|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
2.12.2009 20:14:37   
miska1
Glede nove gripe ste me malce potolazile, da nisem edina mnenja, da se ne bom cepila. Lahko, da bo res kakšen izbruh decembra, bo pa tudi hitro mimo. Ne bomo hodili v centre se igrat, mogoče na kak obisk v manjšem krogu, edino kak roj. dan moramo dati še skozi. Potem za novo leto pa ze pričakujem, da se bo zgodilo, nevem, če bomo dočakali 10.1.
Martin je prehlajen, mu teče z oči, smrka in ga bomo upam do sobote že pozdravili z veliko čaja, medu, vitamina C in fiziološke.

miklavž - v našem kraju bo obdarovanje za vse otroke nevem, če nam bo uspelo iti, bomo pa prevzeli darilo. Doma bo dobil bolj čokoladice, sadje in kake rokavičke.
dedek mraz in božiček - takrat bo obdarovanje v okviru naše službe in bo prejel veliko železnico Tomy k se dokupujejo tiri.

igrače-dojemljiv je za vse vrste igrač, ampak samo, če se kdo z njim igra, sam se ne in kar pleše okoli mene in okoli očija.

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4301
3.12.2009 18:47:48   
VANILI
čer, mamčice!

glih kuham govejo župo, tamala 2 čakata na risanko, tako da imam par sekund časa zase, ki ga bom namenila ringarajatu!

sm malo preletela, na hitro, zato bom tudi jaz hitra:
1. vsem bolanim, veliko user posted image za čim prejšnjo ozdravitev;
2. vsem slavljenkam - mamicam in otročičkom, vse najboljše in najlepše!!
3. spanje: semčist falila vzgojo spanja - teotk zaspi na joški, čeprav sva začela odvajanje, ki zgleda tako, da mu prigovarjam, da bodo šle papike spat, d aso utrjene, itd. ampak potem me vpraša, če lahko samo malo... in u pustim, in tako nežno in malo plaho podudlika... potem me pogledain vpraša, če je že dost in če rečem, da ja, potem se odklopi in prosi še za drugo stran... se mi srce trga, ker ko pa mu dovolim crkljanje, takooooooooooo uživa, kot en mali piščanček... no do spomaldi upam, da nama rata...
4. cepljenje:jaz sem pač pristašica tega cepljenja in smo vsi cepljeni. odločila sem se na podlagi mnenj dr. tatjane grmek, ki odgovarja na mon-u in sem tudi osebno bila pri njej, je profesonalna in velik stručko... ter na podlagi mnenja dr. pušenjaka, s katerim sem tudi imela osebni opravek in ki velja za velikega strokovnjaka. meni je pač to bilodovolj. Poleg tega se oba z možem gibljeva veliko med ljudmi - na naši šoli je že n. gripa, v hčerini šoi se lahko vsak hip pojavi. tako smo pa mirni, ne bom obremenjena s tem ,kam bomo šli v gužvo, pa gledat dedka mraza pa tega pa onega pa obiski pabazeni ipd. apak to je pač najino mnenje. Sicer pa res upam, da se bo gripa razblinila v nič in je bom okmalu rešeni!!
5. igrače: itak da bo spet pretiravanje! npr. imata adventni koledar od milke, vsak svojega. in kakšno navdušenje, ko odpirata! a kaj, ko sem se morala 3 dni zaporednoma s teotkom pregovarjat, da ne more vzet "samo še enda", potem pa jok.. no, najse poba navadi, da je treba za kakšen užitek tudi malo potrepet oz,. POČAKATI in da ni vse TAKOJ in ZDAJ!! že tako se mi zdi, da smo v svetu, kejr več ni tega pričakovanja itd. no, živa bo dobila barbiko 3 mušketirji, teo pa duplo avto, ki ga sam sestaviš )no, itak. ampak tle je zraven en izvijač pa tko). Pa to še ni vse... npr. tetek bo dobil za miklavža od boscha mizo za orodje (je v akciji v baby centru). v glavnem take. Živi so pa všeč knjige od Anice(Desa Muck). sem se pa odločila, da bomo drugo leto olj skromni, za miklavža samo sadje in oreščke. bom vidla, čemi bo ratalo user posted image

6. 10ka -teo je obil za rd tak kolo, samo ne lesen, ker leseni ful hitro se razmajajo. Teo ima takega ki ima še bremze. Mu je všeč, samo je še malenkost preveli (kolo), tako da bo spomladi glih prav. firma pa je... grem pogledat...ne ne grem.. sem seglih spomnila, da sem ga že pospravla v klet. če pa te zanima, se bom pa ptrudla in šla pogledat :)
evo, pujsa pepa je popularna, Teo ima zelo rad tudi mojstra miho, ful se zna že sam s sabo igrat (se je naučil od Žive)- ima v rokah 2 igrači ki se pogovarjtata.. mi je tako lepo ga gledat...
7. uši! v živinem razredu sose pojavile. Se šla takoj po šampon in ji preventivno oprala lase. Se mi zdi pa skrajno neodgovorno od ene mamice, kateri hčeri je učiteljica našla uši in je zato morala ostat doam, dokler se uške ne odpravijo - še isti dan pa jo je pripeljala na plesne, hčerko... sem res žalostna, kako so nekateri neodgovorni....

