|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009
28.10.2008 13:28:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30
Ja, po moje je tud to ok. user posted image  Sej opera = klasika. user posted image user posted image

No, pol bo tudi moj sin brihten! user posted image

pocka
, če bi bila bližje bi se povabila kar na probo. user posted image

peugeot - Ooo, to je pa lepo in pohvalno, če zna moški kuhat. user posted image Z mojim se kaj pride ne morem pomagat. Če že kaj naredi, tolk posode in kuhinje posvinja, da se raje napol živa sama lotim kuhe. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3926
28.10.2008 13:34:16   
pocka
sej lahko vseeno prideš, samo danes je tako kislo vremeuser posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
28.10.2008 13:44:02   
Dali*
                                            MARČEVKE 2009

PDP    Ime            (št. user posted image , št. user posted image )    Pregledi, kraj,spol,+ kg, cm buši

user posted image

27.02. 
chichinchek
(28)        (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)              

01.03.  
jjasna85 
(23) 

(št.1 user posted image , št. user posted image 0) 29.10., Izola, user posted image  , +3,5 kg 
Anonimna user posted image (32)  (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)      
cita (27)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 12.11, CE, user posted image +9 kg
02.03
ada2 
(29)                    (št. 3 user posted image , št. user posted image 2) 17.11., ?, user posted image  

hedviga (34) user posted image user posted image      (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 07.11., LJ user posted image user posted image
03.03. 
=jasna=
(26)              (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)
24.11. , LJ, user posted image +0 kg, 103cm
Miša99 (33)                (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)     
SanjaB                        (št. ? user posted image , št. user posted image ?)   
04.03.  
mihaela01 (27)           (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 19.11., Ptuj, user posted image +3,8 kg, 85 cm 
05.03. 
Linda25
(28)              
(št. 1 user posted image , št. user posted image 0)          
06.03. 
Grahec (30)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 12.11., LJ, user posted image +2,5 kg, 99 cm   
07.03. 
spps
(26)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 3.12., CE, user posted image
+6,5 kg, 90 cm
08.03. 
yania
(29)                     (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 11.11.,
LJ, user posted image +3kg, 85cm
Lolita23 (23)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 3.11, CE , user posted image +4kg
11.03. 
petrcaK
(25)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 03.11., CE, user posted image  +6 kg, 99,5 kg 
mama_milchy (27)       (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 03.11., Izola, user posted image +3 kg
12.03. 
michell
(28)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)
PERSIDA (32) user posted image  user posted image (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)11.11., MB,user posted image user posted image +4,8 kg,104 cm
helimaša                      (št. 3 user posted image , št. user posted image 1) 21.11., LJ, user posted image    -3,5kg, 93 cm
mizi
13.03.
imam
(24)                     (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)
trezika (24)                   (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 19.11., Ptuj, user posted image +9 kg
an_angel (28)               (št. 1user posted image , št. user posted image   0)  29.10, ?,  user posted image  +8 kg
14.03. 
juli@
(24)                     
(št. 2 user posted image , št. user posted image 0)  
trinity22 (30)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  
škratka (23)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)             
*TEJČI* (24)                 (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 3.11., ?, user posted image  , +5 kg  

15.03. 
lejca
(32)                     
(št. 2 user posted image , št. user posted image 0) 24.11., ITA user posted image  +7 kg, 100 cm 
tina_r                           (št. ? user posted image , št.  user posted image ?)
brskale                         (št. 4 user posted image , št. user posted image ?)
16.03.
dana
(30)                      (št. 2 user posted image , št.  user posted image 1) 03.11., LJ, user posted image +4kg

