Nič, lepo se pocartajte in lep večer....

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: majčice iz MB in okolice
23.4.2009 13:20:03   
majska pikica
Oi punce

Danes je pa res takšno vreme da bi samo spala.Sedaj sem prišla od G in pdc in imela sem CTG.No ja na CTG ni nič posebnega naš mali je baje pravi žurer in se je kar malo najezla preden se je umiril in je lahko ona nastavla tiste sonde za merjenje. V PDC pa tako druga ne znajo kot se samo ponavljat čakaš pa kot mula da ti splošno vzame zdravstveno.Pri G pa sem hitro porihtala in seveda kot ponavadi brez zapletov pri meni pač ne gre.Sedaj je ugotovila da imam uro infekt ki pa sicer se ga mora zdravit da še ne dobi bebika kaj vstran ko se narodi.Tako da moram naslednji teden lepo na Prvomajsko v zdravstveni dom.
Joj sem že prav sita teh letanj če samo pomislim da sem v tej nosečnosti več pri zdravnikih kot prej v dveh me kar mine.Sem pa vesela ker sem se z svojo G dogovorila da bo prisotna pri mojem porodu in to me zares tolaži ker sem mnenja da edino osebni G ve v kakšnem stanju je nosečnica in kako se je bebika razvijala čez nosečnost.
Tako sedaj sem malo vrgla ven iz sebe in se že bolje počutim.
Vanilla ali se ti je Ebetka kaj oglasila.Res me zanima kako sta kaj z pupiko.

Maj_taj kako si pa kaj ti in tvoja pikica.Javi nam kaj kako je bilo. Saj kljub temu da grem tretjič rodit še vedno rada slišim kakšno porodno izkušnjo.
Sem pa vprašala svojo G kaj si misli o čaju iz malinovih listov in mi je rekla da je ta stvar za nekatere delujoča za druge pa spet ne in da škodi ne samo koristi lahko. Tako da sedaj bom pa poskusila saj nimam kaj izgubit.

Tako sedaj pa se grem malo v horizontalo dati in uživati

Se še pišemo 

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: majčice iz MB in okolice
23.4.2009 15:15:50   
vanilla
Ojla,

uf, tole vreme... Sej v bistvu mi kar paše malo dežja, ampak je pa tudi počutje temu primerno. Potem popoldan imam spet (še zadnjič) jogo za nosečke in moram zdej prej kr dost počivat, da ne bom šla tja s preveč zmatranim trebuhom. Ker potem ne bo nič iz mene in bom res šla lahk sam še rodit, hehe... Nekak se vseeno še kar pazim, da se ne naprezam preveč, čeprav sem že skor 39 tednov noseča in bi že komot lahko šla rodit. Ampak moj pravi, da nej po prvomajskih praznikih user posted image .

Pikica, ti si pa res boga revica, ko maš nonstop nekaj pri teh dohtarjih. Ampak saj bo hvalabogu tudi tega kmalu konec. Me prav zanima, kako dolgo bova še zdržale 2v1.

O ebetki ne vem nič novega, ni se še nič javila. Je verjetno še v P, ker sta komaj dva dneva od takrat, ko je rodila. Maj_taj se pa že crklja doma... Se spomnim, ko je rekla, da jo je strah poroda in da ima nizek prag bolečine - zato me še bolj zanima njena porodna zgodba user posted image .
Upam, da se nam obe javita kmalu.

Nič, lepo bodite.... Pa veliko počivajte, ker za kaj drugega tole vreme itak ni.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: majčice iz MB in okolice
23.4.2009 20:35:37   
Poloma
Hej hej :)

No zdaj pa me je skoraj na rit vrglo, ko sem vidla da majčice kar pridno postajamo aprilčice :)) Maj_taj čestitkeeee za malo pupiko - želim vam dooosti lepih in nepozabnih trenutkov, cartanja, zdravja,...

Midva pa sva danes končala z materinsko šolo - je blo zadnje predavanje najbolj dolgo (celi 2 uri, pa še to sva predčasno pobegnila - neolikano, vem ja :) in seveda najmanj zanimivo. Predvsem je teta o dojenju naredla celo znanost in če bi jo še malo poslušala bi mi pomoje vse skupaj "zagravžala"...ma se sliši grozno, samo je res...ne vem no :) Jaz upam da mi zadeva steče in da se ne bom rabla posluževat vseh njenih bolečih (vsaj zgledajo tako) in nesmotrnih nasvetov.

Zdaj pa mi dragi pripravlja "movie-night"...me zanima kaj bo tokrat na meniju :)

Lepo bodite in pridno božajte trebuščke oz. pupike :)

Papa

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: majčice iz MB in okolice
24.4.2009 19:42:57   
vanilla
Ojla, babuške....
Ja, kje pa ste vse? Nič ne pišete....

No, mene je proti jutru danes tako topo križ začel bolet.... In se to ponavlja že cel dan.... Mogoče je res zarad trebuha, ki mi je res že v napoto in fuuuuul težek... Mogoče je od včerajšnje joge za nosečke... Mogoč so lažni popadki... Ma, kaj pa vem... No, saj itak se bliža naš čas, zato pa je vseeno..

