|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: V pričakovanju druge M ..
29.10.2008 9:08:53   
tassika
Dobro jutro punce, spet je vreme malo tako malo takouser posted image . No danes grem vseeno pogledat kliko bi stala nova kuhinja, potem pa se bova določala naprej.
Aja pa nekaj čudno me boli trebuh in že cel vikend sem imela tako svetlo rjav izcedek, upam da je to to in da počasi pride prvauser posted image .

lp

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 151
29.10.2008 9:20:55   
strumf
ojla, pri nas na dolenjskem pa sonček tako sije, da ga je veselje gledat. se človek čisto drugače počuti. user posted image user posted image user posted image bodte fajn

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 152
29.10.2008 9:26:16   
pilotina
dobro jutro user posted image

tuki na obali je zjutraj lepo sončko sijalo...zdej pa se že nekam umika

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 153
29.10.2008 10:19:38   
Anonimen
Ej punce..., dan!
Moja druga M se zaključuje... in me tok drži, da bi tvegala. Pa sej... , če je telo pripravljeno pač je, če ni... ne bo nič.
Pol pa spet... si rečem.., eh, še 20 dni počakam.. + 5 dni.., pa sej to ni nič... in spet razmišljam v tej smeri.. No in na koncu ne vem prav nič.
Od danes do 2. nov. naj bi imela plodne dneve.... Dons lahko ga lumpnem in potem upam.., eno ali drugo!!!! Dejte mi mal... vzpodbude!!! Rabim jooo.. :-)
Drugač pa en lep dan vsem vam... V Lj. mal sonček, dežek... mal vsega. Tud mavrico sm don vidla... Lepa je bla...

(odgovor članu strumf)
  Neposredna povezava do sporočila: 154
29.10.2008 10:25:37   
tassika
Rižko glede na tvojo negotovost bi jaz počakala še teh 20 dni, saj to ni veliko, bolj bi bila kriza če bi imela ful dolge cikluse. Pa še potem boš lahko rekla, da si makismalno poskrebela za vse kar si lahko. Tudi mene je mikalo, da bi že kar po prvi, pa si rečem en mesec gor, en mesec dol, kaj je boljše čakati ali tvegati. Res bi rada da bo drugič ratalo za vseh 9 mesecev in d abom imela štručko v svojih rokah. V primerjavi s tem se mi zdi en mesec čisto malo.
In tudi jaz bom pomoje čakala 3, razen če bom predolgo čakala, odvisno od ciklusauser posted image .

ps. V mojem koncu LJ ni bilo mavrice in spet je tako turobno, da je jojuser posted image

< Sporočilo je popravil tassika -- 29.10.2008 10:26:39 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 155
29.10.2008 10:33:49   
polna_luna
Rižko, jaz bi tudi počakala. Kaj pa je še en mesec proti celi prihodnosti? (ma sem danes filozofsko usmerjena user posted image )
Sicer lahko zdaj meni govoriti, ko še ta prvo čakam in vprašanje, kako bom po potem nestrpna... Ampak, jaz bi počakala.

Sicer pa smo pri nas danes tudi imeli že prav vse - ful naliv, pa malo sonca, pa MAVRICO, pa oblake... Se počutim kot aprila... Mi je pa uspelo že iti s kužkom na sprehod, celo uro brez ene kaplje dežja. Juhu.

V življenju ni naključij...
Vsaka stvar je za nekaj dobra...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 156
29.10.2008 11:06:55   
enkratna
Rižko, lubicaaa... ne si tega delati user posted image
Takole ti bom rekla: vidva kar dajta user posted image ! Že tako se mi zdi, da imaš zaradi krajšega ciklusa tudi krajši ovulacijski čas...

Zakaj ti to pravim? Ke telo tako ali tako samo odloča, kdaj je pripravljeno. In če še malo kruto rečem: čakanje ne bo preprečilo morebitni SS, ki bi se zgodil bodisi zaradi nepravilnosti pri plodu (velik % SS-jev!) bodisi zaradi morebitnih telesnih razlogov pri tebi.
Statistika iz leta 2004 pravi, da je splavov do 8 tedna kar 64,5% (od vseh SS v tem času). 25,6% jih je nato do 12 tedna, med 13-17T 5% (sem pašem jaz), med 17-28T pa 4,8%. Žal iz te statistike ni razbrano število nosečnic, da bi videl razmerje... Sem pa v knjigici Prazna zibka, strto srce prebrala, da se je v letu 2001 vsaka sedma zaželjena nosečnost končala zaradi SS do 24T ali drugih patoloških vzrokov v višji nosečnosti. Vsaka sedma!! user posted image

Jaz bom počakala samo na rezultate preiskav (revmatološko, genetski posvet), da ugotovijo razlog in (če se to sploh da?!) preprečijo vzrok morebitne ponovitve defektne, vnete posteljice tako daleč v nosečnosti, kar je bilo pri meni razlog za SS.

