|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: debelušne nosečke združimo se
1.10.2008 20:48:11   
M_mojca
Živjo meta!!
Čestitke ob izgubi kilogramov!! Upam da bom tudi jaz tako šla dol! Ravno jutri mam pregled in me je na smrt strah tehtanjauser posted image user posted image user posted image A zdaj po porodu kaj manj ješ? Kak poseben recept?? Ga bom veselauser posted image
Lovro je drugače ok, je zdrav? Vas kaj matra? Za mlekeca pa ne skbi! Dodajaj po potrebi, a ne opusti dojenja! Če bo po dojenju še lačen, mu daj še adaptirano mleko! Sicer pa to že veš,ne!? Jst ti pa tule pamet solimuser posted image user posted image Se opravičujemuser posted image

Ja, jaz sem že blizu roka, a me je strah, da bo šlo čez rok, saj mi je nazadnje na pregledu rekla, da je naš fant malce lažji, zato bi znala rodit šele tam okoli 20.oktobra!!user posted image user posted image Jaz pa nebi čakala tako dolgo!! Me že zdaj vse boli!! In sama sebi se zdim ogromna kot ladja!! Bom vidla,kaj mi bo kaj jutri povedala, pa kaj bo CTG pokazal!!

Pa ostale sonosečke na tem forumu?? Kje ste?? Je še katera postala mamica? Kako se počutite??

Pozdravček vsem skupaj!!

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 251
1.10.2008 21:47:48   
TinaV*
Pozdravljene !

Tudi jaz sem se kar konkretno poredila,ampak se popolnoma nic ne sekiram...dokler se da shujsat,kar se bo po moje dalo...ker nikoli nisem imela nekih problemov s tem mi je popolnoma vseeno,sem pa skocila kar na +20...sicer pa je zanimivo,cisto vsi ko jih poznam mi pravijo da nemogoce da sem se toliko zredila ker se mi baje ne vidi...nevem no nekam je ze slo teh 20 kg...user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  ajde v ritko pa noge sem pridobila malo ampak se tudi meni ne zdi pretirano....

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 252
2.10.2008 18:58:50   
meta21
Moram rečt, da po porodu nisem imela nekega strašnega apetita ampak sem normalno jedla. Nadaljevala sem s podobno prehrano kot v porodnišnici. Zdaj jem normalno, kile so se pa ustalile.

Lovro je super in tako priden, da ne morem verjet, da imam tako srečo (trkam). Nima krčev, ponoči spi v kosu 4-5 ur, če je sit in previt sedi v leželniku in se meni sam s sabo...

Mleka imam pa samo 10 - 20 ml na obrok on pa rabi 100-130 ml tak, da ne dodajam adaptiranega mleka ampak ga kar hranim z njim. Zizike mava bolj za crkljanje. Dojim pa vseeno vsak obrok vsaj 20 minut. Nama obema pašeuser posted image

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 253
3.10.2008 13:40:23   
ronja
Meta, čestitam tudi jaz - za user posted image in za izgubljene kile (no, saj to je malo povezanouser posted image ). Hehe, glede normalne prehrane v porodnišnici pa: jaz sem se po moje zredila v p. po porodu, sem bila tako lačna, da sem pojedla vse, kar so mi prinesli sorodniki (in tega ni bilo malouser posted image ), pa vedno do zadnje pičice vse, kar smo tam dobili, pa še sem bila lačna... Sem pa imela mleka za izvoz po 4. dnevu...

Treutno sem nekje na +9kg, sem pa 26.teden, jutri bo že 27. Sem se zadnji mesec malo ustalila...

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 254
3.10.2008 18:26:02   
Anonimen
Pozdravljene!

Jaz bom pa tukaj malo potarnala,ker mislim,da ste pravi naslov. Sem v 17 tednu pa sem na +7 kg!! Res mi je hudo zaradi tega,ker ne vem,kje delam napako. Kaj mi svetujete s prehrano,da to dvigovanje kg malo omilim?? Res mi ni vseeno.

Hvala punce!!