Infinity1 (26)            (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 04.11., NM, user posted image , -0,5 kg, 113 cm 
babyg                         (št. 1user posted image   , št.  user posted image 0) 30.10., CE, user posted image   +7kg, 94 cm 
17.03. 
mediuhec
(29)
            (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 11.11., MB, user posted image   +3,5 kg, 85 cm
18.03. 
Dali*
(28)                     
(št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 20.11., CE, user posted image
+3 kg, 81 cm
buksi                             (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0) 25.11., PO, user posted image +2 kg
tasa_m (25)                  (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 11.11., MB, user posted image +3,5 kg, 98cm
20.03.
KOKICA32
(32)             (št. 2 user posted image , št. user posted image 0) 18.11, MB, user posted image , +3 kg, 86cm
evica23                         (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)
gaja (28)                        (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)
pocka (29)                    (št. 2 user posted image , št. user posted image   1) 05.11., Izola, user posted image  +5 kg  
21.03. 
_andreja_
  (23)          (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) ?, TRB-CE, user posted image   0 kg, 110 cm     
sanna                             (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)  
mojčika (32)                  (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) ?, LJ, user posted image
+2,5kg, 88cm
pupa7 (28)                     (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 7.11., CH, user posted image +2 kg
jadrnica                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?, LJ, user posted image +5kg, 88cm
čebeica maja                 (št. 2user posted image , št. user posted image  1) 11.11., NM  user posted image +4 kg, 86 cm
22.03.
pikapoka12345 (26)     (št. 2user posted image , št.user posted image 0) 4.11., LJ, user posted image +3kg
peugeot (34)                  (št. 1 user posted image , št.user posted image 0)  ? user posted image +5kg
23.03.
Zasanjana
(26)              (št.3 user posted image , št. user posted image 2) 5.11, FRA,  user posted image
+8 kg, 105 cm
1hruska (24)                  (št. 1 user posted image , št.  user posted image 0) ?, LJ, user posted image

25.03.
piamaria
                        (št. 4 user posted image , št. user posted image 2) ?, LJ, user posted image
+5 kg
MONIKQ                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 10.11., MS, user posted image  + 2 kg, 96 cm
štručka** (25)               (št. 2 user posted image , št. user posted image 0)
marec2009 (31)             (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)         
27.03.
lotoska

(št. 2user posted image , št. user posted image 1 )
SRCCEK (28)                   (št. 2user posted image , št. user posted image 1 ) 03.11.
novo (29)                        (št. 3 user posted image ,  št. user posted image 0) 12.11., CE, user posted image +5 kg, 90 cm
28.03.
Nina00
(35)                    (št. 2 user posted image , št.  user posted image 1) 18.11, LJ, user posted image   +4 kg
suncicica (29) user posted image  user posted image      (št. 2 user posted image , št.  user posted image 0) ?, Ptuj, user posted image +5kg
Tejči H                            (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0) 12.11., LJ, user posted image +1 kg
mkkl (23)                      (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 5.11., LJ, user posted image  +1 kg, 93cm

29.03.
mikroB
(25)                (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) ?,Velenje,user posted image
+5 kg, 97 cm
30.03.
janaja
(25)                     (št. 2 user posted image , št. user posted image 1) 18.11., KR, user posted image  
-0,3 kg,108cm
31.03.
Naja30
(30)                  
(št.2 user posted image , št. user posted image 1) 10.11., LJ, user posted image +2 kg
frulica                            (št. ? user posted image , št. user posted image ?)  
Irena 83                        (št. ? user posted image , št. user posted image ?)    

xx.03. 
julam 
(33)                      (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)                

anonimnauser posted image (29)       (št.  2user posted image ,  št. user posted image 1)     
kayica24 (24)                 (št. 1 user posted image ,  št. user posted image 0) 
pondelak (19)                 (št.1 user posted image ,  št. user posted image 0)

03.04
Piruri (30)                       (št. 2user posted image , št. user posted image 1) 18.11., PO, user posted image , 87 cm

user posted image  - 11 fantkov
user posted image  - 4 punčke
user posted image  - 58 presenečenj

Trentno je 73 nosečk!

