enkratna
|
Fargesia, jaz sem v dobrih treh tednih po SS dobila 2 kg več , kot ko sem jih imela med samo nosečnostjo! Imam 170 cm in trenutno 88 kg (zanosila sem po IVF, pred tem sem imela 84 kg). Zadnjič sem šla v trgovino po dvoje hlač št. 46 (pred zanositvijo sem nosila 42), da me naslednji teden, ki grem prvič po 4-ih mesecih v službo, ne bo zagrabila panika - ker mi nič od prejšnje garderobe ni prav. To, da se ne počutiš dobro, razumem. Včasih kdo reče "Ah, pa daj no, saj bo bolje". Jaz pa odgovorim: "Veš kaj? Ta hip rabim nekoga, ki bo šel z mano na pivo in z mano pošiljal vse skupaj v 3 PM!" Jaz funkcioniram tako, da se sama sebi malce smilim, potem pride faza jeze (in kletvic), potem se šele postavim na noge. Ko sem v šitu, potrebujem nekoga, ki bo jokal z mano. Včasih ta ritualček traja urco, včasih par dni. Sem pa bila (pred leti sicer) v fazi, ko je trajalo to več kot pol leta... Praviš, da si želiš izstopiti iz tega. Verjamem ti! Recepta ti ne morem ponuditi. Jaz sem se, še iz časov, ko sem bila prostovoljka pri društvu za anonimno telefonsko pomoč v stiski navadila "poslušati sebe", skozi poslušanje stisk klicateljev. Dragocena izkušnja, ko ugotoviš, da se odgovori skrivajo v nas samih. Samo zaslišimo se ne dostikrat, premalo se res pogovarjamo sami s sabo, ne povem si vsega, kar nas teži... Meni je pomagalo, da sem najhujše krize včasih prebrodla tako, da sem zapisovala občutke na list. Čisto vse, brez dlake na jeziku, brez olepševanja! Včasih so bile tudi več kot 3 strani (A4) obojestransko popisane! Potem sem ta list prebrala. Enkrat, dvakrat... In vedno sem se ob tem branju "zbrihtala", prišla k sebi, in se potem začela "spravljati v red". List je pa seveda takoj romal v smeti, zdesetkan na male koščke. Zdaj sem toliko že zverzirana, da lahko ta proces delam v mislih... Želim ti in verjamem, da ti uspe najti pravi način, da izstopiš. Veš, da zmoreš. A si trenutno tako ranjena, da še nisi pripravljena na boj... Objem zate
|