Pri nas je še en krasen, sončen dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 157
29.10.2008 11:54:58   
MAŠKA
Takole ti bom rekla: vidva kar dajta ! Že tako se mi zdi, da imaš zaradi krajšega ciklusa tudi krajši ovulacijski čas...

Zakaj ti to pravim? Ke telo tako ali tako samo odloča, kdaj je pripravljeno. In če še malo kruto rečem: čakanje ne bo preprečilo morebitni SS, ki bi se zgodil bodisi zaradi nepravilnosti pri plodu (velik % SS-jev!) bodisi zaradi morebitnih telesnih razlogov pri tebi.

Rižko, tudi jaz sem takšnega mnenja, če ti je SS še namenjen te lahko tudi en mesec kasneje doleti. In niti ni nujno, da boš že kar v vprvo zanosila. Ko malo berem, jih je dosti zanosilo takoj po prvi M in so uspešno donosile. Pravila torej ni.

Jaz še bom sicer počakala en mesec tudi zaradi tega, ker bi še prej šla malo na smučke. Sicer se je pa druga M tudi pri meni že končala.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 158
29.10.2008 12:02:28   
strumf
joj punce. vidim, da se vas je že kar nekaj rešijo druge M. meni je danes tretji dan, pa lije iz mene kot iz škafa. dobro da sem na dopustu, tako da nič preveč ne delam. drugače si vložke menjavam na 3 ure. upam da bo hitro konec. user posted image user posted image user posted image
za v bodoče bi se tudi jaz strinjala z ostalimi, čeprav še nimam izkušenj, s katerimi bi lahko pomagala. glede na to da sem na to M čakala kar 42 dni, grem po M takoj v boj. Lahko da se mi ciklus še ni uredil - prej sem imela na 36 dni, tako da ne bom čakala tretje. pa mislim da telo res ve, kdaj je pripravljeno za novo nosečnost, takrat se bo prijelo. pa upam da pri vseh nas čimprejuser posted image user posted image user posted image .

pri nas še vedno sonček, tako da bom po vsej verjetnosti šla sedaj na sprehod s psom.dijo

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 159
29.10.2008 12:21:07   
Anonimen
Punce moje... mnenje deljeno.. ampak vseeno ste tok zlate... Prav vidi se, da smo polne strahu... in niti ne upamo naprej..
Ma enkratna... tvoj stavek...hm, SPREJET!
Ni več razmišljanja in premišljevanja... , dons to nardim..kar se bo telo odločilo, naj pač se. Sem doživela enkrat in če še enkrat..., bom sprejela kot sem tokrat. S solzicami ali smehom. Upam na najboljše... in na to, da se res takoj, takoj, takoj prime. Pošlji mi prosim tudi tisto zadevco, ki jo maš na prejšnji strani.., me je zlo všeč. Z mojim mava mal težavic in sm kr copy/paste mu poslala. Taki zlo pametni stavki, dajo mislit. Mah, sm žalostna...., nič nisva potegnila ven iz tega dogodka.., sem mislila, da naju bo zbližal, spametoval, pa naju ni. Kregca sva veeeelka. In mi je včeri očital, da sva tud Rižkota zgubila zarad naju..., zarad stresa in kreganja in... vsega .... user posted image  Zato me pa včer ni blo nč gor, sm bla tok žalostna in na tleh...
MAŠKA, tud tvoj nasvet sprejemam!!! Že danes..
Ostalim pa HVAAALLAAA..., da ste si sploh vzele cajt za razmišljat z mano in... delit mnenje...
Lupčka vsaki posebej..
Pri meni še dežek... , no.. en velik ogromn kamion mam... pred oknom in niti ne vidim..., tema je.. user posted image