user posted image

user posted image  

Z nami so pot začele:
user posted image   fragola , Nikita,  zasavka, pikica36 user posted image

user posted image    MAŠKA, ajja, enkratna   user posted image  

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              user posted image DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image  NOSEČNOST                user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image  NOSEČNIŠKI KALK.     user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image  MAMA.SI                      user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1     priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2        Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
Priznanje očetovstva
Kako do otroškega dodatka?
Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
28.10.2008 13:47:17   
jjasna85
ooo dio kolko pišete danes user posted image

no, ko smo že pri muziki... (sm vedla, da sm si rekla včeraj zvečer, da vas mam danes nekaj za prašat, ma sm zjutraj že pozablauser posted image  so tipicaluser posted image )
U glavnem... ko naj bi otročki poslušali vse te pesmice in to... sam kaj.. a vi to kar nabijate muziko po sobi in pol kao on itak sliši al daste na slušalke in na trebuh?? user posted image user posted image user posted image
Kaj pa ko mu pojete uspavanke? a se to fajn derete, da vas slišijo sosedi al ni take potrebe?user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
28.10.2008 13:47:21   
Piruri
IZVIRNO SPOROČILO: =jasna=

Piruri - Joj, boga vaša tamala. user posted image kolk otrok ima astmo! Boščki. Kar se pa hrbtenice tiče, pa mislim da niso tu posredi (samo) leta, ampak nosečnost. Mene v prejšnji ni nič bolelo (če me je, me že ni hudo, če se ne spomnim), v tej nosečnosti pa me boli križ, kolk, noge, včasih mi kakšna noga kar zablokira. In ko vstajam iz kavča, postelje se mi zdi, da sem kot kit, ki je nekje nasedel... user posted image

jjasna85
- Če se sekiraš za svojo prvo strijo naj ti povem, da se v drugi nosečnosti tiste iz prve še bolj razvlečejo. user posted image Pa če te kaj tolaži sem jaz dobila svojo prvo strijo dva dni po PDP-ju, sam predno sem rodila so se mi kar risale. user posted image Če bi rodila vsaj na rok, če en kakšen dan prej jih ne bi bilo. Murphy!

pocka
- Povej kako je uspelo pecivo, pa če je res dobro bi prosila za recept. Bi probala kaj novega spečt, sam če mi kdo iz prve roke pove če je ok si kar ne upam, da na koncu ne dobim ven en "poc".

Naja30
- Mozasrta pa res ne bi... sem pa v prvo full poslušala Andrea Bocelli in Lauro Pausini, sploh un komad Vivo per lei mi je tolk zakon. A velja to nekako pod "klasično glasbo" al mora bit prav Mozart?

user posted image user posted image user posted image user posted image ...ja, jaz pa ko stara nona...

V Veliki Britaniji ima baje že vsak 11 otrok astmo...ma tega sem se bala že od vsega začetka, ko so jo začeli pacat...najprej s kožnim dermatitisom, pol z oslovskim kašljem in pol z bronhitisi, ki so se prevesli v pljučnice...in ko ne najdejo nič oprijemljivega, rečejo, da je ASTMA...ma, meni je važno, da ji zdravila pomagajo, da se otrok malo odpočije od kašljanja...namreč alergijski testi so vsi negativni...in čudno je tudi, da ko je doma čez poletje, se nič ne pozna...booo...bomo videli-so rekli slepi...

Mozart...ma, jaz za prvo nisem niti folne jemala, kaj šele klasiko poslušala, pa mi otrok en dan skoraj svoje ime napiše...Ma res, kako so brihtni...moja mama pravi, da jaz nisem bila pol toliko user posted image  ali user posted image ....

Strije....moram rečt, da jih imam samo malo po bokih, mat to od "še prej" v študentskih letih, ko sem ogromno shujšala...nekje se mora poznatuser posted image ...med nosečnostjo pa nobene...tok tok po glavi...

Pecivo...evo dva recepta, preizkušena in dobra...no vsaj meni in mojim user posted image

1. MANČMALOW

TESTO:
5 rumenjakov
7 beljakov
10 žlic sladkorja
3 žlice kakava
7 žlic moke
1/2 pecilnega
10 žlic vode

KREMA:
1/2 l mleka
200 g gresa
2 rumenjaka
4 vanili sladkorje
200g margarine ali masla
150 g sladkorja v prahu

Najprej ti priporočam, da skuhaš gres in daš hladit...