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 255
3.10.2008 21:53:14   
ronja
Če smeš športat, ti jaz svetujem šport: plavanje, sprehode v hrib, tudi kolesarjenje po terenu, ki ne izziva prometnih nesreč je ok,... meni je to vedno pomagalo, diet ne maram in ne poznam in niti pod razno nimam discipline za kaj takega.
Pa mogoče zvečer ne jej nič drugega, razen sadja, zelenjave in jogurta - da se ne najedaš kakega čipsa pred tvjem, recimo.

Se pa moramo enostavno sprijaznit, da mamo v user posted image veliko boljši izkoristek in navadno tudi večji apetit. Tak pač je, na srečo potem deteta kar precej teh zalog pojejo, se mi zdi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 256
3.10.2008 22:39:17   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene!

Jaz bom pa tukaj malo potarnala,ker mislim,da ste pravi naslov. Sem v 17 tednu pa sem na +7 kg!! Res mi je hudo zaradi tega,ker ne vem,kje delam napako. Kaj mi svetujete s prehrano,da to dvigovanje kg malo omilim?? Res mi ni vseeno.

Hvala punce!!

Najprej se ne sekiraj, ker tvoj user posted image  to čuti. Dopovej si, da je to čas, ko je lepo bit okrogel. user posted image

Če pa misliš, da se pretirano rediš glede na to, koliko poješ pa prosi ginekologa, da te da na test za nosečniško sladkorno. Zadeva ni nič hudega-dobiš pač dieto oz. zdravila, po porodu pa zgine.

Je pa res, da se ženske v nosečnosti zelo neenakomerno redimo. Lahko, da se ti bo zdaj ustalilo...

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Še enkrat-NE OBREMENJUJ SE, ker si nosečnica in že zaradi tega nenavadno lepa!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 257
4.10.2008 8:39:01   
Anonimen
Najlepša hvala za tolažbo. Raznih prigrizkov,kot so čips in podobno itak ne maram. Upam,da se bo res umirilo. Saj ravno to mi je čudno,ker nimam večjega apetita. Ja nič bom pa okrogla in srečna. Pa se bom po porodu v red spravlauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 258
4.10.2008 12:02:32   
ronja
Če se fejst rediš "od nič", potem res to povej g., da te da na test za sladkorno, dieta sicer ni neka fajn zadeva, ampak boljše to, kot da je z otrokom kaj narobe.

meni tudi sicer ne paše nič tega junka, ampak v nosečnosti pa recimo veliko več tega slanega pojem - sicer se malo zadržujem, zdaj je sploh lažje, ko sem čez 25. teden, ampak včasih res paše slano, verjetno malo tudi od bruhanja, ko zgubljaš minerale... ne pojem veliko tega, ampak zapaše pa včasih ful.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 259
4.10.2008 13:02:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: EnaNobena
Do 32/33t sem se zredila le 6 kg, potem pa do konca še celih 10 kg na račun zatekanja. No, tretji dan po porodu, po prihodu domov sem se šla vagat in vaga kaže -3kg, kot na dan ko sem šla rodit user posted image Otrok je imel 3,5 kg in še plodovnica in vse ostalo... pojma nimam kam je šlo, oziroma od kje tolk kg. No, do 6 meseca sem se večina kilogramov znebila, a jih po začetku uvajanja GH in posledično zmanjšanji potrebi po dojenju (pa še malo pred tem so se prenehali krčki in sem lahko začela jesti vse od kraja) pridobila nazaj in sem za 2 kili presegla težo, ki sem jo imela, ko sem šla rodit. user posted image Noro! No, potem sem se znebila 10 kilogramov in sem ponovno noseča, že sedaj s kakšnimi vsaj 10 kilogrami viška, ampak upam, da se med nosečnostjo ne bom preveč zredila, predvsem pa bom pazila na tiste "kritične mesece", ko se začne uvajnaje GH, da se ne poredim kot pujsek kakor prvič. user posted image

Evo to sem napisala pod takrat še "skrivnim nickom", da ne bi vsa vesoljna Slo vedela, da sem noseča (zaradi slabe izkušnje).

Sedaj sem v 19t do sedaj sem se najprej zredila 0,5kg, pa me je obiskala teta "trebušna in črevesna viroza" in sem na -3kg (torej od začetka -2,5kg). Sem se možu včeri pohecala, da je v takšnih primerih bolje imeti kakšno kilco več kot manj. user posted image Drugače pa se glede kil ne sekiram. Hujšala bom po porodu, po končanem dojenju. user posted image Seveda pa, če se ne bom zopet do konca zredila kot mali prašiček, bom tudi vesela. user posted image

< Sporočilo je popravil jjasna -- 4.10.2008 13:03:26 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 260
18.10.2008 22:08:34   
meta21
Ojla!

