_ancica_
|
Ojla punce kako ste danes? Jas sem se kar...vceraj na ''pregledu''pa No, da vam povem kako je blo...pridem tja, mi dajo loncek za lulat, grem lulat in potem me sestra sprejme, pregleda vodo (proteine) in je ok. Potem me stehta in gre ven. Pride G in me zacne sprasevat sej veste ce pijem, kadim, ce imam kake alergije bla bla bla, potem me vprasa kdaj ej bil zadnji dan M in mu povem, izracuna mi PDP 7. december, mi rece naj se vlezem in mi pretipa trebuh, potem mi zmeri pritisk, vse lepo in prav, potem pa rece, da glede na to da nimam se zavarovanja dokoncno vstimanga, je boljse da pocakam do julija (ko bom dobila zdravstveno kartico) in potem grem lahko na vse tiste teste za kri itd, ker drugace bi blo predrago (je omenjal nekih 400-500 dolarjev). Potem ga vprasam kaj pa UZ, pa mi rece, da se ne splaca se zdaj, da je prezgodaj , da pa ce res hocem, naj se narocim cez kaka dva tedna in mi da napotnico. Mene je skor kap zadela. Sem placala 170 dolarjev za ta pregled, pa nisem nic novga zvedla. Naslednji pregled imam cez en mesec. Dal mi je pa polno nekih napotnic, ampak svetoval naj pocakam do julija ko bom imela zavarovanje, da mi ne bo treba placevat, ker je baje fuuul drago. Tko, da danes bom poklicala in se narocila na un preklet UZ, ceprav ga bo treba placat. Za ostale preiskave (kri in pa nekaj kar se imenujeMaternal Serum Screening (se mi zdi, da je to krvni test za odkrivanje napak na plodu, podobno kot NS ampak ni NS, in se lahko dela do 20 tedna, in jaz bom ravno nekje v 20. tednu, ko dobim zdravstveno). V glavnem punce, jaz sem bla vceraj takoooo slabe volje, da vam sploh ne znam opisat, sem prav depresivna ratala, mojmu sem cel popoldan jokala, kako nobeden noce met opravkov z mano in da se pocutim kot drugorazredno sranje tukaj v Kanadi. Sem prav rekla, da bi raje bla v Slo, kjer bi mi vsaj UZ nardili. V glavnem sama sebi sem se smilila danes sem ze malo bolje. Sem bla pa tok vesela, da bom koncno vidla malo pikico, pa da bom lahko trakec dala gor, zdaj pa se vedno ne vem pri cem sem
|