Za testo penasto zmešaš rumenjake+sladkor+kakav, nato dodaš presejano moko+pecilni...na koncu pa še sneg beljakov+voda, rahlo vmešaš k masi...
Pečeš na 200°okoli 20 minut...

Za kremo pa v ohlajen gres vmešaš rumenjake, sladkor, vanilije in maslo...namažeš na testo preliješ s čokoladno glazuro in daš v hladilnik (lahko čez noč)...

Jaz testo še namočim malo z mleko v katerem stopim rumov sladkor....

Je pa kar za en pekač

2. SKUTIN KOLAČ- zelo sočno in dobro

TESTO:
180 g sladkorja
2 vanili sladkorja
3 jajca
250 g masla
400 g moke
40g jedilnega škroba
40 g kakava v prahu
1 pecilni

NADEV:
2 pločeviniki marelic (ni nujno)
1 kg skute
200 g sladkorja
2 vanili sladkorja
2 vanili pudinga
4 jajca
125 ml sladke smetane
125 g masla

Za testo zmiksaš sladkor+jajca+vanili+maslo...preseješ moko+škrob+pecilni in kakav...ter vse dobro pregneteš in daš za eno uro v hladilnik...

Za nadev segreješ smetano in maslo...posebaj zmešaš skuto+sladkor+pudinga+vanili+jajca, nato dodaš smetano z maslom.

Na namaščen pekač razvaljaš 2/3 testa, obložiš z marelicami, dodaš nadev...preostalo testo natrgaš na koščke in razdeliš po nadevu (ni pa tako nujno)...

Pečeš na 175° cca 50 minut (lahko več)...

www.by-ab.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
28.10.2008 13:56:49   
Infinity1
-andreja- jaz sem se z mojo šefico tako zmenila, da če mi ne podaljšajo bolniške, mi bo pač za tiste dni, ko sem čakala odločbo pisala dopust. Itak nam je vsaki ostal še kakšen dan. In pa če še niste razmišljale o tem, ko pridemo iz porodniške leta 2010 bomo imele še cel dopust iz leta 2009, tako da ga bomo koristle tistih par mesecev do junija -  a ni to fajn user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
28.10.2008 14:03:20   
Grahec
Ojla, kak tečen dan je danes, ta dež user posted image .

klasična muzika - Ojoj potem, pa user posted image  ne bo ravno brihten, ker skoraj drugega ne posluša, kot zjutraj Željkiča (radio expres). Pomoje gre tudi že user posted image  zjutraj na živce to poslušat in bo otroček tulil ko zmešan, ko ga bo prvič po rojstvu slišal in lahko izrazil svoje mnenje user posted image .  Samo res nama gre ta radio že obema z možem na živce, zamenjava ga pa ne, ker sva se tako navadila na njihov ritem jutranjega programa, da vsak trenutek veva koliko je ura...
Bom morala res začet kaj klasike poslušat, saj drugače nimam nič proti..., ampak sem jaz glede muzike ful čudna. Ne moti me poslušat skoraj katerokoli zvrst prav tako me pa ne moti biti v tišini in prav zato si velikokrat sploh ne priklopim nobene muzike. Mogoče sem se res v družini navadila, da so za muziko skrbeli drugi, ker je bila bratu ali sestri precej bolj pomembna kot pa meni.

hrana - Danes sem jedla brodet in polento za kosilo in je bilo njami, upam da ni to kaj preveč škodljivo, ma saj se mi zdi, da je bolje kot kake druge ribe, saj je to pa ja več kot dobro prekuhano v tem golažu...? Sicer pa že cel dan papcam in sem pojedla še en kos sirovega zavitka in pa en kruhov kifeljc. Se mi zdi, da mi nekaj fali, ko je tako vreme in potem samo jem... Ojoj!

