ronja
|
No, tretji dan po porodu, po prihodu domov sem se šla vagat in vaga kaže -3kg, kot na dan ko sem šla rodit Otrok je imel 3,5 kg in še plodovnica in vse ostalo... pojma nimam kam je šlo, oziroma od kje tolk kg. Hehe, jaz sem se prvič sicer malo zredila - dobrih 9 kg, ampak tudi nisem bogvekaj zgubila v porodnišnici - res pa sem bila tam 8 dni, non stop lačna in sem pojedla vse, kar sem dobila in vse kar so mi prinesli (pa moji niso škrtice ), tak da sem po moje kako kilo kar v porodnišnici še pridelala. Sem pa tudi iz p. prišla komaj s 4 kilami manj, pa je mala imela 3,5 ... Naslednji mesec pa pol se ni nikamor premaknilo, potem smo šli pa na morje za slabe 3 tedne in nazaj sem prišla s svojimi predporodnimi kilami. Sem pač smela plavat in migat in polno dojila, pa je šlo. prehoda na polno hrano pa sploh nisem opazila, moja teža je stagnirala, takrat sem bila še nekaj bolana in sem celo 1 kilo shujšala... je pa res, da se je Ronja dolgo še zelo fejst dojila. Ko sva zmanjšali dojenje, sem se res zredila, ampak verjetno zato, ker sem bila že v 4. mesecu naslednje , se mi zdi... No, da vam pa poročam trenutno stanje: sem v 29. tednu in sem se do četrtka zredila že za 10 kg, vendar sem od četrtka že shujšala za 1 kilo! To je posledica tega, da mi je g. rekla, da naj malo pazim pri sladkarijah, ker sem imela malo visok sladkor po glukozi (kasneje sem sicer ugotovila, da ne bi smela 12 ur pred testom nič jest in prejšnji dan nič sladkega, jaz sem pa dolgo v noč nekaj delala in sem ob tem kakih 6 ur pred testom maznila 150 g mandolata, ki je koncentriran cuker - tak da je bilo tudi zaradi tega verjetno bolj na zg. meji - ne še čisto, nimam še sladkorne, hvalabogu! ), ampak seveda rajši pazim za vsak slučaj, tudi če je test fauš kazal, kot pa da bi bilo s tamikeno kaj narobe. Se ne držim čisto, da ne bi jedla čisto nič sladkarij (no, saj pustila mi je kakav, pa 2 koščka črne čokolade, pa vse sadje, tudi banane, tak da ni ne vem kak strogo že od začetka bilo), vendar pa sem jih občutno zmanjšala in se očitno kar pozna meta, čestitam za hujšanje! Si si pa kar strogo vzela! jaz si ne predstavljam preživet s temle, kar si napisala... Če pa že zdaj ne dojiš veliko, potem po moje prehod na gh ne bo problem, saj takrat še vedno dojiš, samo ne več polno - to pa itak že zdaj ne. Tak da ti bo šlo super! Jaz sem dieto imela samo 1x, pa ne zaradi hujšanja (to še v življenju nisem in ko sem se zdaj v 2. v 1 m zredila za 4 kg, me je bila kar groza, da bom morala to kdaj izkusit!), ampak zaradi železa in tam imaš predpisano, kaj moraš jest za zajtr, kosilo, večerjo... Lahko poješ kolikor češ, ampak samo tega, kar je na jedilniku! GROZA! jaz sem bila skoz lačna, pa sem lahko jedla, kolikor sem hotela... Mene je prav groza, da bi morala kdaj it na dieto, ker se mi je tisto zdelo strašno- pa še skoz ješ ene in iste stvari, ker jih pač ni ne vem koliko, ki bi koristile za železo... Tak da se rajši ne bi toliko zredila, da bi morala na kako resno hujšanje. Zame je bilo hujšanje vedno = malo več migat, pa kdaj kako večerjo spustit oz. jo nadomestit s sadjem... Kaj več pa ne spravim skup in občudujem vse, ki jim to rata! you're my heroes! M-mojca, saj veš, kaj pravijo: še noben ni not ostal! Pa če imaš jutri rok, potem je itak še čas, ne sekiraj se! meni je bil pa zadnji mesec najlepši - končno mi ni bilo več tako noro slabo (čeprav sem še vedno bruhala ko vidra včasih), ampak nisem bila več bolana in sem šibala ko utrgana sem pa tja. Po moje bo zdaj spet tako, ker mi bojo zadnje 3 tedne verjetno pustili malo več migat