evo, pujsa pepa je ekološko usmerjena in reciklira. pravilno!!

jaz pa grem prečekirat župo. Upam, da je nisem posladkala, ker zraven delam puding - ki upam, da ga nisem posolila.. zdaj me je pa resno zaskrbelo, grem probat...

papa

The only man who had his work done by Friday, was Robinson Crusoe.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 4302
3.12.2009 19:44:14   
majoli
Pozdravljene,

cepljenje:meni srce ne da, da bi se cepili. Sem bila pa zelo začudena, ko me je naša P, ki jo zelo cenim, skoraj kregala, češ kako da se še nismo cepili. No, ampak se ne bomo.

strah: a je še kateri od vaših tako prestrašeno bitjece kot moj Maks? Enkrat bo prišel volk, pa rak, pa duhec. Ko se zunaj stemni je pa sploh čisto priklenjen na naju. Kuhinjo in dnevno imamo v istem prostoru, ampak ne more biti sam v dnevni. Pa tisti prizor v avtih, ko 'strela mkkvin' zdrsne iz 'meka', ga vedno čisto pretrese in to lahko potem razlaga v nedogled. In sploh ne more biti sam v prostoru, takoj mami, mami...

(odgovor članu VANILI)
Neposredna povezava do sporočila: 4303
3.12.2009 19:54:34   
majoli
nadaljevanje...

Tako mi je žal, da smo mu že zdaj brali rdečo kapico, volk in 7 kozličkov in podobne krvoločne zgodbe. Že slike so tu mač. Potem pa domišljija naredi svoje in mi zdaj že vsako noč (ne)spimo skupaj.

igrače: pametni kuža; smo ga že imeli, pa smo ga podarili in mi je bilo potem vedno hudo, da ga M nima. No, ga bo pa letos dobil, če se bo pa z njim kaj igral, bomo pa videli (v tgovini se ga je zelo razveselil). Drugače pa ne gre drugače kot da dobi še kak avto, nodijev avion in pa M vedno reče, da hoče da mu dedek mraz prinese bonbone... ima pa res še kup neodprtih igrač od roj. dneva in ne bomo pretiravali

lepo se imejte!

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 4304
3.12.2009 21:21:29   
10ka
Jaz sem danes zamudila že tretji termin za telovadbo ta teden in se počutim ZELO krivo. predvsem zato, ker sem že 14 dni zaprta v hiši s katjo in tjašo in sem že čisto pobebljena. pa še cele dneve smo v glavnem čisto same. pogovarjam se npr. o tem, zakaj ni treba vzeti krožnika s hrenovkami na WC, če nas sredi večerje prime lulat. aja, pa a veste kako blondinka (tjaša) pride do smartins bombonov? olupi maffine s smartinsi!

drugače sem pa na dieti, ki se ji reče "zvečer ne jem več". in sicer po sili razmer. ko dam katjo ob 8h spat, tudi sama zaspim. zato tudi zamujam termine za telovadbo. razen danes, ko se mi pač enostavno ne da. pa ne upam si več ven iz hiše, saj ne vem, a znam še avto vozit.

kolo - hvala za odgovore, ste me prepričali, da ga ne kupimo. bomo raje kasneje takega ta pravega na pedala in pomožne koleščke. pa itak bo zdaj čas za sanke :)

gripa - tjaše ne bomo cepili. sem pa vseeno poslala na ustavimo-gripo.si vprašanje kako je s cepljenjem in noricami. če koga zanima njihov odgovor, citiram: "Če je vaša hči sedaj zdrava, potem s cepljenjem počakajte še nekaj dni. Nato naj jo pred cepljenjem pregleda pediater".

vanili - ful daril boste nabavili!! a bi bila ti moja mama plis? jaz bi tudi ful daril user posted image mi bomo miklavža preskočili, ker sem pozabila naročiti darila pri spletnem mercatorju danes. upam, da mi bo uspelo vsaj za kasneje kaj nabavit.

aja, pa še eno zgodbo imam in sicer o tem, kakšen družinski komandant sem baje postala v teh kriznih razmerah. zadnjič lezem iz banje, ko v kopalnico pride user posted image . in jaz mu žalostno potožim, da kakšen imam katastrofalno postavo, da mi vse kar nekam visi (navzdol v glavnem). in on komentira takole!!! da spremembe  moji postavi sploh niso problematične. problematičen je moj karakter, ki ves čas visi nad njegovo glavo!!! user posted image

nič, grem vsaj mal na orbitrek, mogoče bo kaj pomagal.  lepo spite.