Kje ste moje sotrpinke? Smo se čist zapustile, al kajuser posted image -naš forum mislim!

Moj Lovro je danes star 5 tednov in sem se odločila, da začnem s ponedeljkom pazit na prehrano. Ne hujšat, vsaj hitro ne, ker neko malenkost še dojim-žal bolj za vzorec. Odločila sem se, da si bom točno določila vrsto in količino obrokov, se izogibala vmesnim prigrizkom in pila izključno vodo. Bomo vidli, če se bo vsaj malo poznalo.

Zamislila pa sem si nekako takole:

zajtrk (9h): 1!!! kos kruha z marmelado in mleko ALI jogurt s kosmiči ALI nekaj podobnega za energijo

dop. malica (12h): kompot brez sladkorja (si ga že od poroda kuham vsak drug dan)

Kosilo (15h): kar pač bo (jedla bom vse) v manjših količinah

pop. malica (18h): kompot

večerja (20h): jogurt ALI tuna in kos rženega kruha ALI pač nekaj beljakovinskega s čim manj OH

Ponavadi mi pomaga, če si točno določim obroke, ker drugače sproti spreminjam "pravila" in na koncu pojem še več kot ponavadi.

Bom poročala, kako bo šlo. Začetna teža: 95kg. Držite pesti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 261
18.10.2008 22:10:27   
meta21
jjasna, tudi mene skrbi uvajanje GH, ker poznam kar veliko mamic, ki so se v tem obdobju zredile.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 262
18.10.2008 22:49:01   
M_mojca
Bravo za odločitev za hujšanje, meta21!!user posted image user posted image  
Jaz, ko sem hujšala (sicer ne po porodu, ker je to moj prvi otrok, a je bilo vseeno treba...), si sicer nisem postavila jedilnika, sem jedla vse, a v manjših količinah! In uspelo mi je dol spravit 35kg!  Tudi tvoja metoda je fajn in držim pesti, da ti uspe!! user posted image user posted image user posted image user posted image zame sestavljen jedilnik ne pride v poštev, ker se potem počutim omejena, čeprav vem kaj lahko in kaj ne.
Lovro je uredu? Vas kaj krčki matrajo, kako spanje, kakšne težavice?? Pa ti, se na splošno uredu počutiš?

Jaz sem še vedno 2v1! Znorela bom, ker sem že 8dni čez rok (prvi rok, drugega mam v ponedeljek)! Komaj čakam, da rodim, ker me vse zateguje, boli, ne spim, sem kot buldožer,...itd! Pravi slonček sem že postala in zadnji čas je da naš user posted image pokuka na svet, da bo mami imela malo upanja, da bo z dojenjem spravila kako kilo dol! user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 263
19.10.2008 9:29:57   
ronja
No, tretji dan po porodu, po prihodu domov sem se šla vagat in vaga kaže -3kg, kot na dan ko sem šla rodit Otrok je imel 3,5 kg in še plodovnica in vse ostalo... pojma nimam kam je šlo, oziroma od kje tolk kg.

Hehe, jaz sem se prvič sicer malo zredila - dobrih 9 kg, ampak tudi nisem bogvekaj zgubila v porodnišnici - res pa sem bila tam 8 dni, non stop lačna in sem pojedla vse, kar sem dobila in vse kar so mi prinesli (pa moji niso škrticeuser posted image ), tak da sem po moje kako kilo kar v porodnišnici še pridelala. Sem pa tudi iz p. prišla komaj s 4 kilami manj, pa je mala imela 3,5user posted image ... Naslednji mesec pa pol se ni nikamor premaknilo, potem smo šli pa na morje za slabe 3 tedne in nazaj sem prišla s svojimi predporodnimi kilami. Sem pač smela plavat in migat in polno dojila, pa je šlo. prehoda na polno hrano pa sploh nisem opazila, moja teža je stagnirala, takrat sem bila še nekaj bolana in sem celo 1 kilo shujšala... je pa res, da se je Ronja dolgo še zelo fejst dojila. Ko sva zmanjšali dojenje, sem se res zredila, ampak verjetno zato, ker sem bila že v 4. mesecu naslednje user posted image , se mi zdi...user posted image