kuhanje - Pri nas kuhamo zelo malo, ker imava med tednom več ali majn kar taščo za kuharico user posted image . Sva v svoji hiški, ki pa stoji poleg hiše od tašče in tasta innaju skoraj vsak dan pričaka pri njih kaka juhica. Samo je tašča fajn ženska in upošteva tudi moj okus, če pa kdaj ne vzameva kosila, ker nama ne paša ali greva za do večera kam po mestu..., pa tudi ni panike in nič ne zameri. Potem pač najino župico poje kuža in je user posted image .
Če že kuhava sama pa kuham jaz, ker mi je to v veselje, čeprav zna tudi mož kaj skuhati... Je pa mož zelo priden in se loti čisto vsega drugega v hiši (čisti tla, lika...)user posted image . Edino čiščenje kopalnice in wcja ter dajanje cunj v pranje je pa čisto moja domena.

strije - Hmmm, jaz imam pa tako smolo, da imam ene dve črtici že od nekdaj prej (pa nisem še bila noseča), zdaj pa postajajo vse bolj vidne in to prav nekje tam, kjer si jih dobila ti Jasna85. Upam, da se jim ne bo pridružilo še kaj preveč novih. Sicer pa kar bo bo, mažem se, ampak bomo videli če bo pomagalo, sicer pa par strij tudi če dobim, user posted image  je tudi tega vreden user posted image .

janaja - Pridno počivaj in ne se sekirat preveč, saj bo!

naja30 - Te ful občudujem, ker si tako pozitivna. Ampak marec 2009 bo pa toliko lepši!!!!!

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti.
(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
28.10.2008 14:23:17   
Naja30
jjasna85, ma ne, ni treba nabijaz muzike. Ti jo poslušaj in preko tebe gre do otroka. user posted image  Vsaj tako pravijo, no. Vibracije in to. Je pa zanimivo, ko sem bila noseča s Tijo, mi je fuuul pasalo poslušat Tošeta. Res sem ga ogromno poslušala. In Tija ga zdaj tudi zelo rada posluša. Ne ve, če je to kaj povezano, mogoče je.

Piruri, ma mi delaš gušte s temi recepti. user posted image  Grahec ti pa tudi. Veš, da jaz tudi skoz razmišljam sam, kaj bi jedla. Evo, po kosilu bi že pasalo malo sladoleda... user posted image

Kuham pa jaz vsak dan. Ker sem doma in imam čas in ker mož hodi domov na malico.

Zdaj se bom pa po tamalo odpravila. In ko prideva domov, ji bom naredila sadno kupo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
28.10.2008 14:55:32   
tasa_m
uh, samo stanovanje sem pospravla pa gor pobrisala pa ste se tolko naklepetale. Ja se res vidi da je slabo vreme. user posted image
Bravo marčevke user posted image kak ste pridne.
Ja Naja skoraj do Pirana. Škoda da ni Pirav v tej smeri kot Pohorje.

Zdaj pa moram it kosilo kuhat. Upam, da mi rata ker bom delala prvič user posted image

pocka- je uspelo pecivo?? Verjetno že. Si mi kr lušte nardila-mjam. Se vidi da sem apetit dobila, ker se mi oči kar svetijo ko vidim kaj dobrega. Sem si prepisala recept za MANČMALOW , če se mi bo dala bom ga naredila.

Mozart & klasika- verjetno bodo potem vsi user posted image marčevk 09 zelo brihtni. Nabijamo jo do marca. user posted image

Grem kuhat, ker drugač bo moj prej doma kot kosilo na mizi, pa čeprav sem ves dan doma...user posted image

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
28.10.2008 14:56:57   
tasa_m

Zdaj se bom pa po tamalo odpravila. In ko prideva domov, ji bom naredila sadno kupo. user posted image