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 4305
4.12.2009 12:51:02   
sanwebdra
IZVIRNO SPOROČILO: valči
Sedaj,ko so stari 2,4 in 6,lahko rečem,da smo na konju,da smo ven iz hujšega,postala je milina in veselje.Končno lahko to rečem.Me ne ožemajo več,se to ,žal,tudi vidi na kilah.Imam namreč že 65!!! kil,na 165 cm.user posted image Groza,za trgatev sem imela 61 kil.Ne vem,kaj delam.Aja,jem preveč.

Sotrpinka, na plano, jaz sem enako visoka s še kakšno kilo več. Ne se sekirat, življenje je lepo! Kile so takšne kot so - če komu nisi všeč, naj te pač ne gleda.

Se vidi, da sem malo v zaostanku - pingi in skuštrana, happy B-day še od mene. Moram povedat, da sem tudi jaz 30. dopolnila 30. Tako da imamo ta vikend še čago na čago.user posted image

Kasija, pri nas v vrtcu tudi na veliko menda režejo s škarjami, pa so še kar nerodni (seveda, če pa mi tudi Juliji nismo pustili blizu), tako da dobi od tetic za božič kar otroške škarje. Prejšnji teden sva rezali snežinke iz papirja ... in je bilo papirnatouser posted image !

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4306
4.12.2009 13:11:28   
pingi
O, Sanwebdra, sem vedela, da sem nekaj pozabila. Itak, VSE NAJBOLJŠE!!!
Pa še vsaj 3x toliko! In fajn čagajte!user posted image

Saj smo že imele debato o tem kolk smo strelke fajnuser posted image , pa sem vseeno pozabila. Smotka, a ne.

Midva z Jakatom sva pa danes pripravljala maso za piškote oz. jaz sem mlela kot nora lešnike in mandlje (600g!) na en mini mlinček, tako da mi bodo jutri po moje odpadle rokeuser posted image
Vsako leto spečem piškote za Miklavža za bližnje, ampak je pa res, da je to edinkrat v letu, ko pečem piškoteuser posted image Verjetno zato, ker sama nisem glih ljubiteljica sladkega, možek bi bil pa zelo vesel, če bi večkrat kaj spekla...
Pa še pečica se mi segreva več kot 20 minut in me to čist odvrne od dela.

Eh, jamranje nič ne pomaga, jih moram it kar spečt.

Lep dan vsem!

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 4307
4.12.2009 21:32:13   
valči
pingiuser posted image ,si me nasmejala z piškoti.Jaz pa jih prepogosto pečem in to kar količine.Medenjake pa za prodajo.

No,danes smo z otročki pekli parklje iz kvašenega testa.Pol pa vsak svoj kupček,Nina je ježka neredila-res,sve rozinci za učke in bodice s škarjami.Lara zvitega parklja,Mihael pa miklavža.Pol jih je pa Lara babici nesla eno skledo,pa je dobla 10 evrovuser posted image Joj,bom jo jutri skregala.Denar pa razdelila na tri dele,kot vedno naredim.Je rekel takoj Mihael-zakaj nisem jaz šel???Pa sem mu rekla,da bom delila in da dobi delčekuser posted image

sanwebdra,aja,da imava isto kil.?No,ne vem,kaj mi je,nikakor se ne morem odločit,začet hujšat,čeprav špeha je povsod-le v joškah neuser posted image Pa vse najbolše za tvoj rojstni danuser posted image user posted image user posted image

jaz neroda,včeraj,dirkam iz dil dol,imela v roki škatlo,spregledam stopnico in -noga,joj,prejoj,mi se zvije not,takoj nastane debnela bula na narti,plava!Joj,neroga,se nekako vstanem,odplazim not,vzamem stol in nogo porinem v bide mrzle vode.Boli...In jaz pametna,čez 10 minut grem po punci v vrtec,komaj vozim,k sreči je leva noga...Nisem upala tašči povedat,ker je mogla nekam it.Pride mož,jjj brez komentarja,me dohterju pošilja.Jaz pa nogo v zraku z ledom gor,vmes zeljna veha.Me ima za čarovnico.Skoz ležim,zvečer pa stopit nisem mogla na nogo,me je on rihtal za v posteljo in grozil,da jutri pa greš k DR.
Danes zjutraj bolje,se čuvam,ko hodim,si nogo povijem,vmes imam led,je otekla,a bo bolje.

No,pa še parklje pečem.Ja,za otroško veselje mi ni nič hudegauser posted image Jutri pa pridejo v cerkev parklji in miklavž,tako da bo pestro.

Vse lepo boditeuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 4308
4.12.2009 21:44:02   
2ursae
vse najboljše skuštrana in sanwebdra user posted image user posted image

user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4309
4.12.2009 21:45:45   
2ursae
valči, ti si pa res boga - če je že z otroci vse ok, jo pa ti fašeš. Hitr se pocajtaj user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4310
4.12.2009 22:41:29   
živa
Hoj!