No, da vam pa poročam trenutno stanje: sem v 29. tednu in sem se do četrtka zredila že za 10 kg, vendar sem od četrtka že shujšala za 1 kilo! To je posledica tega, da mi je g. rekla, da naj malo pazim pri sladkarijah, ker sem imela malo visok sladkor po glukozi (kasneje sem sicer ugotovila, da ne bi smela 12 ur pred testom nič jest in prejšnji dan nič sladkega, jaz sem pa dolgo v noč nekaj delala in sem ob tem kakih 6 ur pred testom maznila 150 g mandolata, ki je koncentriran cukeruser posted image - tak da je bilo tudi zaradi tega verjetno bolj na zg. meji - ne še čisto, nimam še sladkorne, hvalabogu!user posted image ), ampak seveda rajši pazim za vsak slučaj, tudi če je test fauš kazal, kot pa da bi bilo s tamikeno kaj narobe. Se ne držim čisto, da ne bi jedla čisto nič sladkarij (no, saj pustila mi je kakav, pa 2 koščka črne čokolade, pa vse sadje, tudi banane, tak da ni ne vem kak strogo že od začetka bilo), vendar pa sem jih občutno zmanjšala in se očitno kar poznauser posted image

meta, čestitam za hujšanje! Si si pa kar strogo vzela! jaz si ne predstavljam preživet s temle, kar si napisala... Če pa že zdaj ne dojiš veliko, potem po moje prehod na gh ne bo problem, saj takrat še vedno dojiš, samo ne več polno - to pa itak že zdaj ne. Tak da ti bo šlo super!

Jaz sem dieto imela samo 1x, pa ne zaradi hujšanja (to še v življenju nisem in ko sem se zdaj v 2. user posted image v 1 m zredila za 4 kg, me je bila kar groza, da bom morala to kdaj izkusit!), ampak zaradi železa in tam imaš predpisano, kaj moraš jest za zajtr, kosilo, večerjo... Lahko poješ kolikor češ, ampak samo tega, kar je na jedilniku! GROZA! jaz sem bila skoz lačna, pa sem lahko jedla, kolikor sem hotela... Mene je prav groza, da bi morala kdaj it na dieto, ker se mi je tisto zdelo strašno- pa še skoz ješ ene in iste stvari, ker jih pač ni ne vem koliko, ki bi koristile za železo... Tak da se rajši ne bi toliko zredila, da bi morala na kako resno hujšanje. Zame je bilo hujšanje vedno = malo več migat, pa kdaj kako večerjo spustit oz. jo nadomestit s sadjem... Kaj več pa ne spravim skup in občudujem vse, ki jim to rata! you're my heroes!

M-mojca, saj veš, kaj pravijo: še noben ni not ostal! Pa če imaš jutri rok, potem je itak še čas, ne sekiraj se! meni je bil pa zadnji mesec najlepši - končno mi ni bilo več tako noro slabo (čeprav sem še vedno bruhala ko vidra včasih), ampak nisem bila več bolana in sem šibala ko utrgana sem pa tja. Po moje bo zdaj spet tako, ker mi bojo zadnje 3 tedne verjetno pustili malo več migatuser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 264
19.10.2008 9:46:25   
stunfek
Hojla...no, jaz se ze sto let nisem oglasila :) Tudi jaz sem tik pred zdajci...se 6 dni do roka. Vsaj upam, da bo do roka enkrat ceprav garancije ni nobene...a ne M_Mojca?
Jaz ne vem, ako je s tem pridobivanjem teze v nosecnosti. Jaz sem v prvi nosecnosti pridobila 28 kg. Ne vem kako mi je to uspelo, saj zdaj v drugo sem 6 dni pred rokom na +12, kar je pravzaprav odlicno.  Bom se pa definitivno vrgla v hujsanje po porodu. Najprej bom ene 3 mesece normalno jedla...itak gre ful dol na zacetku. Potem si bom umislila sprehode in orbitrek, po enih 6ih mesecih, ce se ne bom na zeljeni tezi pa bom sla v en center za hujsanje...tko bolj za motivacijo in pomoc. Na tak nacin mi je  uspelo tudi prvic shujsati nazaj na predporodno tezo.

