Majchi
|
Oj! Mi na polno uživamo tele praznike. Včeraj smo šli v Kranjsko Goro Lano mal na smuči postavit. Ji je bilo kar všeč, tko da se je malo afnala. Danes smo zgodbo ponovili, ampak samo na sankah in bobu. Za smuči je bla preveč zaspana. Na poti domov je zaspala (ob 13ih) in še vedno spi . To je definitivno njen spalni rekord . Jaz sem že kosilo vmes naredila, zdaj pa pečem Kjavine kifeljce. Tokrat jih delam drugič in upam, da bojo boljši, zdej ko imam pravi recept . Drugače je pri nas po starem, Lana še vedno nič ne govori. Lana je še vedno Lala, mami je še vedno baba, oči je še vedno ba. Še najlepše izgovori Laika (naša psica) in pa hvala. To besedo pa že lep čas obvlada. Lahko bi se reklo, da je bila to njena prva beseda (če odštejem pa-pa in ga-ga). Uporablja jo pa tudi, ko ti nekaj ponuja, ne samo ko kaj vzame . Sem pa opazila, da že precej povezuje, saj zdaj že npr. vidi psa, ki spi in zraven reče "hov hov aja-aja" ali pa vidi sebe na posnetku, ko je jogurt in pravi "Lala ama-ama", itd. Zastopi seveda čisto vse, prinese vse, naredi vse, moram rečt, da ful uboga. Ko se pa naprdne, da ne, potem je pa jok. No, ampak vseen ne bi glih rekla, da je ful trmasta. Mislim, da je veliko bikca spustila in bo verjetno bolj dvojček. Mami je pa pravi bik . Motorično ji pa vse laufa. Teče, skače po postelji, že dolgo hodi rikverc, ... Aja, pa vse za sabo pospravi . To je pa tok smešna. Ji rečem, če greva rito previt, ona pa najprej igračo, s katero se ravno igra, odnese na njeno mizico, potem krpo (ki jo je prej izmaknila v kuhinji in z njo brisala vse možno) odnese nazaj v korito, šele potem steče v kopalnico . Dela vse možne frise in spake, kaže jezik, boža in tepe. Predvsem pa oponaša naju z očijem. Vedno, ko se objemava, se zrine vmes. Če očija božam, ga začne božat še ona. Ful je pozorna - če poboža enega, poboža tudi drugega. Lupčka se skoz, če ne drugače jih pošilja. Je pa tale angelček lahko tudi hudič. Te lahko čist usput mahne po nosu, da ti ni nič jasno. Tud Laiki je začela nagajat. Namerno ji stopi na rep ali pa jo udari. Bolj ko ji govorimo, da se kužata boža in da ga ne sme tepst, bolj jo z veseljem čofne po buči. Res upam, da se samo faza... Za Miklavža je dobila voziček, ki ga z veseljem goni naokrog. Za Božička pa je dobila sesalec, s katerim zdaj skoz po satnovanju leta . Sva z mojim ugotovila, da še najraje odrasle oponaša in se igra z "odraslimi" igračami in na podlagi tega sva se odločila, da dobi sesalec. Zadetek v polno! Pri nas v službi pa ji je Dedek Mraz prinesel kuhinjo. Babice sta ji za Miklavža kupile bundico in čeveljčke, tko da imamo vse. No, zdaj se je pa ravno zbudila. Grem... Pa še kifeljce do konca naredit. Uživajte v praznikih! Lp
|