Sem prišla na RR, da bi malo pojamrala, pa sem ugotovila, da zadnje čase ne delam sploh nič drugega!!! Katastrofa!

Bolezni: Čvergi je bolje, N. ima kar naprej vročino tja do 38, že od ponedeljka, drugače je pa živ kot user posted image  in že dolgčas mu je doma in mu gredo po glavi same neumnosti, predvsem take, ki mene spravljajo ob živce (razmetavanje igrač, stresanje makaronov, ki jih s čvergijem kuhata v svoji kuhinji, špricanje po kopalnici v premeru 2-3 metrov). Za povrh sem pa jaz včeraj obležala z 38,5 vročine. Hvala za mojo zlato mamo, ki mi itak že ves teden pazi otroke, da sem jaz pisala doktorat oz. včeraj in danes ležala v postelji. Po spletu okoliščin moj dragi, kot običajno, ob res kriznih situacijah nima časa za družino user posted image . Včeraj je moral pol prašiča razkosat za v skrinjo, ker je kmet ravno klal, danes ima pa špil.

Ob vsem tem sem čisto obupala nad svojimi vzgojnimi metodami, ker se mi zdi, da se sploh z N. non-stop ukvarjam in mu skušam izpolniti vsako željo, on pa me provocira 100/h. Vem, da je v takem obdobju, jaz pa tudi, da ga sploh ne znam več obrnit ali ga zamotit s čim drugim, ker sem že tako utrujena in jezna, da se mi včasih zdi zamalo iskati bližnjice in bi rada, da upošteva, kar rečem. Pa (večinoma) ne gre za kake nemogoče zahteve ali kaprice, ampak za stvari, ki bi mu olajšale njegove težave. Npr. naj ne vleče smrklja nazaj, ker se mu nos čisto zabije, naj se potrudi čim večkrat dihati skozi nos, da se mu bo sčistil, naj čvergiju ne vleče igrač iz rok, ker potem ta še toliko bolj z veseljem ne da igrače in leta okrog in kriči, v nasprotnem primeru pa se itak v dveh minutah naveliča, naj ne razmetava svojih igrač, ker ne le, da se polomijo, ampak jih potem mora kar naprej z muko pospravljati (govorim o makaronih na tleh, ne kockah) ... In še milijon drugih malenkosti. Recimo to, da "ne sliši" user posted image . Čvergi je pa itak trmast, ampak predvsem pri stvareh, pri katerih ni pardona, tako da me to ne znervira toliko - noče se sleči iz pižame ali obleči, noče si umit zob ali spirati nosu s fiziološko.  

Sem že bolje, se vidi, ne, ko lepo sedim za mizo in tipkam user posted image .

Vse najboljše, skuštrana in sanwebdra user posted image , valči, tebe pa naj čim prej neha bolet noga user posted image .

Aja, valči, jaz imam nenoseča skoraj toliko kg kot ti pri 5 cm manj user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: 10ka

on komentira takole!!! da spremembe  moji postavi sploh niso problematične. problematičen je moj karakter, ki ves čas visi nad njegovo glavo!!! user posted image

user posted image user posted image user posted image

10ka, mi smo kupili tako kolo čvergiju za 2. RD:

user posted image

Trenutno mu je še preveliko, upam pa, da do spomladi bo, pa bom potem poročala, kako se obnese. Moji sodelavki se zelo, pa je mali star že 5 let in ga uporablja že več kot 2 leti, ampak ona ima od Kokue, ker je bil takrat po mojem edini na tržišču.

Evo, moj je vendarle prišel domov.

Lahko noč,

živa

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4311
5.12.2009 9:44:51   
skuštrana
Hojla...

Hvala vam za čestitkeuser posted image

Like a bike, mi tudi imamo tega kettlerja 10" ker mu je bil edini prav, vsi ostali 12" mu bojo še nekaj časa preveliki ( ima moja prijateljica hudoro 12", njen tamali je pol leta starejši od A pa mu še vedni ni prav). Arsen se malo pelje, ni neke hude navdušenost, zato je pa Lizi vauuser posted image Se pelje z njim, vse šuhe je že uničla spredaj, ko premzauser posted image user posted image

Liza ima spet angino, spet AB, drugi v mesecu dniuser posted image user posted image user posted image

10ka, he,he, moj mož bi tudi lahko kaj takega rekeluser posted image Sama sebi grem na živce, sem skoraj na istem kot ti, že cel mesec bolj ali manj zaprta v stanovanjuuser posted image user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4312
5.12.2009 19:54:07   
Kasija
pozno večerno javljanje od mene v taktu gala ki kriči ko user posted image  zgoraj. ga skušam navadit, da bi sam zaspal. sprejemam nasvete, ker sem obupnaaaaa v uspavanju. metoda z n-timi ponovitvami odložit tik preden zaspi je out, ker je posledica, da ko ga že ene 5-krat odložim, sem že čisto brez živcev. zdaj ga odložim v posteljico in grem vsake toliko gor ga pogledat. predlogi nujno v glavnem. aja, zgodovina uspavanja je, da je vedno zaspal med dojenjem, sem ga odložila v posteljico in to je bilo to. zdaj pa ga hočem navadit, da zaspi sam leže v posteljici.
skuštrana kako tebi to znese s tremi? živa tudi jaz dvomim v svoje vzgojne metode in to ali bo meni zneslo preživeti s posledicami le teh.