To je definitvo moja zadnja nosecnost in se mi zdi, da sem zelo motivirana, da bi dobila nazaj moje telo pred porodom :) da bom laho spet tekla in skakala kar me je volja :) Tako kot M_mojca sem tudi jaz ze cisto na koncu s potrplejnjem in me vse boli inzateguje i pocutim se kot invalid.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 265
19.10.2008 20:00:43   
M_mojca
stumfek, ja, res ni nobene garancije da bo do roka ali na rokuser posted image držim pa pesti zate, da tvoj user posted image pride čim prej na svet spoznat družinico!!

ronja, sploh se ne sekiraj, ker sploh nisi pridobila veliko kg! Sicer boš pa že spravila dol! user posted image samo za informacijo: jutri mam ctg in mogoče (ampak res mogoče) me obdržijo v porodnišnici.

No, koliko kg pa imam, nebi vedla, ker ne stopim več na tehtnico, dokler da ne pridem iz porodnišnice! Vem da sem na 20kg plusa, mogoče še kaka kila več, a se ne sekiram več toliko. Kakor sem jih nabasala gor, jih bom mogla tud dol spravit - kristalno čisto jasno mi jeuser posted image
Sem si pa rekla, da bom začela orbitrek ko se bom le čutila sposobno in upam tudi na lepo vreme, da bom lahko na sprehode hodila. To že zdaj zelo rada!

Pa pri vas punce, je kaj novega?

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 266
19.10.2008 21:49:19   
meta21
M_mojca in stunfek, držim pesti, da bosta čim prej crkljali svoji štručki. Meni so bili tisti 3 dnevi čez rok najhujši dnevi v nosečnosti.

Lovro je super, krčkov nima, le rahle težave s kakanjem. Preden mu uspe je malo siten... potem ko mu pa uspe sem pa jaz sitna, fejst, ker po navadi nafila še hlačnice zraven in sploh ne vem s katere strani naj se ga lotimuser posted image .

Jaz sem si pa prej za slovo od junk hrane privoščila eno pico, zdaj me pa tak tišči

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 267
20.10.2008 0:26:49   
Najki
cau deklce. sm mal preletela to temo, pa je res kar pravjo da so debeluske bolj vesele =]. btw. vse moje nosece frendice so se zredile 20-25kg v nosecnosti, ceprav naj bi se za ksnih 14, tko da ocitno je to normalno. mal se mi smiljo une k dobijo 30kg, pa sploh ce so ble prej slim. to je res velika in hitra sprememba in se po porodu znajdes v tujem telesu, ki ga niti uporabljat ne znas XD. me debeluske bi ga znale hehe.

anyway moja zacetna nosecniska teza je bila 84kg pri 168 cm, kar je kaksnih 20 kil prevec. takoj sem zrasla v modrc za 2!! kosarci in zdej sm konc 26. tedna, teza pa je 85kg... bi vas to skrbelo? na zacetku sem padla na 82kg in koncno sem prilezla na 86, ko je teza spet zacela padat.... zdej bi morala pospeseno pridobivat na tezi, pa zgleda da mali samo pospeseno jemlje moje zaloge. mesec nazaj sem se ze potozila ginotu, ma je reku da se vse normalno razvija in da se itak ne rabim velik zredit zaradi prekomerne teze, sam me pa skrbi, ker v mojih zalogah le ni vseh elementov, ki bi jih bebica rabila a ne? sploh ne veste, kako depresivno se je vsak dan zbujati z manj kilami v nosecnosti =[... pa se mislim, da mi je apetit zelo upadel in si ne predstavljam, da bi se vec jedla. bi morala razmisliti o ksnih dodatkih vitaminov, mineralov, zeleza? zdej se resno sprasujem, ce bom do januarja nabrala sploh 5 kil, zagotovo pa me bo po porodu manj skupaj kakor pred.

ma se ksna ta problem? a ste ve na ksnih vitaminsko mineralnih dodatkih?

