vanilla
|
Ojla punce! Evo, jaz ravnokar prišla od zobozdravnika. Včeraj sem bila tudi cel dan dokaj zasedena, pa nisem nič kaj pisala sem gor. Popoldan pa sem šla na jogo za nosečnice. Tam sta dve babici iz porodnišnice, ki jo vodita in se mi zdi ful koristna, ker dajeta res super napotke za sam porod. Predvsem, kako zelo pomembno je pravilno dihanje, sproščanje, različni položaji med popadki, čimveč hoje itd.... No, bomo vidli, kako bom jaz to potem v praksi izvajala . O Ebetki ne vem nič novega, nič se ni javila. Potem ji bom poslala sms, da vidim, kaj se dogaja. Upam, da je dobro, da zanjo lepo skrbijo. Mislim, da sigurno še ne carta, ker drugače bi se sigurno javila. Vam pa takoj sporočim, ko kaj izvem. Čaj iz malinovih listov: Ja, zna bit koristen, ker naj bi mehčal maternični vrat. Škodit ne more, ne vem pa, če kaj koristi. Mnenja so deljena - ene, ki so ga fejst pile ni nič pomagal, ene trdijo, da menda je pomagal... Kaj pa vem. Pravijo, da si je tudi dobro nardit parno kopel iz senenega drobirja ali pa kar iz kamilic. Seneni drobir je kar težko dobiti, lahko pa se namesto tega lepo kamilice skuha v en lonec in potem se to odnese z loncem vred v školjko in se potem vsedeš na školjko, notri je lonec s tem in kao naj bi ta para pomagala mehčat tkivo notri. No, saj menda si znate predstavljat kak točno se to "inštalira" v školjko . Važno, da se ne opečete. Pa dobro je čimveč raztezat medenico - sedet po turško oz. v metuljček... Skratka, čimveč noge narazen. To so včeraj nam na jogi govorile. Hja, nasvetov je ful, še vseeno pa bomo potem imele čist unikaten porod. Zdaj se pa tudi jaz počasi že vse bolj počutim kot kit - sploh več ne smem bit preveč fizično aktivna. Komaj hodim, ker me medenica boli. No ja, še malooooo . Aja, Pikica, ti tudi misliš, da boš kar notri ostala?? Joj, držim pesti, da bo vse dobro. Lepo bodite!
|