like-a-bike bomo tudi imeli. verjetno spomladi. bomo videli, če mu bo všeč.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4313
5.12.2009 23:01:49   
2ursae
aaaaa, ta darila me bodo pokončala user posted image .
Tko je: Božiček naj bi prinesel Boru blagajno, nakupovalni voziček in nekaj igrač-živil, Anžetu pa dva kompleta lego kock. A. je videl na TV reklamo za blagajno in zdaj se mu o tej blagajni še ponoč sanja, skratka,ful si jo želi. Vem,da mu bo srce počilo, če bo bratec dobil blagajno...kaj naj storim user posted image . Varianta je, da Božiček blagajno prinese obema. Kakšna ideja se vam zdi? Samo pol,seveda, so darila neenakomerna in moram Boru še kaj dokupit, Anžetovih Legic mu ne morem dat,ker so za 5+, niso Duplo.

Klinc gleda vse skupi user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4314
5.12.2009 23:06:00   
2ursae
vzgoja: tudi jaz sem propalica, z istimi problemi: ne uboga, me ne šmirgla. Ajd, pa A. je že sam po sebi še kar priden otrok, pri njemu ni krize, ampak B. in njegova trma user posted image  ... ne dam se motit z malenkostmi, to je res, če pri čem ne ubogata na prvi klic, se ne sekiram, rabim kar veliko provokacije, da se razjezim (ponavadi). Imam pa plan ju mal vzet v roke, ja...drugo leto user posted image . še ne vem kako, ampak bom.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4315
5.12.2009 23:12:05   
valči
Kasija,zakaj se tako mučiš???Joj,ti boga,vem,kako je to.Koliko je Gal star?
Glej,Nino sem vedno tako dala spat,Mihaela prav tako,s tem,da sem Ninino posteljo im,ela v najini spalnici tik ob najini,pa še stzranico dol.Tako sem jo po dojenju pustila pri nama,ko pa sem šla spat,pa samo meter stran dala.Ponoči,če je bilo treba,pa je zlezla k meni na ziz.

Potem je bil junij in sva se z dragim odločila,da probava.
Posteljico prestaviva v Larino sobo.Jo podojim bedečo,pa čokolino ji dam v flaški-150 ml max spije.In prvo noč sem ležala na njej,sklonjena nad njo,jo božala.S tem,da je včasih še Lara kaj govorila,ko ni bilo treba.In dudo in je po tričetrt ure zaspala.Morda se je vmes zbudila kerikrat.
V treh dneh je zaspala sama.In to tako,da sem jo pocartala,polupčkala in šla.

Se je navadila.In sedaj jo dam v posteljo,če protestiras,pride hud ati,ji strogo reče spat!! in je.Pa poje v posteljici,pa zaspi.Včasih traja uro,včasih ne 5 minut.Isto pri dnevnem spancu,jo pustim samo in rečem-pa,pa,sladko spančkaj...

Glej,jaz otroškega joka v postelji ne prenesem,nimam živcev,sem sprobala.Pri Mihaelu,ker sem pametne knjige brala.Pa sva z možem rekla,da ga bova naučila zaspati.Jok,brate-odpade!
Star je bil 9 mesecev,joj,je jokal,hodila sem na 5 minut,oba sva hodila,pa to je groza.Pa to je za skale,ne zame.Mali je bil moker od user posted image ,prestrašen.Nikakor tega več ne bi delala pri tako malem.Niti probala nisem,se mi smilijo mali.

Se mi zdi,da ti je Gal premajhen za to.Ne vem?

Nina je bila stara,ko sva jo selila 20 mesecev.S tem,da takem otroku že vse poveš,rečeš pa,pa,te razume,ti verjame,da prideš nazaj.Tudi dojila je ponoči nisem več od tistega časa.Popolnoma pas sem nehala dojit in dudo dala stran pri 22 mesecih.Od takrat je spanec še boljši.Nič ne rabi,ne išče.