me prav zanima, kaj bo jutri tehtnica povedala =$.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 268
20.10.2008 5:58:38   
stunfek
najki jaz bi na tvojem mestu samo poskrbela za uravnotezeno prehrano. ce te skrbi vnos koristnih snovi p aposezi po kaksnih dodatkih. jaz bi ti priorocila Elevit..ima vse od vitaminov, do folne, do zeleza...
ce je z otrockom vse v redu potem se ne obremenjuj. le pametno jej, pa bo.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 269
20.10.2008 9:47:20   
ronja
pa je res kar pravjo da so debeluske bolj vesele

najki, hehe, tega ne pravijo samo za develušne user posted image , ampak na splošno za debelušne to velja. Čeprav so izjeme - mislim, da meni nihče ne more očitat pomanjkanja veseljauser posted image , čeprav kao ne pašem v to kategorijo (sem enako visoka kot ti, samo da mam zdaj v 29. tednu 64 kg - ampak to je 10 več kot prej, pa ker sem se res počutila ko ena morska krava, ko sem se v 1 mesecu zredila 4 kg, me punce niso izgnaleuser posted image od tu)

Glede naraščanja teže pa pravijo, da če imaš že od prej preveč, se ti ni treba nič zredit, pa je še vedno vse ok. (Zato se tudi ženske malo hitreje zredimo, ker je narava dala prednost tistim, ki so si znale pravi čas naredit zalogo za takrat, ko bojo zanosile - če slučajno takrat ne bi bilo dovolj hrane). Tako da ne skrbi, tudi če se nič ne zrediš, je vse ok, samo da nisi na kaki dieti - takrat bi res primanjkovalo česa.
Sicer pa otrok v bistvu ne jemlje direktno iz tvojih rezerv, ampak ti v glavnem poje to, kar ti poješ, potem pa moraš ti jemat iz rezervuser posted image . Zato se ne rediš. Na tvojem mestu bi jemala kake vitaminske tablete za user posted image , ker to res pokrije vse potrebe, ki so že itak povečane in si lahko bolj brez skrbi (pa jaz mam dobre izkušnje z njimi, ko sem jih začela jest pri Ronji, je bilo vsaj malo boljše, zdaj jih pa že kar skoz jem in če parkrat pozabim, se kar pozna - pade odpornost, dobim bele črtice na nohtih, krče v noge... pač znamenja, da ni dovolj vsega za obe).

Zdravniki so pa zelo različni: eni takoj zganjajo paniko, eni so normalni, eni pa se sploh ne sekirajo, pa če si čisto hin; jaz sem pri Ronji imela v 4. mesecu 52 kil, da sem bila po vseh tabelah presuha za normalno nenosečo žensko, ker sem toliko bruhala in bila bolana in vse... Pa se moja g. sploh ni sekirala -je rekla, da bom že še dobila gor. No, saj na koncu sem res, vseeno je bilo pa to čudno. Tak da jaz te razumem, samo očitno si otrok res vzame, kar rabi. moja pupika je vmes malo zaostajala v rasti, ker sem bila jaz tako švoh, ampak se je potem do konca lepo pobrala in se rodila s 3,5 kg. Tako da se ne nič sekirat, v vseh brošurcah do zdaj sem zasledila, da če imaš že od prej višek kg, jih ne rabiš novih dobit v nosečnosti. Jej, ko ti paše, pa pazi, da boš jedla sadje in zelenjavo, mlečne izdelka, jajca in meso in jemlji kake vitaminčke za user posted image , pa je. (So vsi ok, jaz sem mela centramed mami pa centrum, pravijo, da je tudi elevit ok, saj mislim, da je v vseh bolj ali manj isto).

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 270
20.10.2008 20:09:19   
M_mojca
Najki, res je kar so ti punce napisale. Jej uravnoteženo hrano, tako kot do zdaj in kakšne vitaminčke za nosečnice kupi v lekarni (jih je kar nekaj na voljo). otročiček bo vzel kar bo rabil in tudi če se čisto nič ne zrediš, se ne rabiš sekirat! Glavno je, da user posted image pridno raste in se razvija!
No, naj povem, da sem bila danes na ctg-ju v porodnišnici a se ne dogaja nič. Z bebijem je vse ok, plodovnice ima še dovolj, zato morem v sredo nazaj spet na ctg. Upam da se bo začelo kaj dogajatuser posted image

ronja, kaj pa pričakuješ, če ni presenečenje? Bo user posted image ali user posted image ??
pa ti Najki? Bo user posted image ali user posted image ??
Bodoča mami, koliko kg je pa tebi šlo dol po porodu?
sem firbec, a ne?user posted image
Se še oglasim, ve se pa fajn mejteuser posted image user posted image
papa