Jaz tudi pridem,...kdaj boste doma, da ne stojim pred vrati ??
heheuser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
28.10.2008 15:17:35   
jadrnica
helo, drage moje trebuškarce user posted image user posted image user posted image

se spet javljam. sem imela MF in je bilo ok in vse lepo vidno, naslednji pregled imam 24.11. pa železo se mi je popravilo (no vsaj to, ker se tolk trudim rdeče meso jest) jupi user posted image user posted image user posted image
skratka, sem videla našo pupico (pa tudi moj srček je bil zdraven, imam fini G) res je lepo gledat svoje otročke na UZ-ju, zame še posebej, ker sem pač prvič mami. Vse se je lepo videlo smo imeli malo zgodaj morfologijo, ampka se je vse videlo, tako da sem še posebej vesela (ledvičke, možgani, vse glavne žile v srčku, ledvičke, mehurček, trebušček, nosna kost, ...) pa ne vem kaj še vse. si pa morm zrihtat kompresijske nogavice za žile.....ampak tole sem se mogla pa ama spomnit, pol pa ona prikima....ja ja nujno nabavit.....tko na hitr. sem pa shujšalauser posted image user posted image user posted image ne vem kako , očitno manj jem in sem sedaj na +4kg DALI...na pa saj se bomo na koncu redile kot strele, kajne.

grem sedaj za nazaj brat, ker ste tolk na čvekale. Aja pa še v H&M sem bla v LJ pa kupila kar majice dve številki večje, pa milm, da bodo kar lepe za sedaj, ker nosečniške oblekice so pa res drage da dol padeš. sem si šla še ene hlače na elastiko kupit v kepico pa sem dala zanje 50 EUR.

en lep jesenski dan, pa lepo se cartajte, jaz sem imela en naval črnih misli, pa sem jih pregnala,pa upam, da tako ostane, mormo pozitivno mislit, kajne.drgač sem pa izvedela, da bom dobila celo nekaj oblekic na posodo od kolegiceuser posted image user posted image user posted image in sem full vesela, tako da se bo dalo mal prišparat....

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
28.10.2008 15:36:41   
jadrnica
ampka ste pa pro čevk ligauser posted image user posted image , komaj dohajam...

vidim, da so strije na tapeti: ženske pa lepota pa to..user posted image user posted image
- jaz imam na riti še ene iz pubertete in sem shujšala, pa se sedaj lepo raztegnjene vidijo nakoliko lepše :) Drugače sem pa odkrila kremo porti strijam od DM, pa se mi zdi full dobra, taka mazivna in kar dolgo filter gor ostane, pa kao vse natur, tako da mi je res, faj, predvsem je pa ceneje kot tista od Welede.....kva ve nucate za masažo?

pa še to, a ko se ti naredi strija jo za zihr vidiš? - sej najbž je butasto, ampak ne vem,ali sem jaz svoje strije v puberteti videla šele ko sem shujšala ali že ko so nastale..?' help?

pa muska in klasika...meni se zdi, da se moj otrok  zelo umiri ob njej, sicer imam en tak pomiritveni Cd z mešanico klasičnih glasbenikov, ampak res, ko sem full na speedu in neki skačem, se mal usedem in prižgem, pa je mir....no mogoče v meni, pa se pol še otrok umiri....

sem se pa odločila, da bomo imeli voziček PP Pliko switch - se mi zdi cenovno ugoden, lahek, lepo zložljiv , košare ne rabim. Ampak ne te barve, bo najbrz rdeča

user posted image

a katera pozna te zadeve diaper free za otroke, predvsem mamice, ki že imate dojenčke? evo link, a je kdo prebral to knjigo? tko zanimivo se mi zdi..

http://www.natural-wisdom.com/about.htm

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
28.10.2008 15:54:01   
pocka
evo, pecivo uspelo, kmalu ga ne bo več, Taja je stalno zraven, maaamiii šeeeee!!!user posted image  user posted image  user posted image

tu je recept http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Eklerji-5687.html

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
28.10.2008 15:54:18   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

heheuser posted image

Zdaj lahko pozvoniš. user posted image

jadrnica, super za lep pregled. Jaz tudi že komaj čakam na MF.
Tole kremo iz dm imam tudi jaz, mi je zelo všeč. In tud ne smrdi mi kot vse drugo. user posted image  Kar se tiče strij mislim, da je zelo odvisno od elastičnosti kože. Moja je navajena že vsega hudega tako da jih nimam. Sem pa imela 1m po porodu 2 na trebuhu in sta izginili.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
28.10.2008 16:00:20   
pocka