Kasija,nočem ti tečnarit,samo sdmiliš se mi,ker vem,kako ti je.Vem tudi,da so fantje težji po karakterju.Ne vem,če boš šla nazaj na staro varianto,vendar jaz bi na tvojem mestu šla.Je ti pa ziher fehjst naporno,ker sta oba bolj zahtevna.Meni drugič ni bilo nič,kert z Mihaelom in z Laro je 22 mesecev razlike in je Lara bila tako priden dojenček,da bi jih lahko imela 5 takih še-seveda,če bi vedela,da bodo vsi,kot onauser posted image Tako da se nisem rabila nič jezit,ali matrat,sem imela s prvim več dela,kot z njouser posted image

Fajn zrihtaj,pa upam,da nisem predolgauser posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4316
5.12.2009 23:33:11   
valči
živa,še tebi par besed,sotrpinka.
V vzgoji mislim.Jaz pri Mihaelu res nevem,kje grešđim.Se trudim,mu ugodim,se pogojujeva,pogovarjava.Samo,od kar hodi v šolo...Ajoj,se je poslabšal,ga ne dohajam,ga ner dojemam.Kar manipulira z mano,mulc.Pa mi nazaj govori,pol se pa jaz derem,pa tečnarim.Vglavnem,pospravljemo mora bit zvečer,pa z mize mi znosijo,saj so pridni.Ampak,ta njegov ton,včasih do mene.Se včasih sama sebe slišim,kako kričim...Upam,da ga mine,čeprav opažam,da Nina začenja bit svojeglava.

V bistvu ne popuščam.Najraje pa se Mihael in Lara preganjata pri tašči,pa kričita,pa ko je treba it jest,ni časa,par žlič v sebe in gasa...Joj,mene,tak mi je to tečno,sem res utrujena od tega.Vedno tam.user posted image Tako,da včasih niti pojem ne v miru do konca.Pa ju skoz kregam,učim,da moramo počakat pri mizi.Ne slišita nič,samo,da dirkata.
Tako,da pomagat nič ne morem,,sprejemam nsvet.

2ursae,danes je bil Miklavž v cerkvi.Daj je darilo starejšimadvema.In sicer sem se odločila,da Nini ne dam,ker stane darilo 10 evrov,not je knjigica,parkelj pomaranča-Larina gnila!user posted image ,mimi smartins,rozine in šiba.Tako da 30 evrov bi dala za brezveze.No,moje razmišljanje,je bila Nina zraven,vidla miklavža,parklje...Doma so si itak razdelili vse.Da bi pa se mi tri iste knjige potikale,no res mi ni.

Pa je prišel domov miklavž in v škorenj nastavil Mihaelu Bakugansko kroglo,ki si jo je NORO želel,Lari in Nini JollY barvice in balone,vsem čokolado in to je to.Vsi srečni,punce ne komplicirajo sploh,so vsegas vesele,sine je dobil svojo kroglico...
Za Božič damo več.Še ne vem,nekaj v stilu legota bo sine dobil,ali lego vozila,ali kako nadgradnjo.Za punci šer ne vem,Lara bi pač punčko,Nina?Skromni sta,da joj.Bo pa nekaj pametnega in primernega,kaj,pa res ne vem.
Ja sem na istem,kot ti,še je čas...

Skuštrana,vse najboljšeuser posted image Pa upam,da Liza hitro ozdraviuser posted image

Sedaj boste imele kaj brat,mejte se,pa čuvajte se parkljev,da vas ne odnesejouser posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4317
6.12.2009 20:18:06   
10ka
kasija - jaz katjo še vedno uspavam z dojenjem. čakam, da bo imel dragi kaj več časa in se bo lotil projekta učenja spanja.

živa - pozdravite se user posted image user posted image user posted image . pa sporoči, če se vam bo uspelo kaj testirat.

skuštranka - mene zdaj čaka 3 teden doma. če bi živeli bližje, bi lahko imeli kar skupen vrtec :)

jaz sem tako obremenjena z opazovanjem katjinih pikic (ki se do sedaj še niso spremenile v norice), da sem zamudila njen prvi zob. me je moj oče nanj opozoril, ko ga je ugriznila v roko user posted image . nakar sem ugotovila, da je tudi tjaši v tem času ven pogledala še ena petka. jaz pa pike štejem, namesto da bi se s pomembnimi stvarmi ukvarjala user posted image

2ursae - itak moraš potem obema blagajno in voziček dat. kaj pa če bi bor potem dobil lego duplo posebej? verjetno to že vse imate... ma jaz sem pa danes gledala tole darilo: kolesje Kaleido
user posted image

spet igrača, ki je meni ful všeč in zraven nič ne razmišljam, kako bo tjaši. Ampakravno s takimi igračami potem FUL igra.

http://liliputi.blogspot.com/

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4318
6.12.2009 21:58:17   
oktoberka
Ne no! Ne govort da naj Kasija Gala še kar doji, če se je odločila da ga ne bo več in da ga želi naučit zaspati v svoji posteljici. Ej, ne moremo vedno vsega po liniji najmanjšega odpora.. Lej, sej na začetku bo hudo poslušat ko bo tulil, samo saj se bo navadil. Še vsi so se!
Brez zamere prosim, ampak meni gre pa ful na živce k veliko ljudi dela res samo tako da jim je najlažje, ampak ne pomislijo da s tem samo podaljšujejo zadevo in da je vedno težje, ker roko na srce, tudi majhni dojenčki že znajo starše mal zavrtet v svoj prid.. Potem so pa starejši in jih obtožujemo neposlušnosti, neubogljivosti itd. Zakaj bi jih? Saj smo sami krivi tega, ker ne znamo postaviti nekih meja že majhnim otrokom. otroci so zelo dojemljiva bitja in hitro pogruntajo koga lahko obrnejo v svoj prid in koga ne. Ampak na ekrat nam pa postane to moteče in na začne iti na živce..?!?!?!?

