hariba
|
Punce najlepša hvala za vaša mnenja in odgovore koliko pojejo. Pa hvala taška,ker si Julijo stehtala,si me potolažila, da Zoja ni edina suhica. V petek sem bila pa res slabe volje po tistem neumnem zasliševanju,sem se počutila tako bad,ker sem videla,da misli,da ji ne dam dovolj jest ker nimam denarja oziroma ker mi je všeč da je vitka,ker je rekla da je podhranjenost ravno tako škodlijva kot debelost in delajo starši napako,ker ne želijo da bi bili otroci predebeli in dajo premalo kalorične obroke. Do sedaj Zoja ni bila nikoli slabokrvna,me zanima res kaj bodo zdajšnji izvidi pokazali. Zoji se počasi vrača apetit in spet več poje. Pravkar je malo žemljico in jajce na oko,no beljaka je malo pustila,ga nima najraje. Vzgojiteljica v vrtcu pravi,da ona in 1 fantek v skupini največ pojesta. Ko ni bolana poje kadar ni v vrtcu za zajtrk malo žemljico in 2 ali 3 rezine poli salame in rezino sira not,no včasih malo žemlje pusti in poje le vsebino ali 1 jajce na oko in žemljco ali srednje velik kos kruha z pašteto ali sirnim namazom. Če ji dam zraven za pit sladkan čaj z limono spije vse,če pa kakao pa kaka 2 požirka. Če je na žlico pa 2 dcl čokolina ali grisa s kakavom. Za malico 2 mandarini ali malo jabolko ali malo grozdja ali lca tekoči sadni jogurt. Za kosilo običajno največ poje juhe in sicer skoraj polno otroško skledico, tako da se že s tem nasiti in kar je naprej poje recimo 2 žlici krompirja ali riža,2 krat piči v solato,pa kaka 2 koščka mesa,če so piščančje bedrce,pa obere cel spodnji del pa špagetov tudi poje dosti, za malico kako sadje,jogurt ali 2 fruchtzverge,če je pa med tednom pa ji je malica,da malo z nava je kosilo,običajno je kaj na žlico in poje kake pol sklede kdaj tudi majn. Pa še kako čokoladico ali žemljico ali čokoladno mleko si izberi,če greva v trgovino. Zvečer pa poje odvisno pač od tega koliko je pojedla čez popoldan,če je dosti pol malo sicer pa veliko. Dam ji pa isto kot za zajtrk,občasno pa tudi po 1 ali 2 palačinki ali 1 hrenovko in košček kruha,kruh zmeraj ne poje cel ali skledico zelenjavne juhe,juho pa zmeraj vso poje. Će smo v shopingu centru zvečer pa si vedno izbori kos pice za večerjo,no oblogo poje vso,testa tudi precej,skorjo pa zmeraj pusti. Med obroki ji pa res dajem piti le vodo. meni se zdi da poje več kot dovolj in po vaših odgovorih še bolj tako,da ne mislim nobenega sladkorja dodajat ali jo silit da še več poje,ker da se želodec raztegne tto pa tudi ni o.k Siljenje s hrano jaz nikoli nisem marala,sem stari mami ušla v koruzo,ko me je kot od otroka silila jest,ker sem bila tudi trlica,prav tako mi še zdaj gre na živce,če mi kdo grozno na kakem obisku vsiljuje hrano,če mi ne paše in zato res ne vem zakaj bi njo silila. Ta noč je bila super,je spala do 7.30,ne da bi se prebudila . thumbelina in zoom zoom želim,da se čimprej pozdravite.
|