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

heheuser posted image

Zdaj lahko pozvoniš. user posted image

ja, pa hitro, ker ne bo več dolgo

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
28.10.2008 16:56:56   
PERSIDA
Ojla!

spps - dobra je ta himna samo me vec ne gane ,ker mi jo že iz osnovne šole ven pojejouser posted image user posted image user posted image .

mozart - posebno njegova glasba me ne navdušuje ,čeprav poslušam tud klasiko.Prisegam bolj na jugo.

strije -jaz ,pa jih imam od hitrega pridobivanja kg in od prehitrega hujšanja,ker pri meni je bilo tako,da sem se enkrat basala(same oči) ,drugič,pa hujšala ,ko norc.Tako ,da mislim,da tud ,če zdaj dobim kakšno sploh ne bom opazila.

pecivo - lepo ,da tud ve pečete,mene je sedaj malo minilo po napornem vikendu ,ko sem malo prevec vsega dala v usta.Sedaj sem bolj na sadju.Je ,pa tisti recept zelo dober,katerega ste dale gor.Mjami....

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
28.10.2008 17:01:31   
petrcaK
Jaz tudi rada pecivo jem.user posted image

Janaja, držim pestke, da bo od zdaj naprej vse mirno!user posted image

Glede strij: jaz sem jih tudi dobila ene par na obeh bokih.user posted image  Pa se skoz mažem, ampak mi očitno ne bo kaj veliko pomagalo.

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
28.10.2008 17:05:23   
janaja
Zdravo nosečke moje,

naj se vam vsem zahvalim za tople besede, res probam biti ekstra pridna in počivat.

Sam cel user posted image , k me zdej križ boli pa kolki pa .....

No vglavnem da bo z našim  user posted image  vse vredu.

Gin ki me je pregledal pa je bil  specialist Saša Trampuž iz Grosuplega ( je dežural v Kr porodnišnici) super gin res faca...

Lepo se s/i mejte
pozdravček

Janaja

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
28.10.2008 17:59:54   
Infinity1
Strije - jaz uporabljam kremo od L'occitane - shea butter opis je pa takle (BIO KARITEJEVO MASLO- za intenzivno nego suhe in poškodovane kože, 150 ml, 100% naravno biološko rastlinsko maslo iz oreščkov samoniklo rastočih dreves karite. Uporabljamo ga za nego celega telesa -obraza, rok, telesa in las. Hrani, vlaži, obnavlja, ščiti in vrača prožnost tudi najbolj suhi in občutljivi koži. Uporaba med nosečnostjo preprečuje nastajanje strij.

No krema je res vsestranska ampak super po priporočilu dveh kolegic, ki so že rodile, obe brez kakršnekoli strije na telesu. Tudi pri meni deluje, zaenkrat uspešno in sem brez strij, mažem se pa po trebuščku, bokih in riti. Je pa krema 30EUR, tako da mogoče nekaterim občutno predraga, ampak bližajo se prazniki, pa tudi kakšen rojstni dan je lahko super priložnost za nabavo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
28.10.2008 18:16:40   
čebeica maja
Dober večeruser posted image !   Se že dolgo nisem oglasila. Berem vas, sm pa ke, vas ne dohajam, sebe ne dohajamuser posted image user posted image .

Vsem vse najbolš.

Moram vam povedat, da sem en večer nazaj pravi odklop doživela, sta me najprej Mihec, nato še mož čis ob živce spravla, sm šla kr na balkon, da sem mal kseb prišla.
Trebuh mam pa tud jz ogromen, sem se primerjala z eno ki je prvič noseča, je tudi marec pa se ji še nič ne pozna, jaz kotuser posted image .  Strij pa v prvo nisem dobila, sm se skoz mazala z eno kremo, na katero sem ugotovila da sem elergična šele sedaj drugičuser posted image , takrat sem se pa kr praskala, ker me je srbelouser posted image .

