ronja
|
Dobro jutro, punce! Jupiiiii! Danes lahko diham, hehe! Brez kakih posebnih ceremonij in naprezanj. Slabo mi je še vedno, ampak veliko lažje prenašam, če sicer nisem čisto boga. Upam, da bo danes konec teh drisk, no, pa tudi če je driska, samo da skup ne padam. Včeraj sem reševala tako, da sem se skoz z nekom slišala: z bratovo punco, z lubijem... Sem poklicala, ko sem imela krizo, da bi vedeli, če me zmanjka. Ker včasih je bilo to precej bolj vseeno, če sem skup ruknila, zdaj si pa tega res ne morem privoščit zaradi Ronje in zaradi Lejle... No, na srečo mam s tem že prakso, hehe. Sam je težko, ko te mede, pa ne smeš možganov izklopit... Lejla lepo brca, no, zdajle spi, ampak zjutraj me je lepo zbrcala, Ronja pa me je zbrcala pokonci, seveda že navsezgodaj, hehe. Sva spali kar na tleh, sem na tatami pogrnila še eno volneno deko (oblečeno v prevleko, seveda) in potem midve in čez deka, pa je šlo. Sem najprej probala, da bi zaspali v postelji - do tja sem jo nekak upala dvignit, ampak mala sploh še ni bila pripravljena za spanje, na najini postelji vedno oživi, ker se tam dostikrat igramo zjutraj, ko mi jo lubi prinese in potem ko mi je dala par ornk čelnih, sem mela vsega poln kufer in sva šli nazaj v sobo na tla in pač tam spali. Ker nest iz ene sobe v drugo in dvignit iz tal ležeče si pa nisem upala, me je že tak vse bolelo... Zdaj pa pleza name na žogo, hehe. uršika, hehe, jaz sem kar vesela, da imam dve pupiki, tudi če bo še kakšna, nič hudega. Lahko pa tudi fantek, no, da ne boste mislile, da sem feministka. khurde in AQ tudi jaz čestitam za morfologijo! snikolina, čestitam za izpit! Jaz sem mela vedno pred izpitom drisko - živci pač. ulla, držim pesti, da je samo slabši UZ in se zato pač ni videlo, saj to se dostikrat zgodi. Poročaj nam, kako je šlo na pregledu, ok? Sicer tele operacije baje zelo dobro pozdravijo - sem enkrat nekaj prevajala o tem, je ena rabila med. izvide prevest, pa je baje zelo velika uspešnost teh operacij na mladih srčih, sploh če vejo že vnaprej, da je potrebna. Tak so meni povedali, ker so se po porodu bali, da ima mala šum na srcu, se je nekaj slišalo, ampak hvalabogu ni bilo nič narobe, baje je dostikrat prvi dan pač malo šumeče. Upam,d a ne boš nikoli videla nobene te operacije na svoji pikici in da ima vse lepo predeljeno, kot mora bit! petra, saj slabost me ne skrbi. Je zoprna, ampak ni nevarna, tak da to poznam že od Ronje, ko sem bruhala tudi po 5x na dan in shujšala na 52 kg (pri 168, navadno mam okoli 54,5, pod 53 pa nikoli, če nisem bolana) do 4. meseca nosečnosti... Tak da zdaj je to super, kar je. Skrbelo me je samo to, da bi skup ruknila, ker si tega z malim detetom pač ne moreš privoščit... No, to je mimo, danes sem čisto pri sebi vrtnica, kje si pa to pobrala? Mleko moraš pit ali pa jest jogurt, no, pač nekaj mlečnega, da dobiš dovolj kalcija za kosti svoje pikice! KO sem mela jaz tisto dieto brez mleka in jajc zaradi Ronje - suma na alergijo, ki je ni bilo, ni bila g. prav nič zadovoljna potem, ko je zvedela, da sem morala bit noseča na dieti... Ko se otroček rodi, pa ima lahko zelo občutljivo črevesje, ali pa vse prenese, odvisno od otroka, fantje so bolj komplicirani, navadno, imajo več krčev. In takrat se ti lahko zgodi, da kake hrane ne bo prenašal, lahko da je to tudi mleko, ni pa to med najpogostejšimi: navadno napenja kis, agrumi,... pa jagod in kikirikijev ne smeš jest, dokler dojiš otroka, mlajšega od 1 leta. Mleko ti pa skoz dajejo v porodnišnici, da imaš potem dovolj mleka in da ti zanj telo ne jemlje kalcija iz kosti. Tak da na splošno ga smeš, razen če imaš dojenčka, ki je pač občutljiv na mleko. Ampak to navadno zgine v prvih par mesecih.
|