(odgovor članu strumf)
  Neposredna povezava do sporočila: 160
29.10.2008 12:24:30   
Anonimen
evo vam enga slončka...
Jst sm dons čist žalostna.. kr mal depresivna.. zarad vsega.. Grd ta lajf včasih..
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 161
29.10.2008 12:32:03   
tassika
Rižko ne se sekirat, tudi midva sva zadnje čase kregca, malo zato ker mene pomoje daje PMSuser posted image  malo zato ker je on bolan pa siten,... potem pa še vse tole skupaj pa ne smešuser posted image in na to je občutljiv ko 100user posted image ,pa smo tam. Ampak jaz pravim, da je to del vsakega odnosa, tisti, ki pravijo, da se nikoli ne skregajo za moje pojme lažejo, kajti vsaj enkrat na leto pa pride do razhajanja mnenj. Joj jaz imam tak čuden občutek v trebuhu, zdaj pa ne vem ali je to od prihajajoče M ali od tega ker sva včeraj malo khmm, ampak me ne boli samo tko stiska me notri. bomo videli kaj bo.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 162
29.10.2008 12:40:43   
Anonimen
Joj...čuvi se Tassi.., kaj sta khm..., upam, da nista preveč.. Jst sm se sprostila šele po prvi M..., do takrat kr nism pustila preveč khm..user posted image
Mah veš... če bi blo enkrat na leto..., bi blo ok. Mava midva kr enkrat na dva dni... pa je izčrpajoče... user posted image

(odgovor članu tassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 163
29.10.2008 12:47:19   
Anonimen
Dolžina cikla je :
M + dnevi do naslednje M
A drži?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
29.10.2008 12:50:02   
tassika
JAh tudi midva skoraj enkrat na teden, sva pa imela obdobje, takoj ko sta se njegova dva odselila in sva ostala sama, kreg vsak dan, to sva samo tulila en na drugega ampak se je s časoma vse malo pošlihtalo. Pri nama je ponavadi problem, ker noben noče popustit in potem malo tuliva in pol sva zmenjena. Res bi ti rada pomagala, ampak vaju ne poznam in ne vem kakšen problem imata. Sem pa opazila pri sebi, da po SS sem postala bolj zaprta in ga včasih kar malo odrivam in potem je užaljen. Vem da to ni prav ampak to je podzavestno.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 165
29.10.2008 13:19:12   
enkratna
Joj, Rižko... samo tega si ne dovoliti, da bo prepir se zažrl med vaju. Prepir dostikrat skriva za seboj neizgovorjeno...

Da ti je fant rekel nekaj takega... si lahko predstavljam le, da je bil res pregnan na rob obupa tudi on? Jaz vem, da najlajže prizadenemo ljudi, ki smo jim najbližje. Poznamo njihove šibke točke, in ko pride huda beseda, oh kako boli!
Če ti lahko povem najino izkušnjo: Po drugem SS sem se čisto zaprla vase. 6 mesecev sploh nisva user posted image , tako paranoično me je bilo strah, da bi še enkrat zanosila in da se ne bi izšlo. Takrat je bil najin odnos prvič na res hudi preizkušnji. Nisem razumela, da on ne razume tega, da me takole čustveno "premetava in meče" sem in tja. Težko mu je bilo, ko me je gledal takšno, in občutek nemoči, da bi mi pomagal ven iz tega (ker nisem pustila), se je zažrl tudi vanj. Šele čez čas mi je povedal, da mu je težko to reči, ampak kako lahko od njega ne pričakujem, da bo razumel dogodke tako kot jaz, če jih ni izkusil na lastni koži. Lahko me posluša, lahko mi je ob strani, ampak verjetno ne bo zmogel biti tako kot nekdo, ki je to dal osebno skoz. Da ga zaradi obtožb, da ga ne razumem, postavljam v slabo luč, v luč nesposobnosti. In je še bolj nemočen in zafrustriran ob tem. Da si želi, da bi našla več pozitivizma, več volje v vsem, kajti ko me takole gleda, ima občutek, da mi za nič več ni mar...

Na srečo so se mi (pravočasno!) odprle oči, da sem ugotovila kaj Jaz delam najinemu odnosu. Sprašujem se, od kje mu energija, da ni enostavno zbežal proč. Nikoli več se ne želim počutiti tako, kot sem se takrat.... Uničevalo je mene, njega, pa še koga zraven verjetno...