Kasija, težko je napisati recept, ki bi bil primeren za Gala.. Malo boš morala sprobati različne metode, ker saj veš, vsak otrok je individuum in vsake pašejo druge stvari.
Boš pa vsekakor morala imeti jeklene živce, veliko potrpljenja in seveda neprestano pred očmi, da delaš to zato, da ti ne bo treba tega delati kasenje, ko bo še težje. Pa če se odločiš da boš Gala navadila zaspati v svoji posteljici, to izpelji do konca, ker če boš na sredini prekinila zadevo, bo takoj pogruntal da ne misliš resno in da te lahko z jokom zmanipulira kadarkoli te hoče.

Tako je moje mnenje, upam da nisem katere užalila...

Lahko noč vsem!

< Sporočilo je popravil oktoberka -- 6.12.2009 22:01:08 >

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu 10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4319
6.12.2009 22:44:51   
Kasija
hvala vsem za odgovore. potrpljenje je definitivno lastnost, ki mi je manjka. pa strinjam se z oktoberko in postavljanjem mej.

sploh pa tako ne gre več. danes recimo je uspavanje zgledalo takole. gal je zaspal v avtu na poti od starih strašev. še nikoli ga nisem uspela dat iz lupinice ne da bi se zbudil. ta otrok ima najmanj trden spanec sploh. torej se je zbudil. ga preoblečem, nesem gor in dojim 1URO user posted image . vsakič, ko sem se samo premaknila, da odidem, se je zdramil. ga prestavim spečega v posteljo in kooončnooo odidem. medtem je mož obupal nad elianom, ki ni hotel ali mogel zaspat, zato se izjemoma odpravim še k njemu. in tam preždim pol ure pri njegovi postelji na tleh, ker zdaj prakticirava, da sva v sobi, a ne pri njem v postelji. oziroma se vedno bolj odmikava. pridem dol, nekaj pojem, se dam za računalnik in po uri in pol se zasliši iz galove sobe vik in krik. se je zbudil v posteljici in zdajle joka že pol ure in kriči. v glavnem v enem večeru sem opravila uro in pol uspavanja in še pol ure poslušanja kričanja. pa večera še ni konec. Elian se je včeraj zbudil trikrat ponoči. Gal pa dvakrat. jaz pač tako ne morem več funkcionirat. tako da uvajamo projekt učenja spanja. uspavanje z dojenjem je zaključeno.

2ursae srečno rpi reorganizaciji daril!

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 4320
6.12.2009 22:55:31   
pingi
O, Kasija, dobre živce želim!

Mene tudi tole spanje/uspavanje meče iz tira. Pa ne toliko pri Jakatu (ki je danes sicer preskočil popoldansko spanje??-verjetno zaradi preobilice daril), kot pri Maji.
Če sem jo hvalila, kako fajn spi itd., je zdajle punca spremenila svoje navade. Ponoči ga kar žurave... Uspavanje brez dretja zvečer je itak mission impossible, samo potem se še Jaka začne dret, čeprav sva midve v čist drugi sobi ali celo drugem štuku...
Olajševalna okoliščina je ta, da ima dudo. Čeprav je to, kot piše Oktoberka, tudi sama potuha. Zaenkrat nimam pojma, kako jo bomo "odtujili" Jakatu. user posted image

Skratka, bodi močnauser posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4321
7.12.2009 9:21:08   
oktoberka
Pingi, dudo vzameš, vržeš v smeti, da si ti ne premisliš in pač par dni poslušaš dretje in to je to! Mogoče se pa še drl ne bo!user posted image

Pri nas je bla duda tud zakon, pa smo jo vzeli in pika! Pa tud pisnila ni. smo bili pa na morju spomladi in smo ji rekli da je šla duda na ladjico ribe lovituser posted image

Starši ste! bodite odločni, ker če vi ne boste, kdo pa bo?

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 4322
7.12.2009 9:42:29   
Kasija
dobro jutro user posted image user posted image user posted image

nočna saga drugi del je potekala po pričakovanjih katastrofalno. gal je od 22h kričal z vmesnimi mirnimi trenutki ma ne vem po moje uro in pol. sem se odločila, da ga ne vzamem ven dokler ne zaspi in se spet zbudi. na koncu je obupal in zaspal, jaz pa tudi. med tem je elian lepo prespal prvi del noči in si za nočne vragolije izbral drugi del noči. je mož ustal 5-krat, potem se mu je pa strgalo in ga je pustil kričat kakih 20 minut in potem se je odjezen odpravil nazaj in ga uspaval. elian je seveda vstal ob 7h, gal pa skupaj z mano ob 8h. spala sem celo noč po koščkih in sem uničenaaaaaaaa  user posted image . upam na skorajšnje izboljšanje. živim od kofeina.