Haha, Poloma, spet sem se ti nasmejala user posted image , ko praviš, da je tetka, ki je strokovnjak za dojenje iz tega naredila celo znanost... Jaz tut probam kaj prebrat o temu in ko začnem brat in vidim da je dojenje cela umetnost, se raje kar ustavim, ker mi kar slabo ratuje... Ja, res.... Kaj vse je potrebno, da se lahko dobro doji in da je dovolj mleka....
Jaz se sploh nič ne obremenjujem s tem. Če bo mleko bo, če ne, ne. Kaj pa čem? Da bom nazadnje še kakšno poporodno depresijo zard tega fasala.. ne hvala. Bomo pač videli, kako se odziva moje telo in kako bo dojenčica vse skupaj sprejela.

Kako ste kaj drugače?

(odgovor članu Poloma)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: majčice iz MB in okolice
24.4.2009 20:16:34   
ebetka
Zdravo punce,

midve sva doma... samo da se na hitro oglasim...
Kako je kaj pri vas, je že kaj novega?
Midve sva vredu, lepo se dojiva in pridno spiva. Porod je potekal ekspresno - 1 ura v porodni sobi (in ena noč pred tem lastnih popadkov) - pa drugič več o tem.
No, toliko, da povem, da je zaenkrat vse ok. Lepo bodite, ko bom malo pri močeh pa vas preberem in spet kaj več napišem.

Papa, lepo bodite in čim hitreje do svojih bebik vam želim.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: majčice iz MB in okolice
24.4.2009 20:56:25   
vanilla
Ebetka.... ma, saj veš, da vsak dan mislim na tebe... Evo, pa si se javila user posted image user posted image user posted image .

Ooo, kako me veseli, da je vse v redu, da se imata z malo Izo super in da vama gre dobro. Pa kako lepo slišat, da je porod potekal ekspresno....
Vem, kako strah te je bilo pred tem....
Mene je zdaj tudi... Se mi zdi, da je bilo zdaj nekaj časa v redu, zdaj, ko pa mam samo še en teden do PDP pa me je spet noro strah ratalo... Zato me še predvsem zanima tvoja zgodba in morebitni "recept", kako premagati ta grozni strah user posted image .

Lepo pančkanje vam želim, pridno dojenje in enega lubčka za malo Izo user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: majčice iz MB in okolice
25.4.2009 11:45:29   
majska pikica
Dobrodošla spet doma Ebetka.Kako se kaj počutiš in kako se privajaš na novo življenje.Sedaj pa še nas čaka da bomo lahko cartale.
Tudi Maj_taj je sedaj polno zasedena hehe.
No ko bosta ujeli ritem pa se le kaj oglasita in povejta kako je bilo.
Tako sedaj pa grem na sončeka.
Lepo bodite in se pišemo 

PAPA

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: majčice iz MB in okolice
26.4.2009 12:32:13   
vanilla
Ojla...
Ka zdej babe? Kam ste se spet poskrile? Spet nobena nič ne napiše.... Midva bova dans mela kosilo pri tašči, pa zato nimam kaj delat trenutno user posted image .

Nekaj me hoče glava bolet, mogoče zato, ker sem včeraj več ur na balkonu sedela, ampak je tak čudn vetrček pihal in me je mogoč malo napihalo...
Drugače sem dobro, malce slabše spala, ker me je v križu nekaj bolelo občasno, pa noge so me nekaj trgale... Mogoče tudi zato, ker sem včeraj nekaj bosa hodila po ploščicah - ja, vem, sama sem si kriva, hehe.

Bebica pridno miga v trebuhu, znakov za kakšen porod nobenih.... Očitno bom res dočakala tisti CTG v soboto, ko bo moj rok. Me je pa že folk začel počasi spraševat, če sem še doma, če se še ni začelo... user posted image . Ja, saj bom tak povedala takoj, ko rodim, madona, kaj me sprašujete user posted image .

Joj, srečne ebetka in maj_taj, ko je vse to že za njima in se zdaj samo lepo privajajo na novo življenje brez tistega mučnega čakanja, kdaj bo, kdaj bo špiknilo, kdaj bo voda odtekla, kdaj bo prvi popadek, kako bo zgledalo.... uffff user posted image .

Nič, lepo bodite..... Javite se kaj... .Lepo nedeljo.

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: majčice iz MB in okolice
27.4.2009 15:52:07   
Poloma
Hej hej!

No nič kaj se ne kaže ta obljubljeni sonček danes...Pa že včeraj smo šli tak optimistični na pot da se malo nadihamo svežega zraka in naužijemo sončka, pa smo bili na koncu razočarani :(

No smo pa naredli lep in zanimiv izlet - cez Avstrijo, Italijo, prelaze (smo hotli it čez Vršič pa se je moja mami zbala, da me gori kaj prime pa bo predaleč do porodnišnice :)), sneg, Novo Gorico (s super gostilno :)), preko Tolmina, mimo Soče (ki je mimogrede megaaa barve renutno - baje zaradi topljenja snega?), pa vse do Portoroža (kjer je blo najmanj stopinj izmed vseh obiskanih lokacij :) Skratka super izlet in spanje (ter odmaranje odebeljenih nog po tem) je blo še bolj super :)

No recimo da so vas zanimala moja potpanja :))

Pa ve? Deteta pridno brcajo? Naš otrok je bil včeraj na poti nazaj tako živahen da sem komaj sedela...očitno je tudi njemu blo všeč :) Sicer pa mam v četrtek pregled in že cel spisek vprašanj za ginekologinjo - mi vedno reče naj pridem kr z listkom tja da vse razčistiva :)) Predvsem pa upam da naš fant pridno napreduje :)

Nič, grem malo na balkon na sonček!

Lepo bodite!


(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?