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 271
21.10.2008 1:09:08   
Najki
ronja tnx za nasvet. me ne bi tolk skrbel padec kil, ce mi ne bi zelo upadel apetit in se moram skoraj siliti kaj pojest. mogoce je tol ker imam v trebuhu vedno manj prostora al pa depresija al karkoli, v glavnem trenutno jem manj kot pred zanositvijo...zato bi res morala ksne vitamincke vzet, sicer mam zelezo super (itak jem najvec jogurte pa radic XD), sam ga bo treba zacet dopolnjevat skupi z omega 3 in takim. aja me je pa cokolada ful prjela k mi celo nosecnost prej ni pasala, zdej bi pa sam se to XD. drgac je pa gino ze na zacetku rekel, da vitaminov ne bom potrebovala, razen ce mi bojo izrecno rekli za ksne dodatke. sicer naj bi normalna hrana vse not prnesla.

sej jutr mam ginota, pa upam da bo kri pogledal pa kej pokomentiral.

drgac pa se mi za spol ne sanja, niso ga se uspeli odkriti =$, sem se odlocila, da ce ga ne odkrijejo kmalu, bom pac pustila za presenecenje. sem razmisljala o 3d sam zaradi spola, ma se mi zdi, da ni vredno.

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 272
21.10.2008 7:43:08   
lumpa6
jutro bejbe

kok sem jaz pogrešala eno tako temo ko sem bilauser posted image , res super idejauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 273
21.10.2008 9:39:59   
ronja
ronja, kaj pa pričakuješ, če ni presenečenje? Bo ali ??

hehe, pri nas smo tako navdušeni nad razbojnicami, da sva kar še eno user posted image naredilauser posted image . Pričakujem pa sredi januarja enkrat, najki je malo za mano. Upam, da se ti začne kaj dogajat - mene čakanje sploh ni motilo, so me pa motili klici, a je že kaj, a se kaj dogaj- jaz sem mela pa redne popadke na 5 min. od pon., ko se mi je čep odluščil, do petka, ko sem rodila... Ja, je, samo še nič dokončnegauser posted image . tako da sem zdaj rekla tašči, da mam rok 21.1. heheuser posted image Moji si pa tako in tako ne zapomnijo, tak da je popolnoma vseeno, kaj jim rečemuser posted image . Zdaj pravim, da je rok 15-17, čeprav je uradni rok 10., ampak po UZ je par dni manjša, tak da je to bolj verjetno - in glede na to, da je ronja zamujala, bi rada lepo v miru počakala na to, da se Lejla spomni prit ven.

najki, ja, same kile niso problem, druge stvari pa so lahko: pri meni je bilo bruhanje in bolezen, pri tebi pa je očitno nekaj drugega, pa je lahko ravno tako slabo. Zraven materinske knjižice (tiste modre) so ti verjetno dali še eno tako belo malo knjižico istega formata, notri je precej informacij za nosečnice in ne vem ali v tej beli ali pa kar v materinski so tudi testi za depresijo - daj to reši! Pa če zbereš malo točk (ali veliko, ne vem, kako je že), se napoti do kakega psihologa ali pa povej os. zdravniku, da te pošlje nekam. Ker to ni šala in je lahko po porodu še hujše! Rajši zdaj zrihtaj, karkoli je narobe! Ker da ti nič ne paše, pa tudi ni čisto normalno, nosečke navadno jemo ko volkci!

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 274
30.10.2008 22:15:00   
meta21
Se malo javljam, da ne boste mislile, da sem se že čist posušilauser posted image . Moja dieta in jaz sva bolj tako tako. Ti obiski me bodo spravli ob pamet ali pa vsaj zredili, ker se skoz nekaj je in moja roka kar sama nosi v ustauser posted image . Kljub temu sem zdaj na 94 kg (minus 1kguser posted image ) ampak zadnje dni nisem preveč pridna. Se moram spet mal skuliratuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?