Naj vajin otroček ne bo spočet v zagrenjenosti in prepirčkanju, ampak sprejetju en drugega in ljubezni.
Objem zate, za vaju, za vajino bodočo pikico!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 166
29.10.2008 13:22:22   
strumf
vidim da je slabo vreme prišlo tudi na Dolenjsko. sem mislila iti na sprehod, pa tako piha, da sploh ne moreš hodit, kaj šele da bi v sprehodu užival.tak da sem poslala kr mal depresivna. ne vem no. sem brala vajine poste -tassika pa rižko, pa sem tudi se mal zamisilila nad najinim odnosom. pri nama je pa tako, da on ful tlači svoja čustva in jih ne želi pokazat - jok. tako da sem pred dobri mesecem dni imela, kot neke vrste živčni zlom - napad joka in vsega skupaj. šele takrat se mi je malo bolj izpovedal, ker je  tolažil in sebe in mene, ki se bla čisto histerična. drugače pa se res dobro razumema. vendar jaz večkrat kej težim, on pa samo takrat ko mu prekipi, potem pa je boljše da si daleč stran. drugače je pa bolj umirjen in dosti popušča. če pa si kaj zapiči v glavo, pa ne bo odnehal.

tko da tisti, ki rečejo da pri njih vse šitma, pa da se nikoli ne skregajo lažejo. ker mislm, da je veza tista prava, ko se enkrat oreng skregaš, pa potem vidiš ali sta se pomirila in živita naprej. ali pa še vedno kuhaš zamero.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 167
29.10.2008 15:00:19   
Anonimen
Enkratna
Bojim se, da se je prepir že zažrl. Od samega začetka... se je neki zatikal sam je bla ljubezen, pa neki posebni trenutki... To je blo močnejše in sva kjer sva. Zgradila hišico, sem svoje življenje v pustila in sprejela nekaj drugega..., samo za naju. Cca 3 mesece živiva skupaj.., se mi že zdi cela večnost... , kreg se samo stopnjuje in u bistvu sva oba obupana... , razočarana drug nad drugim in ne vidiva več.., nič naprej. Potem pa Rižko... , on nama je dal upanje in besede.. "Evo pa nama je usojeno bit skupaj"user posted image ... prvič probava, takoj se prime... in potem ta tragedija... , ki naju je totalno oddaljila in sva čist zabredla.... Jst sm se zataknila in optimizma več ni. Želim si močno... in zadnje upanje je ... ta pikica, ki bi jo tko močno mela. Tudi on. Vem, da ni prav ampak... možgani delajo po svoje, čustva po svoje, življenje po svoje...
Mah,.... vprašanje koliko časa bo še trajalo. Se zna zgodit, da se prej razideva.. in se poslovim ot tega našega klepetanja. Ja, res.. ni za ne verjet.
Počutim se kot nezaželjen gost v svojem življenju...
Hvala vam za razumevanje.. in besedice...
Ste neznanke, ki ste mi pri srcu..

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 168
29.10.2008 15:37:35   
tassika
Rižko, nimam časa da bi ti sedaj kaj več napisala, ampak samo povem ti iz lastnih izkušenj, da otrok ne reši problemov, ne glede na to koliko si ga oba želita, najprej morata zgladiti nesoglasja med vama, ker potem ko bo otrok, se bodo samo večala, res je da se takrat malo bolj potrudiš reševat zadeve, že zaradi bebice ampak v večini primerov pa se stanje samo poslabša. Jaz sem hotela imeti dojenčka z mojim že več kot leot nazaj, pa je potem prišla kriza in sem mu povedala, da bi rada ga imela ampak na tak način ne in zdaj ko sva ugotovila kako pa kaj pa sva poskusila. Več ti pa napišem zvečer ko pridem domov.
Drži se.

papa

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 169
29.10.2008 15:42:08   
enkratna
Joj, Rižko... srce se mi para, ko te berem. Ampak preberi to, kar si napisala.
Preberi 10x.
Preberi 20x.