A se vaši tudi zbujajo tolikokrat kot elian?

Zanima me, kateri športi so aktualni. mi eliana vsake toliko peljemo plavat v kake toplice, najbolj aktualna je vadba hoje (dea pride vedno dlje), papoleti igre z žogo - podajanje z roko in nogo. sprašujem, če tako mali že lahko počnejo kaj pozimi. recimo sankajo se lahko z nekom na sankah. kako naj utrudim otroka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4323
7.12.2009 9:53:35   
oktoberka
Midve z Zarjo hodiva na telovadbo v šercerjev dom v šiški 2krat na teden. Starši smo prisotni, zadnjih 15 min imajo sami z vzgojiteljico. Imajo pa poligone iz blazin. Meni je super.

Kasija, ne obupajta. Mi smo tudi dajali skozi taka dretja in izsiljevanja in ti povem da je najbolj palilo da sva jo dala na ignore. Sam pri nas je blo malo bolj smotano, ker se v bloku ful vse sliši in so sosedje po moje pizd... na veliko.Pa kaj me briga. Zarja se še vedno ponoči zbuja, sem pa tja prespi celo noč. Ampak če zajoka hitr šibam tja, da mi ne zbudi Ajde, ki spi zraven, jo pomorim in grem nazaj. Včas tud tuli kot zmešana, tako da zbudi Ajdo in pol Ajdo nesem k nama, Zarjo pa pustim da se dere. Zadnje čase je pa začela prakticirat to, da pride k nama in zleze k meni pod koutr.Grrrruser posted image Se pol gužvamo na francoski postelji,  pa še celo noč me cuka, boksa, brca, ker spi fuuuul nemirno. Tako da te lahko potolažim da nisi edina, ki preživljaš težko obdobje. Mislim da nas je ene par takih...
Pa ko bi se lahko pol vsaj čez dan spočila in naspala. Pri nas to ne gre. Že pri Zarji ni šlo, zdej pa še manj. Ajda spi 2 krat v dnevu po 30min-40min na rundo. In takrat more bit smrtna tišina, če ne se še prej zbudi. Tako da še na wc ne smem, kaj šele skuhat ali kaj pospravituser posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4324
7.12.2009 11:03:41   
skuštrana
kASIJA, aRSEN ima full rahel spanec, no, načeloma je bilo pri nas tako kot pišeš za Gala, s tem da jaz nisem ubrala redikalnih metod učenja spanja, in na koncu koncev se je to izkazalo za super, ker se je pri letu in pol vse samo obrnili, kar čez noč je začel spat sam v sobi, v svoji postelji, dojit ponoči se je nehal že pri enem letu...Kaj pa vem, čeprav se strinjam da otrok mora imeti meje, se pa ne strinjam s tem da do teh mej prideš z nekimi redikalnimi metodami, ki so psiho ubijajaoče tako za otroka kot za straše. Jaz vem, da ne morem poslušat otroka, ki se po uro dere v posteljici brez da ga vzamem k sebi. Mogoče sem čudna, ampak takšna sem in nobena knjiga ali kaj drugega me ne more prepričat da je to v redu. Zato sem ravno včeraj pospravila otroško posteljico, ker nič ne kaže da bi je Oton kaj uporabljal, potem ga bomo pa direkt v veliko posteljo dali. Pri kakem letu, letu in pol. user posted image Arsen je bil otrok (je še ki se rad stiska, recimi Liza in Oton rabita full manj telesnega stika. In mu je pasalo, če je spal čisto zraven mene, ponoči se je zbudil in iskal kje sem...Oton spi pri nama, ampak čisto v svojem kotu postelje, zbudi se ko je lačen ali če ga kaj zvija, stika pa ne išče. Otroci so različni, moje mnenje je da vsakega sprejmeš takšnega kot je, tako je še najmanj travm. Liza nam je spala v posteljici od 3 m naprej, prespala celo noč..Fantka pa...Ja, fantki so bol zahtevni, se strinjam. Vsaj pri nas je tako. Je pa tako, čeprav se je Arsen uspaval z dojenjem kadar mene ni bilo je bilo čisto cool, pač ni mama, ni zizeuser posted image Meni se tudi zdi Gal malo premajhen za takšne metode, vsaj meni bi se srce trgalo, ko bi ga poslušala...

Pingi, duda pa je tako kot ti je rekla oktoberka, daj jo stran, ni več, par dni bo štala pol bo pa ok. od naših je samo Liza imela dudo, pri 2 l smo naredili tako, jo je miška odnesla in je ni bilo več. 3 dni je bila frka pol pa ok.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Neposredna povezava do sporočila: 4325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?