Infiniti  še to glede dopusta. Mihca sem rodila febuarja07, ko sem naslednje leto torej 08, po porodniški hotela izkoristit še dopust mi ni pripadav, tako bo tudi 2010. So pa moji šefiuser posted image .

janja-tudi jaz imam take izkušne(v8tednu), sm men so se na ultra zvoku videle sledi krvavitve,  POČIVAJ, je pa me ne tud vse bolelo od ležanja, tud lasišče.

V trebuščku pa se tud dogaja.

Papa

(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3945
28.10.2008 18:18:44   
Pupa7
dober večer,

ste se pa spet razpisala čvekice user posted image

strije - jaz uporabljam kar sanosan kremo proti strijam, mi še najbolj odgovarja pa še poceni je (se jo dobi v Sparu), sm mela pa že vse sorte tud najdražje pa vam povem da nima smisla. Strije nimam nobene, je pa res da mam precej elastično kožo in tud mažem se pridno vsak dan zjutraj in zvečer.

ste me čist napalile s temi slaščicami, tko da bom jutri delala čokoladne muffine z borovnicami, njami.

no zdaj pa pod tušek in mal pred tv potem pa kar spat...

(odgovor članu Infinity1)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
28.10.2008 18:28:53   
čebeica maja
Pupa-se tej kremi reče sanosan mama, če se, je to ta na katero sem jaz elergična, drobcane srbeče pikice sem imela. V lekarni mi je potem svetovala kar bepanten losjon, je rekla da je važna masaža.

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 3947
28.10.2008 18:50:48   
pocka
čebeica maja - kako to,da ti ni pripadal dopust, saj ti po zakonu pripada. Mi bomo zdaj v letu 2009 dobile nov dopust, katerega je potrebno izkoristiti 12 dni, ostalo pa se lahko prenese v leto 2010. Propade ti lahko le tistih 12 dni,ki jih je obvezno treba izkoristit v tekočem letu,če jih seveda ne izkoristiš. Ne vem kakšna situacija je pri vas v službi, ampak to je ful v nasprotju z zakonom.

< Sporočilo je popravil pocka -- 28.10.2008 18:55:36 >

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu čebeica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
28.10.2008 19:07:50   
Piruri
user posted image user posted image user posted image  danes sem se prehitro pohvalila, da je zdravilo pri naši pupi zakon in je rešil vse naše tegobe s kašljem...in je prišla iz vrtca vsa prehlajena...in spet z značilnim suhim/piskajočim kašljem....ufffffaaa...ne vem več kaj naj naredim?!....user posted image user posted image user posted image ...če ima mogoče kakšna kakšen domač, preizkušen recept pri lajšanju kašlja....bi bila zelooooo hvaležna....user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja

Pupa-se tej kremi reče sanosan mama, če se, je to ta na katero sem jaz elergična, drobcane srbeče pikice sem imela. V lekarni mi je potem svetovala kar bepanten losjon, je rekla da je važna masaža.

Tudi meni so se pred kratkim naredile take srbeče pikice...pa sem mislila, ker sem se v istem dnevu namazala z dvema različnima kremama, da bo to kakšna reakcija...No,  pol sem si pa v DM-u kupila neko olje za mamice, ki je brez vonja in kakšnih ekstremnih dodatkov...je pa fajn,ker imam tokrat zelo suho kožo tudi po nogah...

www.by-ab.si

(odgovor članu čebeica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
28.10.2008 19:22:24   
pocka
piruri - upam,da kmalu najdete vzrok kašlja. Mi dajemo naši domač sirup iz smrekovih vršičkov, ampak to ste verjetno že probali. Ostali sirupi, kupljeni, nam niso pomagali...tale pa ne vem no, mogoče,da je malo bolj omilil zadevo.

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kg med nosečnostjo
Božička09

Koliko kg ste pridobile med nosečnostjo?

manj kot 7kg (11%)

od 7 - 9kg (11%)

od 9 - 11kg (15%)

od 11 - 13kg (22%)

od 13 - 15kg (11%)

več kot 15kg (30%)

Število vseh glasov: 179

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!