Jaz v tem tvojem odgovoru preberem marsikaj. In kot je tassika rekla, želja po otroku mora priti ob pravem času, če ne se razpoke lahko samo povečajo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 170
29.10.2008 17:45:28   
strumf
Rižko žal mi je, da v vajinem odnosu ni vse ok user posted image user posted image . sej so vedno vzponi in padci. mogoče sta sedaj oba na dnu, vendar verjamem, da se bosta oba pobrala. res pa je, da če sta sedaj v krizi, vama otroček ne bo zboljšal življenja, ker boste potem vsi trije trpeli. mogoče pa je usoda hotela, da sta sedaj še malo sama in razčistita svoj odnos, potem pa bosta spoznala, kdaj je pravi čas za otročka. pa le pogumno naprej. se bo vse uredilo, boš videla user posted image

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 171
29.10.2008 17:53:14   
pilotina
Rižko...pikica lepa user posted image

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 172
29.10.2008 20:21:39   
polna_luna
Veš kaj, Rižko... user posted image

Morda se bo ta SS izkazal za dobro stvar - na razpolago imata več časa, da ugotovita kaj in kako. Hudo mi je, ko berem o tvojih težavah.
Je pa tudi res, da je očitno bilo zdaj preveč stvari na kupu - vselila sta se skupaj, veselje in potem razočaranje ob izgubi zaželene pikice... Same nove situacije, katerih pač najbrž nista vajena. In v stresnih situacijah še bolje spoznaš drugega človeka. Malo bolje vidiš, kako odreagira... In vidva bosta v naslednjih dnevih / tednih morala stuhtati kako naprej.
Mislim pa, da je v trenutni situaciji bolje počakati še en cikel, pa potem začeti (če!) delati na novi pikici. V naslednjem mesecu se bo najbrž marsikaj bolj izkristaliziralo, pa bolj ti bodo stvari jasne. Ne iti z glavo skozi zid.

ŽElim ti najboljše, pa da ti v naslednjih dneh posije sonce user posted image

V življenju ni naključij...
Vsaka stvar je za nekaj dobra...

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 173
29.10.2008 20:25:29   
tassika
Joj tako me skrbi za rižkota, vem kako je ko te tako boli, jaz močno navijam za vaju, da bost prišla čez to krizo.
Res drži se in upaj na najboljše.
No pa še malo k bolj veselim temam, midva sva šla gledat novo kuhinjo in rezultat je samo glavoboli pod 3.000 eur za samo leseni del brez bele tehnike ne prideva in zdaj razmišljava in razmišljava kako naprej, vzeti kredit in vse zrihtat ali počakat da res vse razpade, moram pa reči, da je kuhinja v izredno slabem stanju, pa še pečica mi je crknilauser posted image .
No ja bo treba prespati. in kako ste ve preživele ta deževni dan?

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 174
29.10.2008 20:50:54   
enkratna
Seznamček smo pozabile na 5. strani, pa ga malo za osvežitev lepim tukaj user posted image
5 nas še čaka 1.user posted image , ena 2.user posted image in kar štiri pupe ste na poti pričakovanja 3.user posted image !

user posted image

Ime:            Starost:     Kraj:        Otročki:    Nosečnost: 
Rižko              26        Celje              0               1
Tassika           25        Domžale         0               1
enkratna         35        okolica KK       0               3
MAŠKA            33       okolica Celja    1               2
Drobtinica29    29        Maribor           0               1
Lara33            34                            1               3
strumf            26        okolica Brežic   0               1
Nea_teja         33        Cerknica         3               4
polna_luna       32                            0               1
pilotina           29        ok. Portoroža   0               1

Ime:             Datum SS:      Teden SS:     Katera M:  
Rižko                14.8.08           8             3
Tassika             4.10.08          10            1
enkratna          7.10.08       16/17            1
MAŠKA             16.8.08           8              2
Drobtinica29     12.9.08           10             2
Lara33              7.10.08         10             1 
strumf               15.8.08              20                2

Nea_teja           1.10.08         12             1
polna_luna       8.10.08           10             1

pilotina             31.7.08          10             3

Ime:              Prva M po A:   Druga M po A:    Tretja M po A:    Test, II:-)
Rižko                  2.10.08         25.10.08       user posted image     
Tassika                user posted image                         
enkratna              user posted image
MAŠKA               23.9.08         23.10.08       user posted image        
Drobtinica29       11.10.08        user posted image
Lara33                 user posted image
strumf                15.9.08
        27.10.08        user posted image
Nea_teja             user posted image
polna_luna           user posted image
pilotina               12.9.08         15.10.08      user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?